Aivars Rudzinskis

Aivars Rudzinskis

Makšķerē karpas Latvijā un ārpus tās robežām kopš 1997. gada piekopjot moderno "noķer un atlaid" principu kā arī visas iespējas, ko piedāvā modernās karpu makšķerēšanas teorijas. Vai tas ir ezers vai upe Latvijā, Volga, Ebro, St.Lawrence vai cita tūristu iecienīta karpu vieta pasaulē - jautājiet un mēģināsim kopīgi rast atbildes.

Karpa nav ēdiens, karpa ir draugs

Atbildes

Jautā agriitis

Labvakar.Kādi ir Jūsu ieteikumi par hondu 10 vai 15 zs motoriem ? Laiva kaiman 330 R. Paldies par atbildi.

Atbild Aivars Rudzinskis

Labvakar. pieredzes man tādas nav, karpu makšķerēšanā tādus neizmanto. vienīgais ieteikums- var tādu man uzdāvināt, notestēšu, došu ziņu, kā labi darbojas :)

Atbildēts: 29.maijs 2008, 22:37 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ananass

sveiki! ko jūs varētu pateikt par salmo veikalos nopērkamajām starbaits boilām?

Atbild Aivars Rudzinskis

pasaules vadošie boilu ražotāji ir Nutrabaits, Kevin Nash, Dynamite Baits, Richworth, Rod Hutshinson, varbūt vēl kāds. šie ražotāji iegulda ievērojamus līdzekļus eksperimentējot ar boilu sastāvu, lai sasniegtu maksimālus rezultātus. tādēļ ir skaidri zināms, ka šo ražotāju boilas ir ne tikai efektīvas tādos vai savādākos apstākļos, bet arī kalpo kā vērtīga barība karpai. par citiem ražotājiem šādu ziņu nav. boilā iekšā neielīdīsi un tās sastāvu nenoteiksi, vienīgais, ko cilvēks redz ir krāsa, smarža un varbūt garša. tādēļ ir ražotāji, kas boilas ražo no ļoti vinkāršām un lētām izejvielām, pievienojot pamatīgu atraktora daudzumu. rezultātā iznāk bumbiņas, uz kurām varbūt arī kāda karpa noķersies spēcīgā aromāta dēļ, bet ilgtermiņā un masveidā ar šīm boilām barot gan diez vai vajadzētu, jo karpa diez vai ilgi ēdīs to, kas viņai nav labs. par starbaits nezinu precīzi, kādreiz jaunībā mēģināju, rezultātu nebija. tāpēc teikšu veco patiesību - boilas noteikti nav tā lieta, uz ko taupīt.

Atbildēts: 29.maijs 2008, 18:51 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ingus111

sveiki!vai juus gadijumaa nezinat kauko par mordangas ezeriem,kas atrodas netalu no stendes??ir dzirdeets ka tur arii ker labas karpas bet nezinu kuraa no tiem ezeriem un kuraa vieta!??

Atbild Aivars Rudzinskis

jā, patiešām, karpas tur ir un labos izmēros. ezeri ir lieli un karpas nāksies pameklēt. vislabākais orientieris noteikti būs kāds vietējais večuks, kas sēž tur samērā bieži.

Atbildēts: 29.maijs 2008, 17:01 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā kults20

Labdien. Man te divi jautājumi. Kādus āķu tu visbiežāk izmatot? Kāda barība vislabāk gzršo karpām? paldies.

Atbild Aivars Rudzinskis

1. Es visbiežāk izmantot Fox 5.sērijas āķus

2. karpām garšo ļoti dažādas barības, tāpat kā Tev. šodien salāti, rīt makaroni, parīt kūkas. nav tādas vienas, kas ar kaut ko īpašu izceltos.

Atbildēts: 27.maijs 2008, 21:42 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā matuziks

Labdien man ir tāda problēma man ļoti aizaug dīķis esmu dzridējis ka palīdzot baltais amūrs bet vai tā ir?? un kur to varētu dabūt??? Ludzu palidzat jau iepriekš paldies!!!!

Atbild Aivars Rudzinskis

baltais amūrs tiešām palīdz. nopirkt var uzņēmumā Zive.

Atbildēts: 27.maijs 2008, 19:01 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā karotajs20

kādas boilas ir vislabākās priekš 2-6 kg karpām ???

Paldies jau iepriekš

Atbild Aivars Rudzinskis

Domā, ka ir speciālas boilas priekš divdesmitniecēm? pa lielam, mazās un mazāk pieredzējušās karpas labāk ķersies uz tādām, kuras vairāk smaržo, bet mazāk barības, tomēr gadās arī izņēmumi. tāpat var piedāvāt peldošo boilu (pop-up) pāris centimetru no grunts - mazākās to paņems intereses pēc un noteikti daudz ātrāk pamanīs. pieredzējušās tādam brīnumam parasti met līkumu.

pavisam nesen mēs te vienā dīķītī skaldijām tādas 2-5 kg karpiņas tieši tā - mazs krāsains pop-ups, ļoti maziņš pva maisiņs ar trigga ice pellets un copes ik pa 15 min. izmēģināju visas krāsainās pop-up boilas, kas bija somā, kādas 10 dažādas, visas strādāja. svarīgākais ir atrast vietu, kur tās uzturas, boilu izvēlei milzīgas nozīmes šeit nav.

Atbildēts: 27.maijs 2008, 18:33 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Copetajs

Kas īsti ir pva maisiņi???

Kā noteik iebarošana ar boilām??? un vispār kā tu pats dari aizbraucot uz ezeru, kā sāc iebarošanu, ik pēc cik ilga laika piebaro un cik daudz man gatavot barību 2 dienu copei!

Atbild Aivars Rudzinskis

PVA maisiņi ir mazi maisiņi, kas izgatavoti no ūdenī pilnīgi šķīstoša materiāla. tajos ieber barību, kas nedrīkst būt slapja, piemēram granulas vai boilas, boilu pusītes un piesien ar pva auklu pie āķa vai vienkārši uzdur uz āķa. vai āķi ar boilu arī iesien maisiņā kopā ar piebarojamo. tādā veidā pēc dažām minūtēm āķis ar boilu atradīsies tieši pie iebarojamās barības kaudzītes, kas karpai ļoti palīdz atrast īsto āķi.

divas dienas ir samērā maz labai copei. pieradināt karpu pie savas boilas tik īsā laikā diez vai izdosies, drīzāk jācer, ka tā paņems tavu boilu vai nu uz dullo, tapēc ka būsi izvēlējies īsto boilu, vai arī izmantosi tādu boilu, ko citi makšķerniēki ūdenī jau bēruši pirms tevis.

vispār braucot uz pāris dienām, es vispār nebarotu, aprobežotos ar iebarojamo PVA maisiņā un regulāri, ik pēc stundas vai divām pārmestu mainot vietu un/vai āķa boilu. labāk uzmanīgi vērot ezeru, skatīties, kur kāda karpa parādās un iemest tieši tur. pie šādas taktikas noteikti ir vērts pamēģināt kādu reāli super High-Attract boilu, kas parasti ir pop-ups ļoti spilgtā dzeltenā, sarkanā, rozā vai baltā krāsā ar pamatīgu aromāta piedevu. tādai taktikai pat pva maisiņš var izrādīties lieks un nekāda iebarošana vispār nav vajadzīga. sevišķi labi šitais strādā dienā, uz nakti vari kādu punktu piebarot ar pāris saujām boilu (vēlams tādu, ko karpas jau redzējušas) ik pēc 2-3 stundām un noteikti pēc katras copes. šajā gadījumā gan uz āķa liec to pašu, ar ko iebaro.

Atbildēts: 27.maijs 2008, 18:13 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā karotajs20

Aivar!

Iesaki lūdzu kādu labu karpu iebarojamo barību (tādu lētāku bet samērā labu variantu) un kur to var dabūt...

Paldies jau iepriekš...

Atbild Aivars Rudzinskis

Lēti un Labi nemēdz būt nekur. kukurūza, kaņepes, granulas, kaut vai Dobeles Dzirnavnieks būtu lēti un tīri labi, tomēr vismaz nedaudz labu boilu es arī ieteiktu pievienot.

Atbildēts: 27.maijs 2008, 18:11 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Copetajs

tatad aptuveni naudu varetu izteret no kadiem 80 - 120 ls !! (un ko es no apm. vidējas klases varētu iegādāties no karpu inventāra(sākot ar kātu, beidzot ar āķiem u.t.t.) Nu to cenu ari varētu nedaudz pastiept, lai varbut 2 kātus iegādātos, bet tas jau tā!!!

Kā labāk barot ar boilām -cin zinu var ar kaķeni , var mētāt iekšā āra ar šķīstošajām auklām vai maisiņiem!!!

Atbild Aivars Rudzinskis

par tādu naudu normāls karpu kāts nesanāks, tāpēc labāk nopērc tīras stiklašķiedras kātu par 15-25 latiem maksimums. kāti, kas ir 30-70 latu robežās ir vissliktākie, tie lūst kā sērkociņi pie katra stiprāka atvēziena. stiklaškiedras kāts lieksies, baigi tālu neiemetīsi, toties būsi drošs, ka visaktīvākās copes brīdī nepaliksi ar salauztu kātu. zivi izvilkt nebūs problēmu ar jebkuru kātu.

uz spolēm pārāk nevajadzētu taupīt. tās var atteikt visnepiemērotākajā zivs vilkšanas brīdī. ja gribi ar baitrunner mehānismu, tad izvēlies kādu no quantum modeļiem par 40-60 latiem. mīkstajam stiklašķiedras kātam lielu spoli likt klāt nav jēgas, tapēc ivēlies no mazajām spolēm. ja negribi baitrunner, derēs normāla izmēra parastā spole, piemēram no salmo diamond sērijas - tās ir samērā drošas un vienmēr ir iespēja saremontēt. atceries, ka makšķerējot ar parasto spoli, kātu novieto uz statīva vai mietiņiem un atgriež bremzi pavisam vaļā un pēc copes pamazām griež ciet. prasa zināmu aukstasinību salīdzinājumā ar baitrunner, toties, kad būsi piešāvies, nebūs problēmu tikt galā ar jebkura izmera karpu.

auklu vari izvēlēties jebkuru monofilo 0,3mm šādam komplektam. pārmaksāt nav jēgas, tās visas ir praktiski vienādas.

nevajadzētu taupīt uz pavadiņām un āķiem, tos noteikti iegādājies Karpu Nams veikalā. no pavadiņām absolūti universālas ir kombinētās, tās ar izolāciju. visdrošāk - Kryston Mantis. ja neesi vēl virtuozs karpu izvadīšanā, ņem 20lb vai pat 25lb.

āķus - fox ssc, korda long shape vai wide gape, 4 numurs ir samērā universāls.

ja statīvam naudas nepietiek, pagaidām vari iztikt, nopērc mietiņus, kuros var ieskrūvēt signalizatorus. signalizatorus vislabāk izvēlies Fox Warrior, tie ir vienkārši un nav dārgi, toties ar kaut kādu garantiju. vajadzētu arī svingerus, lai vari redzēt atpakaļejošas copes.

vēl tev noteikti vajag karpu uztveramo tīkliņu, parastie nederēs, tiem ir ļoti raupš tinums un tie ir par mazu, kā rezultātā, karpai tiek savainots ārējais gļotu slānis un tā var saslimt. tā paša iemesla dēļ vajadzētu matracīti. par pāris latiem rimi var iegādāties vinkāršus vingrošanas matracīšus, no kuriem var sameistarot normālu matracīti karpai.

iebarošanai ar boilām labāk nopirkt kobru, tā maksā dažus latus, kalpos daudz ilgāk par jebkuru kaķeni. pārējo sastāvdaļu iebarošanai derētu raķete, tikai ņem pavisam maziņu, lai vari iemest ar minēto kātu vai arī tad jāpērk speciālais spod kāts, vislētākais ir Fox Warrior spod.

nu, tas būtu tāds minimums, pārējo naudu tērē boilām un citām barībām, galīgi muļķīgi ir ieguldīt lielu naudu inventārā un pēc tam taupīt uz barību, labāk tomēr otrādi.

Atbildēts: 27.maijs 2008, 17:15 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Copetajs

Pirmo rezi braukšu makšķerēt lielās karpas :) , kādu man to aparātu pirkt , kas signalizē , kad ir cope!!! nu cenā - nedārgu, bet lai normāli darbojas!!

Atbild Aivars Rudzinskis

ja nedārgu, tad pilnīgi vienalga, kādu. kādu brīdi darbosies noteikti un varbūt arī ilgi darbosies.

Atbildēts: 26.maijs 2008, 17:20 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager