Aivars Rudzinskis

Aivars Rudzinskis

Makšķerē karpas Latvijā un ārpus tās robežām kopš 1997. gada piekopjot moderno "noķer un atlaid" principu kā arī visas iespējas, ko piedāvā modernās karpu makšķerēšanas teorijas. Vai tas ir ezers vai upe Latvijā, Volga, Ebro, St.Lawrence vai cita tūristu iecienīta karpu vieta pasaulē - jautājiet un mēģināsim kopīgi rast atbildes.

Karpa nav ēdiens, karpa ir draugs

Atbildes

Jautā Zorro

Izsaki lūdzu savu viedokli. Ir vajadzība pašam rullēt boilas no 50/50 un birdfood miksiem. Saldētais variants šoreiz neder. Ir gan kaltēšanas sieti, gan maisi. Cik ilgi šādi kaltētas boilas varētu uzglabāties, vai ir vērts meklēt konservantus, ja boilas tiks izlietotas aptuveni nedēļas laikā. Saldētas neizdosies aiztransportēt un ūdenstilpnē ir daudz vēžu, kuriem mazliet grūtāk, man liekas, būtu kaltēto sačakarēt.

Paldies.

Atbild Aivars Rudzinskis

nedēļas laikā viņas pat vēl nebūs kārtīgi izkaltušas. lai tās dabūtu galīgi cietas, kaltē 2-3 nedēļas. kaltēšanu var pāatrināt sajaucot tās ar sāli vai rīsiem - tie uzsūc mitrumu. arī ventilators palīdzēs. tikai ne saule! jo ātrāk tiksi vaļā no mitruma, jo mazāk tās bojāsies. izkaltētas boilas var droši glabāt samērā ilgi. ja dodies tālākā braucienā, tad rēķinies, ka mašīnā tās smirdēs, bet nekādos slēgtos maisos nevajadzētu bāzt - vislabāk jumta bagāžniekā. savukārt, kad būsi galā, centies nesamērcēt, ja nu ir lietus. lai veicas!

Atbildēts: 20.septembris 2007, 01:08 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā toms004

Sveiks!!!

Vai būtu prāta darbs likt klāt kanēli karpiksu vaniļas cukuru???

Atbild Aivars Rudzinskis

prāta darbs ir mēģināt dažādas lietas un skatīties, kas sanāk. nav prāta darbs likt klāt sapuvušas un nekvalitatīvas lietas - tās ko tu pats neēstu.

Atbildēts: 13.septembris 2007, 20:25 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā manager

Sveiks!

Vēlos uzzināt dīķus Latvijā, kur varētu braukt ķert karpas. Saprotu, ka atbilde varētu skanēt: ''jebkur'', bet tomēr interesē tādas vietas kā Vitkopi, kur karpas ir labā koncentrācijā un ir iespējams pacīnīties arī ar lielākiem eksemplāriem. Vēl varētu izteikties par Iļģu ezeru Lietuvā, ja pašam ir kāda informācija.

Jau iepriekš paldies!

Atbild Aivars Rudzinskis

Vari braukt kaut iz simsona dīķi pie ādažiem vai Kornetu ezeru pie Veclaicenes. Kāla ezerā ir labas karpas, vēl ir Pakuļu ūdenskrātuve, Venta utt.

Ilgis ezerā zivju koncentrācija ir laba un arī izmēri labi - pats redzēju izvilktu un atlaistu 21kg karpu. mazo nav, jo nav ne laistas ne nārstojušas, ir skaisti amūri līdz 8-10kg. ezerā vietām dūņas un pat daudz, vietām to mazāk. makšķerēšanas cena, manuprāt, bija ap 50eiro nedēļā, atļauti 3 kāti uz cilvēku. zivis ķertas uz visdažādākajām boilām un pat kukurūzu, garantētas receptes man nav, katrreiz man tur iet savādāk. arī zivs bildē ir no turienes - 12,5kg. ir vērts braukt ne mazāk, ka uz 3 dienām, normāli iebarot un tā kaukā. laivu var ņemt līdz, ja ir - noderēs gan iebarošanai, gan gultnes izpētei. nekādu īpašo nelīdzenumu tur nav - ezers kā bļoda, zivis uzturas 30-60m attālumā no krasta atkarībā no laika pastākļiem. ir arī sami, tādēļ nav prāts piesaistīt lērumu ar baltām zivīm. tas būtu viss, ko uzrezi varu pateikt.

Atbildēts: 13.septembris 2007, 20:23 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā toms004

Sveiks!!!

Bet ķiplokam vairāk nekas klāt nau jāliek????

Paldies!!!

Atbild Aivars Rudzinskis

var likt praktiski da jebko un var arī nelikt.

Atbildēts: 12.septembris 2007, 20:24 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā rio.

bet kas ir labak,iebarot ar sensas baribu pec daudzaam grabovska receptem ,vai to pasu naudu izteret barojot ar boilaam?

Atbild Aivars Rudzinskis

grabovskis, visu cieņu viņam, nav specializējies lielo karpu makšķerēšanā. dažādas birstošās barības var papildināt pie iebarošanas ar boilām, tikai jārēķinās, ka tās labi garšos arī baltajām zivīm.

Atbildēts: 11.septembris 2007, 20:49 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā toms004

Sveiks!!!

Man veči meiģina ieborēt ka tagad pie granulām jāliek klāt saspiesti ķiploki, vai ir vērts cūkāties??!?!

Atbild Aivars Rudzinskis

ķiploki ir labs karpu atraktors, var arī nelikt dzīvus ķiplokus, bet pameklēt kādu rūpnieciski gatavotu ķiploku atraktoru. sevišķi aukstā ūdenī var labi nostrādāt.

Atbildēts: 11.septembris 2007, 20:45 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Lemurs

Sveiks Aivar!!!Pa ziemu gribu nomainīt karpu kātus,gribētos dzirdēt tavu viedokli,kuram un kāpēc tu dotu priekšroku.Nash Pursuit-13ft305lb;Century NG13ft 3.5lb;Bruce Ashby Perimetr XP13ft.

Atbild Aivars Rudzinskis

http://www.carpfishing.ru/kforum/forumdisplay.php?f=4&page=2&s...

Pirmkārt, palasies šeit. visi šie kāti ir augstākās raudzes produkti un nianses ir ļoti minimālas. rūpīgi izlasi aprakstus, ideāli būtu tev pašam izmēģināt. no šiem trim kātiem pats esmu mazliet lietojis pēdējo, tāds ir manam partnerim. vēl vinam ir Century FMJ un starpība ir tāda, ka Century labāk met 5-6Oz svinus, bet Perimetram vairāk par 4Oz nav vērts likt. tomēr pats savām acīm redzēju kā ar perimetru volgā tika mests astoņnieks un nekas- nesalūza. laikam jau vispār ar normāla cilvēka spēku nevienu no šiem kātiem salauzt nevar.

Tomēr atļaušos atzīmēt pāris lietas. Pirmkārt, trīspadsmit pēdu kātu ir vērts ņemt tikai tad, ja esi virs 1.85 augumā, pretējā gadījumā jēgas no tā nav nekādas. otrkārt, 3,5 lb kāts nu galīgi nav domāts makšķerēšanai dīķos - iemetiena precizitāte tuvajās distancēs tomēr ir lielāka ar mīkstākiem kātiem. tas ir paredzēts vai nu tiešām ļoti tāliem iemetieniem, pēc kuriem sacensībās vajadzība ir samērā bieža, bet reālajā dzīvē ne visai. otrs - makšķerēšanai straumē, kad jāmet 6-10 Oz svini, lai noturētu ēsmu uz vietas. Visbeidzot, jebkurš trīspadsmitnieks ar 3,5 testu prasa samērā labu fizisko sagatavotību un metiena tehniku. es savus Century SP tā īsti iedarbināt joprojām nevaru. No šī viedokļa Perimetrs ir tīri ok, jo to mest tomēr ir vieglāk nekā Century SP.

No zīmēšanās viedokļa - ar jebkuru no šiem kātiem būsi pirmais džeks ciemā...

Atbildēts: 11.septembris 2007, 20:43 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā rio.

taisos pirmoreiz pamegjinat nokjert lielu karpu kada kurzemes ezera,ka tev skjiet,cik daudz baribas man vajadzetu iemest pirmaja barojumaa.esmu taisos ievest ar laivu.copet megjinasu kadas divas diennaktis.un vai ir jega barojumu papildinat,jo no krasta to nogadat es varetu tikai ar laivu.dziljums copes vietaa ap 4m.kjersu ar kartupeli.attalums no krasta varetu but ap 30 40 m.

Atbild Aivars Rudzinskis

piedod, bet nav vienkāršas atbildes par iebarojamā daudzumiem. tas ir atkarīgs no:

1. karpu skaita ūdenī - jo vairāk zivju, jo ātrāk tās visu notiesās

2. ēstgribas - ja labs laiks un karpas intensīvi barojas, barotvajag vairāk

3. iebarojamās barības - ja tā ir kvalitatīva un viegli sagremojas, piemēram liela daļa boilu, jābaro vairāk. grūti sagremojamas, piemēram kukurūzu, barības baro mazāk.

4. ko tu ar iebarošanu vēlies panākt? piesaistīt zivis vietai? vai "uzsēdināt" tās uz konkrētās ēsmas?

tāpēc mēģini pats izdomāt. ir makšķernieki, kas iztiks tavā situācijā ar sauju boilu - visdrīzāk tie spēs atrast to vietu, kur karpa barojas. citi iebērs pāris spaiņus un pēc kāda laika karpas ķersies kā trakas.

papildināt ir vērts tad, jazini, ka iebarotā barība ir apēsta, piemēram, pēc kādas karpas izvilkšanas. uzbraukt klusiņām ar laivu virsū iebarotajai vietai nav nekas traģisks - karpa drīz atgriezīsies. un 30-40 m attālumā jau var iebarot ar visādiem citādiem līdzekļiem arī.

Sāc ar to, ka rūpīgi izpēti gutni un mēģini atrast kādu karpu iecienītu vietu. Lasi septembra Karpu Lietas - tur būs vairāk par šo.

Atbildēts: 10.septembris 2007, 22:18 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Divemaster

Sveiks ! Karpu lietās esmu pilnīgs iesācējs, tādēļ gribētos zināt, kādus aromātus tām labāk piedāvāt šādā aukstā laikā. Ko likt uz āķa, un kā labāk iebarot. Kuras būtu tās lietas, pēc kurām vajadzētu vadīties lai visu izdarītu maksimāli pareizāk. (Liels paldies)

Atbild Aivars Rudzinskis

mēs jau visi vēl iesācēji. pa lielam, nav tādas gigantiskas atšķirības starp makškerēsanu rudenī un vasarā. izvēlies vienu konkrētu boilu, ar to baro un ķer, pēc iespējas biežāk, tad jau arī sajēga pienāks. paņem, piemēram, Salmon Caviar and Black Pepper no Nutrabaits.

Atbildēts: 9.septembris 2007, 03:42 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā toms004

Sveiks!!!

Johaidī jav otro reizi manas boilas jau atkal ir sakostas vai tās varētu būt līdakas, vai boilām tā pat nevar nolūzt kāts gabals?!?!

Vai vari eiteikt kādu labu monofīlo auklu pa tiešām labu un cik tā varētu izmaksāt!?!?

vai ir jēga no tām dikti dārgajām, mazajām kukurūzas burciņām ko var nopirkt makšķernieku veikalā???

liels paldies!!!

Atbild Aivars Rudzinskis

diez vai līdakas kodīs boilai nost gabalus, drīzāk paņems veselu - ir gadījies, tāpat arī zandarti. pie vainas varētu būt vēži vai arī sīkās zivis, ja boila nav pietiekoši cieta. ja tā kļūst ar konstantu problēmu, tad ir divi risinājumi - paštaisītās boilas žāvējam svaigā gaisā 3-4 nedēļas līdz tās kļūst cietas kā akmens, tad neviens tās nespēs apgrauzt. otrs variants - ir tāda termo plēvīte speciāli paredzēta, lai boilu ievalcētu tā, lai no tās ārā ir tikai sāni.

par auklām jau n-tās reizes esmu rakstījis, atceries, ka karpa neķeras uz auklu, bet gan uz ēsmu -jautājums, kas tieši tev rada problēmas?

tās kukurūzas burciņas, manuprāt, vairāk ir domātas makšķerniekiem nevis karpām.

Atbildēts: 9.septembris 2007, 03:38 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager