Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā krixis772

Sveiks, man te tāds mazs jautājums. Kādu spoli tu varētu ieteikt spiningošanai (līdakas, asari u.t.t.) Favourite kās man ir un virsū Okuma spole. Bet gribas jaunu bet nevaru izlemt. Neesmu bagātnieks un vēlāms līdz 50 euro. Paldies

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Nezinot sīkāk par izmantojamajām tehnikām, svariem, es ņemtu Shimano Sedona C3000 izmēru. Spolei ir Hagane korpuss, labi klāj auklu, principā viss kas vajadzīgs.

Atbildēts: 8.februāris 2019, 10:24 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Abababa

Labdien!

Kādu budžeta kātu Jūs varētu ieteiktu, lai varētu darboties gan drop-shot gan jig tehnikā, vēlams neko pārāk garu? Paldies jau iepriekš!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Es teiktu, ka 8 pēdām jābūt noteikti. Attiecīgi X1 802M būs labs abām tehnikām.

Atbildēts: 8.februāris 2019, 10:22 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Skaties_daba

Sveiks!

Vari drusku iekomentēt par Major Craft DANGAN BRAIDED X8 un Seaguar PE X8 pītajām auklām? Vai ir sanācis notestēt, izturība, skaļums?

Pašlaik lietoju tevis ieteiktu Seaguar flurokarbonu InvizX,ļoti labs utt, bet iet uz beigām un meklēju ko paņemt - atradu šādus, kuru labāk pavadai priekš asariem un zandarta.

1) SEAGUAR R18 FLUORO LTD

2) SEAGUAR FLUORO MEISTER

3) SEAGUAR RED LABEL

Paldies jau iepriekš.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Nevarēšu iekomentēt. Dangan vēl neesmu dabūjis, bet drīz būs klāt. Seaguar arī neesmu lietojis. Pavadām es izmantoju InvizX, neko principā nemainu. Ja asarim pavadas, pamēģini Sunline FC. V Pluss vai Siglon FC ir ļoti labi pavadu materiāli.

Atbildēts: 8.februāris 2019, 10:15 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā silvesters

Sveiks Martin varetu ieteikt Spiningu dzigam no krasta. No kaut kadiem 8-28g ne garaku par 2.40m lidz 200 naudinam!!!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Viens variants Neo Breeze 762M, 7-32 grmami, ar džigam labu, extra fast blanku. Receptor RCS-772MH, 8-30 grami, ar jau jutīgāku blanku, Fuji furnitūru. Zander ZRS-792M, ar solid jeb ielīmēto spici. Ļoti labs metiena attālums, un dēļ ielīmētās spices, var veikt daudzas interesantas džiga animācijas.

Atbildēts: 7.februāris 2019, 09:17 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Gribulis

paldies par padomu. Drops gan tik tā starp citu, svarīgāk man lasītis+ mailes. Varbūt zelta vidusceļš būtu EXTREME EXTS802MH ?

Atbild Mārtiņš Babris

Es gribētu teikt ka par īsu. Ja tiešām ir no svara lasis, tad par īsu. Šobrīd, kad ir ledus gar upes malām, ar garāku spiningu ir daudz vieglāk izvadīt zivi, noturēt. Nerunājot par metienu, un pašu blankas darbu. Es tomēr gribētu teikt ka te ir runa par diviem spiningiem.

Atbildēts: 6.februāris 2019, 13:38 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Gribulis

Sveicināts. man padomā komplektiņš Shimano Catana DX270MH+ Daiwa Exceller 400C. priekš lasīša/taima, un 100- 130mm mailēm tvičam. Vai derēs arī dropšotam kādā dziļumā?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Lasim principā šī Catana der, bet ja pēr Exceler, tad varbūt ir jēga paskatīties uz X1 vai Cobalt 902MH. Šiem, manā skatījumā, ir labākas blankas, turlāt abi divi spiningi lieliski met mānekļus. Par tviču es gan šaubos, jo tvičot ar 2.70m garu kātu ir visai grūti. Dropam arī drīzāk Cobalt vai X1 būs labāks.

Atbildēts: 6.februāris 2019, 09:48 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā dinozaurs

Sveiks! Vai x1 sērijā būs jaunumi šogad? Intresē testi 20-60;) Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Jā, arī X1 sērijā būs jauni modeļi, turklāt tieši ar lielajiem testiem. 802MH (12-35gr), 802H (20-50gr) un 802ExH (30-80 gr). Kā redzi visi ar samērā lieliem testiem. Domāju ka noteikti būs labi džigam, lielajām gumijām, dropam. Bet šis viss tuvāk sezonas sākumam!

Atbildēts: 5.februāris 2019, 20:36 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā henry

Sveiks!

Ir atsevišķi vobleri un silikona mānekļi ,kas UV gaismā atstaro. Kam vairāk tie domāti- dziļumam, krēslai vai citam pielietojumam ?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Ūdenī tieši UV krāsu spektrs izceļas. Es neteiktu ka spīd, bet ir ļoti spilgts. Gaisā māneklis var būt, teiksim tumšs, vai blāvs, bet zem ūdens, jeb zem UV lampas, tas paliek ļoti spilgts. Šādi mānekļi ir domāti visādiem laikiem. Man UV krāsojumu mānekļi patīk, izmantoju tos daudz.

Atbildēts: 2.februāris 2019, 22:16 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā showtime

Sveiks! Vai gadījumā nezini kāda ir atšķirība starp Daiwa Fuego LT un Freams LT? Kāpēc Freams ir dārgāks, ja tam ir par vienu gultni mazāk un viss pārējais, spriežot pēc oficiālās daiwa web lapas, šķietami ir identisks?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Atsķirības ir minimālas. Tīri tehnoloģiskā ziņā, abas spoles ir praktiski vienādas. Japānas tirgū Daiwa nepiedāvā Fuego LT. Šis modelis ir Amerikas un Eiropas tirgiem. Līdz ar ko japāņiem ir Freams LT. Par cik arī Eiropā tiek piedāvāts Freams, tad šīs abas spoļu sērijas sanāk līdzīgas. Freams LT pluss ir auklas kasetes, kuras tiek piedāvātas seklajās jeb S versijās. Par gultņiem taisnība, Freams LT ir par vienu mazāk.

Atbildēts: 2.februāris 2019, 22:13 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā durixxxx

Sveiks Mārtiņ!

Vai Tu varētu ieskicēt, kādi būs jaunie kāti no Skyline sērijas uz sezonas sākumu? Un kur tos varētu priekšskatīt netā jau šobrīd?

Vai Impulss kātu sērijā arī gaidāmi papildinājumi?

Ar cieņu,

Aigars

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Kopumā interesanti modeļi, 9 jauni. Pamatā Skyline ir domāts džigam, turklāt spiningi ir gari, virs 8 pēdām. Tīri no modeļiem varu pateikt ka būs 762ML, M, MH, H, tāpat kā 832, 842, 862 garumi. Bet precīzāk, nedaudz jāpagaida! Par Impulse, pagaidām nav ziņu, ka plānojas kas jauns!

Atbildēts: 2.februāris 2019, 22:01 | 6 komentāri | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager