Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā coperis14

Sveiks,kādas atsauksmes par G-lomis nrx sērijas kātiem viendaligajiem līdz 12gr testu

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Esmu ar vienu NRX darbojies, bet tests tam bija krietni lielāks. Man likās tāds klasisks jeņķu spinings domāts basu ķeršanai. Salīdzinoši ass, bet kad māneklis galā, tad blanka paliek nedaudz mīkstāka. Par minēto līdz 12 gr neko nevarēšu komentēt, jo nav mēģināts. Jautājums vai ir jēga maksāt to cenu par NRX? Es pats izvēlētos citus spiningus, bet man kopumā jeņķu kāti ne visai patīk...

Atbildēts: 26.novembris 2019, 09:36 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā EdgarsPriede

Sveiks, Mārtiņ

Vei esi mēģinājis jauno rerange 130mr?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Nē, līdz MR vēl neesmu paspējis tikt :) Bet ņemot vērā, ka "parastais" Rerange zivi ķer, nedomāju ka ar šo būs sliktāk :)

Atbildēts: 25.novembris 2019, 09:12 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā silvesters

Sveiks Martin man 2 jautajumi?

Kadas 2 budžeta spoles izveleties ultralight kas labi tin tievu pito!

Otrais jautajums par katiem favorite white bird un blue bird no 0.5-5g kadas lielakas atskiribas! Doma nopirkt vienu vai abus! Bet gribas zinat ka abi uzvedas! Paldies par info

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Budžeta klase vienmēr ir stiepjams jēdziens, jo dažādiem cilvēkiem atšķiras ekspektācijas par cenu līmeni. Manā skatījumā tad Daiwa Ninja LT vai Shimano Sedona. Abas šīs tiks galā ar 0.3 PE auklām, kuras ir pilnīgi pietiekamas. Runājot par White Bird un Blue Bird. Galvenā atšķirība ir blanka. Blue Bird tā ir krietni labāka, jutīgāka. Tāpat šajā sērijā ir pieejami modeļi gan ar solid jeb ielīmēto spici, gan pilno jeb tubular spici. Ja vari iegādāties Blue Bird tad labāk paliktu pie tā. Ņemtu BB-762L-T modeli, kuram tests ir faktiski līdz 10 gramiem, attiecīgi nosedz pilnīgi visas mikrodžiga vajadzības.

Atbildēts: 22.novembris 2019, 11:13 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Feretons

Sveiks. Saki lūdzu kā specialists, kadas pavadas labak izmantot twičam? Kadi garumi? Vobleru smagumi no 16-23gr, parsvara suspenderi. Paldies jau iepriekš.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Es izmantoju divu veidu - vai nu stīgas vai sienamā titāna pavadas. Stīgas parasti izvēlos pirkt krievu ražojuma Leader, vai arī var pasūtīt no Krievijas pašu materiālu un pats var uztaisīt. Reāli šīs pavadas sanāk ļoti lēti. Tiesa, gan viņas ir jāmaina gana bieži, un pēc līdakas uzbrukumiem pavadas deformējas. Sienamais titāns man patīk pat labāk. Lielākais pluss - varu uzsiet cik garu pavadu gribu, un izmantot tādu furnitūru, kāda man patīk un kāda ir vajadzīga. Nekad šīs pavadas nav pievīlušas. Runājot par garumu es izmantoju vismaz 30cm garas pavadas. Īsākām neredzu jēgu, jo kad līdaka uzbrūk, var gadīties, ka visa pavada ir mutē, vai arī, ja ir īsa pavada, tad aukla var trāpīties plēsoņai uz zobiem, un tad jau var atvadīties no loma un voblera.

Atbildēts: 20.novembris 2019, 09:38 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā proteiins

Sveiks, varbūt esi copējis ar šo graphiteleader tiro ex gotxs-762m vai arī jau novecojis modelis un pa to naudu var paņemt ko labāku ar līdzīgu testu? Taisos izmantot gan džigam gan kādu voblerīti uzmest.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Kaut kad salīdzinoši sen, biju mēģinājis šo Tiro Ex. Es gan laikam skatītos uz citiem kātiem, teiksim Yamaga Blanks Mebius 79M, kuram ir līdzīgs tests, un arī blanka. Toties šis ir japānis, atšķirībā no Tiro EX.

Atbildēts: 18.novembris 2019, 20:23 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Jurkakulaks

Sveiks, Mārtiņ!

Pēdējā laikā ļoti populārs ir kļuvis džigs ar lielajām gumijām (15cm-25cm). Ir doma pamēģināt tieši uz rudens līdaku un zandartu.

Bet ir vajdzīgs kāts šādam džigam, kur gumijai ir liels svars, bet pati džiggalva ir salīdzinoši viegla (10gr-20gr).

Garums noteikti 2.4m - 2.7m, testā līdz 80-100gr. Budžets - 100-300 eiro. Ko varētu ieteikt no kātiņiem paskatīties?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks 100-300 Eiro budžets ir gana liels, un spinings pa 100 EUR noteikti būs gan smagāks, gan, iespējams, savādāku blanku. Piemēram, no budžeta gala X1 802ExH ar testu līdz 80 gramiem, bet reāli +7-8 grami. Vai arī Zetrix Hell Hound sērija, kurā ir spiningi līdz par 120 gramu testā. Pēdējo esmu mēģinājis, jāsaka blanka ir ļoti stingra, bet jutība ir pietiekami laba. Nedomāju ka būs problēma piecirst zivi, kā arī izvadīt to.

Atbildēts: 18.novembris 2019, 20:20 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Sveiks.

Kas tagad labāk strādā Lielupē vobleri vai gumija un cik lieli?

Spiningošu no krasta Majori,Dubulti.Un kādā tehnikā labāk darboties?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Grūti teikt, kādu brīdi neesmu bijis tur. Vari mēģināt džigot, dropot no betona laipām.

Atbildēts: 18.novembris 2019, 20:16 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā saps

Labdien!

Gribēju pajautāt par kātu Ever Green Poseidon Salty Sensation PSSS-82T. Mani pārsteidza plašā svaru amplitūda ar ko var strādāt 1,5-24gr.Vai tas var būt reāli? Tas ir tīrs JIG kāts ,vai var arī

lietot DS un vobleriem? Krievu forumā izlasīju ka kāts ir (delikāts).Vai tas nozīmē,ka būtu jāuztraucas par viņa izturību?

Ģirts

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Es teiktu ka gandrīz tik liela. Ļoti ir atkarīgs kādos apstākļos plāno darboties ar mazajiem svariem. Bet jutība ir ļoti augstā līmenī. Poseidon ir lieliska sērija, bet ir arī fakts ka šie spiningi prasa rūpīgāku apiešanos. Blankas sastāvā ir gandrīz tikai ogleklis, līdz ar ko blanka ir ļoti jutīga, sausa. Bet arī baidās no dažādiem sitieniem. Spices šiem ir salīdzinoši smalkas, līdz ar ko neveiklas kustības var novest pie salūšanas. Principā es teiktu ka šis ir vairāk džiga kāts, bet ja ir vajadzība var arī kādu vobleri darbināt. Īsākās versijas Poseidon bija ļoti labi uz asari, asam driblam, grunts skrāpēšanai, un ar tiem varēja mierīgi ietvičot mazos voblerus.

Atbildēts: 15.novembris 2019, 13:17 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā runers

Sveiks!

Kuru no favorite zander spiningiem Tu ieteiktu dzigam un dropsotam no laivas, ar gumijam no 6 collam uz augsu?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Ja tieši no Zander sērijas, tad laikam vispierastākais būtu 792H līdz 60 gramiem. Pats gan es džigoju un dropoju ar 9 pēdu garu spiningu. Daudziem gan liekas ka šādi ir stipri par garu, bet man patīk, un nemaz nejūtu diskomfortu!

Atbildēts: 15.novembris 2019, 08:23 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā M.Snikeris

Sveiks.

Tavu prāt labākas Zandartu gumijas un tavu prāt piemērotākais gumijas izmērs zandartam?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Ir daudz faktori, kas šis lietas ietekmē. Noteikti nav viens izmērs, vai māneklis, kas strādās visur un vienmēr. Rudenī es parasti izvēlos lielāka izmēra mānekļus, sākot ar 5 collām uz augšu. Vasarā mazākus - no 3.5 collām līdz 5 collām. Bet viss ir atkarīgs no konkrētās vietas un laika. Modeļi - man patīk Keitech Easy Shiner, Swing Impact. No Bait Breath Bugsy un SL Remix, Narval Commander Shad, Fox Rage Zander Pro Shad, Westin Shad Teez

Atbildēts: 14.novembris 2019, 08:48 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager