Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā cege

Sveiciens.Kāda veida mānekļi būtu piemēroti velcējot zandartus Burtnieku ezerā:šūpiņi,rotiņi vai silikons.Kādā dziļumā.Jautāju,jo būšu šai ezerā pirmo reizi.Paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Nemācēšu teikt, jo ar velci īsti nenodarbojos. Cik zinu tad daudzi izmanto Rapala Original floater lielos voblerus, bet precīzi nepateikšu.

Atbildēts: 3.jūlijs 2019, 15:22 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā jsvr

Kā Tu izvēlies pavadiņu voblerim? Kas mainās, ja vobleriem izmanto stīgu, FC vai titāna vai jebkāda cita materiāla pavadiņu? Vai ir sajūta, ka kāda no tām ir rezultātu ietekmējoša? Ar domu, ka piemēram FC ir neredzamāks, attiecīgi varbūt labāks; stīga ir stīva, attiecīgi maina voblera spēli utt... Skaidrs, ka katram ir savas preferences un pieredze. Pats neesmu FC licis, jo liekas, ka pārkodīs un vobleris būs pīrsingā... - ar cik resnu FC varētu sākt? Paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Pirmkārt ir jāatceras, ka gandrīz vai visus voblerus veido priekš basu copes, te es runāju tīri par japāņu ražojumiem. Attiecīgi šis copes veids neparedz izmantot pavadiņas, un pamatā tiek copēts ar tīru fluorokarbonu. Noteikti pavada ietekmē voblera spēli, arī peldspēju. Es gan neteiktu ka tas ir tik ļoti kritiski. Pamatā es izmantoju sienamo titānu Knot2Kinky. Man pašam patīk taisīt pavadas, ar funritūru kādu es gribu un cik garas gribu. Tevis minētās stīgas ir ļoti labas, jo sver minimāli, un praktiski neietekmē voblera peldspēju. Tiesa ir arī mīnusi - ātri nolietojas, ir stīvas. Par fluorokarbonu - vietās kur ūdens ir pilnīgi caurspīdīgs pieņemu ka FC pavada būtu labāk. Bet tad ir runa par FC vijumu, teiksim no 3 pavedieniem, nevis par viena pavediena pavadu. Viena pavediena FC pavadas izmantoju tikai zandartam vai lielajiem mānekļiem. Bet tur ir citi diametri. Starp citu voblera spēli ļoti ietemē spinings un pati aukla kādu lieto. Pie mums parasti izmanto diezgan cietus, ātras akcijas spiningus, un vēl pītās auklas. Rezultātā vobleris nevis izspēlē, bet gan tiek izraustīts. Jā, ir modeļi kuri tieši strādā šādā veidā, bet liela daļa to nedara, un neder viņiem šāda spēle. Tāpēc es ņemtu mīkstāku spiningu, pīto auklu un pavadu, kaut vai no sienamā titāna.

Atbildēts: 2.jūlijs 2019, 14:53 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā drooopy

Sveiks, Mārtiņ!

Iesaki lūdzu komplektu mikrodžigam / vieglajam džigam. Sanāk pacopēt gan no krasta, gan no laiva, 50/50. Budžetā ap 150 eur.

p.s. Lietošanā pašreiz ir Daiwa Ninja LT 3000, bet noteikti prasītos kāda smalkāka spole?

Paldies un veiksmi!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Ja meklē kaut ko vairāk univerālu, tad kaut vai Favorite Professional PLS-732L. Tests 3-12 grami, blanka jutīga, tiks galā arī ar lielāku trofeju. Turklāt spininga garums manuprāt ir optimāls gan copei no krasta, gan laivas. Vai arī klasiku Blue Bird. Sērijā ir gan modeļi ar ielīmēto jeb solid spici, gan klasiskie tubular. 762L vai 792L būs tieši laikā. Spole, manuprāt ir par lielu. Es drizāk ņemtu 2500. izmēru, būtu labi ja ar seklo kaseti. Shimano Sedona vai Sahara būtu laba izvēle.

Atbildēts: 2.jūlijs 2019, 14:32 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Olcis

Sveiks !!!

Varētu lūdzu ieteikt vietu kur varētu spinot līdakas no krasta.(Zemgales puse).

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Precīzas vietas nepateikšu, bet noteikti Lielupe, kur līdakas ir un turklāt ļoti labos izmēros

Atbildēts: 1.jūlijs 2019, 08:37 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā pnkainais

Sveicināts!

Vai vari sniegt kādu komentāru par šo kātu "Shimano Diaflash BX Spinning Light 223cm 2-10g"? Vajadzētu kaut ko vieglākiem mānekļiem - pamatā džigam. Tā kā kāts ir jāpasūta (nav aptaustāms), tad gribētos kādu atzinumu.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Nevarēšu gan, jo neesmu ar šo kātu darbojies. Ja gribi būt pārliecināts ko pērc, tad varbūt ir jēga ņemt kaut ko, kas ir Latvijas copes bodēs pieejams, un ko var uzreiz aptaustīt

Atbildēts: 1.jūlijs 2019, 08:36 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Niezers

Varbūt vari ieteikt arī otru komplektu vieglākām jigam 5-10g? Paldies

Atbild Mārtiņš Babris

vieglākam džigam man ļoti patīk Yamaga Blanks Blue Current sērija. Pamatā cenas ir virs 200 EUR šiem, bet paši spiningi ir lieliski. Ļoti jutīgas blankas, labi tiek galā arī ar rupjāku zivi. Metiena attālums ir ļoti labs. Turklāt šie ir ražoti Japānā. Ja konkrēti modeļi - Blue Current 80 II līdz 10 gramiem, Blue Current 78/M II līdz 10-11 gramiem.

Atbildēts: 27.jūnijs 2019, 10:57 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Niezers

Sveiks Mārtiņ. Varbūt vari ieteikt asaru/foreļu jig komplektu? Copei no laivas un testā līdz 15-20g. Copē Īrijā tāpēc foreles un asarus ķer no laivas un ezeros tikai. Budžets līdz 200€ +/-

Paldies

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Šajā budžetā labs būs Favorite Neo Breeze vai nu BRS-762ML ar testu līdz 24 gramiem, vai pat drīzāk BRS-862L līdz 18 gramiem. Ja cope ir no laivas tad nedaudz piemērotāks būs 762ML jo ir īsāks. Toties metiena attāluma ziņā noteikti 862L metīs tālāk. Blankas Neo Breeze ir ļoti labas, jutīgas. Tāpat spiningam ir Fuji furnitūra izmantota.

Atbildēts: 27.jūnijs 2019, 10:54 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Sveiks.

Iesakiet kādu street fishinga spiningu līdz 65eiro.Ar kuru var darboties Andrejostā,Daugavā un tādās vietās kā pie Olimpijas kanālos.Un ar kuru var mētāt džigu,dropšotu,voblerus,rotiņus un šūpiņus.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks X1 802M vai ja uz vieglām lietām tad 802L

Atbildēts: 20.jūnijs 2019, 14:02 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā runers

Labdien!

Kādu zemprofila multiplikatorspoli Tu ieteiktu džerkošanai? Mānekļi līdz 100gr.

Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki Ja zemprofila, tad drīzāk Abu Garcia Revo Toro Beast. Jaudīga spole, džerkam derēs.

Atbildēts: 17.jūnijs 2019, 14:37 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Sams122

Vai ir kadi padomi uz latgales pusi? Ezeri?

Atbild Mārtiņš Babris

Rušona ezers. Lielisks ezers, man ļoti patīk. Lieliski asari, arī zandarti. Ar līdakām gan tur neesmu sadraudzējies, bet asaru lomi ir devuši lieliskas emocijas!

Atbildēts: 12.jūnijs 2019, 16:31 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager