Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā citizen

Sveiks Mārtiņ!

Ko tu labāk ieteiktu vieglā džiga (pa retam dropshota) copei Ventā, no laivas.

Esmu noskatījos divus variantus;

1. Team Salmo Tioga tsti4-732mf 1-8g

2. Blue Bird BB-762UL-T 1,5-8g

Varbūt vari piedāvāt citu kātu šajā cenu kategorijā.

Un kādu spoli ieteiktu atbilstoši kātam, budžetā ap 100€.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Par Tioga neko daudz komentēt nevarēšu. Ja runa ir par vieglo džigu, tad es drīzāk skatītos spiningu ar testu 10-14gr robežās, piemēram, Blue Bird BB-792L-T līdz 10 gramiem, bet ar to var darboties līdz 12 gramiem noteikti. Spoles - Shimano NASCI vai Daiwa Exceler LT. Par cik darbosies ar viegliem gramiem, es paliktu pie 2500. izmēra.

Atbildēts: 7.oktobris 2019, 10:55 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Un ja pērk mūzikas veikalā stīgu priekš pavadām vai tas ir izdevīgi?

Atbild Mārtiņš Babris

Uz šo man grūti atbildēt, nekad neesmu pircis :)

Atbildēts: 1.oktobris 2019, 14:03 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Sveiks.

Vai jūs ziniet kur var nopirkt labu stīgu pavadiņu izgatavošanai?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Pavadas es pamatā lietoju no sienamā titāna Knot2Kinky. Ja runājam tieši par tā saucamajām stīgām, tad var izmantot nerūsējošā tērauda stiepli, vai arī iegādāties jau gatavas veikalā. Vēl var sūtīt no Krievijas pašu materiālu, lai pats tad izgatavotu pavadas

Atbildēts: 1.oktobris 2019, 14:03 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā krko

Labdien!

Iespējams jau ka šāds jautājums ir bijis, bet... man patīk spiningot ar pīto auklu, bet arī patīk ar rotiņu spiningot. Tad jautājums būs šāds, vai ir kādi rīki (karabīnes) vai kas līdzīgs, ko izmantot lai rotiņš negrieztu līdzi pīto auklu? Nu vismaz mazāk lai grieztos līdzi aukla rotiņam. Domāju vai lieki griezuļi nevājinās visu sistēmu?

Paldies

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki Pirmkārt ir svarīgi lai spolei būtu labs auklas uzklājēj rullītis, jo šis rullītis, tinot auklu iekšā, palīdz auklai atvērpties. Es rotiņiem priekšā lieku dubulto griezuli, tādi kā Owner Crane Swivel. Tāpat pirms nākošā metiena var nedaudz paturēt rotiņu gaisā, lai aukla atvērpjas.

Atbildēts: 1.oktobris 2019, 14:01 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā gric

Sveiki, Meistar! Iesaki lūdzu kātu+spoli budžetā ap 150EUR, priekš 130mm(+?) vobleriem un puslielajām gumijām 15-20mm. domāju testā ap

15-50gr

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks X1 802H ar testu līdz 50 gramiem, bet kurš pieļauj nelielu pārslodzi, būtu labs gumijām. Tiesa tvičam viņš varētu būt nedaudz par garu. Attiecīgi būtu labi saprast, ar kādiem mānekļiem vairāk plāno darboties. Ja ar vobleriem, tad 762H būtu labāks, bet tam tests ir līdz aptuveni 40 gramiem.

Atbildēts: 26.septembris 2019, 09:49 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Sveiks.

Kādas domas jums ir par kostīmu Grayling Skat Oseņ -15C priekš rudens un ziemas par 219eiro?Vai arī labāk iesakat ko citu līdz 260eiro.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Grūti teikt, Mārtiņš no eholotes.lv labāk mācēs pastāstīt par šo kostīmu. Mitrumizturība izskatās laba. Noteikti ir jābrauc uzmērīt.

Atbildēts: 24.septembris 2019, 10:38 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ar4hijs

Sveiks! Ko labu vari pateikt par Fox winter suit kostīmu?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Diemžēl neko, neesmu ne lietojis, ne redzējis!

Atbildēts: 24.septembris 2019, 09:14 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā dinozaurs

Sveiks! Varat pakomentēt Crazy fish perfec jig 7-28 , regular fast? Vins tiek pozicionēts tikai jig, Jūsu prāt vins arī pavilks kādu vobleri vai rotinu? Dzirdēju kautkur ka ar jig spiningiem neiesaka mest voblerus , jo lielaka pretestiba metiena brīdī un par lūzt kāts, vai tas tā nevar būt, gumijas ar nav mūsdienās nekādas mazās;)) Paldies;)

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Ja izmantosi mānekļus testa robežās, tad nedomāju ka būs problēmas ar kāta lūšanu. Džiga kātiem bieži vien spices daļa ir plānāka, tīri lai labāk varētu animēt mānekli un darboties pa grunti. Tiesa gan cik atceros tad Perfect jig parasti ir fast jeb extra fast akcijas spiningi. Varbūt esmu ko palaidis garām, bet regular fast neatceros. Galvenais ir nepārkāpt norādīto testu, tad visam vajadzētu būt labi :)

Atbildēts: 24.septembris 2019, 09:14 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Antons123

Sveiks, meistar!

Iesaki, lūdzu ,universālus top5 mānekļus streetfishingam Daugavai Andrejostas rajonā gan asarim, gan līdakai. Interesētu rotiņš un silikons+ svina svars. Inventārs - CF perect jig 7-27, spole fuego 3000, aukla 4dzislu rāviens līdz 9kg

Jau iepriekš paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Viss ir ļoti atkarīgs no konkrētiem apstākļiem un zivs apetītes. Pieņemu ka sīkmaču dalībnieki pat labāk šo varēs komentēt :) Es pamatā ņemtu Keitech Swing impact un Easy shiner 4-4.5 collu zimērā, Bait Breath Bugsy 3 collas, SL Remix 3.5 collas. Ja ietu uz dropšotu, tad būtu Lunker CIty Fin-S fish 5.5 collas. Par sviniem - gan 6/8 grami, gan 10-14 grami ietu lietā. Protams, ja ir vējš un ūdeni dzen iekšā, tad vajadzētu lielākus atsvarus.

Atbildēts: 22.septembris 2019, 21:54 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Zanderito

Sveiks!

Kādu multiplikātora spoli vai bezinerces spoli ieteiktu gumijām, kuras svarā ap 50gr.

Budžetā +-200€

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Daiwa Tatula HD vai Shimano Tranx. Abas būs ar dziļām kasetēm, lielajām gumijām labas. Ja neplāno līst lielos svaros, tad tas pats Curado lieliski derēs

Atbildēts: 22.septembris 2019, 21:50 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager