Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā was

Sveiks!

Jautājums par vobleriem un gumijām priekš ezera, palielam Liepājas. Ko Tu ieteiktu priekš līdaku, asaru medībām, pārsvarā spiningoju no krasta. Kātam tests ir no 7-21 g.

Paldies par atbildi!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Ja runa ir tieši par vobleriem un gumijām, tad droši vien to pašu Relax Kopyto 4L, kurš sevi lieliski ir pierādījis. Keitech Swing Impact Fat labi lidos. Easy shiner vienmēr strādā. Vobleriem būs svarīgs tāls metiens. Tie paši Megabass Flap Slap LBO, Zip Bait Khamsin, Rigge.

Atbildēts: 31.janvāris 2019, 15:01 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Robiss1

Sveiks!

Esmu spiningošanas kostīma meklējumos, pārsvarā tiks izmantots lašveidīgo copei ziema/pavasaris un varbūt kādai copei rudenī no laivas, kādi tavi ieteikumi?! Gribās tādu kurā ērti kustēties, bet pietiekami siltu. Esmu noskatījis Geoff Anderson Barbarus, bet neatradu īsti pilnus parametrus modelim.?!

Budžets līdz 350 apmeram

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Godīgi sakot ar labiem kostīmiem pie mums ir problēmas. Es lietoju savu Shimano Nexus no Gore-Tex, plāno vasaras variantu. Apakšā velku Fahrenheit termoveļas. Man ir silts, nesvīstu. Tāpat lašu copē sanāk gana daudz kustēties. Kad ir ledus, gar krastiem, velku veiderus, un jaku. Par Barbarus precīzi nevarēšu komentēt, zinu tikai ka Urus ir ļoti labi. No Daiwa ir labs Rainmax kostīms. Laba membrāna.

Atbildēts: 31.janvāris 2019, 14:56 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Jurkakulaks

Sveiks, Mārtiņ!

Paldies par iepriekš tevis ieteikto Graphiteleader Vivo nuovo 762M, esmu stāvā sajūsmā, derēs gan dzigam gan voblerisiem sava svara kategorijā.

Bet tagad esmu otra kātiņa meklējumos, aptuveni tādā pašā budžetā kā Vivo, bet tagad tīri priekš twicha ar 110-130 mailēm. Noteikti kad ne kastinga variantu. Ko vari ieteikt? St.croix, to pašu Graphiteleader, Tailwalk. Būšu pateicīgs par konkrētu nosaukumu un modelīti!!

Paldies vēlreiz!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Prieks ka patīk spinings! Tvičam, es tad paliktu pie tā paša Graphiteleader Aspro GAPS-702MH. Tests līdz 33 gramiem, varēsi tvičot uz nebēdu gan 100-140mm mailes. Blanka spiningam ir laba, ērti tvičot. Garums, manuprāt, ir optimālais tvičam.

Atbildēts: 30.janvāris 2019, 08:50 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā durixxxx

Sveiks Mārtiņ!

Rakstu jau kuro reizi par Favorite Impulse kātu.

Esmu izskatījis caur un cauri par šo kātiņu netā. Plus ņemot vērā Tavus ieteikumus. Esmu nedaudz izvēles priekšā apjucis, jo cena ar nav maza. Bet abi kāti(skatīt zemāk) liekas tas kas vajadzīgs, protams abus nepirkšu.

Papildus kaut kur parādījās izpētes gaitā Favorite Skyline kāts. Runa par dārgo Impulse FAVORITE IMPULSE IMP-792L-T un Skyline FAVORITE SKYLINE SKY-832L. Atšķirība akcijās Impulse fast/Skyline extra fast. Kā arī garumi atšķiras. Impulse 2-10gr, Skyline 3-12gr.

Jautājums tāds: ja Tev pašam būtu jāizvēlas starp abiem kātiņiem priekš vieglā džiga, kuram no abiem dotu priekšroku? Un kādēļ?

Copei no laivas un krasta Lielupe,Buļļupe kā arī ezeri.

Pateicos jau iepriekš par atbildi un pacietību atbildot uz līdzīgiem jautājumiem atkal un atkal.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Izvēle ir grūta, saprotu :) Ja tīri džigam, es laikam ņemtu Skyline. Skyline ir asāka, stingrāka blanka. Manuprāt tieši tāda ir vjadzīga džiga tehnikai. Turklāt Skyline spiningiem ir blankas, kas domātas tālai metiena distancei, kas ir svarīgi krastam. Jārēķina ka reālais tests Skyline noteikti ir lielāks par 12 gramiem, bet baigi nevajadzētu pārspīlēt. Zandartam ackcija būs tieši laikā. Impulse es vairāk redzu svariem, kuri ir zem 10 gramiem. Tomēr šim kātam blanka ir smalkāka. Mans verdikts - ņemtu Skyline. Starp citu šogad būs daudz jaunu modeļu Skyline sērijā :)

Atbildēts: 29.janvāris 2019, 14:39 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā pnkainais

Sveiki, Mārtiņ!

Vai vari pakomentēt šo multu DAIWA PROREX TW 100SV L ? Paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Šis ir Eiropas tirgum paredzēts modelis, kurā Daiwa ir ielikusi šobrīd aktuālo multu konceptu SV. Tas nozīmē speciālu auklas kaseti, magnētiskās bremzes, ATD darba bremžu sistēmu. Papildus ir T-wing spārna formas auklas uzklājējs, kurš dod tālāku metiena attālumu, kā arī pašai spolei ir Hardbodyz korpuss. Magnētiskās bremzes ir Magforce-Z, kuras ir lieliskas. Kopumā tas dod iespēju darboties ar plašu svaru diapazonu. Ja ņemam vērā ražotāja rekomendācijas, tas 5-80 grami. Es gan vairāk sliektos uz 40-50 gramu augšu.

Atbildēts: 25.janvāris 2019, 09:45 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā cege

Sveiks. Meklēju kātu multam. Cope pamatā no laivas, drop-shots, gumijas un vobleri. Vēlamais garums 213 cm, fast un 8-30 gr.

Kur meklēt? Paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Tīri man 213cm garš kāts noteikti neasociējas ar dropu. Manuprāt šai tehnikai vajag izmantot garākus kātus. Drops ar multu ir ļoti interesanta lieta. Tiesa man vairāk izskatās Tevis nosauktie parametri pēc spininga tvičam. Apskaties Tailwalk Backhoo Rise C702H vai C672MH. Mūsu veikalos ar multiem paredzētajiem kātiem ir kā ir...

Atbildēts: 25.janvāris 2019, 09:40 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā BBBesis

Sveiks, vēlos apgūt džekru. Ir kāda zemā profila multimplikātora spole, kuru varētu izmantot džekbaita tēmā. Mucu negribu, jo tā mazāk universāla. Budžets 300eur.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks No zemprofiliem pārbaudīta vērtība ir Abu Garcia Revo Toro Beast. Spoles cena nedaudz pārsniedz budžetu, bet es domāju ka ir vērts pielikt naudiņas.

Atbildēts: 25.janvāris 2019, 09:35 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā onslovs

Labdien! Kāts dropšotam . Mārķzivs zandarts. No laivas. Pēc kādiem paramtriem skatīties kātu (akcija, tests garums) budžets 100 eiro. Trīs Tavuprāt ieteiktie modeļi.Paldies !

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki Katram noteikti atšķiras izpratne par dropu. Manā skatījumā tas ir kāts vismaz 8 pēdas, fast kaut gan var izmantot arī extra fast. Garums ir vajadzīgs, lai varētu likt lielu attālumu no svina līdz āķim. Citreiz pat lieku 1.5m. Asums dod iespēju labi piecirst zandartu, bet jāsaka ka ir momenti, kad zandartam patīk tieši līgana spēle. Tad attiecīgi nedaudz labāk ir fast akcijas spinings. Testa diapazons - 30+ grami viennozīmīgi. Lieli mānekļi un straumes prasa lielāku testu. Šajā diapazonā es ņemtu X1 902MH. Lieliska blanka, jutīgs. Noteikti vēl var ko piemeklēt no Akara vai Salmo piedāvājuma.

Atbildēts: 24.janvāris 2019, 14:32 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Niezers

Sveiks. Varbūt vari ieteikt kādu komplektu priekš tviča no laivas. Tests 15-40 apmēram. Paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Ja zinātu budžetu būtu labāk, bet nu piemēram X1 702MH vai 702H. Ja vairāk plāno darboties ar 130-150mm mailēm tad 702H, ja 110-130 tad labāk būtu MH versija. Spoli es ņemtu kaut ko no Daiwa LT, Legalis LT 4000C vai D-C versiju. Atšķirība ir kastēs, D-C ir dziļā kasete.

Atbildēts: 24.janvāris 2019, 11:45 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā lukinsarturs

Sveiks! Ar ko atšķiras DAIWA PROREX LT 2500D no PROREX LT 3000D-C? Tikai ar kasetes izmēru? Svars principā ir vienāds - 175gr un 180gr.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Jā, ar kasetes izmēru. Korpusi abām spolēm ir vienādi

Atbildēts: 24.janvāris 2019, 11:42 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager