Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā CAT

Sveiks.. ir velme pēc asaru kātiņa. Jautajums par testiem, uzmetu arī 2.nr rotiņus pagaidam ir 2 varianti 0.6-7gr vai 3.5-12gr. garums ap 2.30

nevaru isti izdomāt. copētu seklajos ezeros, un paretam lielupē.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Ir grūti ko ieteikt pēc viena parametra :) 2 izmēra rotiņus var izmantot ar abiem testiem. Tesa es laikam vairāk izvēlētos līdz 12 gramiem spiningu, tīri lai varētu izmantot nedaudz smagākas galvas, kas ir aktuāli straumē, upē.

Atbildēts: 4.marts 2020, 10:08 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā BigJay

Sveiks,

Gribēju jautāt tev kā ekspertam.

Ir kāts SKYA-762H, kādu spoli tu man labāk ieteiktu likt virsū, ja darbotos ar Jig no 20-40gr.

Budžets līdz 150-200EUR.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Es ņemtu jauno Stradic, un 4000. izmēru. Lieliska spole pa savu naudu, un noteikti labākā šajā cenu diapazonā! Teorētiski, par cik džigs nerada ļoti lielu slodzi, var domāt par C3000 izmēru, bet es tomēr paliktu pie 4000.

Atbildēts: 2.marts 2020, 11:55 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā rolizzz666

Sveiks. vai vari kautko nokomentēt par TSTRO-702M

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Par Troutino neko daudz nemācēšu pateikt, jo pats neesmu lietojis. Pēc nosaukuma var un testa var teikt, ka paredzēts kātiņš viegliem mānekļiem - rotiņiem, vobleriem, arī silikonam. Bet neko precīzāk nepateikšu!

Atbildēts: 2.marts 2020, 09:52 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā renge

Sveiks meistar,jautājums par MJ. Vēlētos iegādāties priekš MJ spoli un auklu. Vēlētos uzzināt cik lielu izmēru spolei un cik resnu auklu labāk pirkt? Man bija doma par 2000 izmēru,bet var būt kļūdos. Paldies jau iepriekš

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Termins mikrodžigs noteikti atšķiras copmaņu vidū. Te es domāju tīri izmantojamo svaru ziņā. Turklāt ņemot vērā pašu spoļu svaru, kurš ir krietni samazinājies, es pat teiktu ka var ņemt 2500. izmēru ar seklo auklas kaseti. Piemēram, Ultegra C2500S. 2000. izmēra spolēm man nepatīk roktura garums, kurš parasti ir ļoti mazs, līdz ar ko man nav īsti ērti darboties. Daiwa daudzām 2000. izmēra spolēm gan liek garāku rokturi. Aukla - arī atkarīga no svariem un vietas, kur izmantosi, bet pamatā 0.3-0.4.

Atbildēts: 2.marts 2020, 09:51 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Sveiks.

Kādus un cik lielus mānekļus lietot Lielupē no krasta Majori,Dubulti ķerot zandartus un kādā tehnikā?Spinings līdz 35.gr.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Dažādus. Nav tāda viena recepte kādus lietot. Vari mēģināt 3-4.5 collu mānekļus, mandulas labi strādā uz pasīvu zivi.

Atbildēts: 1.marts 2020, 12:31 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā epantalons

Labrīt. Jautājums vispārīgas dabas. Šorīt ziņās lasīju, ka vājās ziemas dēļ šogad nāksies vairāk ar odiem un kukaiņiem cienīties. Vai Tev ir viedoklis par zivju uzvedību pēc šāda perioda? Kas ar mazajām upītēm? Principā, lielie pali ies secen, attiecīgi līmenis nebūs cēlies - vai var sliekties domāt, ka zivis šī iemesla dēļ nebūs mazajās upēs ienākušas?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Grūti teikt kā būs šogad ar jauno sezonu, un sezonas sākumu. Siltās ziemas dēļ noteikti būs izmaiņas. Par kukaiņiem. Jā, iespējams būs daudz. Bet tai pat laikā ir daudz zivis, kuras barojas tieši ar kukaiņiem, attiecīgi to zivju aktivitāte varētu sākties ātrāk. Zivis jebkurā gadījumā migrēs, tomēr tā ir dabas kārtība. Cits jautājums cik aktīvas viņas būs, vai visās mazajās ūpēs tās būs daudz. Es domāju ka jāgaida vien būs sezona, un tad jau pēc apstākļiem jāorientējas.

Atbildēts: 1.marts 2020, 12:30 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā dim

Sveiks!

Kāda ir tava pieredze ar Pontoon 21 vobleriem Bet-a-Shiner 91 un Bet-a-Shad (75 un 83 mm versijām)?

Pēc skata šķiet, ka varētu būt labi seklākām vietām, bet LV copes forumos neesmu atradis nevienu atsauksmi

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Esmu lietojis Bet-a-shad 75 izmēru. Pamatā šis man ir asarus nesis, seklos līčos, vai gar lēpju, niedru malām. Animācija vienkārša - vienmērīga ietīšana. Es teiktu ka šis ir līdzīgs pēc konfigurācijas ar Khamsin. Shiner neesmu lietojis.

Atbildēts: 24.februāris 2020, 09:09 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Crazy

Sveiks ! Esu jig spininga meklējumos, pārsvarā copēju no krasta, mērķis zandarts un līdaka,testu pat īsti nezinu ... varbūt lidz 22 vai 35 ???? Kā Jūs domājat kāds ir optimālais tests Daugavā? lūdzu piedāvājiet budžeta variantu un otru ap 200 e , lai varu salidzinat un izvēlēties;) paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Jā, testam būtu jābūt 30-35 grami. Ja cope no krasta paredzēta, tad noteikti garāku spiningu vajadzēs. Budžeta variants X1 902MH ar testu līdz 35 gr. X1 ir laba blanka, pietiekami jutīga. Blanka ir extra fast, lieliski var piecirst zivi, tai pat laikā metiena attālums arī ir labs. Ap 200, es ieteiktu Skyline. Šim jau ir Japāņu zīmola Toray blankas, savādākas pēc uzbūves. Furnitūra arī ir japāņu - Fuji. Gredzeni pēc KR koncepta izvietoti. Metiena attālums ir ļoti labs, mānekļi lido tālu. Īstai modelis būtu SKYA-842MH līdz 35 grami.

Atbildēts: 24.februāris 2020, 09:06 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Sveiks.

Kādu multu un kātu ieteiktu priekaš lielajām gumijām un kāta tests būtu līdz 170.gr.Un komplekta cena kāts+spole būtu ap 300eiro plus mīnus.Pats skatos uz spoli BFT instinctx7.Nekad nēsmu darbojies ar multu un vai BFT instinctx7 derēs man kā iesācējam vai nebūs daudz bārdu?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Ar Instinct pats neesmu strādājis, bet tas varētu būt viens no variantiem. Vēl var skatīties Tatula HD, vai Shimano Tranx. Tiesa tad ar 300 EUR budžetu būs nedaudz par maz. Jāsaprot, ka spolei, uz šādām smagām tehnikām, ir jābūt ļoti labai, attiecīgi uz spoli vajadzētu rēķināt budžetu virs 200 EUR.

Atbildēts: 24.februāris 2020, 09:02 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā artig

Sveiks!Esmu jauna spininga meklējumos,attiecīgi džigs:6/7-14gr.+silikons,līdz 4,5collām,ne lielāks,kā arī vobleri līdz 90mm,ar iegrimi līdz 2-2,5metri,ar lēnu ietīšanu,tvičot nav paredzēts,pamatdoma zandarts.Ko varētu ieteikt,budžets līdz 350euro.Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Viens variants ir Skyline SKYA-762M. Spinings ir ar extra fast akciju, attiecīgi asāks. Blanka ir Toray, ļoti laba jutība, labi met mānekļus. Zandartu piecirst arī nebūs problēmas. Nedaudz ārpus budžeta būtu Graphiteleader Silverado GSIS-782M, kuram jau ir Torzite gredzeni, vieglāka blanka nekā Skyline. Silverado arī ir ass kāts, bet ļoti universāls.

Atbildēts: 20.februāris 2020, 10:05 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager