Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.

Atbildes

Jautā gintsgg

Paldies par atbildi , katrā ziņā Jūsu raidījumi ir daudz interesantāki un pamācošāki par pārējiem tv pieejamiem copes raidījumiem , par ko viņi arī nebūtu , es cenšos nepalaist nevienu Jūsu raidījumu garām , ar lielu nepacietību gaidīsim septembra raidījumu par zandartu copi straumē .

Atbild Normunds Grabovskis

paldies par labiem vārdiem, ir jau plānos gan trolings ar kuģīšiem - mānekļu vadīšana paralēli laivai, ir trolings ar dažādiem daunrigeriem ieplānots, gribās arī vienu ievadu mušiņcopē parādīt - pats nekad neesmu to kātu rokās turējis, daudz ko gribās parādīt, vajag tikai laiku un nedaudz naudas, dotajā mirklī nav ne viena, ne otra.....

Atbildēts: 11.augusts 2010, 08:51 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā mirtins

Nu beidzot sapratu, ka copēt galīgi nejēdzu. Kamēr biji prom, nobraucu līdz Rīgas HES dambim. Copēju tur, kur iepriekš biju redzējis sēžam makšķerniekus. Makšķerēju ar maču. Pirmajā reizē totālo necopi novēlu uz to, ka bija stiprs sānu vējš, es tolkam nemācēju precīzi dziļumus pamērīt, jo baisi stiepa auklu. Arī barība nesanāca tāda kā gribētos... Nākamajā dienā aizbraucu tur pat. Līdzi bija arī 7m bolonēze. Tai uzliku resno stacionāro pludu, piekāru riktīgu svina bimbuli un izmērīju dziļumus. Nostaigāju pa labi, pa kreisi vairākus simtus metru un kādu stundu mērīju dziļumus - nekādu izmaiņu - viss viens liels galds ar dziļumu nedaudz pār 4 metri. Protams, atkarībā no svaigi ielietā betona, bija vietas, kur mazliet (cm 5 - 6) dziļāks vai seklāks. Taču galvenā cerīgā vieta - slīpuma nogāze. Nolēmu iebarot nogāzes beigas, tur, kur aiz tās grunts mazliet paceļas par kādiem 5 cm. Copēju vakarā no plkst.19 līdz tumsai. Barība - lielās pakas bruda breksis + lielais breksis no Salmo. Piešprice pinki un motils. Uz āķa baltie ar motili dažādās kombinācijās, sākot no viena motilīša līdz veselai čupai balto. - rezultāts - NE copes!!!! Jāatzīst, ka uz gaišā betona tajās dienās necopēja neviens aborigēns. Vīrus redzēju uz tumšā vecā... taču pa lielo gabalu nevarēju saprast vai šie kaut ko velk..... Nu ja... pašā vakarā izvilku vienu priekš uzpludinājuma lielu (ap 20 cm) vimbiņu. Tas arī viss.... Varbūt zivs aizgājusi uz dziļumu... taču līdz dziļumam pasniegties nejaudāju... Mērot dziļumu, mēģināju aizmest maksimāli tālu - nekādu izmaiņu... viss viens tie paši 4 metri... Tā lūk man gāja ar betonu :DDDD

Atbild Normunds Grabovskis

aborigēnu takas ir neizdibināmas......, bet ja vietējie tur nesēž, tad tas nav labs rādītājs, vietējie ne no šā, ne no tā iesēdētās vietas nemaina, ko tu zini, kas tam betonam ir klāt, lai viņš to slodzi tur, iespējams, ka zivis tāpēc tur neturās, tu uz savu veco brekšu vietu uz stāvajiem akmeņiem neesi bijis?

Atbildēts: 10.augusts 2010, 12:40 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā gintsgg

Gribēju pateikties par izcilo raidījumu par zandartu copi Ķīšezerā , domāju ka šis ir labākais šā gada raidījums , paldies Jums , paldies operātoram , paldies Arvim par izcilo sniegumu . Palasot atsauksmes par raidījumu internetā , arī var atrast tikai slavinošus komentārus . Nesen biju ar Arvi kopējā copē un protams runājam par raidījumu un par copi vispār . Nonācām pie slēdziena ka zandartu cope straumē stipri atšķirās no copes ezerā . Vai nevarētu noorganizēt vēl vienu raidījumu kur tas pats Arvis parādītu zandartu copi Daugavā , straumē ? Domāju tas daudzus interesētu .

Atbild Normunds Grabovskis

nu internetā runā vieni un tie paši cilvēki, aptuveni 7-10, kuri pamatā ir plēsīgo zivju mušītāji, tāpēc viņiem arī patika raidījums...., bija jau labi, bet vai labāk kā citreiz neņemos spriest, tomēr to, ka Arvis ir atkodis zandartus var redzēt , patīk viņam tā zivtiņa.

Par Daugavas zabndartiem noteikti vajadzētu raidījumu, domāju, ka septembra sākumā arī uztaisīsim, tagad kādus raidījumus veltīsim citām tēmām, jo ir taču arī brekšinieki, karpisti, mušiņotāji u.t.t.

Atbildēts: 10.augusts 2010, 09:21 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Roberts19

Labdien.! Es vēlētos jums pajautāt sekojošu lietu.!

Esmu 17 gadu vecs jaunietis. Man ļoti patīk makšķerēšana. Mēs parasti braucam copēt uz Sesavas .Ez.! Tur mēs parasti vēlamies noķert līņus.Bet ir sanācis tikaj 3 reizes. Vai jūs varētu pastāstīt ar ko vajadzētu iebarot(majas apstaklos pieejamais) , cik (g) Pludinu , u vēl nepieciešamo. Paldies.

Atbild Normunds Grabovskis

vecīt, neslinko, pārlapo šo lapu, pavasarī tieši par līņiem un barošanu mēs daudz runājām.....

Atbildēts: 10.augusts 2010, 09:18 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā asariitis

Sveiks

Cik maksā firmas salmo mušiņkāti priekš iesācējiem?

Jau iepriekš paldies.

Atbild Normunds Grabovskis

ap 20 ls

Atbildēts: 10.augusts 2010, 09:17 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā StormsLV

Sveiks!

Man interesē kādu kātu izvēlēties no fīderiem-copēju Ventā, Gaujā un dažreiz Daugavā. Manas domas velk uz 3,6m un 100gr.

Atbild Normunds Grabovskis

visnotaļ laba izvēle, ja gribēsi ar šo kātu copēt arī Daugavā , kur ir asās krasta kantes, tad var būt tomēr ņem 3,9 m kātu, būs vieglāk uzcelt barotavu augšā, man ir gan 3,6, gan 3,9 m kāti un ir ok abi

Atbildēts: 10.augusts 2010, 09:16 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā cure

Sveiks Normund!

Saskatijos tavus raidijumus,kur Tu Gauja cope uz fīderi! uztaisiju to vienkarsako versiju,lietoju traper feeder baribu,mušu kapurus,slieciņas,bet visu laiku raudas un asari un bija ari 3 plaukstas lieluma plicisi un vis,domaju jau ka nu ir ok,bet nekā!lietoju 6 numuru akus,zelta krāsā,20 gramigu barotavu,apalo! vienigais kas man nav,ta ir pita pamataukla,bet es jau domaju,ka bez tas var iztikt,man ir virsu 0.28 un pavadinam 0.2,laikam jau pa resnu!

visu daru ka Tu radiji raidijuma,ar dzilumu merisanu,iebarosanu,kad samekleta kante vai bedrite,tad aizlocu auklu aiz tā plastmasiņa,kas ir uz spoles un visi iemetieni ir ok,bet šie kā nav tā nav!

Tad jautajums,varbūt viņi tur nav,tajā vieta kur es copēju?!? Bet ezers ir labs un brekši ir iekša daudz!Un vēl,cik garas pavadas likt,es lieku tādas ap 30 cm!?!

Varbut iesaki,pamaci kautkā savadak!

Ieprieks paldies par atbildi!

Atbild Normunds Grabovskis

āķis viennozīmīgi ir pa lielu, arī pavada varētu būt 0.16-0.18mm, pavadas garums var būt tie 30-40 cm, kāpēc tev neķerās brekšuki .... grūti pateikt, var vainot vietu, bet ja citi tajā vietā brekšus ķer, tad vieta nav pie vainas, varēt vainot barību, bet raudas un ašuki pienāk, tātad arī vismaz maziem brekšukiem vajadzētu pienākt, ēsma , nu ēsmai pat reiz vietumis vislabāk der makaroni, bet nu vismaz kādam vajadzētu apēst arī tavu slieku, godīgi sakot nezinu, sāc ar vietas maiņu, pamēģini pabarot divas distances, pašu piekrasti, ja tur ir pirmā kante un tad maksimāli tālu distanci, pavēro, kur veči ķer brekšus, kas tajās vietās ir tāds, kā nav tur kur tu sēdi

Atbildēts: 10.augusts 2010, 09:14 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā ledus

sveiks, vai Tu kaa specialists man kaa iesaaceejam vareetu ieteikt kaadu labu vietu Lielupee kur patesteet feederi???

jau ieprieksh paldies!

Atbild Normunds Grabovskis

lai saprastu kas ir fīderis, kā to mest, kā nolikt un kā izskatās cope vari apsēsties jebkurā Lielupes vietā, pliču, raudu un brekšeļu visur ir daudz, ļoti jāeksperimentē ar ēsmām...., ja ruņa iet par jau rupjākām zivīm, tad .... diez vai būšu īstais padomnieks, man Lielupes lielie brekši kaut kā nedodās rokās

Atbildēts: 10.augusts 2010, 09:07 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Andreasltd

Sveiks!

Iegadajos medium-heavy feederi. Tests50-150gr. Bet pati cietaaka spiciite ir 3.5oz, kas vareetu buut 100gr. Jutu, ka 100gr. barotavu ar iebarojamo iekshaa nevaru pamest normali. Vai Juusu servisaa iespejams iegaadaties cietaakas spiciites, piemeeram 5oz, kas buutu tie max. 150 gr. kata garums man 3.90m

Atbild Normunds Grabovskis

gaidu Browning preces ienākšanu, pasūtījis esmu visu cietību spices, bet vai atnāks garantijas nav...., tikko parādīsies tā došu ziņu

Atbildēts: 10.augusts 2010, 09:05 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ms13

labdien.kada veida un uz kadas esmas jaker sigas?domats kert ezera Kals.paldies

Atbild Normunds Grabovskis

nu ko es tev nemācēšu pateikt, to nemācēšu, savā mūžā, vasarā esmu noķēris tikai divas sīgas un tās pašas netīšām

Atbildēts: 5.augusts 2010, 12:38 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager