Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā renshteins

Sveiks Mārtiņ,

Vai mācēsi pakomentēt sakarā ar salaca 1 sezonas nesākšanos?! salacgrīva ieviesa kādus jaunus noteikumus,kas nepatika VARAM?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Cik man ir informācija, ir problēma ar licencētās makšķerēšanas noteikumu apstiprināšanu, respektīvi tika iesniegti noteikumi ar kļūdām vai neprecizitātēm, kā dēļ šos noteikumus neapstiprina. Līdz ar ko licences no 1. janvāra nebūs, un Salaca I posmā makšķerēt nevarēs. Visticamāk ka no 1. februāra varēs doties ķert lašus, bet ir jāseko līdzi informācijai.

Atbildēts: 29.decembris 2019, 12:32 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Kristaps1989

Sveiks!

Vari ieteikt kātu sapalam varbūt kādai meženei,darbojos pa mēmeli.Budžets līdz 100eiro.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Es ņemtu X1 702L, ar kuru varētu ļoti labi ķert sapalu, dažādas upes vietās. Ja prasās garāks spinings, tāliem metieniem, tad varētu skatīties uz Blue Bird 792L-T

Atbildēts: 29.decembris 2019, 12:30 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Gribulis

Labdien. Gribētu vērtējumu kātiem IMP 79 LT (New) un CFPJ 86 LT. Mērķis asari, pārsvarā Venta. Interesē blankas jūtība testa abos galos. Doma, ka var nākties drusku pārslogot, bet gribas arī sajust tos 2 gramus. Un vai PJ 86 garums nav kādā veidā mīnuss šādam testam. Var būt, ka ir kāds cenā augstāks kātiņš ar šādu testu, bet tīri uz blankas rēķina dārgāks(labāks) ne uz Torzit. Jau iepriekš paldies par atbildi.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Pilnīgi precīzi par PJ 86LT nevarēšu komentēt, jo tieši ar šo modeli neesmu darbojies. Impulse apakšējais tests ir atbilstošs norādītajam, bet augšai ir max 2 grami klāt. Abiem kātiem ir labas blankas, un nedomāju ka garums kaut kādā veidā negatīvi ietekmēs jutību vai ko citu. Man pašam ļoti patika Exclusive EXS-832L-T. Es negribu teikt ka viņam blanka ir labāka, bet viņa ir savādāka. Ļoti labs metiena attālums no krasta.

Atbildēts: 29.decembris 2019, 12:26 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Rokijs

Labvakar.gribeju jūsu padomu spininga izvēlē FAVORITE BLUE BIRD. Copēju no 4 lidz 9grami.patīk labāk copi sajust rokā nekā pievērst uzmanību spicei cik noprotu tad labāk izvēlēties tubular spici?paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki Jā, tubular jeb spiningi ar viengabala spici ir universālāki, un arī copi labāk jutīsi rokā. Es ņemtu BB-792L-T ar testu 2-10 gr. Garums būs labs gan copei no krasta, gan no laivas.

Atbildēts: 20.decembris 2019, 10:05 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā sukinens13

Sveiks! Gribeju padomu pajautat kur mekleet asari uz mikro dzigu.Udens tilpne ir dzirnavezers uzpludinata upe ar mazo hesu.straume ir loti minimala videjais dzilums ir ap 2.7 metri ezers ir bez izteiktam bedrem un dziļummaiņa variejas 10cm-20cm robežās.metāju pa 2-3h diena mainot dzigus un krāsas vnk nenem liekas kad zivs kkur ir pazudusi pat uz mailīti dzivo nenem mazizmera lidakas keras pa 3-4 var nokert.Varbut tu vari kko ietekt kas varetu but par iemeslu.

Paldies par atbildi!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Iespējams ka asaris nemaz nav tajā ezerā :) Vislabāk būtu ar eholoti paskatīties, kas notiek. Ja nav nekādas izteiktas bedres vai kantes, noteikti ir jābūt kādam mikro reljefam pie kura zivs pieturas. Iespējams tur ir daudz baltās ēsmas zivis, attiecīgi asaris nav tik aktīvs. Ja copē no krasta, iespējams nemaz nevari aizmest līdz zivīm?

Atbildēts: 20.decembris 2019, 10:04 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Sveiks.

Kādus mānekļus un cik lielus ņemt līdzi uz Lielupi,lai nav daudz jāņem līdzi.Makšķerēšu no krasta posmā no Majoriem līdz Dubultiem.Spiningošu ar spiningu Akara teuri 244cm ar testu14-35.gr akcija fast.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Paņem dažāda izmēra gumijas, ar džiggalvām no 12-20gr, kādu mandulu var paņem. Uztaisi pāris drop šota sistēmas mājās, varēsi padropot pie vajadzības. Iemet kādu pāris voblerus, 130mm, kuri tālāk lido. Ar to vajadzētu pietikt.

Atbildēts: 18.decembris 2019, 08:55 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Kaspars33

Sveiks!Gribu iegādaties Daiwa LT spoli,bet nevaru izlemt kadu izmeru labak nemt 2500 vai 3000 parsvara spiningoju lidz 30g smagiem manekliem.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Es noteikti ņemtu 3000. izmēru, jo LT sērijas spoles ir ļoti vieglas, bet mētājot šādus svarus vajag papildus jaudu. Attiecīgi 3000. izmērs būtu pašā laikā.

Atbildēts: 16.decembris 2019, 16:01 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā runers

Sveiks!

Kuru no lieljaudas spiningiem ( Gator, Snack Bait)Tu ieteiktu, kas deretu gan dzerkam, gan lielajam gumijam. Spole mults.

Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Priekš džerkiem, es uzskatu ka vajag cita tipa spiningus. Lielajām gumijām es izmantoju vismaz 2.4m garus, attiecīgi ar tādiem džerkot klasiskajā nozīmē būs pagrūti. Bet lielus voblerus es mettu, kā piemēram Jonny vobbler vai Guppie es mētāju. Man patīk Gator Black Titanium un Snack Baits Black Whip. Tiesa tie nav tie lētākie spiningi. Ja vajag ko lētāku, tad Snack Baits Blue Whip, vai Gator Explorer. Tiesa tie uzreiz būs smagāki, tīri blankas ziņā.

Atbildēts: 16.decembris 2019, 16:00 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Sveiki.

Vai zābaki Norfin Klondaik derēs ziemas copei spiningošanai un lašu spiningošanā.Vai zābaki ir silti?

Vai arī varat ieteikt kādus citus zābakus?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Putu zābakus es arī lietoju, gan agrāk ziemas copē no ledus, gan copējot lašus. Principā zābakiem nav ne vainas, es tikai vilku biezo termozeķi un viss bija labi.

Atbildēts: 12.decembris 2019, 14:11 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā docis.

sveiks, uz nākamo sezonu doma iegādāties jaunu jig kātiņu, pagaidām svārstos starp jauno impulse līdz 12 gr un sky line līdz 14 gr (abi no budžeta versijas), pārsvarā darbojos no 7-12 gr smagām jig galvām, pa retam kāds mazais voblerīts un rotiņš!

Varbūt ir sanācis ar kādu no šiem kātiņiem padarboties un vari ko ieteikt? paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Impulse būs vairāk tieši uz vieglo pusi. Blankas viņiem ir vieglākas, piemērotākas vieglai tēmai. Skyline atkal ir vairāk izteiktākas tieši džigam, es teiktu nedaudz asākas. Mānekļus met lieliski Skyline. Ja tiešām domā darboties ar mānekļiem līdz 12-14 gramiem es drīzāk ņemtu Impulse. Ja tomēr domā ko smagāku darbināt, tad Skyline. Jaudas rezerve lielāka būs tieši Skyline, pie līdzīgiem testiem.

Atbildēts: 10.decembris 2019, 11:08 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager