Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā 8Edgars6

Kas Daiwa Rainmax DW35008 kostīmam jāvelk apakšā ja ārā ir aptuveni nulle grādi un kas jāvelk apakšā ja ārā ir mīnus pieci nu maksimums mīnus septiņi grādi?

Atbild Mārtiņš Babris

Viss arkarīgs cik esi salīgs vai neesi, tuklāt copēsi no krasta staigājot, vai sēdēsi laivā. Jebkurā gadījumā es vilktu vienu plāno termoveļas slāni, un tad jau kombinētu. Ejot lašos, es velku flīsa jaku. Sēžot laivā, noteikti vēl vienu vidēji biezu termoveļas kārtu.

Atbildēts: 22.septembris 2019, 21:45 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kronis

Vēlētos padomu par auklas izvēli mikrojigam. Pēc lasītā, skatos uz SUNLINE SIGLON PE X8, bet nezinu kādu izmēru izvēlēties. Varbūt ir vēl kāds cits variants auklai? Ir doma džigot, kur grunts ir gan akmeņaina, gan mīksta. Paldies jau iepriekš.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Es gan ņemtu labu, bet 4 dzīslu auklu. Ja džigosi pa akmeņainām vietām, tad 8 dzīslu auklas ātri dils, un neredzu īsti vajadzību tādas lietot. Ja budžeta tad Siglon 0.3 vai Varivas High Grade PE 0.3.

Atbildēts: 20.septembris 2019, 10:08 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā berzinsx2

Labvakar, Mārtiņ. Ko vari teikt par kātu team salmo neolite 2,65 7-35? Kāts salīdzinoši viegls 145g. Interesē krasta kāts līdakai un lašveidīgajiem, palielam universāls. Bleķi līdz 30-32g un mazāki vobleri - lj basara, lj anira un līdzīgi. Varbūt ir kas cits, manām vēlmēm atbilstošs cenā ap/līdz 100eiro.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Konkrēti par Neolite nevarēšu neko precīzi pateikt, neesmu lietojis. Tīri pēc garuma un testa, izskatās ka šis varētu būt universāls, turklāt garums ir labs copei no krasta. Kā alternatīvu vari ieteikt X1 902MH. Šo esmu pats pārbaudījis, met spinings lieliski, der copei no krasta, arī lašiem.

Atbildēts: 20.septembris 2019, 10:04 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Kāda ir atsķirība starp Daiwa Rainmax Hyuper DW-3407 un Daiwa Rainmax DW-35008 kostīmiem?

Atbild Mārtiņš Babris

DW-3407 neesmu redzējis dzīvē, bet viņam vajadzētu būt siltākam, respektīvi biezākam. Membrāna abiem ir vienāda, 2 slāņu Rain Max

Atbildēts: 19.septembris 2019, 16:22 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Kuru tieši kostīmu no Daiwa Rainmax ieteiktu?

Atbild Mārtiņš Babris

Daiwa ir dažādi Rainmax modeļi, bet piemēram, DW35008

Atbildēts: 19.septembris 2019, 09:56 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Kādu kostīmu ieteiktu priekš ziemas un rudens spiningošanai no krasta.Tā lai rudenī būtu komfortabli un ziemā silti.Vēlams nedārgu.Par kādu naudu vispār ir jēga skatīties.Ja varat uzrakstiet kāda kostīma firmu un modeli?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Labu un nedārgu kostīmu ir grūti nopirkt. Ja plāno copēt no krasta, tad kostīmam būtu jābūt ne pārāk biezam un smagam, bet ar labu "elpotspēju", kas atkal nozīmē, ka jāizvēlas ir kostīmi kas darināti no membrānas materiāla. Turklāt vēl ļoti no svara ir ko velc apakšā zem kostīma. Bieži vien kostīms nepilda savas funkcijas, ja zem tā nav labas un kvalitatīvas termoveļas. Turklāt tās arī ir dažādas - plānākas un biezākas. Kustoties jeb copējot gar krastu es laikam ņemtu nedaudz plānāku, bet tas ir atkarīgs no katra cilvēka salīguma pakāpes. Manā skatījumā vismaz ar 200 EUR būs jārēķinās par kostīmu. No ražotājiem - Daiwa ir labi Rainmax sērijas kostīmi, tas pats Remington no Gore Tex membrānas. Tiesa Remington gadījumā būs noteikti jāvelk apakšā termoveļasm jo kostīms ir bez oderes. Var arī skatīties uz Norfin, kuri būs plašā izvēlē.

Atbildēts: 19.septembris 2019, 09:28 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Kristaps1989

Sveiks!Nopirku Favorite New spirit twicham 110-130mm mailēm.Gribās arī sakarīgu spoli,esmu noskatījis jauno Stradic FL.

Kā tev kā ekspertam šķiet?Būs labi,vai kaut ko savādāku šajā pašā cenu kategorijā?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Jā, Stradic būs labs, bet jautājums ir par izmēru. C3000 man tomēr liekas par mazu, jo faktiski auklas kasete un rotors ir no 2500. izmēra. Varbūt pat drīzāk 4000. izmēru ņemtu. Ja runa par šo cenu kategoriju, tad Freams LT vēl būtu vērts paskatīties. Izmērs - 4000D-C.

Atbildēts: 18.septembris 2019, 11:14 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Ivars_Ka

Vai var ieteikt budžeta klases kātu priekš drop shot un mazā jiga ? Svars ar ko strādāt aptuveni līdz 15-20g. Šobrīd skatos uz Fox Rage Warrior 2 vai Favorite X1.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Drops mēdz būt dažādās svaru kategorijās, piemēram, rudeņos Daugavā ir jāizmanto lieli mānekļi un arī atsvara svars ir liels. Es ņemtu X1, tīri dēļ tā ka blanka ir labāka par Warrior, bet nu ja vairāk uz dropu, tad 802MH modeli līdz 35 gramiem. Ja tomēr vairāk vieglais gals, tad 802M modeli.

Atbildēts: 18.septembris 2019, 08:52 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Lietinsr

Kādu auklu labāk tīt uz multiplikatoru mono vai pīto priekš gumijam līdz 100gr un cik resnu? Paldies jau iepriekš?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Tikai pīto auklu. Diametrs kaut kur 0.36 līdz 0.41 mm droši. Es ņemu četru dzīslu auklas.

Atbildēts: 16.septembris 2019, 16:04 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā pikeman

Sveiks.

Interesē tavs viedoklis par FAVORITE IMPULSE NEW IMP-762UL-T mikrodžigam. Varbūt esi testējis? Jau iepriekš paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Impulse ir labas blankas, veidotas tieši mikrodžga tehnikai. 762UL apakšējais tests ir kaut kur 1-1.5 grami, augša aptuveni 8 grami. Salīdzinoši universāls testa diapazonā. Kopumā neko sliktu nevaru teikt, es uzskatu ka ir tās naudas vērts.

Atbildēts: 16.septembris 2019, 13:50 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager