Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā Osxars

Kādu kātu jūs ieteiktu izvēlēties no zemāk minētajiem - pamatā vēlme twičot no laivas ar 9-13 cm vobleriem, šad tad kādu gumiju pamētāt, tomēr primāri twičam.

1) Salmo TRENO 28 8-28g
2) Ryobi Excia 5-25 g
3) Favorite x1 702 H 12-40 g
4) Shimano Sedona 7-35 2.08m
5) Crazy Fish Kaban 7-28 2.09 m
6) Crazy Fish Levin 7-28g 2.20m
7) Abu garcia veritas 7-28g 2.13m
8) Daiwa exceller 7-28g 2.10m

Varbūt ir kāds labāks variants, kas nav šeit minēts?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Varu nokomentēt par tiem, kurus esmu lietojis. X1 702H ir labs, bet jaudīgs spinings. Viņš būs par jaudīgu 9 un 10cm vobleriem. Drīzāk 12 līdz 16 cm vobleri šim derēs. Tad es ieteiktu atjaunoto X1 sēriju 702MH ar testu līdz 30 gramiem. Kopumā es teiktu ka optimāli būtu fast akcijas spinings, garumā līdz 2.10m ar augšējo testu 28/30 grami. Apakšējais tests būs svarīgs ja plāno daudz darboties ar mazajiem vobleriem. Jo parasti šīs cenu grupas spiningi grēko tieši ar apakšējiem testiem.

Atbildēts: 25.oktobris 2023, 17:19 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Houston

Sveiks! Vai vari ieteikt budžeta kātu līdz 150eur dropšot tehnikai asarim. Plānoju izmantot atsvarus līdz 15g

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Uzmet aci Favorite Impulse, garajam modelim. Tāpat Zetrix Flair 80ML-T ir laba opcija.

Atbildēts: 30.augusts 2023, 10:20 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā kaspars01

Sveiks, kādu spiningu tu varētu ieteikt tvičam vobleriem no 70-110 mm. Tā lai der gan asaru gan līdaku vobleriem( piemēram rigge un rudra). Doma ir likt 4000 stellu virsū.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Rudra vispār ir 130mm gara, un tā jau ir pavisam cita svara kategorija. Ja runa ir par 70-110mm tad es teiktu M jaudas spinings, ar testu līdz 24-28 gramiem. Tiesa pašus mazākos 70 mm voblerus izstrādāt var, es gan dodu priekšroku mazajiem vobleriem pēc atsevišķa spininga. 4000 izmēra spole ir laba lieta, bet es to liktu ja pamatā darbosies ar 120-130+ mm vobleriem. 70-110 mm es liktu C3000 izmēru.

Atbildēts: 30.augusts 2023, 10:16 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Skunksts

Sveiks.skatos kātu vobleriem līdz 20 gramiem.isti ne tvičam un raustīšanai, piemēram strike pro Mustang minnow.kādi parametri būtu jāskatās lai labi met?.mikstie kāti man nepatīk, bet liekās ka met labāk.cope no laivas.
Paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Metiena attālumu ietekmē daudz faktori, viens no kuriem ir spininga blanka. Jā, ja spiningam ir regular vai regular fast akcija, tas noteikti metīs tālāk, it sevišķi ja copmanis pats pārvalda pareizu metiena tehniku. Tiesa ir arī mīnusi šādām blankām, jo nevar visas mānekļu animācijas veikt. Es teiktu ka vidusceļš būtu fast jeb ātrās akcijas spinings. Viņi nav tik mīksti, bet nav arī asi, attiecīgi metiena attālums ir labs, pats spinings ir universāls, dažādas animācijas un mānekļu vadīšanas tehnikas var veikt. Tāpat piecirtienā būs laba jauda, mazāk zivis tiks pazaudētas.

Atbildēts: 24.augusts 2023, 13:15 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Bobijbergs

Sveiks!

Iesaki, lūdzu, sakarīgu pirmo iesācēja komplektu big baitā. Kādu kātu, multu izvēlēties, aukla, pavadiņa utt..? Tā kā gribu izmēģināt šo pirmo reizi, droši vien jāskatās budžeta klasē.

Paldies jau iepriekš !

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Teikšu tā big bait tehnikā tā ļoti pa budžetu būs grūti izbraukt. Galvenais iemesls būtu mults, kuram ir jābūt jaudīgam, un ja iegādāsies lētu, pirmkārt būs problēmas ar metienu, auklas uzklāšanu, otrkārt spole tiks nokauta ātri. Viens ieteikums man būtu paskatīties sludinājumus, esmu manījis ka cilvēki šobrīd tirgo nost labus komplektus šai tehnikai, par visai pieņemamām naudām. Ja gribi jaunu, tad apskaties Savage gear SG2 Big Bait spiningu. Mults - kaut kas no Abu Garcia Max Toro vai Beast sērijas. Alternatīva būtu Shimano Tranx 301 izmērā, vai Daiwa Tatula 300. Aukla - es lietoju PE 6 pēc Japāņu klasifikācijas, un izmantoju 8 dzīslu auklu.

Atbildēts: 24.augusts 2023, 09:23 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Catdaddy

Sveiks!
Meklēju kātu priekš streetfishing. Gribētos lai var dažāda izmēra gumijas izmantot (gan jig, gan atvadu), kādu rotiņu gan kādu vobleriti. Patreiz skatos uz Zetrix FLAIR FLS-862ML-T 1.5-18 gr. Uz papīra izskatās ļoti forši. Vai šis kāts būtu labs tam ko es plānoju ar viņu darīt? Varbūt ieteiksi vēl ko paskatīties? Augstākā budžetā par šo Zetrix negribētos iet, bet lētākus variantus labprāt vēl izvērtētu. :)

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Neesmu pats šo Flair lietojis, attiecīgi varu komentēt tikai izejot no sausiem datiem. Garuma ziņā es teiktu ka šis ir labs variants, metiens noteikti būs tāls, distanci varēs dabūt. Tests arī ir labs, jautājums, protams, kādos apstākļos plāno ķert un ar cik smagiem mānekļiem. Varbūt kāds ir ar reālu lietošanas pieredzi varētu komentēt labāk :)

Atbildēts: 24.augusts 2023, 09:17 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Raudivs

Sveiki! Kādas ir jūsu domas par Daiva un Shimano
8dzīslu pītajām auklām un par fluorokarbona auklām. Kuri ražotāji varētu būt labāki un prārīgāki par šiem diviem? Paldies :)

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Pirmkārt jāsaprot ka ne Daiwa ne Shimano paši šīs auklas neražo. Tās ir ražotas vienā no trim lielajām ražotnēm Japānā. Tiesa ražotas tās tiek pēc pasūtītāja specifikācijas. Ja runājam konkrētāk tad esmu vairāk lietojis Daiwa pītās auklas, un jāsaka ka viņas gana daudz atšķiras viena no otras. Klāstā ir gan budžeta modeļi, gan jau krietni dārgāki. Attiecīgi būtu jāsaprot par kuriem modeļiem interesējies. Pamatā no zīmoliem es teiktu ka Sunline, Varivas un YGK ir labākie. Fluorokarbons - arī tiek ražots pāris rūpnīcās, tas parasti atšķiras cik mīksts vai ciets ir. Kopumā es parasti izvēlos Seaguar fluorokarbonu, jo tieši šī rūpnīca ir lielāka, un vispār izgudroja fluorokarbonu kā materiālu.

Atbildēts: 24.augusts 2023, 09:15 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Raudivs

Sveiki!
Ir man šāds spinings Shimano CATANA EX 240L 240cm 3-14gr, SCATEX24L.
Gribēju pajautāt, kam viņš der, kas viņā ir labs, vai slikts un kam viņu labāk izmantot?
Paldies:)

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Catana ir bijis un ir daudziem copmaņiem viens no pirmajiem spiningiem. Jāsaka ka tas ir veidots vairāk ar domu, lai būtu universāls dažādiem copes veidiem. Jāsaka gan ka ja patiešām gribēsi izjust copes prieku, no katras zivs copes, cīņas, tad ar Catanu daudz gan nejutīsi :) Te prasītos kas labāks. Tevis minētais modelis, būs labs vienkāršām tehnikām - rotiņi, silikona mānekļi līdz norādītajam testam. Pamatā šis būtu spinings asariem.

Atbildēts: 18.augusts 2023, 11:51 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā bandiiits

Sveiks!
Doma ir nokomplektēt sākuma komplektu- kātu, spoli un auklu lai varētu spiningot uz 40-80 maksimums 90 gramu mānekļiem, piemēram, "strike pro pig shad 20cm" tad vēl vobleriem ar iegrimi līdz 2m šajā svara kategorijā.
Vēl domāju vai palikt joprojām pie spininga parastā ar jaudīgu kātu un spoli, vai pareizāk tomēr ar šādiem mānekļiem izmantot kastinga kātu ar ar multiplikatora spoli?
Paldies par atbildi jau iepriekš!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Man personīgi labāk patīk mults, ar to ir daudz ērtāk darboties. Tiesa multam ir jābūt labam, lai nebūtu problēmas ar metienu, izturību. Nevar teikt ka kaut kas ir pareizāk, zinu daudzus copmaņus kuri izmanto bezinerceni, un viss ir labi :) Tiesa ja ņemam bezinerceni, tad arī noteikti 4000 vai C5000 izmēru, turklāt spolei jābūt arī izturīgai, tas nozīmē, ka lētais gals īsti nebūs piemērots.

Atbildēts: 17.augusts 2023, 12:43 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Joks

Sveiki!
Kādu auklu un spoli ieteiktu pie kāta FAVORITE X1 802ExH, copēt Daugavā, lielie mānekļi, drops un džerks?
Paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Noteikti ka 4000 izmēru. Es teiktu ka Shimano Nasci būtu sākuma izvēle. Ja budžets atļauj tad var ņemt kādu dārgāku. Aukla - pītā, tiesa te nedaudz man neliekas kopā mānekļi. Ja lielos mānekļus noteikti var lietot ar šo spiningu, džerkus to klasiskā izpausmē būs grūti, tīri dēļ tā ka spinings ir garš un nevarēs veikt rāvienus. Dropam atkal prasītos nedaudz smalkāka aukla, aptuveni 1.2 PE.

Atbildēts: 12.augusts 2023, 21:09 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager