Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā docis.

Sveiks, pie favorite x1 7-24 gr - daiwa fuego 3000D-C vai 3000CXH, atšķirība laikam seklā kasete un auklas uztīšanas garums, sliecos uz CXH, mērķis džigs, drops, pa retam tvičs,

paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Jā, es arī ņemtu CXH versiju. D ir dziļā kasete, un jāsaka ka tur var daudz auklas uztīt, kam īsti jēgu neredzu.

Atbildēts: 4.decembris 2018, 09:33 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Kad sākas liegums Lielupē uz līdakām un zandartiem?

Atbild Mārtiņš Babris

Es noteikti ieteiktu izlasīt un iemācīties makšķerēšanas noteikumus: https://likumi.lv/ta/id/279205-makskeresanas-vezosanas-un-zemudens-medibu-noteikumi Noteikumos ir rakstīts ka jebkura veida makšķerēšana ir aizliegta no 1. marta līdz 30. aprīlim. Zandartus aizliegts lomā paturēt no 16. aprīļa līdz 31. maijam. Līdakas - 1. marta līdz 30. aprīlim.

Atbildēts: 28.novembris 2018, 15:21 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā renshteins

Sveiks,

Iesaki kādu brienamo kostīmu,kas noderēs lašveidīgo copei!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Jā, lašu laiks tuvojas :) Tas priecē :) Es tiektu tā, ka ja tikai lasim, respektīvi vasarā nebrien pa upēm, tad es paliktu pie ne sevišķi dārga brienamā. Faktiski labu brienamo cena grozās ap 400-500 EUR un vēl vairāk, bet tā nav nepieciešamība šajā gadījumā. Pieejamākie pie mums būs Rapala un Norfin brienamie. Neteiktu ka kāds no viņiem ļoti stipri atšķiras. Tīri ja lašu sezonā plāno brist, tad abi kalpos gana ilgi, bez problēmām. Noteikti atceramies par drošību, jostu ap vidu. Zābakus arī jāizvēlas rūpīgi, lai zole neslīd. Var ņemt speciālos zābakus brienamajiem, vai arī ņemt putu, vai jebkurus citus, kas neslīd

Atbildēts: 28.novembris 2018, 09:02 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā CAT

Jā spininga garums ir 2.30. akcija fast es sogad sāku spiningot tapec tādu kātiņu iepirku lai var padzigot un ar kadu vobleri iemest :) kādas Jūsu domas.?

Atbild Mārtiņš Babris

Principā varēsi gan džigot, gan arī ietvičot voblerus, tiesa par cik neesmu pat turējis rokās šo spiningu, grūti ko smalkāk teikt. Faktiski testa diapazonā, vajadzētu pamēģināt dažādus mānekļus, tad jutīsi vai ir vai nav :)

Atbildēts: 28.novembris 2018, 08:58 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā CAT

Sveiki. Ir spininga kāts Akara Teuri. Lētais gals. Tests 14-35 grami. Pītā aukla 0.15. Vai ar šo var normāli izraustīt voblerus orbit110 17gr. Un rudra 130 23 grami.?? Vai labāk būtu mazāks tests?? Šogad sāku spiningot. Un vai ar tādu kātu var darboties ar jiggalvam un gumijas manekļiem. Paldies :)

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki Grūti teikt, par cik pats neesmu spiningojis ar Teuri. Tīri pēc testa spriežot, spinings tiks galā ar Rudra, Orbit noteikti. Es pieņemu ka Teuri ir tieši domāts vairāk uz džiga tehniku, visticamāk garums ir kaut kur 2.30m?

Atbildēts: 27.novembris 2018, 16:44 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Jurkakulaks

Sveiks, Mārtiņ!

Uz nākamo sezonu vēlos iegādāties kātu džigam, ar domu par zandartu un līdaku. Skatos uz St.Croix un Graphiteleader. Ja konkrētāk par modeļiem, tad St.Croix legenda elite vai extreeme un Graphiteleader Vivo prototype. konkrētu modeli arī vēlētos dzirdēt no Jums.

Svarus ar kuriem pārsvarā darbošos ir 8-20 gr+ silikons 3''-5''collas. Būšu ļoti pateicīgs par konkrētu modeli un viedokli, kuru ieteiktu Jūs!

Paldies jau iepriekš!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Tīri džigam no Croix man patīk Elite. Es gan uzskatu ka iepriekšējā paaudze ir nedaudz labāka, bet arī jaunā būs lieliska. Kopumā man pašam tuvāki ir japāņu spiningi. Graphiteleader Prototype sērijas modeļiem ir lieliskas blankas, kurās faktiski ir ieliktas visas jaunās tehnoloģijas un izstrādes, kas ir pieejamas ražotājam. Ļoti jutīgas, spiningi met lieliski testa diapazonā. No Vivio Prototype es laikam paliktu pie GVOPS-842M ar testu līdz 32 gramiem. Spinings ir ļoti informatīvs, lieliski darboties tieši džiga tehnikā. Pateicoties garumam un blankai, lieliski met mānekļus. Šo varēs labi no krasta izmantot, kā arī no laivas.

Atbildēts: 27.novembris 2018, 16:41 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā sasmaka48

sveiks prieks dregno rudeni pavasari vajadzigs udensnecaurlaidigs kostims copeju no laivas ludzu ieteic par normalu cenu caur tevi iet visa man vajadziga informacija

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Grūti teikt man, kas ir normāla cena. Ja gribi tiešām neizmirkt lietū un nenosalt, tad tomēr nāksies šķirties no vairākiem simtiem Eiro. Salīdzinoši par pieejamākām naudām varētu būt Norfin drēbes

Atbildēts: 22.novembris 2018, 09:19 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā dim

Sveiks!

Gribu jautāt par to, cik liela nozīme ir konkrētam kātam norādītās auklas celtspējas ievērošanai. Nākamajai sezonai domāju iegādāties Favorite Balance BLC-732L, ar kuru pamētāt rotiņus/krenkus asariem, sapaliem un taml. Kādam norādītais line max. ir 10 lb, bet, tā kā īsti neesmu darbojies ar smalkākiem rīkiem, man PE 0.6 tomēr liekas baigi plāns, gribētos drošības dēļ izmantot PE 0.8. Vai tās ~ 2 lb starpības dēļ pastāvētu reāls risks lielākas slodzes gadījumā traumēt kātu?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Principā šis parametrs, kas ir faktiski ieteicamais auklas tests, tiek norādīts, lai saprastu, ar kādu auklu optimāli var darboties. Tavā gadījumā var izmantot resnāku auklu, nedomāju ka būs kādas problēmas ar to. Idejiski ja izmanto norādītā diapazona auklas, tad pie lielas slodzes, piemēram, ieraujam mānekli ķērājā, aukla pirmā plīsīs. Bet tas arī ir vispārīgi.

Atbildēts: 20.novembris 2018, 10:15 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā sukinens13

Sveiki! Vēlējos pajautāt kā jūs sienat to drop shot sistēmu.Pats nēsmu mēģinajis tapēc veršos pēc padoma,ja ir iespējams tad lūdzu aprakstiet detalizēti.Paldies iepriekš

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki Principā sistēmas sienas no fluorokarbona. Es sienu fluorokarbonu ar FG mezglu, vai arī ar tautā saukto burkānu, pa taisno pie pītās auklas. Paša fluorokarbona garums ir aptuveni 1.2-1.5m. Āķi sienu atveni 30-50cm no augšas. Āķi sienu ar šādu mezglu: http://www.anglingknots.com/knotsfromthepros/henksimonsz.html Protams, ir vēl dažādi mezgli, bet šis man pašam patīk vislabāk. Iemet YouTube meklētājā, tur ir daudz uzskatāmas pamācības kā sasiet sistēmu

Atbildēts: 19.novembris 2018, 18:36 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā iggorz

Sveiks.

Ko saki par šo X1-702L,doma ir izmantot(no laivas) kā vieglo džigu,pavadiņu sistēmām,dažreiz paraustīt kādu maili 5-9cm.

Varbūt domāju greizi,ir aizdomas ka tomēr jāskatās uz fast,exfast modeli,labprāt uzklausītu tavas domas,ieteikumus.Apm.līdz 100eur.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Principā var, bet manuprāt džigam šis būs par īsu. Džigam vismaz 7`6 garumu vajadzētu. Vari apskatīties Blue Bird BB-732ML-S vai BB-792L-T. Abiem testu diapazons ir atbilstošs, pirmais ir ar ielīmētu jeb solid spici. Džigam tas ir labāk, jo var veikt daudz delikātākas animācijas. Blankas šiem ir labas, ļoti jutīgas.

Atbildēts: 15.novembris 2018, 10:56 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager