Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā maarchons

Paldies par atbildi un informāciju, tagad ir skaidrs par spolēm, par pārnesumu arī!

Atbild Mārtiņš Babris

Nav par ko! Ne asakas!

Atbildēts: 16.marts 2020, 12:05 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Vai jūs varētu ieteikt kur ir lielākas izredzes noķert Zandartus.Skatījos maps kartē un atradu Jahtu Serviss Andrejosta Sia tas ir Eksporta iela 1A un pie Spirits& Wine vai arī Andrejostas ielā 1?

Un varbūt jūs varētu ieteikt kādā tehnikā labāk spiningot un cik lieli mānekļi strādā un kādi svari jāizmanto?

Atbild Mārtiņš Babris

Visur kur Andrejostā ir pieeja pie ūdens :) Aizej uz Andrejostu, aizej līdz Daugavai un mētā. Šobrīd laikam dropšots varētu būt nedaudz veiksmīgāks, kaut gan arī uz džiga un mandulām zandarts nāk. Svari atkarīgi no straumes.

Atbildēts: 16.marts 2020, 11:57 | 4 komentāri | Adrese atbildei
Jautā maarchons

Sveiki!

Gribēju pajautāt par spolem Shimano Stradic Ci4+ un Shimano Stradic FL ar ko viņas atšķirās, ok svars pāris grami, bet gribās vieglu spoli un lai ir pietiekami izturīga.

Vai arī labāk ņemt alternatīvu Daiwa?

Lielums interesē 2500

Pagaidām izmantoju Shimano Catana 2500, bet ir diezgan pasmaga, bet tā neko sliktu nevaru teikt, gribās pāriet uz vieglāku spoli.

Izmantoju džigu līdz 20 gramiem.

Un vēl viens kritērijs-pārnesums, vai tas ir no svara?

Pagaidām ir bijis 5.0:1, 5.2:1

Bet skatos ka Stradic ir opcija arī ātrais pārnesums, īsti nezinu kādos nolūkos izmanto to 6.0:1, varbūt vari komentēt pāris vārdos kam ir domāts 5.0:1 un kam 6.0:1?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Stradic CI4+ versija ir vieglāka, jo šai spolei ir izmantots CI4+ kompozītmateriāls. Kopumā es teiktu, ka vairāk skaties uz jauno Stradic FL. Šai spolei ir ļoti daudz jaunas tehnoloģijas, lieliska, mīksta gaita. Nākošgad iznāks jauna paaudze Stradic CI4+, kurš gan sauksies savādāk, tad, domājam, spole iegūs arī gan labāku gaitu, gan jaunākas tehnoloģijas. Šobrīd Stradic FL ir labākais konkrētā cenu grupā. Džigs līdz 20 gramiem, tas ir džiggalva ar visu mānekli, vai tikai džiggalvas svars? Jo tās ir divas dažādas lietas :) Pārnesums. Kaut kādos momentos ir no svara. Ātrāku pārnesumu ir labāk izvēlēties, ja copē straumē, jo tīri ātrāk/vieglāk būs savākt lieko auklu. Arī tvičojot tāds noder, vai copējot no krasta, kad metieni ir ļoti tāli. Nosacīti universāls ir šis 5.0 vai 5.2:1.

Atbildēts: 16.marts 2020, 11:53 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā renge

Sveiks,vai varētu ieteikt MJ kādu spolīti? Izmēru kādu un nosaukumu arī būtu labi. Vēlētos sāk šo makšķerēšanas veidu arī. Nestādos priekšā kādu varētu iepirkt,jo spoles ir tik daudz un dažādas. Kas ietilpst šādās naudiņā,līdz 60€ apmēram. Ko tu teiktu par šo variantu? Spole Lucky John ANIRA JIG 8. Paldies jau iepriekš.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Konkrētajā budžetā, Shimano Sedona būtu viens variants. Es ņemtu C2000 modeli, tīri lai mazāka auklas kasetes ietilpība. No Daiwa variants būs Ninja LT. Arī ļoti laba spole, tiks galā ar plānākām auklām. Par Anira spoli, neko nemācēšu teikt.

Atbildēts: 16.marts 2020, 11:48 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Sveiks.

Kur ieteiktu meklēt Zandartus pierīgā?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Daugava. Ir ļoti daudz vietas kur ķert. Upe ir liela, tā ka tik jāiet un jāspiningo. Kamēr vīrusi plosās, labāk uzturēties svaigā gaisā :)

Atbildēts: 13.marts 2020, 13:47 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā sasmaka48

sveiks davana sanemu spininga katu MAGISTA AKARA 902MMF2 5-28gvari pateikt kur vinu visla

bak pielietot paldies MEISTAR

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Tieši ar šādu modeli neesmu copējis, bet spriežot pēc garuma un testa šis varētu būt labs copei no krasta.

Atbildēts: 11.marts 2020, 09:33 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Imis44

Sveiks! Vai esi testējis Pontoon 21 Grace Sonda? Noskatīju GSS702XUL modeli, pēc parametriem liekas labs, bet nav kur rokās paturēt.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Ņē, nav sanācis, nevarēšu neko ieteikt!

Atbildēts: 6.marts 2020, 09:57 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā BigJay

Sveiks,

Jautāju iepriekš par spoli, teici lai skatos uz jauno Stadic 4000, kuru modeli tieši ieteiktu? Skatos ir 3 pieejami modeļi.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Ar "jauno" Stradic es domāju Stradic FL modeli. Reāli būtu jābūt diviem Stradic pieejamiem - Stradic FL un Stradic CI4+, kurš nākošgad iznāks jauns, turklāt ar jaunu nosaukumu, un nebūs vairs Stradic.

Atbildēts: 5.marts 2020, 10:02 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Jurkakulaks

Sveiks, Mārtiņ!

Jautājums sekojošs. Ir vēlme nokomplektēt komplektu twicham ar multiplikatoru. 110-140mm vobleriem.

Ko vari teikt par multu Abu Garcia Revo premier? Vai labāk ko citu šajā cenu kategorijā?

Ir pāris varianti ar kātiņiem.

Tailwalk Fullrange C70MH

Major Craft Benkei 702MH. Kuru ieteiktu izvēlēties?

Paldies jau iepriekš!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Par Premier nevarēšu neko teikt, neesmu lietojis to. Bet tīri pēc aprakstiem domāju ka būs laba izvēle. Turklāt viņam ir centrbēdzes bremzes, kas ir ļoti labas savienojumā ar vobleriem. Alternatīva varētu būt Shimano Tranx 201 izmērs vai Daiwa Tatula HD. Spiningi. Ar Fullrange esmu copējis. Izteikts basu kāts, diezgan stingra blanka. Par cik ar Benkei neesmu copējis, man ir grūti salīdzināt abus. Cik esmu pētījis tad arī Benkei ir basu sērija, attiecīgi kaut kur abi varētu būt līdzīgi. Bet to noteikti var pateikt tikai abus turot rokās, vai vēl labāk - copē :)

Atbildēts: 5.marts 2020, 10:01 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā muhameds

sveiki martin, ir doma iegadaties katu Ambition-Z 2.59 (ZZS-862M) kadas atsauksmes ja esi pats tadu lietojis, un kadu ieteiktu spoli sim modelim

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Ambition Z biju dabūjis nedaudz palietot. Labs kāts, laba blanka. Ar jutību un pieciršanu viss ir ok. Spoli es ņemtu 3000. izmēra, bet ja plāno džigot ar viņu, tad C3000. izmērs arī būs labs. Modeli - es ņemtu jauno Stradic.

Atbildēts: 5.marts 2020, 09:55 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager