Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā 8Edgars6

Sveiks.
Kādu somu jūss ieteiktu priekš street fishinga kura būtu kompakta un kur var daudz salikt?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Rapala ir dažādas sling tipa somas. Lucky John ir budžeta klases somas. Tāpat plašs klāsts ir no Simms, kur ir gan somas ap vidukli, gan slingi.

Atbildēts: 17.aprīlis 2023, 07:54 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā VernersV

Sveiki, kāda izmēra spiningu kātu un cik lielu testu ieteiktu asariem un mazām līdakām?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Pirmkārt būtu jāsaprot vai copēsi no krasta vai laivas. Arī mānekļu veids kurus izmantosi, svars ir no svara. Tāds vidēji universāls būtu spinings 7`6 garuma, ML vai M jaudas ar testu kaut kur līdz 18 gramiem.

Atbildēts: 17.aprīlis 2023, 07:54 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā asaris7

Sveiks!

Varbūt ir kas interesants iesakāms priekš līdaku spininga no laivas? Testu aptuveni līdz 35g. Budžets 150-200 eur robežās.
Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Grūti teikt, kas ir interesants :) Ja ir vēlme pēc kā jauna, tad var uzmest aci Major Craft sērijām, Airrus. Favorite Skyline ir laba opcija.

Atbildēts: 17.aprīlis 2023, 07:52 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Matrozi

Labu dienu!Varbūt meistaram ir pieredze ar DAIVA CALDIA (2019)? Jautājums tāds- vai seklo kaseti no šādas DAIVA CALDIA CS LT 3000-C varētu izmantot arī uz manas DAIWA PROREX V2018 LT 3000-C ? Kasešu āra diametri un platumi auklas zonām vienādi. Bildes trīs te nevaru pielikt- mēģināšu savā kontā ielikt tās.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Neesmu saskāries ar šādu jautājumu, man būs grūti teikt. Viss atkarīgs no pašas kasetes un zem kasetes mezgla. Var atrast abu spoļu shēmas un paskatīties, vai šie mezgli ir tādi paši. Pamatā problēma var būt ar to ka teiksim ir spoles kurām nav paredzēts gultnis auklas kasetē, attiecīgi sēžas vieta kasetei ir savādāka, un to nevar uzlikt uz ass.

Atbildēts: 13.aprīlis 2023, 10:16 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā bezdarbnieks

Sveiks! Iesaki lūdzu eholotu naudās līdz 800e ar kuru veiksmīgi meklēt zandartu. Cope pārsvarā daugavā starp hesiem ! paldies !

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

No Lowrance tas būtu Hook Reveal Tripleshot 9 collu modelis. Attiecīgi tam būs gan klasiskais sonārs, gan Down Scan un Side Scan. Humminbird, kurš man patīk vislabāk, dēļ lieliskas detalizācijas maksās vairāk. Ja var budžetu palielināt tad Helix 7 collu modelis G4. No Garmin echoMap UHD2, kurš ir šī gada jaunums.

Atbildēts: 11.aprīlis 2023, 07:59 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā sasmaka48

sveiks meistar ezers 4-6m ieteic cik smagas dzigus lietot straumes nav priecigas lieldienas PALDIES

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Priecīgas. Viss atkarīgs kādu efektu gribas panākt. Jo ir reizes kad vajag lai maneklis ar planē, ir kad tam ir strauji jāgrimst. Turklāt jāņem vērā pats māneklis. Es teiktu ka šādā vietā var darboties gan ar 5 gramiem, gan 12-14 gramiem.

Atbildēts: 10.aprīlis 2023, 14:23 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Sveiks
Kur jūss tagad ieteiktu Rīgā ķert asari ja man ir mikrodžiga kātiņš Major Craft TripleCross 732aji ar testu 0,6-10.gr?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Visur kur ir ūdens :) Ķīšezers, Juglas kanāls, Daugava

Atbildēts: 10.aprīlis 2023, 14:21 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā epantalons

Sveiks!

Pirms dažiem mēnešiem nolēmu jauno copes sezonu iesākt ar jaunas tehnikas - džerkošanas, apgūšanu. Līdz šim esmu klasiski ar silikonu darbojies džigojot. Šūpiņi, rotiņi mazāk, vobleri kastē padaudz, bet tos iecienījis neesmu.

Pirms kāda mēneša sāku iet hronoloģiski cauri forumā esošajai tēmai "Jerkbait". Esmu ticis aptuveni pusē, bet tas tīri ieskatam, ko gadu gaitā cilvēki par ērtu atzinuši.

Respektīvi. Lasot cauri forumā esošo diskusiju, skaidrs, ka par spolēm agrāk vai vēlāk viss no nāk līdz Abu Garcia C4. Tomēr. Pats esmu runājis ar kolēģiem saviem un mazliet eholotēs.lv iebraucu parunāties un sapratu, ka esmu nonācis līdz 2 nezināmajiem - Shimano Curado un Daiwa Tatula (abas 300-ās spoles jeb tomēr vērts domāt par 200). Kāts plānots Daiwa POWERMESH (1.95m; tests 60 - 120 g). Vai ar savu pieredzi vari novērtēt šīs abas spoles, pie nosacījuma, ka plānoju darboties faktiski ar jerkiem, kas ir Buster (~ 65 g) un mazliet smagākā un mazliet vieglākā kategorijā. Plānots paņemt arī kādu Pig, bet tas absolūti sekundāri, drīzāk - intereses pēc. Kāta pamatfunkcija - džerks.

Esi dzirdējis, ka viennozīmīgi jāņem Abu Garcia (bet man tas koncepts muciņas spolei ne īpaši iet pie sirds, lai gan pieredze nav bijusi). No "ziepjutrauku" lietošanas nez kāpēc mēģināja mani distancēt sakot, ka tie neturēs slodzi džerkus raustot...nezinu, šim laikam negribētu piekrist (attiecībā uz iepriekš pieminētajām Shimano un Daiwa).

Paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Kopumā es teiktu ka apaļais mults ir optimāla izvēle, tiesa ja runājam par lielajiem džerkiem, kuriem svars ir virs 100 gramiem. Ja izmantosies 70 gramu robežās mānekļus, tad jā, var ņemt arī zemprofila multus. Tīri par modeļiem. No Tatula es tomēr ieteiktu 400 izmēra multu. Shimano gadījumā ja Curado tad tikai 70 modelis. Bet ja gribam lai ir patiešām labi, es skatītos uz Tranx 300 vai 400 izmēru. Kā jau minēju, ja vēlme būs darboties ar virs 70 gramu mānekļiem, it sevišķi džerkiem, tad noteikti ir jāapsver muciņas tipa multa iegāde.

Atbildēts: 10.aprīlis 2023, 14:21 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā amatieris2

Sveiks,kura spole būtu piemērotāka džigam,kāta tests+- līdz 30g
daiwa ballistic 3000 vai shimano vanford 3000
Iespējams vēl kāds komentārs par izvēli no jūsu puses..
Paldies jau iepriekš!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Vanford vietā es skatītos tomēr uz Stradic. Šim modelim būs izturīgāks korpuss, rotors. Ballistic ir laba spole. Izmēru ziņā C3000 no Shimano vai 3000 Daiwas. Kura pašam vairāk patiks - to droši var ņemt!

Atbildēts: 10.aprīlis 2023, 14:15 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā meka

Sveiks!
Kādu ieteiktu pirmo spiningu sešgadniekam? Manuprāt šāds stiklinieks būtu super - Jackall EGG CAST TOUGHY - izturīgs, atraktīvs, viegli iemest utt, bet LV noteikti nav dabūjams.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Labs jautājums. Es esmu izvēlējies iegādāties salīdzinoši lētu spiningu, ar testu ap 20 gramiem. Garumā ziņā izvēlējos nedaudz īsāku - 7 pēdas, lai ir vieglāk veikt metienus. Jackall versiju neesmu pie mums manījis. Zinu ka Rapala bija daži bērnu spiningu varianti.

Atbildēts: 10.aprīlis 2023, 14:13 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager