Aivars Rudzinskis

Aivars Rudzinskis

Makšķerē karpas Latvijā un ārpus tās robežām kopš 1997. gada piekopjot moderno "noķer un atlaid" principu kā arī visas iespējas, ko piedāvā modernās karpu makšķerēšanas teorijas. Vai tas ir ezers vai upe Latvijā, Volga, Ebro, St.Lawrence vai cita tūristu iecienīta karpu vieta pasaulē - jautājiet un mēģināsim kopīgi rast atbildes.

Karpa nav ēdiens, karpa ir draugs

Atbildes

Jautā roriro

sveiki.esmu nolēmis aizbraukt pacopēt uz ezeru,kur iepriekš neesmu copējis.ezera dziļums vidēji 3,0m vietām dūņas, nelielā slānī,cik uzzināju,ezera zivīm boilas ir pazīstama lieta.

es pārsvarā copēju uz trigga un trigga ice,bet tas ir ierstajā dīķī ,kur regulāri piebaroju,bet braucot uz 2-3 dienā, laikam nebūs pareizi barot un ķert tikai ar trigu,jo efekts barojot ar trigu parādās pēc vairākām dienām.doma ir izmantot cream cajouser-nutrabaits.

piebarot gan ar boilām gan ar sagrieztām boilām, kopā ar kaņepēm un granulām(peletēm),samēra robežās.copējot izmantot arī vēl kādu boilu -zemeņu,tutifruti krāsu dažādībai.varbūt domāju galīgi garām?kāds būtu jūsu variants,braucut uz trim dienām copēt?varbūt izmantot citas boilas?

Atbild Aivars Rudzinskis

doma ir pilnīgi ok, kaut arī uz triggu ir bijušas copes bez iebarošanas. cream cajouser patiešām ir ļoti rezultatīva pie mums un salīdzinoši īsākos laikos. turklāt man ir aizdomas, ka uz to nez kāpēc ķeras lielākas zivis. ja daudz dūņu, tad centies sameklēt kaut nelielus pleķīšus ar cietu gulltni, tad arī būs rezultāts.

Atbildēts: 28.jūnijs 2009, 15:38 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā raimo98

ES JAUTAJU PAR VIETAM - MAN DER RIGAS RAJONA UN DER AARI KAUTKUR NETALU NO TA . ES NEKAD NESMU VEL NOKERIS KARPU TAPEC GRIBU IJUST KAS TAS IR!!!

Atbild Aivars Rudzinskis

ja no maksas ūdenskrātuvēm, tad Upesciema dīķi - tur ir gan mazās karpas, gan lielas. tāpat arī Simsona dīķis Ādažos. vēl pitiekoši karpu ir Juglas ezerā, Baltezeros, Božu ūdenskrātuvē, Daugavā zem Ķeguma HES un citās vietās. Vienīgais, ka Rīgas tuvumā būs jāsaskaras ar pietiekoši lielu burzmu krastos.

Atbildēts: 27.jūnijs 2009, 17:06 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā pickers

0,28 mono,kā pamataukla ir bish par mazu?,vnk dabūju pāris spolites pa 400m,tā ir diezgan elastīga.un vai kā shock leader var izmantot ari parastu resnu auklu(mm),vai jāpērk speciālā,kas pāriet notievākas uz resnāku?

Atbild Aivars Rudzinskis

Nav par mazu, ja pārāk neforsē izvadīšanu un nemakšķerē koku ūn zāļu tuvumā. šoklīderi, pirmkārt, lieto tad, ja tālu jāmet, otrkārt, ja ir iespējas pārgriezt auklu pret gliemjiem utml. citos gadījumos var un vajag bez tā iztikt, jo nekas skaists jau tas nav. šoklīderim var izmantot resnāku monofilo vai arī pīto auklu, tālmetiena gadījumā tam būtu jābūt ar izturību 25lb. ja jācīnās pret visādiem griezējiem, tad vajadzēs vēl ko nopietnāku. koniskos līderus, ko minēji, izmanto ļoti reti, vismaz man personīgi tie patīk tikai gadījumiem, kad pamatauklai lietoju pīto auklu, kā arī markera kātam.

Atbildēts: 26.jūnijs 2009, 13:21 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā raimo98

Sveiki - Es gribetu zinat kur Latvija var kert karpas "vietas"

Atbild Aivars Rudzinskis

vietu ir ļoti daudz, tikai karpu šajās vietās nav ļoti daudz. Labāk pasaki, kurā rajonā Tev gribas un apmēram cik lielu Tu sauc par karpu, tad varbūt kaut ko ieteikšu precīzāk.

Atbildēts: 25.jūnijs 2009, 21:32 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā janchuks

Lapdien, karpas, kas ir ienākušas nārstot no lielās upes mazajās, cik ilgi viņas tur uzturēsies? Respektīvi cik ilgi viņas būs tanī mazajā upītē :)

Atbild Aivars Rudzinskis

ja nu viņas tur ir tiešām ienākušas nārstot, tad aizies, kad iznārstos. tas, savukārt, ir atkarīgs no laika apstākļiem - karpām nārstam vajadzīgs ļoti silts un sekls ūdens. bieži ir vasaras, kad karpas pie mums tādus apstākļus vispār nesagaida un paliek neiznārstojušas, sevišķi jau upēs.

Atbildēts: 25.jūnijs 2009, 21:30 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Rob4iks

Sveiki! Es jums vēlējos pajautāt, kur vajag glabāt boilas? Vai ledusskapī vai plauktā. Paldies.

Atbild Aivars Rudzinskis

veikalā pirktās boilas sezonas laikā var glabāt plauktā, uz ziemu gan labāk vispār neglabāt, bet ja mēģina, tad ledusskapī.

Atbildēts: 25.jūnijs 2009, 21:28 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā raichu34

Es vēlētos uzzināt vai vēl Latvijā kaut kur var nopirkt Quantum Cyber Flavour Hot Shrimps? Ja nevar, tad jūs varētu ieteikt kur vinu varētu iegādāties.

Atbild Aivars Rudzinskis

Quantum boilas pie mums neviens netirgo tāpat kā vēl veselu strīpu karpu produktu. arī britu interneta veikalos nav redzētas. iespējams, ka var meklēt Vācijas veikalos, tur Zebco ir samērā populārs. varbūt vari iztikt ar Dynamite Spicy Shrimp & Prawn, man tās ļoti labi darbojas. tādām vajadzētu būt Karpu Namā.

Atbildēts: 25.jūnijs 2009, 21:27 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā davens12

kur var nopirkt boilas?

Atbild Aivars Rudzinskis

ir vairāki veikali - karpu nams Baložu ielā 1, Copes Nams, kaut kas ir ēsmas veikalos.

Atbildēts: 19.jūnijs 2009, 21:21 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Aigars82

Sveiks Aivar!

Plānoju iegādāties JRC Roamer X-Lite 42" uztveramo tīkliņu. Dažos angļu karpu forumos esmu lasījis ļoti labas atsauksmes par šo tīkliņu gan cenas, gan kvalitātes kopskatā. Kādas ir tavas domas par šo konkrēto produktu? Vai pietiek ar 42" izmēra tīkliņu vai tomēr vajadzētu ņemt 50" izmēra? Paldies.

Atbild Aivars Rudzinskis

mana paša tīkliņš ir laikas visvecākā inventāra satāvdaļa - tam ir 9 gadi. nav ne fox ne jrc, bet kaut kāds parasts veikalā nopērkams ar izbīdāmu alumīnija kātu un noteikti mazāks par 42 collām. diez ko prestiži neizskatās, bet nevienu zivi vēl (tpu, tpu, tpu) neesmu pazaudējis tīkliņa dēļ. tā kontā jau ir gan volgas deviņpadsmitnieks, gan francijas divdesmitniece ar tikpat lielu ūdenszāļu kušķi.

manuprāt, lielu tīkliņu izvēlas gadījumā, ja

1. nejēdz iedabūt karpu normālajā

2. iet uz ļoti lielām zivīm (virs 20 kg)

3. grib zīmēties

savukārt gadījumā, ja esi viens pats, tad ar lielo pat ir neērtāk.

atsevišķs stāsts ir par lielajiem amūriem - 3 reizes ir dzirdēts, ka amūrs virs 20 saplēš Century (ikreiz tieši Century) lielo piecdesmitnieku tīklu lupatās. bet lielam amūram lielāks tīkls noteikti ir grūtāk saplēšams nekā mazāks.

un vēl - daudziem tīkliem kāts ir izmantojams arī iebarošanai ar karoti. tas ir varen praktiski. šim modelim tieši nezinu, vai tā ir.

Atbildēts: 17.jūnijs 2009, 23:45 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā RooT

Sveiks Aivar, mums te ar vienu kolegu pacelas mazs strīds par budžeta klases kātiem, patiesībā es pat neteikšu kas ar ko tiek salīdzināts lai nav interešu konflikti etc, jautājums vienkārš, SALMO piedāvā tādu karpu kātu kā: Diamond Power Carp, 360cm, 3lbs, Jūsu domas Experta kungs!?

P.S. Ņemot vērā pšreizējo ekonomisko situāciju LV vai ir jēga pat domāt par ko tādu, vai izvelēties tadas pašas cenas brandu lētā gala kātus!?

Atbild Aivars Rudzinskis

konkrēto kātu rokās neesmu turējis un viedokļa man nav. vienīgais, ko es varu pateikt, ka izvilkt karpu var ar jebkuru kāru, savukārt iemest tālu un precīzi - ne. tādēļ izvēloties lētākus par 60 latiem kātus, es noteikti ieteiktu stiklašķiedras (nevis ar oglekļa) kātus, jo tie varbūt arī briesmīgi lieksies pie iemetiena un neko baigi tālu nemetīs, toties arī lūzt diez ko nelūzīs. savukārt ar lētajiem oglekļa šķiedras kātiem lielākoties gadās tā, ka metienā tos salauž. savukārt 60-100 latu grupā esošos kātus mēs ar žurnālu šobrīd rūpīgi testējam, būs rezultāti, lasiet - augusta numurā.

Atbildēts: 17.jūnijs 2009, 21:10 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager