Aivars Rudzinskis

Aivars Rudzinskis

Makšķerē karpas Latvijā un ārpus tās robežām kopš 1997. gada piekopjot moderno "noķer un atlaid" principu kā arī visas iespējas, ko piedāvā modernās karpu makšķerēšanas teorijas. Vai tas ir ezers vai upe Latvijā, Volga, Ebro, St.Lawrence vai cita tūristu iecienīta karpu vieta pasaulē - jautājiet un mēģināsim kopīgi rast atbildes.

Karpa nav ēdiens, karpa ir draugs

Atbildes

Jautā kungs

Sveiks Aivar! Ar kādam izmaksām apmēram jārēķinas, lai piedalītos LR čempionātā karpu makšķerēšanā (komandai) neskaitot dalības maksu.

Atbild Aivars Rudzinskis

viena lieta ir piedalīties, otra mēģināt uzvarēt. piedalīties var arī par pliku dalības maksu.

pirmkārt, jau jābūt skaidrībā ar inventāru. atzīmēšu, ka čempionātā atļautas laivas un eholotes, to lietošana noteikti uzlabos rezultātu. toties nebūs aprautu auklu un pavadiņu, jo vienmēr varēs ar laivu aizbraukt pakaļ, ja kur zālēs saķersies. cik vajag naudas inventāram, es nepateikšu, jo nezinu, kas jau ir. atzīmēšu, ka vajag 8 karpu uzglabāšanas maisus.

no citām izmaksām lielākā daļa būs iebarošana. cik daudz un ar ko barot, to nu es neņemos pateikt. zivju ezerā netrūkst, tā kā var ķert arī vispār bez iebarošanas. pa lielam, bez inventāra es rēķinātos ar vēl pārsimts latiem.

Atbildēts: 21.jūlijs 2009, 18:54 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Skipis

Sveicināti! Sakiet lūdzu 18mm boilām kāda izmēra ākis būtu piemērotāks,vai tas ir atkarīgs no sistemas??? Paldies par atbildi.

Atbild Aivars Rudzinskis

es jau vairākas reizes esmu atbildējis par āķa izmēriem. liec 4.-6. numuru, būs ok.

Atbildēts: 17.jūlijs 2009, 19:00 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Skipis

Sakiet lūdzu kā jūs domājat,Bijusajā Simsona dīkī tagad ir vērts aizbraukt pacopēt?Runā kad tagad copes ir reti bet karpas esot gana lielas?

Atbild Aivars Rudzinskis

noteikti. laiks gan ir karsts un copes brīžiem nākas ilgi gaidīt, bet mājās jau nesēdēs!

Atbildēts: 17.jūlijs 2009, 18:58 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā emshiks1

Sveiks Aivar.man te ir tada lieta ka viena no piemajas upiteem ir ienakusas karpas ,ap 3-5 kg,tur ir dzils apmeram no 1-2,5 m,bet karpas peld gandriiz virpusee respektiivi pusmetru no augsas,piedavaju gan pastaisiitaas boilas gan kartupeli ,bet nenem,ka tu domaa vai vareetu meginaat uz kukuruuzu,ja es gribu kert uz pludinmaksceri(tas tapeec ka patiik veerot to pludinu)cik lielu aki vajadzeetu likt,paslaik liku 2.nr kamasan,bet ja upes dzilums ir apmeram 2 m un vinas peld gandriiz pa virsu ,kaa labaak likt eesmu lai vina staaveetu tadaa augstumaa kaa peld karpas vai tomeer tuvaak pie grunts.AA MEGINAAJU ARII UZ MAIZES KURA PELD PA VIRSU BET NEKAA

Atbild Aivars Rudzinskis

ja viņas sauļojas, tad diez ko uz ēšanu nebūs. ja patīk kaut ko vērot, tad vajag ķert no virsas. tikai sākumā kādu brīdi iebarot - samest peldošu maizi vai ko tamlīdzīgu un pagaidīt, kamēr tām parādīsies interese un sāks ēst, tikai pēc tam klusiņām piemest maizi ar āķi. ķert ar pludu pusūdenī gan ir sarežģīti, jo to vietu ir grūti iebarot.

Atbildēts: 13.jūlijs 2009, 19:17 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā pickers

kāda ir starpība,ja mata pavadu sietu no monofīlās auklas?

Atbild Aivars Rudzinskis

pašu pavadiņu no monofilās auklas var siet un daudzi tā dara. savukārt pašu matu tomērr labāk no pītās, tas nodrošina boilas un āķa lielāku kustību un lielāku iespēju aizķerties karpas lūpā. tomēr var arī likt monofilo viscaur.

Atbildēts: 13.jūlijs 2009, 19:15 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā jonyzs

Sveiks, kādas ir atsauksmes par DAiWAs INFINITY popup boilām, vai viņas strādā kopā ar triggu, vai tomēr labāk lietot Nutrabaits popupus taisot sniegavīru ar triggas boilām? Paldies.

Atbild Aivars Rudzinskis

kombinēt var jebko ar jebko, tur nav tādas sakarības, ka vajag vienas firmas. Par Daiwa boilām gan esmu ļoti maz, ko dzirdējis, nepateikšu. tomēr triggas gadījumā es tomēr ieteiktu triggas popupu, sevišķi, ja ilgstoši ir ar triggu barots. ja ne, tad kaut ko spilgtu - zāļainās vietās rozā, citur - dzeltenu, sarkanu, zaļu, pat zilu.

Atbildēts: 10.jūlijs 2009, 18:38 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā asteriks

Varbūt varat ieteikt kādu dīķi netālu no Rīgas kurā būtu ļoti piemēroti apstākļi makšķerēšanai ar boilām, brivdienās biju aizbraucis uz alberta dīķiem un tur parasti vietas kur gultne ir tīra ir aiznemtas, makskererēju vietā kur gultne zaraina un dūņaina šķīros no 4 pavadiņiem :( vai arī varat ietekt ko darīt lai pavadinas tā neķertos.

Paldies.

Atbild Aivars Rudzinskis

Simsona dīķis ādažos, Božu ūdenskrātuve.

Atbildēts: 10.jūlijs 2009, 01:42 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā blutt

sveiks, tad man vēl viens jautājums. Un kā būtu ja es uzliktu pludinju pāri pa 10 g, uzliktu svinu un ļautu tam gulēt uz grunts boilu pievienojot mata sistēmā ?

paldies

Atbild Aivars Rudzinskis

lai nodrošinātu efektīvu pašpieciršanos, svinam ir jābūt vismaz 80-100 g. anyway, tā būs gruntsmakšķere, kurai uz auklas uzmaukts pluds. tā parasti dara, ja starp makšķeri un copes vietu ir kaut kādi briesmīgi ķērāji vai biezas zāles, tas ļauj nenogrmdēt auklu šajos biezokņos. esmu licis ekstŗemos apstākļos pat 5litrīgu pudeli, ir ok, divas desmitnieces.

Atbildēts: 10.jūlijs 2009, 01:41 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā blutt

Labdien.

Kādi plusi ir gruntenei ar boilu pret pludinja makšķeri ar boilu? paldies

Atbild Aivars Rudzinskis

pludiņmakšķeres aukla iet vertikāli, karpai tas parasti patīk mazāk nekā uz gultnes guļoša aukla. otrkārt, gruntsmakķere nav jāvēro, kad kaut kas nogrims vai sāks peldēt uz sāniem - karpa piecērtas pati. pludiņmakšķeri ar boilu tu nepiecirtīsi, jo karpa to zibenīgi spļauj laukā, un ja nav svina pret ko atsisties, tad pieciršanās varbūtība ir krietni mazāka. pludiņmakšķerēm parasti ēsmu mauc āķim virsū, lai karpa to normāli ieēd. bet tad ir problēmas ar zivs atbrīvošanu, jo tāds āķis var būt ļoti dziļi.

Atbildēts: 8.jūlijs 2009, 21:58 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā asteriks

Sveiki,

Gribēju pajautāt tādu lietu, vai Daugavā (Daugmales rajonā) ir reali kert karpas uz boilām?

Jau iepriekš paldies :)

Atbild Aivars Rudzinskis

ķert var, tikai var sanākt ilgi gaidīt.

Atbildēts: 8.jūlijs 2009, 21:54 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager