Gints Zeiļa

Gints Zeiļa

Laivu, laivu motoru, eholotu un citu ar laivām saistītu nianšu eksperts, kura profesionālā pieredze krājusies daudzu gadu garumā izzinot, testējot un piedāvājot makšķerniekiem dažāda veida laivas un to aprīkojumu, bet interese un zinātkāre par šo tēmu augusi līdzi jau no mazotnes.

Gints ir arī aizrautīgs spiningotājs, brendīgu makšķerlietu pārzinātājs, aktīvs Latvijas Čempionāta un citu spiningošanas sacensību dalībnieks, 2014. Gada Latvijas Kausa spiningošanā 1. Vietas ieguvējs individuālā vērtējumā un biedrības „Sporta makšķerēšanai” valdes loceklis.

Atbildes

Jautā AlfredsHicko

jautājums: man ir dažas shimano spoles: aspire2500; twinpower2500; stradic2500 - tās japāņu; 2gab stradic2500; super2500 - tās malaizija. eboat kādreiz rakstīja, ka paņem iemaksai pirkumam veikalā vai komisijā. spoles stāv nelietotas pāris gadus(spiningoju ar citām daiwa), vai var realizēt pie jums vai iemainīt pret kaut ko man noderīgu veikalā?

2.jautājums: pāris reizes pabraucu garām veikalam un nesapratu kur pareizi noparkoties pie veikala, lai neizdarītu pārkāpumu?

Atbild Gints Zeiļa

Sveiks. Diemžēl komisijā inventāru vairs neņemam. Pie eboat veikala ir sētā stāvvieta, ja nu gadijumā pilna ar mašīnām, tad centra virzienā 50 m attālumā ir vēl viena. Esmu dzirdējis, ka komisijā inventāru pieņem Angler studio uz matīsa ielas.

Atbildēts: 22.marts 2016, 22:13 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā kaspardzo

Sveiks. Vai veikalā ir uz vietas TAILWALK Salty Shape Dash Bay Twicher kāti? Labprāt apskatitu. Ja nav, vai būs izstadē? Labprāt iegādātos.

Atbild Gints Zeiļa

Sveiks. Viens tests no konkrētā modeļa ir uz vietas veikalā, bet šā gada pievedums ar Tailwalkiem solās līdz nedēļas beigām būt klāt.

Atbildēts: 14.marts 2016, 20:21 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā RobisTA

Sveiks!

Esmu kāta meklējumos ar kur var tvičot lielos dziļos voblerus, tādus kā Deps Balisong Longbill 26gr. 130mm, darba dziļums līdz 3,5m. Ļoti forši būtu, ja ar to kātu varētu arī džigot.

Ko tu varētu ieteikt?

Atbild Gints Zeiļa

Sveiks. Deps Balisong Longbill ir ļoti labs māneklis, bet lai viņu izspēlētu vajag īpaši jaudīgu kātu. Ieteiktu izvēlēties kātu ar multiplikātora spoli un augšējo testu ap 40 gr. Konkrēti, lai izvēlētos modeli, ieteiktu atnākt uz izstādi Ķīpsalā, eboat.lv stendā būs plaša izvēle no Tailwalk. Ļoti laba cenas un kvalitātes attiecība.

Atbildēts: 13.marts 2016, 19:14 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā sigi

Sveiks!

Humminbird piedāvā tādu servisu, kā devēja maiņu,piemaksājot starpību. Tad nu ir jautājums, vai jēga mainīt helix 5 SI standarta devēju uz HDS, vai būs tik mazam ekrānam kādi redzami uzlabojumi? Varbūt esat paši testējuši vai saņēmuši kādas atsauksmes no klientiem.

Otrs jautājums, kur varētu nopirkt devēja turetāju, tādu, kurš ātri ļautu nomainīt devēja dziļumu.. doma par copi kokiem un krūmiem bagatā ezerā, lai nenolauztu devēju, bet nebūtu arī viss turētājs jāskrūvē nost.. pietiktu ar iegrimes maiņas funkciju..

Paldies!

PS Video, kurā testējāt eholotus, minējāt, ka būs vēl nākamie video par eholotēm un to funkcijām.. kad Jūs tos plānojat filmēt?

Atbild Gints Zeiļa

Sveiks. Esmu testējis Helixu tikai ar standarta devēju, šobrīd nespēšu komentēt ko vairāk, bet noteikti mēģināšu iedziļināties. Par devēja stiprinājumu ļoti labs risinājums ir Ukraiņu FasTen, var regulēt devēja augstumu un ar vienu klikšķi var noņemt devēju pavisam. Video par eholotēm turpināsim filmēt, lai tik paliek siltāks.

Atbildēts: 13.marts 2016, 19:05 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā edijsk

Nāk sezina: HELIX 5 SONAR GPS, HELIX 5 DI GPS, HELIX 5 SI GPS Mans jautājums no šiem kas kura priekšā piekāpjas? Skaidrs, ka SI ir sānskats, bet vai iepretim diviem augstāk minētiem nav arī kās (-). Faktiski skatos uz SI, jo cope vairāk vai mazāk Burtnieks un tamlīdzīgi ezeri. Reāli cik uz +-3.m dziļumu aptver pirmie divi plašu laukumu? Biju veikalā apskatīju šo to. Vairāk gan Raymarin līdzināku ar HUMMINBIRD vairāk kaut kā nosliecos uz šiem. Varbūt šajā cenu kategorijā ir kas ko var ieteikt. SI būtu labi, bet nav pilnīgi un galīgi noteicošs. GPS gan. Paldies!

Atbild Gints Zeiļa

Sveiks. Pirmais pieminētais HELIX 5 sonar GPS - parasta divu staru eholote ar GPS bez DI. (šo aparātu izvēlēties neieteiktu). Otrais pieminētais HELIX 5 DI GPS- šis aparāts ir jau ar DI funkciju. ( šajā gadijumā ieteiktu izvēlēties konkurentu Raymarine 5 PRO, daudz labāka bildes kvalitāte). Trešais pieminētais HELIX 5 SI GPS ir vispareizākā izvēle, pie nosacijuma ja ir vajadzīgs aparāts ar sānu skatu. Šo aparātu var salīdzināt ar jaunumu no LOWRANCE 5 TI TotalScan. Ja ir šaubas par aparāta izvēli ar SI vai bez, tad mans ieteikums būtu ņemt tomēr ar SI. Ir gan daudz klientu, kas iegādājušies eholotes ar SI režīmu, bet dzīvē viņu neizmanto. SI režimu saprast ir nedaudz jāpiešaujas, bet ieguvums ir.

Atbildēts: 13.marts 2016, 18:21 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā RinaldsV

Sveiks. Esmu izurbies caur daudziem rakstiem internetā, kā arī noskatījies daudzus video par eholotēm - vēlētos saņemt Tavu viedokli par side imaging eholotēm - cik šī funkcija ir izmantojama LV ūdenstilpnēs (pārsvarā makšķerēju vietās, kur dziļums nepārsniedz 5m). Pašreiz nevaru izlemt starp divām - dragonfly 7 un helix 5 - izšķiršanās starp lielāku ekrānu ar labāku attēlu, starp side imaging funkciju mazākā ekrānā... vai vispār helix5 side imaging var redzēt arī neliela izmēra zivis (asari)? iepriekš liels paldies. Droši vien vislabāk sagaidīt izstādi aprīlī un tad varbūt būs arī kaut kādi jaunumi no ehološu ražotājiem...

Atbild Gints Zeiļa

Sveiks. Side imaging ir ļoti vērtīga lieta, lai ātrāk noorientētos ūdenstilpnē. Ar DI eholoti braucot pāri kādai zemūdens pumpai nemaz nenojautīsi, ka 10 metrus pa labi vai pa kreisi ir vēl kāda pumpa vai bedre. Sānu skatā zivis redzēt var, bet ne tik labi kā DI. Lai meklētu zivis sānu skatā ir jāpiešaujas un jāiemācās pieregulēt aparāts. Ja salīdzinam Raymarinu ar Humminbird, tad pati bilde Raymarinam ir jūtami labāka, skaidrāka, bet sānu skats Raymarinam ir pieejams tikai dārgakajiem modeļiem. No Raymarina tad jāizvēlās A monitors komplektā ar CP200 devēju. Ja interesē eholote ar sānu skatu salīdzinoši par pieņemamām naudām, tad ieteiktu pievērst uzmanību jaunumam no Lowrance Ti modeļiem. Visvieglāk lēmumu ir pieņemt apskatot dažādas ierīces vienu otrai blakus, to var izdarīt eboat.lv veikalā kā arī visi jaunumi no Lowrance, Humminbird un Raymarine būs ķīpsalas izstādē eboat.lv stendā, laipni aicināti.

Atbildēts: 4.marts 2016, 23:35 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā alexus1188

Sveiks!

Ir jautājums par Raymarine Dragonfly 6 GPS & Down Vision. Cik plašas iespējas paver dziļuma karšu sastādīsana ar šo zivju meklētāju? Nekad nav nācies strādāt ar dziļuma kartēm, tamdēļ lūgšu izskaidrot vienkāršiem vārdiem. Paldies.

Atbild Gints Zeiļa

Sveiks. Jāiegādājas karte Navionics+ un tad var sākt zīmēt dziļumu kartes. Vienkāršiem vārdiem izbraukā sev interesējošu ūdens tilpni, tad izņem SD karti un ieliec datorā. Tad jāpagaida kāda diena, kā Navionics sola ne ilgāk kā nedēļa un tava uzzīmētā dziļumu karte būs pieejama un lejupnolādējama. Vairāk info:http://www.eboat.lv/lv/home/help/blogs/24-11-2015-karsu-zimesana-ar-navionics

Atbildēts: 23.februāris 2016, 17:43 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ARMotors

Labdien!

Vasarā iegādājos pie Jums RAYMARINE DRAGONFLY 5 DVS (ar CHIRP dual).

Bija runa, ka uz rudeni parādīsies daudzu Latvijas ūdenstilpņu dziļuma kartes. Vai tas ir noticis?

Un vai šim aparātiņam var nopirkt atsevišķi Devēju ar vadiem, lai eholiti varētu izmantot arī ziemā? Doma noskrūvēt no laivas ekrānu un pievienot otru komplektu. Varbūt arī cena zināma?

Atbild Gints Zeiļa

Labdien. Vēl diemžēl dziļumu kartes parādijušās nav, bet šobrīd esmu pats iesaistijies procesā, lai maksimāli ātri parādītos. Šobrīd vienīgā iespēja tikt Raymarinam pie dziļumu kartēm ir iegādāties Navionic+ karti un izzīmēt pašam interesējošās ūdenstilpnes. Devēju iegādāties atsevišķi ir iespējams.

Atbildēts: 16.februāris 2016, 17:45 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Meisters

Sveiks,

Man ir jautājums par elektromotoriem: pārsvarā makšķerēju seklajos ezeros, ar nomas laivām. Kopējais makšķerēšanas ilgums reti kad pārsniedz 6-7 stundas. Kādu motoru Jūs ieteiktu izvēlēties? Esmu apskatījis daudz dažādu firmu modeļus un neviens man prātīgi nevar apskaidrot, kāda ir atšķirība starp Minn Kota Endura maxx 45 un piemēram c2 vai vēl lētāko Outland utml. Cik noprotu tad atšķirība ir tikai jaudas patēriņā, teiksim Endura maxx sanākot viss ekonomiskākais, vai ir vēl kādas būtiskas atšķirības?

Atbild Gints Zeiļa

Sveiks. Atvainojos par novēlotu atbildi. Ieteiktu izvēlēties Minn Kota Max modeļus. Atšķirība no parastā Max modelim ir variātors, cik pagriez rokturi tik ātri iet, perfekti var pieregulēt vēlamo ātrumu, sevišķi velcējot ļoti patīkama lieta. C 2 modeļiem ir 5 ātrumi uz priekšu , 3 atpakaļ. Vēl Max modeļiem ir indikātors, kas parāda cik pilns ir akumulātors. Pats svarīgākais ir tas, ka Max modeļi ir daudz ekonomiskāki par parastajiem, visu dienu varēsi lietot nebaidoties par to, ka varētu beigties akumulātors.

Atbildēts: 16.februāris 2016, 17:35 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā dagnis777

sveiks Gint kādas ir tavas domas par Lowrance lcx-15ci kur tas ir piemērots jūrā ezerā vai tikai jūrā cik viņš ir labs šodienai izlaists 2001-2002 gadā.pats makšķerēju pārsvarā burtnieks daugava...

Atbild Gints Zeiļa

Atvainojos par novēlotu atbildi. Lowrance lcx-15ci ir 15 gadu vecs modelis un ņemot vērā tehnoloģiju attīstības ātrumu, tad mūsdienu aparātiem ir daudz dažādu priekšrocību, bet izmantot protams šo aparātu gan Burtniekā, gan Daugavā var.Kanti un zivi ar šo aparātu atrast var.

Atbildēts: 14.decembris 2015, 22:01 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager