Aivars Rudzinskis

Aivars Rudzinskis

Makšķerē karpas Latvijā un ārpus tās robežām kopš 1997. gada piekopjot moderno "noķer un atlaid" principu kā arī visas iespējas, ko piedāvā modernās karpu makšķerēšanas teorijas. Vai tas ir ezers vai upe Latvijā, Volga, Ebro, St.Lawrence vai cita tūristu iecienīta karpu vieta pasaulē - jautājiet un mēģināsim kopīgi rast atbildes.

Karpa nav ēdiens, karpa ir draugs

Atbildes

Jautā RedBull

Sveiks, Aivar!

Ko tu domā par Chub Outkast karpu kātu?

Tas tiešām ir tādā pašā kvalitātē kā Fox Warrior Elite?

Lasot angļu forumus tā var noprast...

Un vel viens jautājums, ja man ir 1.90m augums, 3.60m kāti būtu tā kā par īsu, vai taisnība?

Atbild Aivars Rudzinskis

par Chub neko nepatiekšu, neesmu redzējis un rokās turējis. bet kādēļ tev vajag tādu pašu kā Fox, ja var nopirkt Fox un dzīvot mierā. 13 pēdas tavam augumam būs labāk.

Atbildēts: 21.oktobris 2009, 20:46 | 4 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Jurgis

Labvakar Aivar.

Gribēju pajautāt vai Jūs nevarētu pakomēntēt karpu kātu CENTURY FS 12 ft 3lb TC FULL DUPLON,un kāda ir atšķirība no BRUCE ASHBY PERIMETER XP 12ft 3 lb.

Paldies par atbildi.

Atbild Aivars Rudzinskis

Perimetrs ir super tālās distances kāts. FS tāds nav, tas vispār ir ļoti specifisks kāts, rokās turējis neesmu, jo tā popularitāte nav diez ko augsta, es neriskētu pirkt nepamēģinājis. abi, protams, ir visaugstākās klases.

Atbildēts: 21.oktobris 2009, 20:44 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā artursap

Sveiki! Gribu iegādāties spoda kātu, ķeru ar 3.90 kātiem. Spoda kāts ieteicams tādā pašā garumā? Mans augums ir 1,90.

Atbild Aivars Rudzinskis

protams. rēķinies, ka ar spoda kātu jāspēj aizmest tik pat, cik ar parasto, savādāk vinam vai otram nebūs gana jēgas. diemžēl ne visi spoda kāti ir pieejami 13 pēdu garumā, tomēr izvēle ir plaša. noteikti iesaku spoda kātu pat izvēlēties kvalitatīvāku par makšķerēšanas kātiem, jo no tā tiek prasīta lielāka slodze, visādi gadās. salūzis spoda kāts var stipri sabojāt pasākumu, jo rezerves jau parasti nav.

Atbildēts: 21.oktobris 2009, 19:00 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ecrire

velejos pajautat vai bullupe ir karpas? vai kads tur tas ir kjeris vai ari juras tuvuma vinjas nedzivo delj ta ka pie gultnes var but salsh udens.?? labprat veletos tur pamakshkjeret bet nevelos izgazt kaudzi ar boilam iebarojot vieta kur nevienas nau

Atbild Aivars Rudzinskis

pa kādai jau varētu būt, nedaudz sāļuma ūdenī varētu arī nekaitēt, tomēr vienkārši tajā upē noteikti nebūs.

Atbildēts: 20.oktobris 2009, 19:01 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Skipis

Sveicināts Aivar! Sakiet lūdzu,krabveidīgās boilas aukstā ūdenī labi strādā??

Atbild Aivars Rudzinskis

ja labas un kvalitatīvas, tad noteikti.

Atbildēts: 12.oktobris 2009, 19:49 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Skipis

Sveiki! Sakiet luudzu,saldaas boilas,zemene,medus.....tagad oktobra beigas,novembrii normaali vareetu straadaat,neesmu tik veelaa rudenii nekad karpas veel keeris?Paldies par atbildi.

Atbild Aivars Rudzinskis

palasi iepriekšējos jautājumus, tur ir ļoti daudz par aukstā ūdens boilām.

Atbildēts: 12.oktobris 2009, 19:48 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā miks30

Sveiki!

Radās doma aizbraukt pacopēt uz Vitkopiem. Tik tagad māc šaubas, vai nav jau par vēlu. Nekad agrāk tik vēsā laikā neesmu karpas copējis. Vai ir maz jēga braukt?

Atbild Aivars Rudzinskis

karpas turpina baroties, tiesa, ne tik aktīvi.

Atbildēts: 12.oktobris 2009, 19:48 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā artursap

Sveiki! Man interesētu kuru spoli jūs labāk ieteiktu: FOX Stratos FS 12000 E vai SHIMANO BIG BAITRUNNER LONG CAST ?

Atbild Aivars Rudzinskis

Stratos ir pilns ar jaunākajām tehnoloģijām, savukārt long cast ir absolūta klasika. tas tāpat kā izvēlēties starp porche cayenne un nissan patrol... stratos ir super patīkams rokās, met ļoti labi, labi tin utt. daudz labāk par LC. no otras puses - esmu redzējis darbā 10 gadus vecus LC, kas turpina vilkt un vilkt. vai stratos strādās desmit gadus, par to nav nekādas pārliecības. es ņemtu stratos no šiem diviem, bet vēl labāk Daiwa infinity un Basia... Pašam ir shimano power aero un esmu ļooti apmierināts.

Atbildēts: 7.oktobris 2009, 18:13 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā SAMODURS

Sveiki,Aivar!man tads jautajums.Ko nozime tada lieta,kad karpas visu nakti nemas,leka,bet nekeras?

Atbild Aivars Rudzinskis

Tas nozīmē, ka jāmācās ķert.

Atbildēts: 7.oktobris 2009, 14:02 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā phyton

Jautājums sekojošs- visi saka, visur raksta, ja gribi lomā nopietnu karpu( 10 kg un uz augšu), jāķer uz boilas. Vēlams! Esot lielāka varbūtība noķert lielo nekā uz prastajām ēsmām, tādām kā kukurūza. Attiecīgi, ja baila, tad visdrīzāk, ka gruntene.

Bet ko darīt ja ūdenstilpne ir salīdzinoši dziļa? Zinu vienu ūdenstilpni, kurā mājo karpas kas Latvijas rekordu sistu pušu, tā kā nemetās. Domāju, ka pat ar uzviju.

Noķēris neesmu, bet sauļojoties ūdens virsējos slāņos esmu redzējis tādas mammas... Izmēros kā gāzes balons.

Bet tas pa visam nopietni, nav nekāda muldēšana. Lielākā, kas izvilkta- 18 kg.

Atpakaļ pie ūdenstilpnes, tās ir bijušās dolomīta karjeras, dziļākā vieta 42 m, vidējais dziļums ap 20 m varētu būt. Karjeras. Attiecīgi visu laiku tek auksti pazemes avoti un plus vēl dziļums- ūdens uzsilst minimāli. Uzsilst tikai augšējais slānis, tie varētu būt pāris metri vien. Tātad, kā būt tādā situācijā? Gruntenei, nē? Izmantot pludiņu? Pludiņmakšķere ar boilu vispār izmantojas kopā? Un vēl- kur un kādā dziļumā, lai meklē zivi?

Karjeras, ja kas atrodas Rēzeknes rajonā.

Atbild Aivars Rudzinskis

izklausās draudīgi. iesākumam der atcereties, ka karpai tāpat kā visām citām dzīvām radībām, laiku pa laikam gribas ēst. tieši šis netikums ir par iemeslu tam, ka mums trakajiem izdodas tās kādreiz arī noķert. respektīvi, karpas ēd arī tajā karjerā un ja jau izaug līdz nopietniem izmēriem, tas nozīmē, ka ēd dūšīgi. tev atliek tikai saprast, kurā vietā tās barojas un tur arī nolikt savu ēsmu - boilu, kukurūzu kartupeli vai vienalga ko. galvenais, saproti pašu karpu, tad jau copes uzradīsies! ejot tālāk - karpas barojas praktiski tikai no grunts. tās meklē tajā tārpiņus un visādas citādas garšīgas lietas. tieši tādēļ arī makšķerēšana pārsvarā ir no grunts. arī karjerā ir vietas, kas ir seklākas, gar krastu kaut vai, kur tām ir gana barības. protams, ir arī stāsti par uz spininga noķertām karpām un tās patiešām mēdz uzkost pa mailītei, bet nedomāju, ka tā varētu būt pamatbarība.

visbeidzot, gruntene vēl nenozīmē, ka jāķer pie pašas gultnes - pastāv vēl tāds joks kā Zig-rig, kad pavadiņa ar peldošu ēsmu no svina iet vertikāli uz augšu - kaut vai līdz pašai ūdens virsmai, bet parasti kaut kur pusūdenī. cope ar zig rig ir aizraujoša, bet parasti mazāk rezultatīva. otrs - karpas var ķert no pašas ūdens virsmas - attiecīgi piebarojot un ar kontrolieri. šie divi veidi gan ir samērā smalki un ieteiktu pie tiem ķerties tikai tad, kad būsi apguvis pamatus.

tātad - vai nu krasta tuvumā, kaut vai metru no krasta būtu viens variants. tikai nedejo karpai uz galvas un nebļausties. otrs - dažādi nelīdzenumi saprātīgā dziļumā - līdz 10-15 metriem. tur šobrīd ūdens var būt pat siltāks nekā virspusē.

jā, vari padot koordinātes, kādreiz var aizbraukt papētīt.

Atbildēts: 5.oktobris 2009, 18:34 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager