Aivars Rudzinskis

Aivars Rudzinskis

Makšķerē karpas Latvijā un ārpus tās robežām kopš 1997. gada piekopjot moderno "noķer un atlaid" principu kā arī visas iespējas, ko piedāvā modernās karpu makšķerēšanas teorijas. Vai tas ir ezers vai upe Latvijā, Volga, Ebro, St.Lawrence vai cita tūristu iecienīta karpu vieta pasaulē - jautājiet un mēģināsim kopīgi rast atbildes.

Karpa nav ēdiens, karpa ir draugs

Atbildes

Jautā zuja

Sveicināts! Gribēju pajautāt ko saki par Richworth boilām. Visos forumos raksta,ka pārsvarā lielie speci izmanto trigas un nutrabaits. cik esmu mēģinājis kādas no šim boilām,pagaidām ar labiem rezultātiem nevaru lepoties. Pāris reižu ir gadijies,ka apkārtējie velk biežāk,kad sēžu uz Richworth,bet parasti ir otrādi. Nesen pamēģināju Buzbait,pagaidām vienīgās kas strādāja bija ķiršu,..jau tagad pavasarī.

Atbild Aivars Rudzinskis

Richworth ir viena no lielākajām britu boilu ražošanas kompānijām ar pietiekošu laboratoriju un testētāju daudzumu. ar boilu kvalitāti ir viss kārtībā, jāzin kurā brīdī ko, kā un kāpēc lieto.

Atbildēts: 11.maijs 2009, 18:53 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā mariz84

Sveiki!

Iepirku no Nutrabaits boilas,bet biju bšķiņ pārsteigts ka ananās&banana ir daudz savādākas nekā pirmstam bija.Boilu sastavs ir mainijies-liekas tādas graudainas ar visādiem gabaliņiem iekšā-smarža ir ok.

Savādakas arī likās zemene,turti-fruti...Piemēram zemene pop-up no Nutrabaits,cita peld,cita nē.Varbūt kaukāds brāķis trāpijies?Pašam nav šogad tādas gadijušās?

Atbild Aivars Rudzinskis

tas, ka popups nepeld, jau ir krimināli. jāutājums, kur tādas boilas ir izdevies iegādāties? kaut kādus gadus atpakaļ krievijā bija ziņas (vai baumas) par kreisām nutrabaits boilām. tomēr pastāv arī varbūtība, ka ražotājs kaut ko mainījis. vēl ir versija, ka tās varētu būt vecas. smarža galīgi nav rādītājs, tā ir atkarīga praktiski tikai no ķīmiskā atraktora, savukārt sastāva atšķirības vislabāk noteikt, pagaršojot.

pats šogad esmu pircis tikai trigga un trigga ice (no anglijas), tur viss pa vecam.

Atbildēts: 10.maijs 2009, 23:20 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā alisdz

Sveicināts Aivar!!!

Kādām fimas barībām tu dod priekšroku?

Vai var jaukt kopā ļoti atščirīgas garšas barības piem:triga ice+Tutti Frutti peletes?

Atbild Aivars Rudzinskis

dažādas boilu kombinācijas ļoti bieži dod rezultātu, jo ir kaut kas nebijis un unikāls, karpa paņem aiz ziņkārības vai arī tur kombinējas lietas, kas karpai tajā brīdī ir īpaši nepieciešamas. tas par kombinacijām uz mata. kas attiecas uz kombinācijam iebarošanā, un es saprotu, tieši tas bija jautājums, tad tur gan nav tik vienkārši. tur būtu jāizprot, kāds ir šādas kombinēšanas iemesls.

es pats pārsvarā ķeru ar nutrabaits, tādēļ, ka ar tām esmu sācis un man ir uzkrājusies zināma pieredze - kuros apstākļos kurās vietās kas varētu dot labāku rezultātu. otrs iemesls ir tas, ka nutrabaits samērā plaši atklāj savu boilu un miksu sastāvu, kas ļauj izdarīt vairāk secinājumu un mēģināt pēc tam kaut ko uzlabot. tomēr tas nenozīmē, ka citām firmām būtu augstāka vai zemāka kvalitāte vai piemērotīoba mūsu ūdeņiem.

Atbildēts: 10.maijs 2009, 23:15 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā artursap

Sveiki!

Iegādājos Fox Warrior Elite 3.25 lb 13 ft kātu. Cik resnu auklu būtu ieteicams tīt uz spoles? Kāds ir ieteicamais atsvars? Kādas pavadiņas varētu man ieteikt izmantot, ķerot uz boilām?

Atbild Aivars Rudzinskis

karpu makšķerēšanā izmanto 0,28-0,4 auklas. tievākas lieto tad, ja nepieciešams tālāks iemetiens, resnākas -tad, kad makšķerē sakritušu koku, zāļu un citu ķērāju tuvumā, kad nepieciešama forsēta izvadīšana. ja neesi pieredzējis lielāku zivju izvadīšanā, ņem resnāku auklu, ja ir pārliecība par sevi - var ar 0,30 vilkt divdesmitnieces.

3,25 lb kātam atbilst 3-4Oz svins.

pavadiņu variantu gan ir desmitiem, pastudē literatūru, kaut vai pagājušā gada karpu lietas, tur daudz piemēru. par materiālu izvēlies kādu no kombinētajiem materiāliem, piem. Kriston Mantis, tur iepakojumā ir pavadiņu un mezglu attēli. par āķiem vislabāk iesākumam ņem Fox SSC, tur arī būs bildītes, kā pareizi sasiet.

Atbildēts: 9.maijs 2009, 20:16 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā karpulens

Sveicināts,man ir tāds jautājums es gribētu sākt copēt karpas ar boilām,bet nezinu kādās boilas izvēlēties sākumam un kādam jābūt diametram sākumam...???

Atbild Aivars Rudzinskis

15mm būtu optimāls izmērs iesākumam. mana karpu cope sākās ar Ntrabaits Tutti-frutti, kapēc lai tev ar tām nesākt?

Atbildēts: 8.maijs 2009, 22:12 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā karpulens

Sveicināts es vēlētos uzzināt,vai ir vērts pirkt jau gatavas pavadiņas boilām,vai tomēr labāk pašam meistarot...Cik esu dzirdējis,ka veikalā pirktās ir nepareizi sasietas un nav izturīgas...???

Atbild Aivars Rudzinskis

labāk pašam. gan būs pārliecība par to, kādi materiāli izmantoti, gan pēc tam būs prasme un iespēja kaut ko pamainīt, ja būs tāta vajadzība.

Atbildēts: 8.maijs 2009, 22:09 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā artursap

Sveiks Aivar!

Man jautājums par atraktoriem. Uz pudels nav rakstīts kādos daudzumos jālieto . Pašam atsūtija no Anglijas un nezinu kā izmantot, kur un cik daudz?

1) Monster Tiger Nut liquid attractor (dynamite baits)

2) Spisty Tuns & sweet Chili (Dynamite baits)

3) Sensa- Crazy Bait Double flavour (liver Amino)

Paldies

Atbild Aivars Rudzinskis

var jaukt pie birstošās bartības, arī ja tā papildināta ar pellets, kukurūzu vai boilām. pa nedaudz, bet stingras dozācijas nav. var arī pievienot pie boilām, bet ar dozāciju labāk mazāk nekā vairāk. nu, lai knapi var just smaržu.

Atbildēts: 7.maijs 2009, 14:02 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā roriro

sveiki.šobrīd ;kerot karpas piebaroju ar triga ice,vai barojot var izmantot nutrabaits piparu boilas un ananāsu&banānu boilas,vai tās izmantot tikai kad makšķerē?

Atbild Aivars Rudzinskis

man nav skaidrs, kapēc? trigga ice beidzās? vai kaut kas nestrādā? vai gribas vienkārši kaut ko pamēģināt savādāku? ja pirmais variants, tad nevajag nemaz jautāt, tāpat nepalīdzēšu. ja ne - vislabāk ir turēties pie vienas boilas un neko nejaukt - labāk nebūs. it sevišķi pie trigga ice, kas ir ideāla gan šim brīdim gan visai vasarai un līdz nākošajam gadam. anyway, ar pink pepper es nebarotu, ar pineapple & banana - ir ok.

Atbildēts: 7.maijs 2009, 13:35 | Komentēt | Adrese atbildei

Sveiks. Kur pavasarī labāk meklēt karpu ja viens gals dīķim ir dziļš bet otrs zāļains un sekls pat pavasarī seklajā galā ir brūnā zāle. Vasarā viss notiek seklajā galā vai varētu būt ka pagaidām karpas labāk dziļajā uzturas ? Un kādos dienakts laikos pavasarī karpu cope ir aktīvāka vakaros rītos jeb naktīs?

Atbild Aivars Rudzinskis

pavasaris ir garš periods, viennozīmīgas atbildes nav. katrā ziņā pavasara laikā karpa no dziļā gala līdz seklajam aizpeld. mazās to dara agrāk, lielās dziļumā uzturas ilgāk. bez tam, tas, ka viņas tur seklumā iepeld sildīties vēl nenozīmē, ka tur arī barojas. plus vēl aspekts par dienu un nakti. vispareizākais šajā laikā ir nelikt visas olas vienā groziņā un mēģināt pēc iespējas dažādus variantus un izpētīt, kur ir tas karpas ceļš un kur viņu var pārķert. vienīgais, ko noteikti iesaku - nevajag baigi barot.

Atbildēts: 7.maijs 2009, 13:28 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā roriro

sveiki.cik saprotu,karpas barojot ar tīģerriekstiem var tās ātri pārbarot,bet kā ir ar saulespuķu sēklām,ja ar tām piebaro karpu copes sektoru,cik daudz tās var lietot piebarojot,vai nav iespēja ar tām pārbarot karpas?

vārot boilas gribētu pievienot mīklai samaltas saulespuķu sēklas,kas jāievēru ,lai ar tām nepārdozētu?

Atbild Aivars Rudzinskis

pārbarot var ar jebkuru barību, pat viskvalitatīvāko. jautājums ir,cik tajā ūdenī ir zivju, cik tās ir aktīvas un ēdelīgas. aukstā ūdenī diez ko daudz tās vēl neēd. ar tīģerriekstiem ir tā, ka tos sagremot karpa nevar vispār, tādēļ tie veselā veidā nāk ārā pa otru galu, savukārt citas karpas tos atrod un atkal ēd. līdz ar to riekstu daudzums ūdenī nesamazinās. ar pārējām barībām tā nenotiek. visādas sēklas pie boilām klāt likt var un tas arī tiek darīts, sevišķi boilās, kas tiek veidotas uz putnu barības bāzes (bird seed mix) - tur samaltu sēklu ir pilns komplekts. tajā pašā nutrabaits cream cajouser boilā var pat ar aci tās sēklas redzēt.

Atbildēts: 7.maijs 2009, 13:12 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager