Aivars Rudzinskis

Aivars Rudzinskis

Makšķerē karpas Latvijā un ārpus tās robežām kopš 1997. gada piekopjot moderno "noķer un atlaid" principu kā arī visas iespējas, ko piedāvā modernās karpu makšķerēšanas teorijas. Vai tas ir ezers vai upe Latvijā, Volga, Ebro, St.Lawrence vai cita tūristu iecienīta karpu vieta pasaulē - jautājiet un mēģināsim kopīgi rast atbildes.

Karpa nav ēdiens, karpa ir draugs

Atbildes

Jautā Bosik

Labss vakars!

Nu neturat sveci zem puura...kaa ta Jums pasham shogad kjeraas? Pa Latviju vai kur taalaak?...

Atbild Aivars Rudzinskis

pabijām Radutā uz sacensībām, par rezultātiem - Copes Lietu jūnija numurā.

Atbildēts: 26.maijs 2008, 17:19 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā pariss

Sveiks,Aivar!Ko Tu kā speciālists vari pateikt par FOX STRATOS spolēm?Iepriekš paldies.

Atbild Aivars Rudzinskis

pašam man tādas nav, rokās gan esmu paturējis. lēnā tīšana, kā rezultātā auklas vijumi klājas cieši viens pie otra ir super. zinu to tādēļ, ka fox tomēr nav pirmais, kas to lieto, man ir Shimanno Power Aero 10000, tur ir tāda pati fīča. aukla perfekti nāk nost, to var īpaši manīt, kad ved iekšā ar laivu. līdz ar to iemest tiešām var krietni tālāk. par pārējām īpašībām, sevišķi par izturību pret laiku, smiltīm un citām šaizēm ir pavisam grūti spriest, jo modeļi ir samērā jauni un, iespējams, kaut kas vēl jāpieslīpē. man gan pašam patīk Big Pit spoles, Stratos tāds vēl nav, sola tikai.

Atbildēts: 26.maijs 2008, 17:17 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Copetajs

Sveiks, karpas jau copēju gadus 6, esmu gados jauns vēl, bet tagad sāku domāt par nopietnu karpu copi, varbūt pastāsti man kā iesācējam, Kādu aprīkojumu iegādāties -vidējās klases (peim. spole,kāts,āķi,auklaka arī citi sīkumi nopietnu karpu makšķerēšanai, kā izvēlēties boilas, un varbūt kādu karpu barības recepti vari atklāt?Kā nepazīstamā vietā izvēlēties ēdienkarti karpai?

Atbild Aivars Rudzinskis

vidējā klase tāds stiepjams jēdziens. varbūt saki, cik naudas vari iztērēt, tad vieglāk būs man ko teikt.

kā nepazistamā vietā barot? nu, parasti sāk ar to, kas garšo karpām praktiski vienmēr - kaņepes, kukurūza, kādi graudi. tad pamazām piejauc tās boilas, uz kurām gribi ķert. var kādas granulas (pellets) vai kaut vai tradicionālo kombikormu. kaņepes ļoti labi piesaista karpas uzmanību un rosina apetīti, nevajag tikai pārspīlēt ar daudzumu. var pievienot tam kādu eļļu, piemēram, zivju. ar aromatizatoriem nebūtu jāsāk - tie jau ir boilās un ar to vajadzētu būt gana.

ar boilu izvēli nevajag pārspringt. ja ezers nav pārslogots no makšķerniekiem, iespējams, ka ķersies uz jebkurām boilām, ja tās pāris dienas iedosi karpām pagaršot "par brīvu". ņem tās, kas pašam patīk - tutti-frutti vai cream cajouser, piemēram. ja tuvumā kāds jau baro ar boilām, noskaidro, ar kādām, un ķer uz tām pašām. abiem būs labi.

Atbildēts: 24.maijs 2008, 23:24 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā airis

Radās jautajums: vai cigarešu smarža, kas no smeķētāju rokām pielīp boilām, citai ēsmai vai iebarošanas maisījumam ietekmē copi? Precīzāk vai karpām tā nepatīk, vai, tieši otradi - patīk?

Atbild Aivars Rudzinskis

ja patiktu, varētu ķert uz končikiem. protams, ar sapīpētām rokām pa ēsmu nevajag ņemties. vai nu kārtīgi jānomazgā rokas pirms tam, vai vēl labāk - vienreizējie polietilēna cimdi.

Atbildēts: 24.maijs 2008, 23:14 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā alisdz

Sveiks Aivar!!!

Es gribu šajās brīvdienās aizlaist uz divām dienām karpās.

Kā tu domā vai ir vērts ja ir tik mainīgi laika apstākļi.Pa nakti ir auksts un no rīta kļūst strauji siltāks.Negribētos nosēēt pa tukšo divas sutkas.Šogad jau divas reizes es trāpijis uz tādām copes dienām kad nekur nav ņēmis.

Iepriekš pateicos!!!

Atbild Aivars Rudzinskis

dienās, kad ūdens virsma strauji uzsilst un naktīs vēl ir auksts, karpa ir aktīvāk jāmeklē - mēģini dažādus dziļumus, pat 1 metra dziļumā kaut kur krasta tuvumā vakarā to var atrast. no rīta, savukārt, var mēģināt dziļākas vietas

Atbildēts: 23.maijs 2008, 13:32 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā toms004

sveiks...

pasaki lūdzu kas ir pellets un kas ir hair-rings????????

paldies jau iepriekš:):):)

Atbild Aivars Rudzinskis

Pellets latviski sauc par granulām un dažreiz pat par kombikormu. speciālās karpu pellets pēc saštāva ir līdzīgas boilām, tajās ir tās pašas barības vielas un atraktori, tikai tās ir jauktas uz ūdens nevis olu bāzes, tādēļ ūdenī lēnām izšķīst. izšķīšanas laiks ir atkarīgs no sastāva un izmēra. pārsvarā pellets izmanto iebarošanai tomēr daži ražotāji ražo arī speciālas uz mata liekamās pellets.

Hair ring ir mazs gredzentiņš, ko uzver uz āķa un pie kura piestiprina matu. pašu gredzentiņu savukārt pievieno bezmezgla mezgla galā tā, lai tas atrastos apmēram pret āķa spici. iegūst tā saucamo anti-eject montāžu, kuras ideja ir tāda, ka karpa spļaujot ārā boilu sākumā to pārvieto pa āķa kātiņu uz augšu pateicoties gredzena kustībai un tikai pēc tam sākas āķa kustība ārā no mutes. līdz ar to āķis ilgāku laiku pavada mutē un tam ir lielākas cerības aizķerties. otrs variants- gredzentiņu ver nevis uz āķa, bet veido t.s. D-āķi, kad paralēli āķa kātiņam iet stipras monofilās auklas posms, kas nofiksēts actiņā. tad gredzentiņu ver uz šīs auklas, kā rezultātā iespēja boilai kustēties uz augšu ir vēl lielāka. šo parasti izmanto ar pop-up boilām, jo tikai tā var nodrošināt, ka gredzentiņš atrodas pareizajā vietā un nenoslīd pie āķa cilpas vēl pirms copes. Ceru, ka saprati.

Atbildēts: 20.maijs 2008, 23:01 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā laurins

Par tām veikalā nopērkamajām boilām. Viņas pa taisno var durt uz mata bez nekādas sagatavošanas?

Atbild Aivars Rudzinskis

viņas var pa taisno durt uz mata, var pirms tam papildus pamērcēt kādā dipā vai apšpricēt ar kādu spreju.

Atbildēts: 19.maijs 2008, 15:13 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā dzonitoo

sveiki.Kā pareizi sagatavot kaņepju sēklas pirms pievienot tās iebarojamai masai?paldies par atbildi

Atbild Aivars Rudzinskis

kaņepju sēklas mērcē un vāra līdz tās sāk plīst, tad ar visu šķidrumu glabā un ar to pašu sķidrumu arī jauc kopā ar citām iebarošanas sastāvdaļām, vērtīgās vielas iesūksies kukurūzā, boilās, granulās un papildinās efektu.

Atbildēts: 19.maijs 2008, 12:29 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā TeraFlood

Kādreiz 90 gados ķērām karpas Aiviekstē bet tagad sen nav būts - vai Jums nav inf. par karpām Aiviekstē?

Atbild Aivars Rudzinskis

Pēdējos gados Aiviekste tiešām ir zaudējusi savas karpu vietas statusu, kaut gan domāju, ka pastaigājot gar krastu agrā rīta stundā izdosies sastapt kādu večuku, kas savā iecienītajā bedrē vēl izvelk ar savu iecienīto kartupelīti pa kādai karpu mammai. tādēļ iesaku pievērst ļoti lielu uzmanību vietas izvēlei - upe ir gara un vietas ļoti atšķirīgas.

Atbildēts: 19.maijs 2008, 12:27 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā pariss

Sveiks,expert!Ar kolēģi atklājām ūdenskrātuvi Liepājas raj.Rezultātā 3 braucieni un 5 karpas:4.5,4,5;6.5;7.5;un 9.5kg.Ķērām uz Ritchwoorth boilām.Pēc vietējo vārdiem ūdenskrātuve nav nolaista 27 gadus un esot redzētas karpas pāri 20kg.Iespējams vēl trukst zināšanu,lai lielo monstru piemānītu.Varbūt expertam ir interese,ja gadās būt mūsu pusē ar profiņa aci novērtēt šo ūdeni?

Atbild Aivars Rudzinskis

izklausās garšīgi. varu arī kādu dienu pievienoties. padodiet ziņu, kad braucat, kaut vai tepat, šajā sadaļā.

Atbildēts: 19.maijs 2008, 12:24 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager