Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā Robin

Sveiki!

Gribu pameiģināt baitcastingu!

Spoli dabujū, bet intresē kur lai meklē kātu, Gan Rīga gan arī internetā?

Budžetam kuras firmas ir labākas?

Cieņā, Ainārs!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Ar budžeta kastinga kātiem ir diezgan slikta situācija. Cik zinu tad drīzumā parādīsies X1 kastinga versijā, kurš būs par pieņemamām cenām, kā arī ar plašu modeļu klāstu. Šobrīd kaut ko var atrast no Fox Rage Warrior sērijas. Vēl Salmo veikalos var atrasti dažus modeļus.

Atbildēts: 31.janvāris 2020, 22:18 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā dim

Sveiks!

Kā Tu ieteiktu rīkoties, mēģinot piemānīt kādu asari Ventā virs Kuldīgas? Arsenālā man ir vieglais džigs (līdz 10 g), "otvodnoi" un "jig rig" - kas no šī būtu rezultatīvāks šajā laikā? Par mānekļiem - vai vairāk spiest uz vēzīšiem/kukaiņiem/tārpiem, vai arī zivtiņām/tvisteriem?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Es laikam pamatā ar atvadnoij darbotos. Tomēr šīs sistēma lieliski ķer pasīvu zivi, un ja arī asaris būs ēst gribētājs, noteikti atvadnoij būs rezultatīvs. Tiesa pats copes process nav tik ļoti interesants :) Bet arī no džiga un džig rig nevajag atteikties. Lieliski copes veidi, turklāt ar tiem ir daudz interesantāk piemānīt plēsoņu. No mānekļu veidiem, es vairāk lietotu tādas formas kā KEitech Swing Impact. Arī Lucky John Ballist. Džig rigam un džigam SL Remix, dažādi vēzīši būs tieši laikā.

Atbildēts: 30.janvāris 2020, 09:57 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā blitkotajs

Sveiks, nezinu cik jums labi pazīstams Liepājas ezers un pilsētai apkārtējie ūdeņi, bet varbūt varat mazliet ieskicēt. Pie kādiem plēsējiem šajā laikā var mēģināt tikt. Varbūt spiningošanā varat ieteikt kādus konkrētus mānekļus, kas būtu efektīvāki tieši šajā laikā? Kā vispār, piemēram, līdaka šajā laikā uzvedas, ziema skaitās tikai uz papīra...:) Varbūt ir citi plēsēji, kurus var mēģināt piemānīt? Jau iepriekš paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Jā, sezona turpinās pilnā sparā :) Es teiktu ka līdakas šobrīd ir visai pasīvas. Noteikti cope ar vobleriem, ļoti lēns tvičs. Tāpat dažādas gumijas, animētas ar vienmērīgu auklas ietīšanu. Noteikti lielo gumiju tēma, bet vajag paeksperimentēt arī ar mazākiem izmēriem. Vecais labais Realx Kapyto 4L man Liepājā vienmēr strādā. Tiesa es domāju ka šobrīd vairāk jāskatās uz lēnākām animācijām.

Atbildēts: 29.janvāris 2020, 15:21 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā hecs7

Tad vēl saprotu ka LV ir tik mazs so spoļu klāsts ka nemaz īsti pat veikalā nevari pataustīt kas ir kas,

kāda starpība būtu Abu Ambasidor 5601 JB un 5601 STX un 5601 JERk?

Atbild Mārtiņš Babris

Pašam ir bijis 5601 JB, kas ir lieliska spole džerkam. Lielajām gumijām man viņa liekās par lielu un smagu. Nav tik ērta copē. Bet džerkam lieliska. Par atšķirībām īsti nemācēšu teikt, jāmeklē aprakstos.

Atbildēts: 29.janvāris 2020, 15:19 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā hecs7

Sveiks Mārtiņ, jautājums būs par multiplikator spoli, pirmo...

Par cik sāku bigbaitu apgūt un arī džerki kastē arī iekrājušies, bet saprotu ka ar bezinerceni tā lieta neies, ja bigbaitam vēļ so so, uzmanīgi var, bet ka uzliec dzerku ta...,

pēdējā copē divas auklas pabojāju pietiek, saprotu ka vajag multu, bet kādu?

Iegāju pāris veikalos, izvēle maza, paskaidrojumi nju tā..

Tieši smagajiem mānekļiem(līdz 100 gr), kam jāpievērš uzmanība izvēletos spoli? Svars, gultņi, cik drags?

p.s. te palasījos pa tēmu, pārsvarā kads noskata modeli i viss..

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Lieliem mānekļiem, džerkiem, mults ir ļoti pat labs. Gan ērtums, gan jauda un izturība. Lielākā izšķiršanās ir par muciņas tipu vai zemprofila. Konkrēti lielajām gumijām, pilnīgi mierīgi zemprofila jaudīgos, piemēram, Shimano Tranx, Abu Garcia Revo Toro Beast. Džerkam es teiktu ka labāk varbūt pat būtu muciņas tipa, jo slodze džerkojot noteikti ir lielāka. Kam pievērst uzmanību, noteikti vai spole ir paredzēta vispār lielām slodzēm. Parasti ražotāji norāda aprakstos. Auklas ietilpība ir svarīga, jo daudziem multiem auklas kasetes ir seklas. Tā arī ir viena no pazīmēm, ka mults varbūt nav domāts smagiem mānekļiem.

Atbildēts: 29.janvāris 2020, 15:19 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Kukumeks

1.Makšķerēt ar mākslīgo ēsmu un spiningot ir viens un tas pats?

2. Ja vizulim uzliek uz āķa 10 baltos tārpus, tā ir makšķerēšana ar dabīgo ēsmu, vai pareizi?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki Cik saprotu runa varētu būt par Gauju? Es uzskatu ka makšķerēt ar mākslīgo ēsmu ir tas pats, kas spiningot. Par otro jautājumu - nezinu kā to interpretēt. Ja godīgi par šādām variācijām nedomāju, jo ir daudz vietas kur likumiski ķert zivis, bez visādu noteikumu apiešanas. Ja ir šādi jautājumi, tad drīzāk pie licencētās makšķerēšanas nolikuma izstrādātāja vajag vērsties.

Atbildēts: 27.janvāris 2020, 09:56 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā juris10

Sveiks! Jautājums par dzigošanu. Kur būtu pareizāk džigojot medīt zandartu, tajā vietā kur reljefs pakāpeniski paceļas no dziļā uz seklo , vai tur kur šis reljefs jeb kants ir izteiktāka un straujāka?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Viss ir atkarīgs no konkrētiem apstākļiem un vietas. Principā abās vietās var ķert zandartu, jautājums vai tur ir ēsmas zivs un vai arī pats zandarts ir konkrētā vietā. Pēc eholotes to var lieliski redzēt.

Atbildēts: 27.janvāris 2020, 09:53 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā archs

Sveiks!Man ir jautājums par Favorite Blue Bird BB-792L-T 2 2,36 Extra ātrs.Kas īsti ir šī kāta ražotājvalsts?Biju pārliecināts kā UA,bet citās vietnēs lasu,ka Ķīna(vai tas ir mazsvarīgi).Mikrodžigam kāda spicīte būtu vēlamāka?T.vai S.?

P.S.Tavs subjektīvais viedoklis par B.B.,ja ir sanācis testēt.Paldies

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki Fiziski spinings ir ražots Ķīnas rūpnīcā. Favorite zīmols ir no Ukrainas. Realitātē šobrīd lielākā daļa spiningu nāk no Ķīnas vai tās kaimiņ valstīm, līdz ar ko es te neredzu nekādu problēmu. Ja runājam tikai par mikrodžigu, respektīvi silikona mānekļu džigošanu, tad labāk ir solid jeb ielīmētā spice. Daudz delikātāk varēs izspēlēt mānekli un just copes. Tubular jeb pilnā tipa spice ir laba, kad izmantojam dažādu tipu mānekļus - silikona, rotiņus, voblerus utt. BB esmu lietojis, priekš savas naudas labs mikrodžiga un arī vieglā džiga spinings. Es ņemtu 762 vai 792 modeli, man patīk garāki spiningi.

Atbildēts: 23.janvāris 2020, 08:42 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā fishing1

Sveiks.

Ja ,,Dulkan'' laivai ir 5zs motors un papildus priekšā vēl elektro motors,tad ir nepieciešamas tiesības,lai vadītu laivu,vai nav?

Paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki Ieteiktu izlasīt noteikumus, kaut vai šeit - https://www.csdd.lv/vispareji-kugosanas-lidzeklu-registracijas-nosacijumi/kugosanas-lidzekli-kurus-registre-csdd. Ja laiva ir reģistrēta kā motorlaiva, tad tiesības ir vajadzīgas jebkurā gadījumā.

Atbildēts: 20.janvāris 2020, 22:13 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Labdien .

Vai ir liela atšķirība starp spolēm Shimano SLX XT 151 un spoli Shimano SLX DC 151 vai arī var pirkt spoli SLX XT?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki Jā, atšķirība ir gana liela. DC spolei ir gudrās, elektroniskās tālmešanas bremzes. Tiesa es gan paliktu pie XT modeļa.

Atbildēts: 20.janvāris 2020, 22:11 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager