Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā 8Edgars6

Sveiks.

Kura no Shimano Ultegra 4000 derēs priekš tviča lielajiem 130mm vobleriem un smagā džiga. Ultegra 4000FB ar zobratu attiecība 4.8:1 vai Ultegra 4000XGFB ar zobratu attiecība 6.2:1

Kuru jūs ieteiktu?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Es laikam ņemtu standarta 4000FB. Lēnākam pārnesumam ir lielāki zobi galvenjam zobratam, attiecīgi izturīgāks. Ar ātrāka pārnesumu spoli ir ērtāk savākt lieko auklu, bet kopumā tas ir pieraduma jautājums.

Atbildēts: 23.janvāris 2019, 17:30 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā rodulis

Labdien

Diemžēl līdz veikaliem tālu - jāiepērkas internetā, mērķa zivs -līdaka, pamatā mētāju bleķus un gumijas 15-40gr.. noskatīju kātu- FOX RAGE PRISM POWER SPIN NRD244 (vai derēs? varbūt ieteiksi ko labāku) un spoli EXCELER LT CXH 3000 vai 4000 (kāda būtu piemērotāka)

paldies

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Prism ir jaudīgi spiningi. Principā derēs, bet rēķinies, ka šie spiningi tomēr ir vairāk domāti testa augšējai robežai. Attiecīgi ja bleķi ir viegli, tad pieļauju ka tik labi nejutīsi 15 gramīgos. Ja darbojies pa zālēm, tad pluss būs spininga jauda, jo plēsoņu varēsi ātri izvilkt. Kā alternatīvu vari paskatīties Favorite Extreme EXTS802MH. Viņam ir kaut nedaudz mīkstāka blanka, un apakšējais tests zemāks. Spole, Exceler LT ir laba izvēle, es noteikti ņemtu 4000 izmēru.

Atbildēts: 16.janvāris 2019, 10:47 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Sveiks.

Vēlos no aliexpress pasūtīt spoli vai nu Daiwa Fuego LT 4000 vai Shimano Ultegra 4000.Vēlos uzināt vai tas ir droši varbūt ir kāda pieredze un jā kuru spoli labāk izvēlēties priekš tviča 130mm vobleriem un smagā džiga.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks No Aliexpress neesmu neko sūtījis, tīri šāda inventāra ziņā. Te būs Tev jāmeklē info forumos, noteikti ka kāds ir pircis. Lai gan šīs spoles var dabūt arī mūsu bodēs, par ļoti labām naudām. Nedomāju ka ko ieekonomēsi sūtot no Aliexpress. Kā jau esmu minējis, abas šīs spoles man ļoti patīk. Faktiski grūti izvēlēties vienu no viņām. 4000. izmērs principā ir labs abām tehnikām.

Atbildēts: 15.janvāris 2019, 14:31 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Vidzemnieks1

Svieks!

Kādiem pieciem vobleriem tavuprāt ir jābūt kastē, prekš līdaku spiningošanas ezerā?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Nu ja mēs neesam ierobežoti dziļumos, laikapstākļos, tad es ņemtu OSP Rudra 130SP, Jackall Magsquad 128, Zip Baits Orbit 110, Megabass Ito Shiner, Deps Balisong 130SP

Atbildēts: 15.janvāris 2019, 14:29 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā edvinss

Sveiks kādu ieteiktu spoli šim spiningam FAVORITE COBALT CBL-902M.Doma par spiningošanu Gaujā uz raibajiem.Varētu kaut ko no lētākā vai vidējā plaukta.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Es laikam piežmiegtos un ņemtu Daiwa Fuego LT 4000 C vai arī Shimano Ultegra 4000FB. Abas spoles ir izturīgas, ar daudzām tehnoloģijām, un galvenais - uzticamas! Ja tomēr ko lētāku, tad Daiwa Ninja LT vai Legalis LT. Bet nu uz akcijām Fuego var dabūt par labu naudu, līdz ar ko domāju ka ir jēga pielikt naudiņu

Atbildēts: 15.janvāris 2019, 14:28 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā sukinens13

Sveiks! Gribēju pajautāt,vai pie mums LV var kaut kur kert lašus kaut vai licenzētas vietas,un kur tieši un kādas naudiņas maksā, pats esmu no viduslatvijas lasot makskeresanas noteikumos rakstits ka aizliegts visu gadu.Paldies iepriekš par atbildi.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks No 1. janvāra var ķert lašus. Nianse ir tā, ka zivis ir jāatlaiž. Salacas upē ir licencētie posmi, attiecīgi, lai ķertu Salacā ir jāpērk dienas licence, kura ļauj paturēt vienu zivi virs 60 cm. Turklāt upe ir sadalīta zonās, un licence ir jāpērk konkrētai zonai. Vēl Salacā māneklim ir jābūt aprīkotam tikai ar vienu āķi. Detalizēti noteikumi ir Salacas novada mājas lapā.

Atbildēts: 4.janvāris 2019, 23:13 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā VilnisL

Sveiks. Vai vari ieteikt kātu budžetā līdz 100€ līdaku un asaru copei? Pārsvarā izmantoju rotiņus, voblerus, gumijas un šūpiņus vienmērīgi ietinot, Babītes ezerā, no laivas. Esošais kāts ir mīksts ar testu 10-30g, bet virs 20g metiens nesanāk precīzs, jo kāta spice paliek ļurīga (kāts izliecas paraboliski). Gribētos kaut ko jaunu, asāku, lai var mest gan rotiņus ap 7-10g, gan kaut ko smagāku ap 25-30g un labāk piecirst. Vieglajiem svarīgs ir arī metiena tālums un negribētos neko īsāku par 2.4 m. Ja šajā budžetā nekā nav, iesaki kaut ko līdz 200€. Spole ir Daiwa Fuego lt 3000 ar 1.2 PE auklu. Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Viens variants būtu Favorite Neo Breeze. Šis jau ir ar stingrāku blanku, ar extra fast akciju. Tests 7-32 grami, reāli apakšējais tests ir ap 10 gramiem. Neo Breeze ir ar Fuji furnitūru, laba blanka, un jaudas rezerve.

Atbildēts: 3.janvāris 2019, 09:03 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā fishing1

Sveiks.Pavasarī un vasarā spiningoju ļoti bieži un izdomāju,ka gribu iegādāties jaunu makšķerēšanas somu taču nevaru izdomāt,kura ir labāka,piemērotāka!

Domāju,ka varbūt Tu vari man ko ieteikt?

P.S - Pārsvarā makšķerēju no krasta!

Paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks No krasta man jau liekas ka ērākā ir mugursoma. Es izvēlētos kādu no tūristiem paredzētajām, ar ūdensdrošajiem rāvējslēdzējiem, un kabatām ārpusē. Tīri no copmaņiem domātām Fox Rage piedāvā mugursomu, ar speciāliem nodalījumiem mānekļu kastēm. Tāpat Rapala piedāvā nedaudz kompaktākus risinājumus, kā pleca somas. Es noteikti nepirktu neko ļoti lielu, jo visu dienu staipīt n kilogramus nebūs diez cik labi.

Atbildēts: 3.janvāris 2019, 08:55 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Gints25

Paldies Martin par info! Ne asakas saja gada !!

Atbild Mārtiņš Babris

Ne asakas!

Atbildēts: 3.janvāris 2019, 08:52 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Sveiks.

Kādu spoli izvēlēties priekš tviča 130mm vobleriem un smagā džiga līdz 50gr.Shimano Sahara 4000 vai Daiwa Exceler LT 4000.Vai arī varat ieteikt ko citu?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Es laikam paliktu pie Daiwa un jaunā LT koncepta. Ražotājs pats saka ka LT sērijas spolēm ir krietni lielākā izturība. Turklāt spolēm ir mazāks svars līdz ar to 4000. izmēru var izmantot tvičam. Jebkurā gadījumā skaties uz 4000C izmēru, kuram korpuss ir mazāks.

Atbildēts: 2.janvāris 2019, 16:13 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager