Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā Neasakietis3

Sveiks, kādu pītās auklas diametru ieteiktu vidējo mānekļu mētāšanai, tas ir, 40-50g. Un vai tās biezās auklas var likt uz mazākām bezinercenēm (2000 izm.)?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Biezās auklas var izmantot uz mazākām spolēm, tikai būs problēma, ka daudz auklas neuztīsi uz kasetes. Tāpat tomēr es ieteiktu izvēlēties lielāka izmēra spoli, jo mazajām jaudas būs krietni par maz. Ja runa ir par 40-50 gramu mētāšanu es liktu 1.5 auklu pēc Japāņu izmēriem.

Atbildēts: 1.septembris 2020, 09:00 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā K-R-S

Sveiks! Esmu jau kādu laiciņu dzirdējis par fluorkarbona pavadiņām, taču īsti nekāds rezumē nav izveidojies,tikai tas kad zivs to neredzeot. Varbūt vari pastāstīt kādi ir plusi un kādi mīnusi? un kad šīs pavadiņas labāk lietot?

Paldies :)

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Jā, viens no plusiem ir tāds, ka ūdenī fluorokarbons ir praktiski neredzams, dēļ gaismas laušanas koeficienta. Otrs liels pluss ir abrazīva izturība. Teiksim džigojot vietās, kur ir akmeņi, smilšaina grunts, fluorokarbona pavadiņa aizsargā pīto auklu no berzes. Mīnusi - plānu fluorokarbonu līdaka noteikti pārkož. Resnāku nē. Tāpat var taisīt pavadiņas no savīta fluorokarbona. Kā tās taisās, vari apskatīties Copes Garšas raidījumā YouTube, par Usmas ezeru.

Atbildēts: 1.septembris 2020, 08:58 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā agnoss

Labdien velreiz. Gribu iegàdàties džig kàtu ar augšejo testu 15-16g, tubulāro. zivs asaris, zandarts. Budžets ap +- 300eur. Paldies

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Labs variants būtu Skyline SKYA-832L ar testu līdz 14 gramiem. Šim jaudas pietiks pieciršanai, kā arī blanka ir laba, jutīga. Vēl opcija ir jaunais Major Craft Soul Stick STS-762L/ML līdz 16 gramiem testā. Ja nedaudz dārgāks variants tad Graphiteleader Vivo Nuovo GNOVS-762ML līdz 18 gramiem testā.

Atbildēts: 1.septembris 2020, 08:56 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ArturoDo

Sveiks, Mārtiņ!

Jautājums par LJ Anira 60 kātu. Vai ir sanācis izmēģināt? Kādas atsauksmes? Domāju priekš smagā džiga upē un cūkām ezerā (bez atsvara vai ar nelielu atsvaru). Vai varētu atbilst abiem mērķiem?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Neesmu mēģinājis. Tīri pēc parametriem varētu šis derēt!

Atbildēts: 1.septembris 2020, 08:52 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā agnoss

labdien. Kàds vèrtèjums par džig kātu shimano zodias2,13m 5-15 g?

paldies

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Nevarēšu komentēt, neesmu lietojis Zodias

Atbildēts: 1.septembris 2020, 08:50 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā gavrilko

Sveiks. Esmu jau kadu laiku pieversies twicha tehnikai,bet man liekas ar isti nepiemerotu katu (crazy fish aspen stake 5-21g) . Velos pariet uz ko nopietnaku , gribetos ieklauties lidz 25g(max30g)limitos. Parsvara atiet orbiti un riggie(lielakie 110,mazakie 45). Varbut tev ir padoma kads labs kats manam prasibam .lidz 170naudam . Paldies par tavu atveleto laiku.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Aspen Stake nav slikts tvičam, bet es teiktu ka lielākiem vobleriem viņš ir labs. Ja runājam par 110-tajiem vobleriem, kā lielākajiem, kurus izmantosi, tad uzmet aci uz Major Craft New Crostage CRX-702M. Mazajiem vobleriem ir jābūt citam spiningam, es teiktu ar testu līdz 10-12 gramiem. Ja spinings būs jaudīgāks, tvičojot voblerim tiks norauta animācija, un nekas tur labs nesanāks.

Atbildēts: 1.septembris 2020, 08:50 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Gribulis

Labdien. Vai SKYA 762ML būs labs 60- 80. mm. mailēm. Vai kādiem džiga svariem arī der. Kādi analogi šiem mērķiem līdz 250+ naudām. Primārais mailes. Darbība no krasta. Paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Jā, mazās mailes mierīgi raustīs. Principā es teiktu ka Skyline ir vairāk džigam domāts, jo blanka tam ir asa. No analogiem labs būtu jaunais Major Craft Soul Stick STS-762L/ML 3-16 gramu testā.

Atbildēts: 24.augusts 2020, 16:51 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā saps

Labdien!

Nopērkot vienu džiga kātu sapratu, ka ar to nepietiks.Sākumā paņēmu Crazy fish perfect jig 0,6-7gr. Nekādas problēmas,kā vieglajam džigam ar 2-2,5" gumijām aukla #0,6-0,4.Tagad doma ir paņemt kaut ko 3" un lielākām gumijām, jo šim kātam tas jau liekas par smagu. Gribētos zināt uz kādu svaru kategoriju skatīties kātam?Vēl paņēmu Tict befo 68s 0.1-5gr, ar domu nedaudz iebraukt nano un mikro džiga svara kategorijā. Vai nav gadījies testēt šo modeli?

Ģirts

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Nedaudz lielākiem mānekļiem es meklētu ML jaudas spiningu, ar testu līdz 16-18 gramiem. Lielais jautājums ir par budžetu, cik vari atvēlēt. Jo te ir varianti gan no Yamaga Blanks, gan arī Graphiteleader un citiem zīmoliem. Befo neesmu lietojis, bet Tict man patīk. Savulaik ļoti zināms zīmols starp mikrodžigotājiem Latvijā :)

Atbildēts: 10.augusts 2020, 09:51 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Voldins

sveiks .jautajums kas LATVIJA tirgo

FISHUP edamas gumijas.

atradu tik internet veikalu .

vai tešam neviens copes veikals nesadarbojas ar VINIEM

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Īsti pat neesmu redzējis bodēs. Zinu ka tikai no Lietuvas var pasūtīt - luckytackle.eu. Tie ir izplatītāji Lietuvas tirgū Fishup zīmolam.

Atbildēts: 4.augusts 2020, 08:33 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Minalgo

Sveiks Mārtiņ, esmu jaunas spoles meklējumos. Pārsvarā džigs/drops 10-30g. Skatos uz Shimano Stradic, Daiwa Ballistic, īsti nevaru saprast, kura būs īstā. Varbūt bez šīm ieteiktu vel kādu altrnatīvu?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Principā abas ir labas :) Tīri tehnoloģiski šajās spolēs ir iekšā ir daudz noderīgu tehnoloģiju, un kalpošanas ziņā te viss būs labi. Grūti teikt kura būtu labāka. Man personīgi patīk nedaudz vairāk Stradic, jo viņam gaita ir ļoti mīksta, samtaina. Domāju ka te pašam ir jāizvēlas, kas vairāk patīk :)

Atbildēts: 3.augusts 2020, 11:42 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager