Aivars Rudzinskis

Aivars Rudzinskis

Makšķerē karpas Latvijā un ārpus tās robežām kopš 1997. gada piekopjot moderno "noķer un atlaid" principu kā arī visas iespējas, ko piedāvā modernās karpu makšķerēšanas teorijas. Vai tas ir ezers vai upe Latvijā, Volga, Ebro, St.Lawrence vai cita tūristu iecienīta karpu vieta pasaulē - jautājiet un mēģināsim kopīgi rast atbildes.

Karpa nav ēdiens, karpa ir draugs

Atbildes

Jautā klements

Sveiks!!!

Vēlējos pajautāt šādu lietu>Ja boilu veļamā dēlīša gropes izmērs ir 18mm

tad it kaa loģiski būtu, ka pistoles uzgaļa diametram jābūt tādam pašam!!!Diemžēl veļot boilu, pats boilas vidus nez kapēc paliek tāds --""nesalipis""-un boila jūk ārā!!!Kur esmu pieļāvis kļūdu???Lietoju Richworth gatavos mixus,un spēlējos tikai ar atraktoriem, aminoskābēm,saldinātājiem,utt. tapēc mīklai tachu jābūt pareizai- lai nejuktu ārā!!??Un tad vēl ir jautājums-Vai gatavojot boilas no gatavajiem mixiem ir jāber klāt sāls????(Krievijas karpistu boilu receptēs sāls figurē.Anglju receptēs -tās kuras esmu atracis -it kā nemana.:)Kā nez karpa uz to sāli raugās???

Paldies.

Atbild Aivars Rudzinskis

loģiski gan, bet ja tomēr ir kaut kāda problēma, pamēģini taja gropē iespiest vairāk. to var izdarīt liekot desiņu mazliet ieslīpi nevis stingri perpendikulāri gropēm. iemesls tam visdrīzāk ir mīklas konsistencē, kuru esi uztaisījis par šķidru. es parasti nevados pēc sausā miksa daudzuma gramos uz olu skaitu, jo olas var būt dažādas pēc izmēra un arī šķidro sastāvdaļu daudzums ietekmē mīklas sastāvu, bet gan beru miksu klāt tik ilgi, kamēr mīkla pārstāj lipt pie rokām un ir pietiekoši stingra. tiesa, ir lielas grūtības izspiest to no pistoles, toties boilas sanāk ļoti izturīgas. katram miksam ir nianses un ar richworth miksiem neesmu strādājis, tomēr sāc ar to, ka pamēģini uztaisīt biezāku mīklu. mīklai var arī pievienot kādu eļļu, tad tā labāk veļas un mazāk līp pie dēlīša, var arī dēlīt ieziest ar eļļu, piem. zivju eļļu.

par sāli neko īpašu dzirdējis neesmu, par sliktu tas noteikti nenāk, bet īpašai jēgai arī nevajadzētu būt. es lieku sāli klāt pie ūdens vārīšanas procesā, tad vārīšana notiek raitāk.

Atbildēts: 29.augusts 2007, 21:30 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā toms004

Sveiks!!

Es nopirku PREMIUM BOILIES stravtberie jem 14 mm problēma ir tā ka tās ir diezgan mīkstas(tās normāli nevar uzlikt uz sistēmas) , ko es varētu darīt lai tās paliktu cietākas??? vai pie kombikorma ir vērts likt klāt kādu atraktoru!? Dīķī kur es makšķerēju ir ielaistas trīs ar pus tonas mazo karpu (tās ir no 800g-1.5 kg smagas tās ir dikti badīgas vienā vārdā sakot tās visu čakarē)

vienkārši lielās netiek pie barības jo tā jau ir apēsta!! ko un kā labāk darīt??!!

Liels paldies!!

Atbild Aivars Rudzinskis

ja esi nopircis tādas boilas, kuram nevar adatu izdurt cauri, lai tās neizjuktu, tad tie nu ir pēdējie mēsli un diez vai zivis tādas gribēs ēst. ja nu gribi mēģināt, var tās pakaltēt sausā ēnainā vietā - vajadzētu tapt cietākām. otrs variants - boilai nevis matu dur cauri, bet to boilu piesien pie mata.

liels daudzums mazu karpu bieži vien jauc makšķerēšanu. kurš tur netiek īsti pie barības gan ir jautājums, jo ne jau lielās respektē mazās. drīzāk ir tā, ka lielā zin, ka tur, kur daudz barības, mēdz būt ziepes, tāpēc labāk turas maliņā un klusi vēro laiku pa laikam zlasot pa kādai mazāk uzkrītošai boilai. teoriju par to, kā nodalīt lielās no mazajām ir daudz. ir teorija par lielākām boilām, tomē tai es diez ko neticu. labāk liec savu lielajai karpai domāto āķi ar boilu kaut kur maliņā no lielā iebarotā laukuma, tā drīzāk tiksi pie normāla izmēra.

Atbildēts: 26.augusts 2007, 21:54 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kembels

labdien nu es sovasar visu laiku nedela 1 reizi braucu karpas uz dunalkas diki vienreiz mes divata pa pusi stundas 6 karpas un kops tas reizes es visu laiku lietoju to pasu esmu iebaroju ari ka toreiz un kops tas reizes es iemetu pludinu un man vinu visu laiku nesa un pa bridim parausta bet zem udens rauj reti kapec ta?? varbut jamana vieta vai esma bet udeni visu laiku netalu no pludina leka es nezinu kas par vainu visadusdzilumus esmu izmeiginajis varbut vari palidzet ar kadu padomu

Atbild Aivars Rudzinskis

lasi iepriekšējo atbildi!

Atbildēts: 24.augusts 2007, 22:36 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Krisjanis

Sveiki.

2005. gada rudenī tika ielaistas karpas jaunajā, lielākajā no visiem, dīķī. Pārsvarā 500g - 800g lielas (varbūt ap 50-80 gab).

Ar nepacietību gaidīju, kad beidzot varēšu puslīdz nopietni ķert karpas.

2006. vasarā (jūlijā) no laivas netālu no krasta (seklumā, ap 1.60 m dziļums) iemēģināju. Kā jau mazas un dumjas, ķērās daudz un bieži. Kopā laikam ķēru tikai kādas 3 reizes, skaidrs, ka jāgaida kamēr izaugs.

Šogad izdomāju, ka sākšu ķert no krasta, jo ar laivu ir čakars (dēļ vēja pārsvarā). Izvēlējos vietu un sāku. Dažreiz iebaroju, dažreiz nē. Sākumā ķērās gandrīz tik pat bieži kā pirms gada, bet tad, kaut kad nesen, ja nemaldos jūlija vidū nogrieza kā ar nazi. Karpas vairs vispār neķērās. Karūsas un līņi mierīgi griežas, nāk iebarotajā laikā, zog citiem domāto ēsmu, bet karpas nekā. Tikai nesen 2 gabalus (2,7 kg / 1,6 kg) noķēru, par ko nobrīnījos. Vienu vēlā vakarā, otru pa dienu, ļoti nervozi sagrāba un aizplēsa kā kauta. Protams, noteikti daudzi teiktu, ka nārsts utt. Bet nu, ūdens temperatūra tagad mainījās vairākas reizes un nārstam jau tā kā siltu vajag ilgāku laiku.

Nekas īpašs nav mainījies, barība tā pati (maize, kas pārstrādāta mīklā + mazliet barība smaržai). Nav nekādu baigo izmaiņu bijis, barības nav pārāk daudz, sakarā ar to, ka ir daudz citu zivju (karūsu, līņu, asaru). Neviens cits tur neķer.

Mans jautājums būtu - kāpēc tā? Kāpēc karpas tik pēkšņi sāka slikti ķerties?

Mana vienīgā teorija būtu, ka varbūt +/- visas ir pa reizei noķertas un tagad būs jāgaida gads vai divi, kad viņas aizmirsīs iegūto mācību un atkal sāks ķerties. Vismaz tāda shēma darbojās, kad bija 8 karpas maziņā dīķītī. Tur gan viņas uz pludiņu vairs vispār nevarēja noķert, jo biju pieradinājis uz peldošo maizi.

Atbild Aivars Rudzinskis

pirmkārt, vajadzētu pašam padomāt, ko esi visā tai lietā mainījis, ka pārstāja ķerties. mainītas auklas, āķi, vieta, ēsma utt? varbūt esi iemīlējies? tad ar diez ko neķeras.

ja nekas ar tevi un taktiku nav mainījies, tad varbūt zivis aizmigrājušas uz kādu citu vietu - dziļāku, zāļaināku utml. mazas tās tiešām ķeras kā dullas, bet ilgi tā nekad nepaliek. var jau, protams, pieņemt to, ka tās ir tikušas uz āķa un tāpēc vairs negrib ķerties, bet tur jau ir tā makšķernika māksla piemānīt zivi un būt viltīgākam par to. ja zivis paliek gudrākas, tad arī tev jāpaliek gudrākam - ķerot ar vieniem un tiem pašiem ieročiem eldorado agri vai vēlu beigsies jebkurā vietā. eksperimentē, mācies, atzīmē visu, kas izdevies un neizdevies un ar pieredzi nāks arī zivis. lai veicas!

starp citu, ir gadījies sacensībās noķert karpu, kas tikko jau pabijusi uz kaimiņa āķa.

Atbildēts: 24.augusts 2007, 22:35 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Eidis

Man draugs atveda no Vacijas visādas sastāvdaļas boilu izgatavošanai ar visām receptēm,trūkst tikai tāda laktalbumīna,ja es pareizi iztulkoju,kas tas tāds varētu būt un, vai to,vai kaut ko līdzīgu var dabūt pie mums.Un vēl,cik varētu maksāt boilu izrullējamie.Pēc kilograma izrullēšanas ar rokām,man tās boilas uz beigām sāka palikt arvien lielākas,bet sīkie vispār pieteica streiku.

Atbild Aivars Rudzinskis

http://www.carpcenter.at/fhs/template_carpcenter.php?IncMod=ModShopSta...=

redz, kur var nopirkt, noteikti ir arī citi interneta veikali. sastāvdaļa diezgan būtiska, uzlabo boilas kvalitāti ievērojami. satur līdz 88% proteīna, garšo labi. jagribi meklēt aizstājējus, parocies internetā, es pats lietoju gatavos miksus, jo sajaukt sausās sastāvdaļas mājas apstākļos ir ļoti grūti.

boilu rullēšanai tev vajadzēs pistoli ar uzgaļiem, ar kuru izspiež dažāda diametra desiņas un rullējamos paliktnīšus - tie ir ar noteiktu izmēru (10mm, 12mm, 14mm utt.). ražotājs viennozīmīgi Gardner. Karpu Nams solījās ievest, bet kad būs, nezinu. ja nav, pasūti internetā, piem, www.tacklebox.co.uk , ja negribi ražot rūpnieciskos apmēros, ņem visu lētāko un būs ok. pāris desmitos latu iekļausies plus pasta izdevumi.

Atbildēts: 22.augusts 2007, 00:22 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā janis.ru

Atskaite par sārumu.

Dariju kā ieteicāt, pva maisiņš vienā ezera stūrī, iebaroju otrā, medus bola (ne traper) un kukurūza palika neskarta.

Lai īsnātu laikuie baroju cerīgas vietas, un sāku gaidīt līni.

Rezultātā lielākā zivs, plaukstas izmēra plicis, bet zupa sanāca garšīga.

Atbild Aivars Rudzinskis

arī biju makšķerēt brīvdienās un arī nulle. varbūt bij vērts pievērst uzmanību copes lietu kalendāram?...

Atbildēts: 20.augusts 2007, 11:59 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā janis.ru

Sveicināti MEISTAR.

Ir doma pasēdēt 3 dienas Sārumezera krastā, pagaidīt kādu karpu, barot taisos ar Dobeles kombikorms + Traper + kukurūza (putraimi un bonduel) + medus. Uz āķiem 1) boila ar medu, 2) Kukurūza, 3) gribētos arī kartupeli Tikai nemāku novārīt šķīst ārā.

Būšu pateicīgs par padomu, Ja ko taisos darīt nepareizi.

jānis

Atbild Aivars Rudzinskis

īsti nezinu, kas ir domāts ar Traper. vai boilas? nav tās pašas labākās, bet nav arī sliktas, cilvēki ir ķēruši uz tām. karsts un sutīgs tagad laiks, es varbūt vispār nebarotu, drīzāk čakli meklētu vietu, kur to zivi var ieraudzīt. iebarosi un būsi 3 dienas piesiets pie vietas. ja nu uznāk kādi negaisi vai vismaz stiprāks vējš, tad gan var gadīties laba cope. ja kaut kas ķeras, tad jau var sākt barot vairāk. ja kartupelis šķist ārā, tad vajag mazāk vārīt. uztaisīt viņu tādu, lai iemetienā turētos uz mata vispār ir ļoti grūti. labāk uzlikt uz mata, āķi ar kartupeli PVA maisiņā un tam vēl klāt kādas sausas birstošas lietas, tipa kombikormu, maisiņu ciet un droši var mest iekšā ar garantiju, ka kartupelis turēsies. lai veicas un pastāsti, kā gāja.

Atbildēts: 14.augusts 2007, 21:52 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā briedis

uz kādas makščeres var noķert lielu karpu

Atbild Aivars Rudzinskis

lielu karpu var noķert uz lielas makčeres

Atbildēts: 13.augusts 2007, 22:45 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā toms004

Sveiks

A kut tad labāk glabāt boilas kuras ir maisos bez tā dipa?

Es makšķerēju maksas dīķī(parasti) tur ir lielas karpas protams arī mazas un arī sīkzivis, man uz boilas ir daudz copju bet ārā nāk maz,vienreiz pat noķēru mazu breksi. Vai boila ir jāsagriež mazāka??? Vai ir vērts boilu griest klāt barībai??? Paldies!!!!

Atbild Aivars Rudzinskis

boilas, kas iegādātas veikalā, ir paredzētas glabāšanai tajos pašos maisos, vēlams pēc iespējas slēgtā veidā, neko īpašu tur izgudrot nevajag. brekši ķeras uz boilām kā traki, sevišķi, ja tuvumā nav karpu. izmērs te diez ko nepalīdz, ir gadījies dabūt puskilobreksi uz divām 20mm boilam sniegavīrā. boilas pievienot iebarojamajai barībai var un bieži pat vajag - karpas pie tām ātrāk pieradīs un ņems drošāk. tās var likt klāt gan veselā, gan sagrieztā veidā. pāsu boilu, ko liek uz āķa parasti apgraiza tādēļ, lai tā labāk smaržotu, kā arī lai atšķirtos no visa pārējā, kas ir iebarots.

savukārt galvenais jautājums - ko nozīmē daudz copju, bet ārā nāk maz? kā tas izskatās? kas, tavuprāt, ir cope?

Atbildēts: 8.augusts 2007, 23:28 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā toms004

Sveiks

kur uzglabāt boilas kas ir aromatizētā sīrupā, ledusskapī, pieliekamā,vai skapī kur glabāju barību?

Paldies.

Atbild Aivars Rudzinskis

ja domāts ir tā sauktais dips, tad parasti tam īpašu glabāšanas noteikumu nav, jo tie neļauj gaisam tikt klāt pie boilas līdz ar to ar boilu nekas slikts nenotiks pat tad, ja tā ir paštaisīta boila bez konservanitem - vari glabāt kaut vai zem gultas un ikreiz pirms gulētiešanas sakratīt. tomēr dažiem dipiem uz iepakojuma norādīts, kā jāglabā, piem Nutrabaits Trigga dips ir jāglabā ledusskapī. arī iegādājoties veikalā pievērsiet uzmanību, vai šāds dips tiek izņemts no ledusskapja vai no plaukta, ilgstoši stāvot plauktā tas maina savu sastāvu.

Atbildēts: 8.augusts 2007, 00:40 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager