Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā intel7

Sveiks Mārtiņš ,

Strādāju ar mānekļiem no 50g līdz 90g, vai ambassadeur 5601 JB būs īstā ?

Paldies !

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks 5601JB ir lielisks mults. Savu laiku to lietoju džerkiem. Principā izmantot var, tikai spole ir gana smaga, un arī fiziski liela. Varētu būt grūti visu dienu lielās gumijas mētāt. Bet tīri no tehniskās puses viss ir labi!

Atbildēts: 20.janvāris 2020, 22:10 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Sveki.

Un kādu nedārgu, bet normālu tviča kātu priekš multiplikatoru spoles SHIMANO SLX XT ieteiktu,lai var metāt 130mm voblerus?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Pavisam drīz solās parādīties X1 multiem domātie spiningi. No šobrīd pieejamajiem ir Exclusive Twitching Special, kurš ir radīts speciāli tvičam. Tests līdz 35 gramiem, ar kuru pietiks, lai varētu izraustīt lielos voblerus.

Atbildēts: 15.janvāris 2020, 22:02 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Sveiki.

Kādus mānekļus un cik smagus var mētāt ar multu Shimano SLX XT. Un vai ar viņu var tvičot 130mm voblerus?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Jā, līdz 130 mm vobleriem šis mults derēs. Teroētiski varētu arī runāt par nedaudz smagākiem mānekļiem, bet tas vēl praksē jāpārbauda.

Atbildēts: 15.janvāris 2020, 09:54 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā pikijs

Sveiks!

Ir domā iegādāties Tailwalk eginn 83m kātu. Vai ir bijusi pieredze ar Eginn sēriju? Vai būs labs džigam un dropšotam? Vai ir kādi plusi un mīnusi? Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Nē, ar Eginn neesmu pilnvērtīgi darbojies. Toties ir bijusi pieredze ar iepriekšējo Moonwalker EG sēriju, kura ir savā ziņā līdzīga Eginn. Manuprāt dropam un džigam spinings būs labs. Tiesa viņš nav izteikti ass. Bet kad vajag līgani izšūpot mānekli, vai džigot ar uzmetieniem, tad šis spinings sevi lieliski pierāda.

Atbildēts: 14.janvāris 2020, 10:24 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Mutulis

Labdien, ir iegādāts spinnings bft roots G2 (bezinerces) līdz 130g. Mazliet patestēju ar savu Shimano Ultegra 3000 hgfb. Pie ietīšanas jūtu, ka spole darbojas ar slodzi jau mānekļiem ar svaru 50 - 70g.

Varat ieteikt kādu izturīgu spoli lieliem un vidējiem mānekļiem??

Pats šobrīt skatos uz Shimano Sustain vai Twin power 4000 cenu kategorijā..

Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Lielajiem mānekļiem spoli noteikti vajag vismaz 4000. izmēra. Jā, Sustain vai vēl labāk Twin Power būtu tieši laikā. Drīzumā būs pieejams jaunais Twin Power modelis, kurš būs vēl par gramu izturīgāks

Atbildēts: 14.janvāris 2020, 10:22 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā sasmaka48

sveiks. kadu. diametru flurok auklu pavadai un garumu likt uz zandartiem nemos ar dzigu un dropsot ka ari asariem atseviski liels paldies

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Džigam es lietoju 0.26-0.27 fluorokarbonu. Garumu - 30-40 cm. Dropšotam lietoju 0.33mm FC. Asariem baigi resnāku par 0.18 mm nelietoju.

Atbildēts: 13.janvāris 2020, 10:43 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā rotinnss

Sveiks mārtiņ, varbūt Jums ir pieredze ar "KastKing Speed Demon 9.3:1 Baitcasting Reel" (Pēc internetā atrodamās informācijas izskatās sakarīga budžeta klases spole)

Mans jautājums ir vai nebūs tā, ka šī spole izārdīsies pirmajā sezonā, ja mētāšu smagos mānekļus? Lielās gumijas, džerkus, voblerus...

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Nē, nav gadījusies darīšana ar šo multu, grūti komentēt tā izturību. Gan jau YouTube var atrast vairāk informāciju. No pie mums pieejamajām spolēm varu ieteikt Shimano SLX XT multu.

Atbildēts: 12.janvāris 2020, 11:41 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Elveens

Sveiks!

Kādu aukliņu ieteiktu uz multiem, metājot, džerkus, cūčus smagos, interesē gan pe4,8 ..?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Izmantoju 0.41 , 4 dzīslu auklu. Lietoju gan Daiwa J Braid, gan Strikewire.

Atbildēts: 12.janvāris 2020, 11:39 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā jkp123

čau .it kā jau spiningoju pasen ,bet gribētos vienreiz pamācīties kā un uz ko īstie veči spiningo no krasta sacensībās ( te iet runa par asariem,līdakām un zandartiem) .bet nevaru atrast nevienu info .un vai tur tādus skatītājus laiž klāt ? varbūt pateiks lai nemaisās pa kājām .....protams ka uz latgali arī negribētos braukt no rīgas.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Ar krasta sacensībām ir kā ir. Ir čempis foreļu ķeršanā dīķos, kurš šogad notiks Pērtniekos, Rēzeknē, un pāris mači Vangažos.Ir foreļu ķeršana upēs. Precīzi nezinu kās vietās tas notiks šogad. Paskatīties noteikti ka var, daudz ko vērtīgu var iemācīties un redzēt. Sacensību kalendāru var meklēt gan copeslietas.lv, gan ar LMSF.lv.

Atbildēts: 12.janvāris 2020, 11:38 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā CAT

Sveiks. Ko saki par Daiwa Tatula 200??? Itkā paredzēta lielam gumijām.. Bet varbūt var arī tīri džerkam izmantot?? (Negribās muciņu). Paldies :)

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Tīri džerkam es tomēr neieteiktu, jo spolei nav lielie zobrati. Tad jau drīzāk Shimano Tranx

Atbildēts: 12.janvāris 2020, 11:35 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager