Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā asaris7

Sveiks!

Vai ir sanācis darboties ar BFT Instinct x7?

Vai vari ko vairāk nokomentēt par šo spoli?

Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Pavisam maz, lai varētu ko spriest. Tiesa esmu lasījis par šīm spolēm, un ir diezgan pretrunīga informācija. Arī pēc fakta, cik daudz spoles parādās remontos, var izdarīt zināmus secinājumus. Bet kamēr pats vismaz sezonu aktīvi neesmu nostrādājis, negribu neko secināt :) Man pašam patīk Shimano Tranx 301, ļoti labs mults!

Atbildēts: 9.jūlijs 2020, 09:51 | 4 komentāri | Adrese atbildei
Jautā fishing1

Sveiks.

Varbūt vari ieteikt kādu kātu un spoli bigbyte tēmai?

Neko dārgu iesākumā negribu,jo nezinu,vai patiks.

Max 120 - 130eur

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Teikšu kā ir, manuprāt budžets ir salīdzinoši mazs, ja runājam par komplektu. Pirmkārt lielajiem mānekļiem labāks ir mults, un te nu reti kura spole būs laba zem 100 EUR. Ja mults ir specifisks, var domāt par bezinerceni, bet tad vajag 4000. izmēru, turklāt arī nederēs pašas lētākas spoles. Vienkārši tās neturēs slodzi un ātri vien salūzīs. No kātiem, paredzētiem multiem BFT Raptor vai Svartzonker Black Series ar testu līdz ~120 gramiem. Ja kalasisks spinings tad Fox Rage Prism X Pike spin. Spoles - ar multiem, kā jau minēju, būs grūti, lēti nebūs. Teiksim Abu Garcia Max Toro. Bezinercenes - var ņemt Shimano Nasci 4000. izmēru

Atbildēts: 9.jūlijs 2020, 09:49 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā klapkalnciem

Gribu iegādāties jaunu kātu copei no krasta tepat pa Rīgu, līdz ar to meklēju ko ar labām tālmešanas īpašībām. Šobrīd uzsvars uz zandartu. Varbūt vari ko interesantu rekomendēt līdz 200 eiro?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Uzmet aci Skyline. Šie kāti met ļoti labi, turklāt blankas ir ar augstu jutību, informatīvas. Zandartu mierīgi varēsi piecirst, turklāt izmantot gan džigu, gan dropu. No modeļiem - SKYA-842MH vai SKYA-862M.

Atbildēts: 3.jūlijs 2020, 11:34 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Andza2727

Sveiks meistariņ! Esu jaunas spoles meklējumos tvičam priekš 110, 130, vobleriem un paretam kādai gumijai esu noskatījis Shimano reel stradic st 3000, Shimano stradic c14+3000, Daiwa caldia lt 3000 vai arī ieteiksi ko citu + - šai cenu kategorijā?un esi dzirdējis kādas atsauksmes vai lietojis termo kreklu Simms exstream core top?Liels paldies jau ieprieks.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Viss atkarīgs cik bieži tvičo, bet es jau ņemtu lielāku izmēru 4000šo. Modeļa ziņā Stradic FL. C14+ noteikti neņemtu, spole ir viegla no kompozītmateriāliem, slodzi neizturēs. Caldia LT arī ir labs variants, bet arī 4000. izmērs. Tiesa Stradic FL manuprāt, tehnoloģiski būs nedaudz spēcīgāks. Simms. Ir man Exstream core veļa. Ļoti laba, ļoti silta. Kreklam man patīk kapuce. Mutes sargs, jeb baffs arī ir ērts, pasargā no aukstuma iekļūšanas aiz apkakles. Kad brauc ar laivu, ir labi, ka vējš nepūš tieši sejā

Atbildēts: 29.jūnijs 2020, 12:16 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā maris77

Sveiks! Interesējos par favorītiem X1-802ExH un X1-802H. Kādi būtu apakšējie un augšējie testi ar ko var labi darboties ar šiem spiniem? Strādāšu 90% ar gumijām.

Klāt domāju likt Daiwu Fuego 4000 vai Shimano Nasci. Ir būtiska atšķirība?

Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki Augšējos norādītos testus var pārsniegt apmēram par 10 gramiem, tiesa daudz kas ir atkarīgs no paša mānekļa, un arī metiena. Eksperimentējam uzmanīgi! Apakšējie - 802H sāk darboties jau no 18 gramiem, bet 802ExH - 26-28 grami. Tiesa pēdējam blanka būs stingrāka. Spoles ziņā 4000. izmērs būs labs. Konkrētie modeļi - es drīzāk skatītos no Shimanu uz Ultegra, jo šī spole jau ir ar lielāku jaudas rezervi. Fuego LT ir labs modelis, ar daudz tehnoloģijām. Kurš labāk - grūti teikt. Gaitas ziņā man labāk patīk Shimano.

Atbildēts: 25.jūnijs 2020, 13:42 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Deadmunds

Sveiks,

Vai variet ,lūdzu, ieteikt MJ spoli (1000)?

Budžets 150€ max.

Makšķerēšu ar Crazy Fish Perfect jig kātu 0.6-7.g.

Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki Es skatītos uz C2000S izmēru pēc Shimano vai 2000 pēc Daiwa. 1000. izmērs manuprāt ir ļoti mazs. No Shimano Ultegra C2000S, no Daiwa Freams LT 2000S

Atbildēts: 25.jūnijs 2020, 13:36 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Mazais69

Sveiks!

Savā laikā ieteici Shimano SLX multu.Zini, man ari viņš iepatikās. Tagad rudenim plānojās iegādāties SLX DC. Ko saki par šo? Krievi baigi slavē. Ir vēl otrs variants- Tatula.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Nav sanācis gana daudz ar SLX DC darboties. Kopumā DC bremzes ir ļoti labas, jautājums kādas tās būs šajā versijā. Spolei ir i-DC4 sistēma, kas ir nedaudz vienkāršota. Tiesa atsauksmes tiešām ir ļoti labas, un ņemot vērā pārējās SLX versijas, domāju ka šī būs ļoti laba. Tatula ir nedaudz savādāks mults. Tīri tehniski spolei ir magnētiskās bremzes, T-Wing auklas uzklājējs, SV auklas kasete.

Atbildēts: 14.jūnijs 2020, 20:09 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā veersits

Sveiks, vēlos sākt copi ar lielajām gumijām, tikai budžets neļauj ņemt multiplikatoru. Galvā biju izdomājis x1 līdz 80g un 5000 izmēra shimano nasci. Kā arī domāju šo komplektu pie jr gumijām (otusi, pigi utt.) Būs +/- ok? Vai arī kaut ko labāku šādā budžetā izvēlēties?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Vienmērīgai ietīšanai var izmantot. Tiesa šādus svarus metot nebūs tik ērti darboties ar bezinerces spoli. Toties lai saprastu tēmu būs labi. Ja iepatiksies vēlāk jau varēsi domāt par nopietnāku komplektu.

Atbildēts: 12.jūnijs 2020, 10:09 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā asaris7

Sveik!

Gribēju uzjautāt kā ir ar kāstinga distanci pie vienādiem parametriem multam vs spinings. Ir būtiska atšķirība metiena attālumā? Interesē tāli metieni ar svariem līdz 60g.

Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Pie nosacīti vienādiem parametriem bezinercene metīs tālāk par multu. Multam ir daudz citas priekšrocības, jaudas un svara attiecība, ergonomika utt. Lai gan japāņi arī ar multiem met pāri pa 100m, tiesa tas ir reti copes apstākļos. 60 grami ir salīdzinoši liels svars, jautājums paliek cik tālu vajag aizmest?

Atbildēts: 12.jūnijs 2020, 10:08 | 7 komentāri | Adrese atbildei
Jautā biged

Čau, kāts džigam līdz 25,30 grami 2,7metri līdz 200€ ko vari ieteikt?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Apskaties Zetrix Exilon EXS-802M. Tāpat apskaties Skyline SKYA-862M vai SKYA-842MH. Skyline, manā skatījumā, blanka būs labāka, japāņu Toray 40T. Metiena attālums abiem ir labs.

Atbildēts: 12.jūnijs 2020, 10:05 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager