Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā NSfishers

Sveicināts!

Kāds varētu būt iemesls pītās auklas plīšanai asa rāviena brīdī un piecirtienā?

Ne tikai ar mikrodžiga auklu(Sunline Siglon PEx4),bet arī ar vidēji vieglā džiga auklām, šī iemesla dēļ ir nācies zaudēt mānekļus un zivis.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Vai nu aukla ir padilusi kādā vietā, vai arī ir bojāts riņķis, vai auklas kasete. Kur aukla plīst, pie pavadas?

Atbildēts: 5.septembris 2019, 09:01 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Bet kā Laivu centrā Krasta ielā 7 ar zacepiem?

Atbild Mārtiņš Babris

Kā jau visur - vietām ir. Ir arī akmeņi aiz kuriem var aizķerties māneklis. Tā tomēr ir urbānā vide, kur nekad nebūs tīra grunts.

Atbildēts: 2.septembris 2019, 10:23 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Sveiki.

Kādi svari un cik lieli mānekļi jālieto un kadās tehnikās labāk spiningot Laivu Centrs Restorāns Krasta ielā 7.

Un kā tur ir ar zacepiem?

Vai tur derēs spinings X1-802M?

Un kādas zivis tur ir?

Paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki Dažādi svari un mānekļi. Ja ķer Daugavas pusē, tad noteikti lielāki, līdz kaut kur 20 gramiem. Ja teritorijā, tad vieglāki 5-8gr. Vobleri, roti arī sevi lieliski pierāda. Spinings der visur kur, galvenais lai mānekļus izmanto attiecīgus. Strītā parasti ķer asarus, zandartus arī līdakas.

Atbildēts: 2.septembris 2019, 08:32 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Cik lielus voblerus var tvičot ar X1-802M?

Atbild Mārtiņš Babris

Principā spinings vilks 130 mailes, bet ir tādas, kurām ir stipri lielāka pretestībā ūdenī, pamatā dīpi jeb dziļās iegrimes modeļi. Attiecīgi vobleri no 90 līdz 130mm.

Atbildēts: 26.augusts 2019, 08:35 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Sveiki.

Kādu pīto auklu ieteiktu aptuveni 25eiro vērtībā spiningošu no krasta vairāk tviča tehnikā un arī džiga un var būt kādu rotiņu pamētāšu.Spiningošu tādās vietās kā Majori,Dubulti un ezerā gan pa zālēm gan pa tīru ūdeni.Ja varat tad uzrakstiet auklas nosaukumu un diametru un 4dzīslu vai 8dzīslu varbūt ir kāda 8dzīslu aukla priekš minētajām vietām?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Ņem Sunline Siglon PE vai Varivas High Grade PE. Es ņemtu 1 vai 1.2 PE pēc japāņiem, atkarībā vai ir zāles, vai ķērāji. Idejiski no krasta būtu labāk ņemt 8 dzīslu, bet kā jau minēju, ja ir zāles, ķērāji, tad aukla berzīsies un plīsīs.

Atbildēts: 26.augusts 2019, 08:33 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Antons123

Sveiks, meistar!

Iesaki lūdzu kādu labu lietus mēteli un bikses( komplektu) aktīvai spiningošanai dienas garumā, kas derētu rudenī un agrā pavasarī. Un kādi mitruma noturības un izvadīšanas parametri būtu jāņem vērā.Cena +/- 300€

Paldies par atbildi.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Es noteikti ieteiktu ņemt kostīmu, kurš ir no membrānas - vsilabāk Gore Tex, vai Rainmax. Šādi kostīmi nodrošina ļoti labu komfortu lietū, nelaiž ūdeni cauri un ir ērti un viegli. Tavā budžetā iekļaujas Remington, kurš ir no Gore Tex. Paši esam pārbaudījuši, spēcīgu lietu nelaiž cauri. Vienīgais kas jārēķinās, būs nepieciešams pirkt termoveļas, jo šis kostīms ir tikai ārējais slānis, bet oderēm. Vēl apskaties Grundens kostīmus. Arī labi, ērti. Par paramteriem, viss atkarīgs no laikapstākļiem, bet 10000 mm ir minimums uz ko būtu jāskatās. Gore Tex ir no 18000 līdz pat 25000 mm, atkarībā cik slāņu materiāls ir izmantots.

Atbildēts: 26.augusts 2019, 08:30 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā epantalons

Sveiks.

Vai vari ieteikt kādu Lucky John vai Salmo kātu līdakām, testā 2-25 g / 10-30 g, respektīvi, klasisko testu gumijām un pa retam kādam voblerim. Dzīvojos pamatā pa upēm, reizēm iekāpju laivā, līdz ar to garums interesētu pie 2.40 m. Paldies jau iepriekš.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Ja uzstādījums ir tieši LJ vai Salmo, tad nevarēšu, vienkārši tādēl, ka necopēju ar šiem kātiem :( Ja izskati iespēju ņemt kaut ko no citiem zīmoliem, tad kaut vai Favorite X1 802M vai 802MH

Atbildēts: 23.augusts 2019, 09:46 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Jurkakulaks

Sveiks, Mārtiń!

Esmu tiešām laba džiga kātińa meklējumos, ar mērki par zandartu! Budžets līdz 400, max 500eiro!

Svari kurus lietošu 12-20gr +3-5collas! Garumu gribētos 762, vai 802! Ir bijuši dažādi kāti, arī no “dārgā gala” , bet neviens tieši “jutības” zińā nav līdz galam paticis! Kādu kātińu pats lietotu ar šādiem svariem? Paldies jau iepriekš!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks No dārgā gala man ļoti patīk Evergreen, tavā gadījumā tas ir Squidlaw SSSS-710MH vai arī Imperial Squidlaw NIMS-75MH. Imperial ir savādāka blanka, daudz plānāka, ar ne tik lielu jaudas rezervi. Jutība it ļoti laba, un līmenī. Vēl Zenaq Snipe, kuru pats daudz lietoju. Ļoti laba jutība, labi var piecirst zandartu un jaudas netrūkst. Te ir vai nu Snipe S78XX vai Snipe S86XX Longcast. Pēdējam metiena attālums ir lielisks, izcils džiga kāts. Protams, ir vēl daudzi augstā gala modeļi, bet tiem cenas ir stipri virs 500 EUR

Atbildēts: 23.augusts 2019, 09:45 | 12 komentāri | Adrese atbildei
Jautā cege

Sveiciens.Iegādājos kastinga kātu: Okuma,HSX-C-762M(Lighter,stronger,greater durability) (225cm), 10-35 gr. Spole-Metanium DC. Cope pamatā no laivas.

Gribētu zināt Tavas domas par šo kombināciju un kādu auklu izvēlēties:FC vai pīto(4vai8). Ja FC,tad kādu un kur varētu meklēt. Paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Kādam stilam ņēmi šo komplektu - tvičam, džigam? Ja tvičam tad es labāk būtu ņēmis FC kā pamatauklu. Seaguar Tatsu noteikti ir viena no labākajām šobrīd tirgū esošajām FC auklām. Šo var iegādāties eBay. Ja ir doma par džigu (dropu utt.) tad gan tikai pītā, un tad jau 4 dzīslu būs pilnīgi pietiekama.

Atbildēts: 22.augusts 2019, 10:57 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Minalgo

Sveiks Mārtiņ! Iesaki lūdzu labu kātu Zandartu copei. Nu ,teiksim, 2 variantus: "zelta vidusceļu" un augšejo plauktiņu. Kādos 300eur var ierakstīties??

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Zandartam optimāls variants man liekas ir X1 - tiešām labs spinings par savu naudu. 802MH modelis būs labs gan džigam, gan dropam, turklāt gan no laivas, gan krasta. Ja runa ir par spiningu ar savādāku blanku, tad Skyline vai Zander būs labi. Skyline ir ļoti labas blankas, jutīgas. metiena attālums ir lielisks spiningam. Zandartu var mierīgi piecirst un jauda pietiek izvilkt. SKYA-842MH sava veida analogs X1, tikai ar citādu, vieglāku un skanīgāku blanku, kuras apakša ir pastipirnāta ar oglekļa pinumu OCG, Fuji gredzeniem, izliktiem pēc KR koncepta. Zander lielākā atšķirība ir tas, ka spiningam ir solid jeb ielīmētā spice. Ļoti jutīga spice, turklāt džigā ļauj veikt daudz un dažādas animācijas.

Atbildēts: 20.augusts 2019, 15:36 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager