Aivars Rudzinskis

Aivars Rudzinskis

Makšķerē karpas Latvijā un ārpus tās robežām kopš 1997. gada piekopjot moderno "noķer un atlaid" principu kā arī visas iespējas, ko piedāvā modernās karpu makšķerēšanas teorijas. Vai tas ir ezers vai upe Latvijā, Volga, Ebro, St.Lawrence vai cita tūristu iecienīta karpu vieta pasaulē - jautājiet un mēģināsim kopīgi rast atbildes.

Karpa nav ēdiens, karpa ir draugs

Atbildes

Jautā uinars1

sveiks aivar.

man vel viens jautājums. tagad ja tas karpas nārsto , kur viņas varetu labāk noķert , uz grunti vai pie zālēm? es vakar vakara iebaroju , bet tajā vietās nekā nenoķeru, bet pie zālēm. varbut tikai tapec kad vienu vakaru tikai iebaroju pirms copes. es uz kukurūzu eju.

Atbild Aivars Rudzinskis

ir simtiem iemeslu, kapēc tu varēji nenoķert, man nav ne jausmas, kas ir par vainu tavā gadījumā. par kukurūzu varu tikai piebilst, ka tā lēni sagremojas, tādēļ karpa ļoti ātri ar to pieēdas un vairāk negrib.

Atbildēts: 17.jūnijs 2009, 21:05 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Rob4iks

Sveiki! Es gribētu uzzināt, kā vajag izveidot karpu makshķeri ar boilam. Man interese ko vel liek pie āķa ar boilām. Un kā vajadzētu piesiet klāt boilas lai varētu normāli paķert zivis. Paldies.

Atbild Aivars Rudzinskis

Tev noteikti vajadzētu aiziet uz kādu veikalu, kurš specializējas karpu inventāra pārdošanā, piem. Karpu Nams, un palūgt, lai Tev parāda. vai arī lasīt žurnālu copes lietas - normālos makšķerēšanas veikalos var pašķirstīt vesos numurus, tur arī varēsi atrast, kā sienama makšķere.

Atbildēts: 17.jūnijs 2009, 21:03 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā vnkarturs

aivar ja man ir dikis kur ir ieksha karusas lini asari lidakas varetu laist karpasun vinas augtu

Atbild Aivars Rudzinskis

augt jau augs, tikai līdakām arī garšo mazas karpiņas. vajadzētu laist pēc iespējas lielākas.

Atbildēts: 17.jūnijs 2009, 21:01 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā uinars1

man ir viens jautajums. mans dikis ir jau 8 gadus vecs un taja narsto karpas , jo mes salaidam lielakas neka tagad tur ir nokertas. mes vinas reti barojam, pirms copes.. sorit biju uz rita copi un dabujam karpu ar pieniem pilnu, bet baigi maz ķeras salidzinosi ar citiem gadiem . es velos uzinat kuras vietas un ar kadu esmu var noķert vairak karpas diķi? un vel, vai iebarosana pirms copem kautko dod ja iebaro iepriekseja nakti?

Atbild Aivars Rudzinskis

iebarošana dod 2 lietas- karpas var pierast pie konkrētās vietas un ierasties tur meklēt barību atkārtoti. otrkārt, tās var pierast pie konkrētās barības un ņemt to drošāk. neaizmirstam, ka karpa nav dumja zivs un jūsu piedāvātais āķis viņai nemaz negaršo.

Atbildēts: 17.jūnijs 2009, 21:01 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā papels

Labdien!Kā būtu ieteicams barot ar boilām?Cik apmēram nepieciešamas boilas iebarošanai?Vai ieteicamāks barot dziļumā vai tuvāk krastam, ja makšķerē uz grunteni?Vai ieteicams arī izpļaut makšķerēšanas pleķus?

Atbild Aivars Rudzinskis

pleķus pļaut gan nevajag, pietiks, ja copēsi kaut kur zāļu vai sakritušu koku tuvumā, uz kaut kādiem sēkļiem vai arī otrādi - bedrēs vai pie kantīm. ja tajā vietā nav briesmīgi daudz zivju, iebaro pa puskilogramam dienā pāris dienas un būs jau ok.

Atbildēts: 16.jūnijs 2009, 00:30 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Villijs23

kā cīnīties ar kaijām, kuras no dīķa zog mazās karpiņas?

Atbild Aivars Rudzinskis

šaut. vai arī laist dīķī lielas karpas.

Atbildēts: 16.jūnijs 2009, 00:28 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā davias18

Sveiks, kādas smaržas ( garšas ) boilas Jūs ieteiktu, šajos laika apsākļos, tas ir pavasara beigas, vasaras sākums .

Paldies, jau iepriekš

Atbild Aivars Rudzinskis

Te jau vairāk jādejo no tā, ko var dabūt veikalos šobrīd. Karpu Namā ir ienākušas Rod Hutchinson boilas. ja kabata atļauj, tad es ieteiktu kaut ko no tā, piemēram Strawbery&Scopex ūdeņiem, kuros nav daudz boilas bijušas iekšā, vai arī Mulbery Florentine - gadījumiem, ja negribas ilgstoši iebarot. Strādās arī visādas uz zivju bāzes veidotās boilas, piem. Nutrabaits BFM Salmon, Caviar & Pepper.

Atbildēts: 16.jūnijs 2009, 00:27 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Skipis

Sveicinaati!Sakiet luudzu kaadi firmas signalizatori no leetaa gala buutu labaaki,kuri normaali kalpo?

Atbild Aivars Rudzinskis

lētais gals ir ļoti stiepjams jēdziens. normāli ir arī signalizatori par padsmit latiem, kas pārdodas katrā makšķerēšanas veikalā. vēl normālāki ir Fox vislētākie signalizatori.

Atbildēts: 16.jūnijs 2009, 00:22 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Ainaars

Sveicināts Aivar.Jautājums būtu par Humminbird 580 GPS saslēgšanu ar datoru.Kāds vads vajadzīgs,vai pietiek ar atmiņas karti kuru var ievietot eholotā.Iespēja iegūt programu datu apstrādāšanai.Ar tehnoloģijām esu uz Jūs.Paldies.

Atbild Aivars Rudzinskis

teikšu uzreiz, ja ar tehnoloģijām uz Jūs, tad labāk tam neķerties klāt. galīgi nav vienkārši.

Atbildēts: 16.jūnijs 2009, 00:20 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Zenits

Sveiks. Gribēju pajautāt jūsu viedokli. Ir ezers kur jau 5 gadus laiž karpas, visus šos gadus neviens nau mēģinājis uz boilas copēt. Visi copē tik uz kukurūzas vai sliekas utt. Ezerā savairojušās raudas un pliči, taka tie visu kukurūzu noēd. Saku kā ir uz boilas nekad nēsmu makšķerējis, doma braukt uz Valmieru uz Salmo veikalu un lai viņi man uztaisa makškeri priekš bolām un pamacīties līdz. Ar kādām firmas bolām vajadzētu sākt tadā ezerā copēt un protams kādu garšu piedāvāt( kautko līdzīgu kā kukurūza)? Cik daudz jāpiebaro un cik dienas pirms sāk copēt? kāds būtu optimālais diammetrs bolām? Tākā esmu iesācējs paldies par atbildi.

Atbild Aivars Rudzinskis

situācija nav ne ar ko savādāka, kā daudzviet. ja ir iespējas piebarot, tad tas, protams, nāks par labu. 2-3 dienas būs ok, bet jo ilgāk barosi, jo labāk ķersies. pārāk lielas boilas neizvēlies 15mm būs ok. par garšām - praktiski vienalga, sevišķi ja barosi - karpas pieradīs un ņems to, ko būsi devis. tikai izvēlies kvalitatīvas boilas -nutrabaits, dynamite, rod hutchinson, richworth utml.

Atbildēts: 13.jūnijs 2009, 21:10 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager