Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā 8Edgars6

Sveiki
Kādus voblerus labāk pirkt priekš asariem japāņu dārgos kādus divus kuru cena ir pa vienu ap 10 līdz 20 eiro vai labāk Lucky John Basara kuru cena ir pa vienu nepilni 5eiro un nopirkt četrus vai piecus Basara voblerus?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Es izvēlētos japāņu inženieru veikumu. Brīžos kad zivi pierunāt būs grūti, viņi nostrādās labāk, nekā 5 lētie.

Atbildēts: 27.jūnijs 2023, 14:46 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Labdien.
Vai varat ieteikt asara voblerus kuri labi strādā un nav dārgi.Un,lai der kātiņam Major Craft Triplecross 732aji un tests ir lidz 10.gr.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Lucky John ir dažādi Basara varianti, kuri labi tvičojas. Skaties līdz 7-8 cm garus!

Atbildēts: 12.jūnijs 2023, 12:48 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā AT15

Sveiks!
Interesētu ieteikumi, svētdienas makšķerniekam, kāta (līdz ~10g) un spoles iegādei budžetā līdz +/- 200eur. Plānoju vairāk pa mazajām upītēm pastaigāt un Gaujas lejtecē, kādu asari patrenkāt. Iedomājos, ka tas varētu būt kāts līdz 2m. Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Kā variants var būt Favorite X1 702L līdz 12 gramiem un spoli es ņemtu Shimano NASCI 2500 izmēra. Principā labs komplekts, mazām upēm būs ok

Atbildēts: 12.jūnijs 2023, 12:47 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā runers

Labdien. Kādas akcijas un garuma St.croix spiningu Tu ieteiktu maziem rotiņiem un vobleriem līdz 5gr., spiningošanai no krasta. Varbūt vari ieteikt kādu modeli? Paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Pieņemu ka runa ir par mazām upēm? Ja tā, tad es pamatā izvēlos īsākus spiningus. Es teiktu ka līdz 1.95m vai 6`6 garumam. Akciju es lietotu moderate fast vai fast. Manā skatījumā spinigam nav jābūt ar sausu blanku. Croix - šim zīmolam ir daudz sērijas ļoti plašā cenu diapazonā. Būtu vajadzīgs saprast budžetu. Tai pat laikā iesaku uzmest aci arī Major Craft Finetail sērijai, kura ir radīta copei upēs, ar viegliem mānekļiem.

Atbildēts: 16.maijs 2023, 08:13 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā lucius2

Sveiks Saki kādas ir tavas sekmes ķerot uz poperiem maijā , vai labāk tomēr strādā ssr krenki ?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Šie abi ir nedaudz savādāki mānekļi. Poperi vairāk darbojas uz reakciju, pārsteigumu. Krenkam atkal var panākt vienmērīgu spēli, attiecīgi citreiz arī pasīvāku plēsoņu izmānīt. Es teiktu ka abiem mānekļiem ir vieta būt. Tiesa ar poperi vairāk darbojos uz vasaras vidu, kad ir saulains laiks, ūdens mierīgs, un zivs stripri negrib ēst :)

Atbildēts: 15.maijs 2023, 09:12 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kaasis1985

Sveiki.
Vēlētos iegādāties spiningu universālo,lai var mētāt gumijzivis,vobleri,bleķi,rotiņu. Testā apmēram līdz 20 grami,vai arī vēl varētu līdz 25,tā lai nav baigi bomīgais. Garumā apmēram līdz 2,4 metri. Naudiņās līdz kādi +/- 60 eur. Varbūt ir, ko piedāvāt un, kas ir uz vietas, lai var uzreiz pasūtīt.
Paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Paskaties Favorite X1 802M ar testu līdz 21 gramam. Universāls spinings, ar labu blanku.

Atbildēts: 9.maijs 2023, 07:40 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā asaris7

Sveiks!

Varbūt vari ieteikt kādu multu labāk izvēlēties mānekļiem no 30g-60g?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

No svara būs budžets, jo multiem ir svarīgi izvēlēties dārgākus modeļus. Viens no pieejamākajiem būs Shimano SLX XT mults

Atbildēts: 9.maijs 2023, 07:39 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā aigarito

Sveiks. Kādu spoli iesaki pelāģijai priekš livescope? Interesē pārsvarā 20-30 gramu smagiem mānekļiem, bet, lai arī iztur, ja kādreiz vajag 10m no laivas aizmest 80g pus-bigbait priekš līdakas. Varbūt ir arī attiecīgi kāta, auklas ieteikumi. Paldies! Lai veiksmīgi

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Shimano Tranx 301 vai Daiwa Tatula 300. Abas spoles derēs pelāģijai. Auklas pelāģijai lietoju 8 dzīslu 2-2.5 PE. Big bait ņemu resnākas, vismaz PE 6.

Atbildēts: 2.maijs 2023, 08:20 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā staff

Sveiks!
Cik resnu pīto auklu likt multam, ja paredzēts strādāt ar +-130 izmēra vobleriem? 8 vai 4 dzīslas?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Ja runa par pīto auklu es ņemtu tomēr 4 dzīslas. Vismaz 2 vai 2.5 PE pēc japāņu standarta. Aukla kuru noteikti varu ieteikt ir Sunline Cast Away PE HG. Tā ir 8 dzīslu hibrīdaukla, attiecīgi tā ir smagāka. Lieliski lido laukā no kasetes, un ir laba nodilum izturība.

Atbildēts: 25.aprīlis 2023, 14:15 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ralflauren

Sveiks. Kāds auklas izmērs būtu tas ideālais tālai mešanai? Mānekļi līdz 20g.”,asarim un līdakai.Spole 3000

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Metiena attālumu iespaidos ne tikai aukla, bet arī pats spinings. Tīri ja runājam par auklu, tad noteikti jāņem 8 dzīslu pītā aukla. Tās ir visgludākās, attiecīgi metiena attālums palielinās. Tiesa jāatceras ka 8 dzīslu auklas ir daudz jutīgākas pret abrazīvu, un dilst ātrāk. Izmēra ziņā es ņemtu PE 1 pēc japāņu klasifikācijas.

Atbildēts: 17.aprīlis 2023, 07:57 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager