Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā martinsrokis

Sveiks, vēlreiz.

Man principā gana universālu vajag - mētāju gan gumijas, gan šūpiņus, gan voblerus. Iepriekšējais Force MasterCard bija ar testu 20-50g. Kaut kādu līdzīgu gribētos... veikalā ieteica shimano beasmaster

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Jā, var būt Beastmaster. Idejiski var skatīties to pašu X1 802MH vai 802H. Pēdējam tests ir līdz 50 gramiem. Principā bleķim un voblerim es tomēr ņemtu 802MH, jo šiem mānekļiem labāk ir kad spinings nav tik ciets.

Atbildēts: 22.oktobris 2019, 15:46 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Sveiki.

Līdz cik gramiem vajag spiningu Juglas kanālā?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks To ir grūti teikt. Saproti, nav runa par to cik gramiem jābūt spininga testam. Tas izriet no tā, kādus mānekļus, cik smagus, un kādās tehnikās darbosies. Klasiski būtu spinings ar augšējo testu līdz 28-30 gramiem.

Atbildēts: 22.oktobris 2019, 15:31 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā martinsrokis

Sveicināts, Mārtiņ.

Gadījās nolauzt spicīti shimano force master 240cm ar testu 20-50g spiningam.

Diemžēl Salmo, Ēsma, Eboat nav tik vecam modelim nekas ko piemeklēt, tāpēc ir plāns iegādāties jaunu spiningu. Esmu tā kā noskatījis Abu Garcia Vendetta, aptuveni 240cm garumā. Ko saki par šādu izvēli? paldies. shimano tādā kategorijā diezgan padārgs. tas Abu Garcia ~60-70 EUR, kas ir ok.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Jautājums ir, kādām tehnikām, mānekļiem plāno pirkt šo spiningu? Attiecīgi kaut ko var piemeklēt. Nezinot šīs lietas, varu ieteikt arī Favorite X1 sērijas spiningus. Teiksim 802M vai 802MH. Abi būs 240cm gari, ar labām blankām, jutīgi. Testa diapazons gana plašs. Bet lai ko precīzi ieteiktu vajadzētu zināt augstāk minētās lietas!

Atbildēts: 22.oktobris 2019, 15:30 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Līdz cik gramiem vajag spiningu ja gribu spiningot no krasta posmā no akmens tilta līdz dzelzceļa tiltam?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks To nevar tā viennozīmīgi pateikt. Rudeņos ir spēcīgākas straumes, līdz ar to prasās spinings ar 30-35gr testu. Garumam būtu jābūt vismaz 8 pēdām

Atbildēts: 21.oktobris 2019, 08:05 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā luncis

Sveicinats,vai ir kada iespeja pie tevis pamacities spiningot,vai zini kadu specuku kurs labprat pamacitu jaunino spiningotaju? vairak man interse vieta Daugava.Paldies

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Vienmēr visu ko var sarunāt, ar normāliem cilvēkiem :) Viss atkarīgs ko gribi zināt, un vai tiešām gribi mācīties

Atbildēts: 16.oktobris 2019, 21:40 | 4 komentāri | Adrese atbildei
Jautā kronis

Sveiks

Vai varat ieteikt budžeta spoli un auklu priekš tvičošanas/rotiņiem,šūpiņiem. Mānekļi līdz 15-20g

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Jautājums kas ir budžets? Jo tomēr šis jēdziens mēdz atšķirties. Manā skatījumā tā būtu Shimano Sedona C3000. Aukla - Sunline Siglon PE 4-dzīslu aukla #1 izmērs.

Atbildēts: 16.oktobris 2019, 21:40 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Labdien.

Līdz cik gramiem var pārslogot spiningu Favorite X1-802M?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki Viss atkarīgs no metiena un mānekļa. Es teiktu ka 5 grami noteikti, bet labāk tomēr ievērot testu :)

Atbildēts: 16.oktobris 2019, 21:38 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā cege

Patreiz lietoju Okuma kastinga kātu 2,25 m ar testu

10-35, no laivas. Gadījās iepirkt pāris silikona zivtiņas,kas aprīkotas sver 38-41 gr. Vai tests parasti ir precīzs, bez rezerves? Labāk neriskēt? Paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Bieži vien spiningiem tests ir norādīts mazāks, nekā patiesībā. Bet tas ir jāskatās konkrēti katru modeli. Par Okumu nemācēšu teikt. Katrā ziņā pārslogot noteikti vajag ar prātu, turklāt liekot lielākus svarus netaisīt asus metienus.

Atbildēts: 16.oktobris 2019, 15:50 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā luncis

sveicunati,esmu iesacejs spiningosana,apmeram 3gadus,vajag jus padomu.Gribu nopirkt spinings Aspen stake 5-21gr.vai sis razotajs ir labs? un vajadziba but copet no krasta nelieilam dzigam,dropsotam kadam vobleriti nu ta ka unversalu,varbut ieteiksiet kadu citu razotaju summa ap.60 euro.Paldies pa atbildi.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Ja cope no krasta tad svarīgs ir garums spiningam, lai varētu veikt arī tālākus metienus. Bieži vien metiena attālums ir svarīgs, lai noķertu plēsēju. Kopumā Aspen ir universāli spiningi, un neko sliktu par tiem nevaru teikt. Kā alternatīvu varu ieteikt Favorite X1 802M ar testu 7-21 grams. Arī šim ir laba blanka, spinings nav pārāk smags, tai pat laikā ir jauda. Metiena attālums būs labs.

Atbildēts: 16.oktobris 2019, 08:59 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā pikeman

Sveiks.

Interesē tavs viedoklis par TAILWALK AJIST TZ 73 spiningu kopumā. Dzirdēju, ka esi testējis. Un vai norādītajā robežā, kas ir max 10 grami, labi var darboties arī ar, piemēram, 3-5 g smagiem mānekļiem? Pašam kāts likās diezgan smalks un trausls, bet tie norādītie 10 g liek uzdot šo jautājumu. Kā tas justos, dancinot nedaudz smagākus mānekļus, teiksim, līdz gramiem 15? Jau iepriekš paldies par atbildi.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Jā, esmu darbojies ar Ajist TZ. Principā šis kātiņš sāk strādāt kaut kur no 2gr. Augšējā robeža arī ir tie 10gr, varbūt +1gr. Kā jau minēji blanka šim ir tiešām plāna, līdz ar to par pārslodzi noteikti runa nevar būt.

Atbildēts: 16.oktobris 2019, 08:56 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager