Aivars Rudzinskis

Aivars Rudzinskis

Makšķerē karpas Latvijā un ārpus tās robežām kopš 1997. gada piekopjot moderno "noķer un atlaid" principu kā arī visas iespējas, ko piedāvā modernās karpu makšķerēšanas teorijas. Vai tas ir ezers vai upe Latvijā, Volga, Ebro, St.Lawrence vai cita tūristu iecienīta karpu vieta pasaulē - jautājiet un mēģināsim kopīgi rast atbildes.

Karpa nav ēdiens, karpa ir draugs

Atbildes

Jautā podzins

neliela nesaprašana par DIPiem... vai atiecīgajam DIPa aromātam vajag piemeklēt attiecīgu boilas aromātu vai arī tas nekas ja ananāsu boilu mērcē motiļu DIPā?

Atbild Aivars Rudzinskis

pirmkārt, jāzin, ka dipa sastāvā parasti ir kas vairāk, kā tikai aromatizators, parasti uz etiķetes rakstītas arī citas sastāvdaļas, kas uzlabo boilas darbību. tas jāņem vērā. sajaucot šādā veidā dažādus aromātus var panākt gan efektu gan defektu, tāpēc mēģināt var un vajag. pazīstu vienu spēcīgu krievu makšķernieku, kas nevar dzīvot bez iespējas katru boilu apmērcēt visneiedomājamākajos dipos vai sprejos.

Atbildēts: 20.marts 2008, 11:43 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā karpa

aivar vai tu jau esi meginajis kadu karpu piemanit? dzird ka jau esot panakumi.

Atbild Aivars Rudzinskis

diemžēl ļoti daudz darbu, tāds pavasara aktīvais periods.

Atbildēts: 17.marts 2008, 00:18 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā klements

Sveiki!!!Lietoju KORDA Wide gape āķus.Makšķerēju ūdenskrātuvē kur zivju izmērs ir sākot no 5kg un uz augšu-Kāda izmēra āķi būtu jālieto?Un pēc kā noteikt kāds būtu optimālākais izmērs ja taisa kombinācijas no divām boilām?

Atbild Aivars Rudzinskis

standartā āķa platumam vajadzētu būt aptuveni pusei no boilas, turklāt neatkarīgi no tā, viena vai divas boilas tur galā. tomēr ir iespējamas arī variācijas. ja tev ir sajūta, ka āķis neaizķeras vai arī ir bieži nogājieni, palielini izmēru vai maini āķa formu. wide gape gadījumā varbūt uzreiz vajadzētu ņemt nedaudz lielāku par pusi no boilas.

Atbildēts: 14.marts 2008, 23:06 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā zarens

kā var izvilkt tik lielu karpu???

cik esmu makšķerējis tik nekad neemu izvilcis ne vairāk pa kilo!!!

:(

Atbild Aivars Rudzinskis

ar prātu un pacietību var izvilkt arī lielāku, pasaules rekords ir virs 40kg.

Atbildēts: 13.marts 2008, 13:06 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā podzins

labdien!

varbūt varat ieteikt vietu, kur Jūs iegādājaties tādas lietas, kā kukurūzu, kaņepes...

P.S. lasiju jautājumu par sāli un karpu - vadošie Anglijas karpu speciālisti iesaka pievienot iebarojamam klāt sāli un izmantot to arī pie boilām, kā konservantu un pat glabāt to sālī. uz sāļajām boilām arī karpa atsaucas ātrāk nekā uz saldajām - pac gan vēl neesmu paspējis izmēģināt, bet nu gan jau :) sāļi un arī asi "ēdieni" nerada sāta sajūtu, tāpēc karpa ilgāk turas pie "galda".

Atbild Aivars Rudzinskis

es pats laika trūkuma dēļ iegādājos visas ne-boilu ēsmas - kukurūzu, kaņepes, tīģerriekstus, lupinus u.c no Dynamite Baits iepakojumos - metāla bundžās un plastmasas pudelēs. tas ir ļoti ērti un kvalitatīvi, nav arī pārāk dārgi un nav jāčakarējas ar gatavošanu. lielos apjomos kukurūzu maisos var iegādāties kādā dzirnavniekā arī. bet arī karpu namā esot kukurūyza lielajos maisos. pērkot no nezināma avota ir jābūt uzmanīgam ar visādām ķīmijām, kas var būt piejauktas.

Atbildēts: 12.marts 2008, 18:46 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā jukums17

Ūdens ir dažreiz dzidrs un dažreiz duļķains, bet pārsvarā dzidrs. Karpas ir apmēram no 2-30(kg). Un ķeru uz makšķer, bet nekas neiznāk, jo viņas manuprāt ir pārāk lielas, un viņas nekas nepiesaista.

Atbild Aivars Rudzinskis

30 kg izklausās brrriesmīgi... varam piebraukt apskatīties. padod ziņu, ja vēlies, 29203940

Atbildēts: 7.marts 2008, 19:56 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā jukums17

Jūs nezinat labu recepti karpām, ko es varētu mājās uztaisīt. Jo man te pilns ar karpām, bet kuras nevar noķert. Mēģināju kartupelus, maizi, kukurūzu arī speciālo mīklu, bet nekas neņem.

Atbild Aivars Rudzinskis

pirmkārt, jāzin kas tas par ūdeni, tad, cik lielas tās karpas un kā tu viņas mēģini ķert. tad domāsim tālāk.

Atbildēts: 6.marts 2008, 17:43 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā airis

Ja reiz sākts runāt par barībām. Ko varat pateikt par Mainline produktiem?

Atbild Aivars Rudzinskis

neko sliktu pateikt nevaru, jo praktiski nelietoju. katrai markai ir pietiekoši garš produktu klāsts, lai apmierinātu visdažādākās vajadzības visdažādākajās situācijās.

Atbildēts: 5.marts 2008, 20:02 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā RedBull

sveiki, Aivar!

pagaajuso gad pavasarii nopirku Nutrabaits boilas - tigra ice, zemenju utt....rezultaatus vinjas man nedeva, tad Latvijas tirguu paraadiijaas Richworth boilas nopirku paproveet un guvu loti labus rezltaatus!varbuut, ka Nutrabaits boilas nav tik labas kaa vinjas seit ir izreklameetas, jo dzirdeeju arii no citiem makskerniekiem, ka Ricworth boilas esot labaakas.Ko tu par to domaa..?

Atbild Aivars Rudzinskis

man ir zināma pieredze ar Richworth, arī Latvijā ir izdevies ar tām kaut ko noķert. nekādā gadījumā nevar teikt, ka richworth būtu zemas kvalitātes produkts, kā te daži apgalvo. Tā ir viena no vadošajām britu karpu barību ražotājkompānijām un par kvalitāti šaubu nevar būt. viena no samērā acīmredzamām atšķirībām ir tā, ka lielā daļā Richworth produktu ir ļoti augsts mākslīgo atraktoru līmenis, tādēļ tās smaržo izteikti stipri un ilgi šo smaržu nezaudē. karpām, kas boilas redz pirmo reizi, šāds risinājums nav slikts un pirmais rezultāts var būt labāks. Volgā arī Richworth noteikti dod labāku rezultātu vērtējot daudzu sacensību rezultātus. Tevis minētās Nutrabaits Trigga Ice un zemeņu abas tomēr ir auksta ūdens boilas, tās nebūt tik spēcīgi nesmaržo, kā piemēram richworth zemeņu. Nutrabaits galvenā atšķirība, vismaz viņi paši to uzsver un tas ir ietverts nosaukumā, ir boilu augstā barības vērtība un sagremojamība, resp. karpas tās var ēst ļoti daudz un ļoti ilgi un tām no tām būs ļoti labi.

Atbildēts: 5.marts 2008, 14:50 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā zivsaivis

Sveiks Aivar.Pie šādim laika apstākļiem,kad varētu reāli sākt ķert karpas kurzemes pusē,lielā dīķī.Kur agrā pavasarī karpas labāk meklēt.Joprpjām dīķa dziļākajā vietā?Vai jau pie niedru malas.Un kādu tautas klases iebarojamo receptīti lūdzu.Paldies

Atbild Aivars Rudzinskis

šis gads ir tik jocīgs, ka iepriekšējā pieredze var arī nenoderēt. man agrā pavasarī ir ķērušās gan dziļumos gan arī seklumos, kuri vasarā ir aizauguši ar lēpēm un citām zālēm. iespējams, tiešī šādās vietās tām ir vieglāk atrast dabisko barību. ja ir iespēja, pievērs uzmanību ūdens temperatūrai dažādās vietās, karpai patiks, kur siltāks. un vēro ūdeni, arī šajā laikā kāda var sevi parādīt izlecot vai izgriežoties. tur arī meklē. kad sākt - tas vairāk no tevis paša atkarīgs, cik lielu aukstumu un slapjdraņķi vari izturēt. viens otrs te makšķerē jau kopš jaunā gada.

Atbildēts: 2.marts 2008, 22:56 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager