Gints Zeiļa

Gints Zeiļa

Laivu, laivu motoru, eholotu un citu ar laivām saistītu nianšu eksperts, kura profesionālā pieredze krājusies daudzu gadu garumā izzinot, testējot un piedāvājot makšķerniekiem dažāda veida laivas un to aprīkojumu, bet interese un zinātkāre par šo tēmu augusi līdzi jau no mazotnes.

Gints ir arī aizrautīgs spiningotājs, brendīgu makšķerlietu pārzinātājs, aktīvs Latvijas Čempionāta un citu spiningošanas sacensību dalībnieks, 2014. Gada Latvijas Kausa spiningošanā 1. Vietas ieguvējs individuālā vērtējumā un biedrības „Sporta makšķerēšanai” valdes loceklis.

Atbildes

Jautā copmanis11

Labdien, Gint! Jautājumi saistībā ar eholotēm –

1) Vai Humminbird Onix eholotēm Autochart nāk komplektā?

2) Vai Autochart strādā gan uz eholotes, gan uz datora vai datoram vajag papildus programmu?

3) Kas man būtu vajadzīgs, ja man ir divas eholotes, piemēram, Onix un otra Humminbird 859? Vai varu viņas saslēgt tīklā vai arī katrai vajadzēs savu Autochart karti?

4) Vai Autochart var importēt datus no Lowrance?

Paldies!

Atbild Gints Zeiļa

Sveiks, 1) Humminbird Onix eholotēm jau ir iestrādāta funkcija AutoChart Live. Te būtiski saprast, ka AutoChart un AutoChart Live nav viens un tas pats - AutoChart ir atsevišķi nopērkama programmatūra kas interesējošās ūdenstilpnes karti uzzīmē datorā. Makšķerniekam vispirms jāizbraukā interesējošais apgabals, jāieraksta informācija, tā jāielādē datorā un tad AutoChart programma uzzīmē karti, kuru pēc tam var izmanot Humminbird eholotē. Savukārt AutoChart Live ir jau Onix eholotēs, kā viena no funkcijām un interesējošā apgabala karte tiek zīmēta uzreiz eholotē, jau brauciena brīdī. 2) AutoChart jau ir programma datu apstrādei datorā. 3) Eholotes var saslēgt tīklā un tam nepieciešami Ethernet savienojumi. Vai katrai vajadzīga sava AutoChart? Domāju, ka jā, jo, piemēram, 859 iespējams nesapratīs AutoChart Live no Onix. Šis jautājums jāpapēta tuvāk, jo gan Onix, gan AutoChart ir jauni produkti. 4) Nē.

Atbildēts: 11.janvāris 2015, 20:51 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā nostradamuss

labdien,GInt! vispirms-veiksmīgu Jauno gadu,man tāda,,problēmele,,paņēmēm nienkāršo eholotu,,, Nu- laikam esam pa stilbu... nesanāk iestatīt.varbūt nepareizi saprotam to bildi. Vai nevarētu kautkā sakontaktēties, lai Pats to parikti apskatītu, varbūt noregulētu? Juris 22191326 nostradamuss@inbox.lv

Atbild Gints Zeiļa

Paldies par novēlējumu! Diemžēl nezinu, kas ir ''nienkāršais eholots'', bet droši vari atbraukt uz eboat.lv Brīvības gatve 277 uz vietas pieslēgsim un visu saregulēsim.

Atbildēts: 4.janvāris 2015, 20:45 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Jonjs

Sveiks. Apsveicu ar eksperta statusa iegūšanu. Ir vairāki jautājumi:

1) Vai vietu eholotā jeb GPS labāk atzīmēt tieši kur tā atrodas, jeb nostāšanās vietu, jo tāpat skaidrs, ka lai vietu apstrādātu nepieciešams būt nost no tās kādus 15 metrus.

2)Ar kādu ātrumu var braukt pa ezeru un atzīmēt punktus redzot tos eholotā? Ir dzirdēts, ka pie lielāka ātruma zūd rādijumu precizitāte.

3)Uz kāda principa iPilot spēj noturēt laivu uz vietas vējā jo parasti jau ir tā ja priekšā iemet enkuru tad vējš pakaļgalu nēsā kā grib.

Atbild Gints Zeiļa

Paldies par apsveikumu! Es vietu atzīmēju precīzi tur, kur jānostājas un mēģinu maksimāli pierakstīt uz kuru pusi, kas notiek, lai pēc gada, kad viss aizmirsts, būtu kāda informācija. Lielā ātrumā braucot es īsti neredzu jēgu atzīmēt kādas vietas, bet darīt to var. Parasti vietas atzīmēju braucot ar MinnKota I pilotu. Tam ir iebūvēts GPS, un tamdēļ tas spēj turēt laivu uz vietas, konkrētā punktā. Lielā vējā, laivas pakaļgals tāpat kā ar parastu enkuru nedaudz grozīsies.

Atbildēts: 4.janvāris 2015, 20:39 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā holmz

Otrs jautājums - kas tavuprāt ir labākā ehalote cenu kateogorijā līdz 700/800 EUR. Drgaonfly vs Lowrance vs Humannbird. ŠObrid man ir Lowrance DSI, bet ar to jutu ka ir pa maz, grunti redz super, bet to zivtiņu tik viegli nav atrast ja netrāpa tieši virsū šarā stara dēl (400/800).

Atbild Gints Zeiļa

Līdz 800 euro šobrīd ir 3 vērā ņemami konkurenti: Lowrance 5 HDI Chirp Raymarine Dragonfly 5.7 Humminbird 688cxi HD DI Combo Vislabāk par visiem aparātiem varētu pastāstīt un parādīt eboat.lv uz vietas veikalā. Stendā ieslēdzot vienu otram blakus bilde kļūst skaidra ļoti ātri. No visiem trim šobrīd vislētākais ir Humminbird, jo tam ir akcijas cena, bet personīgi mana izvēle kristu uz Dragonfly, kuru lietoju visu šo sezonu. Salīdzinot ar konkurentiem tam ir vislabākā bilde un par precizitāti un datu attēlošanas saprotamību arī nav šaubu. Lowrance pluss ir iekšējo ūdeņu karte, Raymarine un Humminbird arī ir kontūru kartes un papildus pieejamas Navionic kartes, kurās ir jūra, visa Skandināvija, Daugava līdz hesam un Ķīšezers.

Atbildēts: 29.decembris 2014, 16:50 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā holmz

Sveiks,

Gribu zināt kādu motoru ieteiktu šādai laivai http://www.rivalboats.fi/rivalavo5.html. Nav noslēpums ka tā ir mūsu Dole Marine ražojums, ka saucās Astra 470. Svars 260 kg. Platums 186. Saka ka ar 40 HP pietiks, bet daži laivu guru man saka ka 40nieks ir tas pats 50nieks ar reducētu jaudu. Vai nebutu jaskatās uz 50nieku? Viens man atkal teica ka 50 un 60 ari gandriz viens un tas pats. Beigas no 40 uz 60 esmu jau aizlecis. Vajag vēl kādu experta slēdzienu. Lavai domāta copei un ja varēšu pabraukt ar 50 km/h būšu ļoti apmierināts.

Atbild Gints Zeiļa

Sveiks. Nav bijusi izdevība ar konkrēto laivu pabraukt, bet skatoties parametrus ieteiktu 50 zs. Viss labāk būtu pameklēt lietotāju atsauksmes ar dažādiem motoriem. Tā arī ir, kad daudziem ražotājiem 40 no 60 zs atšķiras tikai ar jaudu, svars visiem ir vienāds.

Atbildēts: 29.decembris 2014, 16:19 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā sliwer

Sveicināti.

Ir iespēja par puscenu štatos iegādāties šo (jaunu):

Lowrance Elite-5 HDI Fishfinder Marine GPS Chartplotter 50/200 455/800 11146-001

Bet

1) vai neradīsies problēmas ar GPS darbību un tās programmatūru (ražots štatu tirgum);

2) cik precīzi (pēc cik punktiem) šis agregāts atrod ieprogrammētu vietu?

Jau iepriekš pateicos

Atbild Gints Zeiļa

Sveiks. 5 HDI šobrīd ir ļoti labs piedāvājums jo viņš tiek ņemts nost no ražošanas. Tev vajadzētu no tirgotāja noskaidrot vai tā ir Amerikas vai Eiropas versija. Amerikas versijai neies GPS un nebūs metriskās sistēmas. Noteikti ieteiktu aizdomāties par garantiju, kas Latvijā ir 2 gadi. Dotajam aparātam ir 16 kanālu GPS, dzīvē par precizitāti pretenziju nav.

Atbildēts: 22.decembris 2014, 20:37 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Lauritio

Sveiki ir doma iegādāties moturu laivai amber 310 skatos uz jaunu suzuki vaimerkuri cik jaudīgu tu ieteiktu... sacīkstēs neplānoju piedalīties bet tā lai varētu ar mierīgi pa akvatoriju pārvietoties

Atbild Gints Zeiļa

Sveiks. Ieteiktu 5zs motoru,konkrēto laivas modeli neesmu mēģinājis, bet domāju, ka viens pats braucot laivu glisē dabūsi. Abi pieminētie motori ir labi, skaties labāku cenas piedāvājumu. Noteikti neieteiktu skatīties uz ķīniešu izstrādājumiem Parsun, Hifei utt. Laivas izvēle laba, šajā cenu kategorijā neko prātīgāku nezinu.

Atbildēts: 19.decembris 2014, 19:18 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā androns95

humminbird 737

Atbild Gints Zeiļa

Ja nav uzreiz latviešu valoda, tad ielikt nav iespējams. Humminbird iekšējo ūdeņu dziļumu kartes nav pieejamas, ir tikai Navionic kartes, kur ir jūra un Daugava līdz hesam.

Atbildēts: 17.decembris 2014, 21:05 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā androns95

Labdien, vai ir iespēja pārinstalēt, pārkodēt ehalotu no angļu uz latviešu valodu un ielikt LV karti?

Atbild Gints Zeiļa

Labdien. Vajadzētu zināt , kas pa aparātu.

Atbildēts: 17.decembris 2014, 20:42 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Leopolds

Sveiki!

Nu tad laikam būšu pirmais....

Tātad ir izvēle starp Tohatsu MFS20 un Suzuki BF20 dzinēju. Kādu Tu izvēlētos, vieglu un advancētu taizemieti vai kārtīgu japāni?

Atbild Gints Zeiļa

Jā tiešām esi pirmais:) Tavā jautājumā jau ir apslēpta atbilde, tieši tā arī ir . Tohatsu ir Japānā ražots, bet nav iešprices un par 8kg smagāks.(Mercury ir precīzi tas pats motors). Suzuki ir ražots Taizemē, bet ar iešprici un vieglāks. Izvēle ir jāizdara pašam. Mans viedoklis ja nebrauc ar to motoru uz darbu kā tas bieži notiek Somijā, tad abi motori tev kalpos ļoti daudz gadu un bēdu nezināsi. Ja es pats būtu izvēles priekšā, tad laikam tomēr nosliektos par motoru ar iešprici EFI (Elektroniskā degvielas iesmidze)

Atbildēts: 17.decembris 2014, 19:07 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager