Aivars Rudzinskis

Aivars Rudzinskis

Makšķerē karpas Latvijā un ārpus tās robežām kopš 1997. gada piekopjot moderno "noķer un atlaid" principu kā arī visas iespējas, ko piedāvā modernās karpu makšķerēšanas teorijas. Vai tas ir ezers vai upe Latvijā, Volga, Ebro, St.Lawrence vai cita tūristu iecienīta karpu vieta pasaulē - jautājiet un mēģināsim kopīgi rast atbildes.

Karpa nav ēdiens, karpa ir draugs

Atbildes

Jautā martinsb

Nākošgad vēlos iegādāties karpu kātu!Kāds iesācējam būtu labāks un par kādām naudiņām viņi vispār ir? Jau iepriekš paldies

Atbild Aivars Rudzinskis

viennozīmīgi vislabākā izvēle būs Fox Warrior XT, maksās ap 60-70 latiem, nevienai citai firmai nav labu kātu tik zemā cenu kategorijā. Normāli kāti sākas no 100 latiem. Parametrus (testu un garumu) jaizvēlas atbilstoši Tavai specifikai, ja neplāno neko ekstrēmu, ņem 12 pēdu kātu ar 2,75 lb testu. šis kāts ļoti labi met arī ar iesācēja rokām un piedod neprecizitātes.

Atbildēts: 20.novembris 2007, 14:05 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā toms004

Sveiks!!!

ir dzirdēts ka karpas ķeras ziemā vai tas tā ir, vai arī tas vienārši ir nelaimes gadījums karpa???

paldies!!!

Atbild Aivars Rudzinskis

nav tā, ka karpas ziemā guļ, tās vienkārši daudz mazāk barojas un daudz mazāk kustas, tādēļ tās atrast un noķert ir daudz sarežģītāk. ir karpu makšķernieki, kas uzskata par savu tradīciju 1.janvārī doties uz ledus - vinnētājs ir tas, kurš atklāj sezonu. tomēr jēdziens "ziema" ir samērā nosacīts, ja tāda, kā pagājušogad, kad nav ledus, tad noteikti ķert var, tomēr tas galīgi nav vienkārši. no ledus apakšas ķert ir vēl grūtāk. pats esmu ķēris Latvijā, kad jau snieg sniegs, bet ledus vēl nav izveidojies.

Atbildēts: 14.novembris 2007, 22:54 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Girts7

Sveicināti.

Es sapratu ka upē un dīķī ir jamēgina uz boilām un rezultats kautkad būs ja??

Es parasti mēginu uz vaniļas un medus boilām.Vai tas nekas ka lieku uz vienu grunteni dažādas boilas?

Un ja makšķerē uz boilām ar ko labāk ir iebarot???

Atbild Aivars Rudzinskis

nesaprotu, vai tu liets abas boilas pie viena āķa? ja jā, tad tā var darīt, tikai rēķinies, ka tas kumoss sanāk divreiz lielāks. parasti, ja liek divas, tad vienu no tām peldošo - sanāk tāds kā sniegavīrs, kas karpām bieži patīk. savukārt, ja tev ir uz gruntenes divi āķi, tad tā gan nekad nedara - pirmkārt, tā padarīšana ņoteikti sapīsies pēc iemetiena un nekas nenoķersies, otrkārt, tam ir ļoti maz jēgas - ja karpa tur ir, tāpat paņems (vai nepaņems). pareizāk būtu divas gruntenes dažādas vietās.

iebarot var ar visu ko, tomēr vismaz nedaudz vajadzētu iebarot ar tām pašām boilām, uz ko ķer. var arī barot tikai ar boilām.

Atbildēts: 14.novembris 2007, 22:50 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Girts7

Sveicinati.

Man ir 2 jautājumi.

1. vai ta var būt ka karpa boilu neņem, jo nezin kas tā ir???Un ko iesakat likt uz āķa ja tajā dīķī ir pilns ar citām zivīm.Ko uzliek to noēd ka karpa nepaspēj pienākt.

2. Ko jūs sakat par bārtas upi un tās sazāniem.Uz ko upē labāk ķert???

Paldies par atbildi.

Atbild Aivars Rudzinskis

1. neapšaubāmi, labāk būs, ja konkrētā boila būs karpai pazīstama - tā to ņems drošāk un lielāka cerība, ka aizķersies. tomēr ir pietiekoši daudz gadījumu, kad paņem arī pilnīgi jaunu un neredzētu boilu. tāpēc vislabāk ir 2-3 dienas iebarot. šajā aukstajā laika gan nevajadzētu pārspīlēt ar daudzumiem bet gan censties izdomāt, kur tā karpa mīt, jo īpaši tusēties apkārt tai šobrīd vairs negribas. tās varētu būt pašas dziļākās bedres un korjažņiks.

2. bārtas upē patiešām karpu (varbūt tās var saukt par sazāniem) ir, vissvarīgākais būtu sameklēt īsto vietu (sk. augstāk). šajā gada laikā labai vajadzētu būt Trigga Ice boilai no Nutrabaits, kā arī tām boilām, kuru atraktors rakstās ar EA - tas ir uz spirta bāzēts atraktors, kas labāk šķīst aukstā ūdenī. nevajadzētu lietot eļļainas lietas - ne tās smaržo, ne vēderā īsti pārstrādājas. izņēmums - lašu eļļa. Laba ir BFM Salmon, Caviar and Black Pepper boila no Nutrabaits

Atbildēts: 13.novembris 2007, 17:06 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā klints

Labdien,

vēlējos jautāt, vai būtu iespējams padalīties ar kādu labu un jau izmēģinātu paštaisīto boilu recepti?

Jau iepriekš Paldies,

Atbild Aivars Rudzinskis

Ja labu, tad:

4 olas

Trigga mikss no Nutrabaits - daudzumu sk. uz iepakojuma

Trigga Liquid no Nutrabaits- daudzumu sk. uz iepakojuma

GLM extract no Nutrabaits - 2g

Strādā superīgi.

Atbildēts: 26.oktobris 2007, 16:21 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Darklords

Labdien, man ir jautājums par sazāniem, kā tie ķeras septembrī, kādu iebarošanas barību izmantot un uz ko tos var mēģināt ķert Lielupē, kādi būtu Jūsu ieteikumi? Ar cieņu Gints.

Atbild Aivars Rudzinskis

rudenī sazāns vairs neklejo tik ļoti apkārt, kā vasarā, tas uzturas savas ziemošanas vietas tiešā tuvumā. tā varētu būt bedre, kurai vēlams tuvumā sakrituši koki. tad nu pa vidu starp bedri un kokiem vai uz bedres kants varētu mēģināt. var to darīt no laivas. iebarošanai un ķeršanai šajā laikā noteikti varu ieteikt Nutrabaits Trigga Ice, uz to mūsu karpas samērā raiti atsaucas. tikai nenosalsti pats, karpu gaidīdams! toties ja noķersi, būs ko visu ziemu atcerēties!

Atbildēts: 19.oktobris 2007, 03:13 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā toms004

sveiks!!!

varbūt jums tas liksies stūlbs jautājums bet vai gaujā karpas ir, ir dzirdēts ka pa kādai izceļ vai tā ir taisnība

liels paldies!!!!!!!

Atbild Aivars Rudzinskis

ļoti labs jautājums, neesmu dzirdējis, ka tās tur būtu, bet ja ir kaut viena info par aptuvenu vietu, esmu gatavs piebraukt pameklēt.

Atbildēts: 10.oktobris 2007, 23:02 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā toms004

sveiks

vai kombikormu ir ieteicams javkt kopā ar citu veikala pļuru!????

paldies

Atbild Aivars Rudzinskis

ar pļuru noteikti neko nevajag jaukt.

Atbildēts: 8.oktobris 2007, 22:05 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā briedis

labdien! vai karpa labāk ķerās uz pludiņa makšķeres vai uz grunts.

un vai karpa labāk ķerās uz boilas vai kukurūzas

Atbild Aivars Rudzinskis

1. aukla, kas vertikāli ceļas augšup no pludiņa makšķeres padara karpu uzmanīgu, gruntsmakšķere parasti dod labāku rezultātu.

2. a kas tev pašam labāk garšo - kotletes vai kūkas?

Atbildēts: 8.oktobris 2007, 22:04 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā mihails

Sveiki Aivars,tāds jautajums kadas atsauksmes ir zinamas par firmas D.A.M boilam? Sogad galigi nav laika pašam taisīt ,a bet Iļjas veikalā cik zinu pašlaik arī nav nekā no normalam ,visas izperk neizliekot uz letes:)))sanaca iegadaties DAMus ,zemeņu ,scopex,un kartupeļu-kukuruzas,un vel medus aromatus.?paldies

Atbild Aivars Rudzinskis

godīgi sakot, pirmo reizi dzirdu par tādām. pēdējos gados vispar boilu ražotāju ir kļuvis desmitiem un visus viņu produktus nav iespejams zināt. lielajiem boilu ražotājiem ir savas makšķernieku brigādes, kas dažādas receptes testē gadiem. vismaz viņi tā stasta. itkā jau nopietniem zīmoliem kā D.A.M. nevajadzētu nodarboties ar nekvalitatīvu preču tirdzniecību, tādēļ mēģini droši. varbūt viņi pērk receptes no kādiem pieredzējušiem ražotājiem.

Atbildēts: 24.septembris 2007, 22:03 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager