Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā kaspars01

Sveiks Mārtiņ,

Par cik esmu uzsācis mazo upīšu makšķerēšanu, kādu tu kātu ieteiktu forelēm? Aptuvenais budžets -100 eiro.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Tīri pēc pieredzes spiningam būtu jābūt kaut kur līdz 2m garam, testam 5-7gr. Principā ar šādu varēsi gan rotiņus, voblerus, gan arī slikona mānekļus animēt. Modeļu ziņā, Balance BLC-662UL vai X1 662L, kurš jau būs ar nedaudz niknāku blanku. Labāks variants ir Arena Stream ARNS-662UL.

Atbildēts: 11.marts 2019, 09:42 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā bezdarbnieks

Sveiks!

Vai Daiwa Ballistic-X Jigger 2, 4m tets 7-28g derēs dropa, vai tomērt ikai jigs ?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Principā gan, gan. Šī Daiwa pamatā ir veidota džiga tehnikai, attiecīgi arī dropam derēs. Testa diapazons ir labs, plus vēl neliela pārslodze ir pieļaujama!

Atbildēts: 11.marts 2019, 09:37 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Sveiks.

Kādus vēl tviča spiningus varētu ieteikt izņemot Favorite X1-762h.Varbūt kādu no Akara tviča spiningiem.Vai arī kādu citu?Lai der no krasta un laivas.Mētāšu līdz pat 130mm voblerus un lai var izraustīt Lucky craft pointer128.Spiningošu no krasta Lielupē un dažreiz no laivas.Vai arī palikt pie Favorite x1-762h.Gribētu iekļauties 65eiro naudiņās.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Ar Akara spiningiem neesmu pazīstam. Var vēl apskatīties Pontoon21 Delta spiningu, DLS76MF2 modeli vai DLS76MHF2. No krasta vajadzētu garāku, vismaz 8 pēdu spiningu, bet ar tādu būs grūti tvičot no laivas.

Atbildēts: 11.marts 2019, 09:36 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā spura

Sveiks,

Paldies par abiem iepriekšējiem Favorite kātiem, viss kā solīts....

Šoreiz jautājums par Lite

Teiksim 2-14gr

80 % tvičs mazajamiem vobleriem 20% šūpiņiem un rotiņiem

Pirmo soli meitai gribu pa lēto, tad jau normālo 100-150eur..

Pirmais solis par pirmo sakarīgo lēto no Akara/LJ, vai, Norstream, Favorite. utt...

Ieteikumi?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Viens variants X1 802L. Lielisks garums, laba blanka. Ja runa ir par tviču no laivas tad X1 702L, būs labs mazajiem vobleriem. Pontoon21 Gancho GAN702LF, arī ar labu blanku, mazo vobleru tvičam.

Atbildēts: 8.marts 2019, 09:08 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā atvari

Sveiks! Interese nokomplektēt vieglo komplektu spiningošanai no laivas. Mērķa zivs asaris. Gribētu uzzināt Tavas domas par Favorit Balance BLC-702UL vai Favorit Professional PLS-732L komplektā ar DAIWA PROREX X LT 2000 vai DAIWA LEGALIS LT 2000S-XH.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Balance ir vairāk universāls, turklāt manuprāt spinings nedaudz par īsu. Professional ir jau ar krietni labāku blanku, furnitūru. Principā domāts džigam, dažādām pavadiņu sistēmām. Tāpat veco labo rotiņu var mētāt un arī kādu vobleri. Spoļu ziņā, Legalis LT būs vieglāks, jo tam ir DS5 korpuss. 2000S arī ir seklāka kasete, būs vieglāk uztīt plānās auklas. Bet īsti vaiŗāk būtisku atšķirību starp spolēm nav.

Atbildēts: 8.marts 2019, 09:05 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Troxs

Labdien pašlaik izmantoju Robinson spininga kātu ar testu 8-20g vēlētos uzzināt jūsu domas par jauna kāta iegādi ar lielāku testu un kādu jūs varētu ieteikt?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki Pavisam drīz ienāks jaunie X1 modeļi, kuriem test būs 60 un 80gr. Principā ja gribās darboties ar lielajiem mānekļiem, tad tie būs ļoti interesanti modeļi.

Atbildēts: 8.marts 2019, 09:00 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā docis.

Sveiks, esmu ticis pie sekojoša komplektiņa - x1 7-24 gr + fuego 3000, mērķis džigs un tvičš, kādu pīto(x4 vaix8) un kādā diametrā klāt ieteiktu?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Būtu jasaprot vai tvičosi un džigosi no laivas vai krasta? Respektīvi vai metiena distance ir svarīga. Ja ir tad jāņem 8-dzīslu aukla. Jutība un mietena attālums tai būs krietni labāki. Tiesa aukla ātrāk dils, un ir jutīgāka pret dažādiem abrazīviem. Kopumā universālāka un ar mazāk pretenzijām, būtu 4-dzīslu. Izmēru ziņā 1-1.2 PE es ņemtu. Atkal, ja ir vajadzīga metiena distance, tad 1 PE, ja tomēr izturība - 1.2 PE. Konkrēts modelis, jau ir atkarīgs no budžeta. Jo aukla būs dārgāka, jo tā būs gludāka, no labāka materiāla. Sunline PE EGI ULT 4-dzīslu man ļoti patīk, lieliska aukla. Budžeta Braid 5 ir labas. Varivas High Greade PE joprojām sevi lieliski pierāda.

Atbildēts: 5.marts 2019, 11:40 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā stonedrider

Sveiks!

Vai bija kāda saskarsme pašam, vai paziņām, ar brenda spolem no Aliexpress? Lasot komentārus ir divaina sajuta. Lielāka puse raksta ka spoles ir īstas, bet tomēr ir komentāri, kuri norāda uz atšķirībām. Cenu starpība ir baigi "salda", bet tomēr negribas nekvalitatīvu mantu...

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Nē, zīmolu spoles no Aliexpress neesmu pircis. Pieņemu ka var uzrauties uz dažādiem viltojumiem. Esmu redzējis dažādus video YouTube, kur tiek pirktas zīmolu spoles, atnāk oriģināli un nav problēmu. Noteikti nevajag uzķerties uz pašu lētāko cenu. Ja cenas atšķirība ir būtiska, tad kritiski ir jāskatās pārdevējs, atsauksmes utt. Jāsaprot, ka spoles cena var būt zemāka, bet nu par saprātīgām naudām. Ja nemaldos Aliexpress ir arī klientu aizsardzība, respektīvi var iesniegt sūdzību par kvalitāti.

Atbildēts: 5.marts 2019, 11:05 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā krixis772

Sveiks, ko domā par ķīniešu replikām? Ir bijusi saskarsme?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Pieņemu ka runa ir par vobleriem, silikona mānekļiem? Ir bijusi saskarsme. Varu teikt ka daudzi ir pilnīgi nederīgi, bet ir arī, varam tos saukt par zīmoliem, kas ražo labas replikas, strādājošas. Kaut vai tas pats Bearking. Par to vai ir jēga tās pirkt, grūti teikt. Tajā brīdī, kad plēsējs ir aktīvs, un ņem uz visu ko, noķersi arī uz šādiem mānekļiem. Bet kad plēsējs ir pasīvs, tad es redzu lielu priekšrocību oriģināliem. Katrā ziņā jāsaprot, ka lielie copes inventāra zīmoli iegulda lielu darbu lai izstrādātu vienu vobleri vai slikona mānekli. Turklāt katram no tiem ir sava ideja apakšā, kāpēc tas ir tieši tādas formas, vai izmēra. To it sevišķi var attiecināt uz Japāņu inventāru. Šī izstrāde nav ātrs process un maksā naudu. Un tad parādās Ķīnas, Malaizijas un citu valsu ražotāji, kuri vienkārši nokopē formas, bieži vien bez lielas sajēgas. Viskritiskāk ir jāskatās uz vobleriem, jo šiem mānekļiem ir sava specifika, dēļ izsvarojuma, mēles izvietojuma un formas. Silikona mānekļiem parasti pretenzijas ir pret materiālu, no kā tie ir ražoti.

Atbildēts: 5.marts 2019, 10:09 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Sveiki.

Vai Andrejostā var paspiningot vai arī tur vēl ir ledus un vai Andrejostā var ķert Zandartus?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Grūti teikt, neesmu tur bijis kādu laiciņu. Iespējams ka nav ledus. Zandarti ir Andrejostā

Atbildēts: 4.marts 2019, 13:33 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager