Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.

Atbildes

Jautā CORAPALA

sveiks vēlreiz Normund,iepriekš rakstiju Tev par savu skādi;proti pirmajā copē ar jauno fīderi(Browning 330)pie pieciršanas salūza spicīte,biju aizgājis uz salmo veikalu tur no sākuma pieklajīgi mani pasūtija,otro reizi aizgāju,teica;lai gaidot maija beigas tad varēšot samainīt spicīti,lai droši ņemot otru spici un bracot uz copi,vakar tā arī izdarīju,ar čomu aizbraucu uz Piņķu kanālu pie Babītes ezera,uzliku 10 gr.barotavu,0.10 pītā aukla,pasēdēju kādu stundiņu,2-3 reizes pārmetu,te pēkšņi bija cope,piecirtu,un kāts pušu pa vidu salūza,kas tas tāds par sūdu ko man ir iesmērējuši,var būt es neesmu sapratis kautko,varbūt tas kāts nemaz copeij nav domāts,bet pie sienas karināms dekors,:-(((piecirtu es nemaz tik stipri,tad jau manam spiningam bija jāsalūzt kādas reizes 300,pie daudz lielākiem rāvieniem.ko man tagad darīt?!!pie kā man griesties,Salmo veikalā kas ir uz Daugavgrīvas ielas,pie kāda kompetenta cilvēka,nevis parastajiem pārdevējiem?!!

Atbild Normunds Grabovskis

pazvani man iepriekš un brauc uz veikalu, samainīsim tev to bēdu ieleju un aizsūtīsim to ražotājam atpakaļ, tiesa rīt - parīt man ir sapulces dienas garumā, pārējās dienās zvani droši

Atbildēts: 17.maijs 2010, 10:13 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā kccompany

Sveiki!

Laiku pa laikam sanāk makšķerēt Daugavā un Pērsē ar gruntsmakšķeri un esmu novērojis jocīgu lietu.

Kāmēr neiebaroju ir cope-bet diezgan neaktīva, viss it kā notiekās.Tiko iebaroju tā cope tiek noņemta kā ar roku un vairs neatjaunojas -esmu pat gaidījis līdz pat 6 stundām.Barībai lietoju grauzdētu kaņepi un brekšu barību no firmas SENSAS,mazliet piejaucu auzu pārslas.Vai varētu būt tā ka breksis sajūtot saldo barību aromātu ņem vagu?Varbūt SENSAS ir pamainījis sastāvu barībām? Šādi brīnumi notiek jau no pagājušā rudens!!!

Atbild Normunds Grabovskis

Sensas neko nav mainījis un nemainīs savās receptēs, tāpēc vaina nav barībā, bet kaut kur citur, ir arī man bijušas pāris fīdera copes reizes Daugavā, kad liekās, ka sēdi vannā, bet pienākot vakaram zivis atdzīvojās, bet tas ir vairāk tā kā vasaras otrā pusē, kad zivis daudzviet zivis pārslēdzās uz nakts režīmu. Kā tu baro un vai esi pārliecināts, ka pats ķer uz savas barības????

Atbildēts: 17.maijs 2010, 10:10 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā janko100

Sveiki! kā lai zin cik daudz ūdeni jāpieliek barībai, lai nebūtu ne pa sausu ne pa mitru

Atbild Normunds Grabovskis

tikai un vienīgi uz izjūtām, pietam katra barība uzsūc ūdeni savādāk, tāpēc arī vienmēr visur uzsveru, ka ūdens jālej klāt ļoti mazām porcijām

Atbildēts: 17.maijs 2010, 10:06 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Upic

Vai pārdevēji Daugavgrīvas veikalā mācēs man uzstāstīt un parādīt kā siet un darboties ar fīdersistēmām, varbūt kurš, jo visās jomās eksperti nemēdz būt?

Cik ilgi uzglabājas mušu kāpuri un kā viņus pareizi uzglabāt?

Atbild Normunds Grabovskis

Daugavgrīvas ielas Salmo vaikalā ir pāris pārdevēji, kuri paši copē ar fīderi, tāpēc droši vari braukt, esot veikalā uzprasi vai es esmu uz vietas, ja būšu, tad cik zinu, tik parādīšu

Mušu kāpurus vislabāk glabāt ledusskapī, tad viņi kādu nedēļu, ja nav dabūjuši uzsilt, dzīvos, ja atstāsi tārpus siltumā, tad viņi pēc dienas divām būs brūni

Atbildēts: 17.maijs 2010, 10:05 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā natureboy

Sveiki!!

Sakrājušies daži jautājumi, kurus gribētu uzvaicāt!!!

1) kādu auklu ieteiktu mačkātam un cik garas lietot pavadas copējot ezerā un karjerā.

2)copē ar fīderi esmu iesācējs un kā tāds arī devos iemēģināt uz tuvējo karjeru savu jauno kātu.kā iesācējam sistēmu izveidoju pēc iespējas vienkāršāku (varbūt ne pareizāko)-uz pamatauklas griezulis ar karabīni, kur pievienot barotavu, tālāk lodīte un griezulis, kuram klāt liku pavadu.baroju ar Salmo breksis un fīderis.tā nocopējis arī ne copi neredzot sašļuku dušā.kādi ieteikumi man kā iesācējam šajā jomā un kur varētu būt kļūda?

Paldies jau iepriekš!!!

Atbild Normunds Grabovskis

mačkātam izmanto tikai monofilo auklu, es pats izmantoju Salmo Specialist Feeder auklu 0.20mm diametrā un esmu ļoti apmierināts, labi grimst, laba nodilumizturība, pavadiņu garums copējot ezeros var būt dažāds, standartā 25-30 cm, bet noteiktos apstākļos tas var būt arī 70 cm, bet var būt arī 10-15cm, viennozīmīgi pateikta ka vajag tā un nekā savādāk, nevar.

karjeras vispār ir ļoti interesantas ūdenstilpnes, zivju uzvedība tur ir pavisam savādāka kā citos ūdeņos, vismaz cik man ir bijusi darīšana ar karjerām, parasti karjeras ir avotainas un puie grunts ir auksts ūdens, tāpēc es tavu neveiksmi vairāk gribētu norakstīt uz karjeru, nevis ko citu, vienkāršākā fīdera sistēma ir sistēma ar pretsavērpēju, izver pamatauklu cauri pretsavērpējam, piesien galā vidēji lielu griezulīti un viss, pie griezuļa sien pavadiņu

Atbildēts: 17.maijs 2010, 09:59 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Zivmens

Sveiki Normund. Esmu zvērīgs makšķernieks ar grundtenēm, bet tagad ļoti sāka pievilināt karūsu un līņu cope. Gribēju pajautāt, varbūt tu kaut ko zini par karūsu un līņu copi tieši babītē. Kur meklēt kārūsu un līni, ar ko piebarot, kādus pludiņus labāk izmantot un ēsmu. Esmu iesācējs tieši karūsu copē uz pludiņu babītē. Būtu ļoti pateicīgs ja tu pastāstītu īsi kaut ko no tā ko tu zini. Paldies jau iepriekš.

Atbild Normunds Grabovskis

tā ir ļoti plaša tēma, kuru nevar tā divos vārdos izrunāt, ja esi Rīgā, tad iebrauc Salmo veikalā Juglas centrā, tur strādā vīrs vārdā Česlavs, viņš ir zvērināts Babītes līņu un karūsu copmanis, protams rīki viņam ir diezgan monstrīgi, bet padomus par daudzām lietām viņš tev dos labus un noderīgus

Atbildēts: 13.maijs 2010, 13:53 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Elmca

Labdien Normund! Vispirms nedaudz raksturošu sevi.

Nu jau esmu brekšu makšķernieks tikai kādu ceturto sezonu, takā vēl ir daudz jāmācās :). Pārsvarā tomēr esmu ezeru makšķernieks. Vislielākie brekšu lomi man nāk no Alūksnes ezera.

Ļoti gribējās Jums patekt paldies par pēdējo rakstu "Pavasara portfeļus piemērot" žurnālā "Copes lietas" maija numurā. Es ļoti ceru, ka ar to rakstu tas tā vienkārši nebeigsies. "Karpu lietas" regulāri tiek apraksītas žurnālā, ierosinu izveidot līdzīgu nodaļu par brekšiem. Šī zivs suga to ir pelnījusi, es tā domāju.

Jautājums. Vai plāno uzrakstīt kādu rakstu par īpatnībām brekšu makšķerēšanai ezeros ? (ieteicamais inventārs pludi, pavadas, izsvarošana, un galu galā arī ķeršanas filozofja) Jau iepriekš pateicos par atbildi! Ar cieņu, Elmārs.

Atbild Normunds Grabovskis

BREKSIS tas ir forši .....

ar tiem rakstiem ir tā, ka esmu savos darbos ieracies līdz un pāri ausīm un parasti rakstus nododu pēdējā mirklī, CL tas ne īpaši patīk un iespējams, ka viņi vairs manus rakstus negribēs publicēt, tāpēc neko solīt uz priekšu nevaru

toties tagad man ir iespēja runāt TV , abi mūsu raidījuma tehniskie puiši arī ir copmaņi, tāpēc ceru, ka daudzas sarežģītas tēmas varēsim parādīt savos raidījumos, tā kā neplānojam laist ēterā atkārtojumus, tad ir ieplānots plašākas tēmas rādīt vairākās sērijās, bet nu pat ir tikai sākums, jāieiet kaut kādā ritmā un tad jau būs ok

Atbildēts: 13.maijs 2010, 13:50 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā traktorisccc

liels paldies par jauno raidījumu!

domāju, ka visiem būs daudz ko mācīties no tiem.

skaidri iezīmējās atšķirība starp parastajiem makšķerniekiem un tevi, kā pro līmeņa copmani, tādēļ iešāvās prātā- varbūt kādā raidījumā var paanalizēt kāda vidusmēra makšķernieka kļūdas, kādēļ vienā un tajā pašā upes posmā tev ir zivis ar kaudzi un viņam tikai pāris raudas un sapalbērni.

otra lieta- raidījumā tu ķēri brekšus 1m dziļumā, tas ir tas īstais dziļums, kur meklēt, jo man vienmēr licies, ka brekšus ķer bedrēs..

Atbild Normunds Grabovskis

par raidījuma novērtēšanu paldies, kas attiecās uz brekšiem, tad agram pavasarim straujās upēs šādi seklumi ir tieši riezē,jo tur vienkārši dziļumu nav....., lielos vilcienos brekšus meklēt tomēr vajag lēnākos posmos un uz dziļumu kantēm, ir izņēmumi, piemēram Gaujā, bet lielos vilcienos tomēr dziļumi

Atbildēts: 13.maijs 2010, 13:09 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā agnoss

Labdien. kad un kur būs redzamas jūsu veidotās makšķerēšanas parraides? paldies

Atbild Normunds Grabovskis

TV raidījums ir redzams fishing.lv, sadaļā -ar makšķeri, tur pat reiz ir tikai pirmais raidījums, pirmdien parādīsies otrais

Atbildēts: 13.maijs 2010, 13:07 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā armiss

Sveiks meistar!!!

Gribetos kadu dienu aizskriet uz Salacu Salacgriva uz feederi pasedeet. KA tu domaa kuraa krastaa butu labaak sedeet uz feederi? Vai pietiek ar sliecinjaam vai vajag nemt liidz vel kaadu tarpinju vai makaronu vai kukuruuzu? UN vai naktii sezot varees sakert zivis, vai tomer riita agrumaa labaak? Jau ieprieks paldies!!!

Atbild Normunds Grabovskis

man pašam Rīgas krasts ir mīļāks, sevišķi ja runājam par rajonu pie paša tilta un kādu kilometru uz augšu, ja tu prasi manas domas par ēsmām, tad es saku, ka braukt copēt tikai ar vieniem tērpiem ir muļķīgi, sevišķi ja tie vieni tārpi ir sliekas, noteikti vajag līdzi arī mušu kāpurus un Salacgrīvai arī vārītas grūbas, jo tur zivis gadu gaitā ir pieradinātas pie grūbām.

Par nakts copi neko pateikt nevaru, jo naktīs copēt nemīlu, dikti patīk gulēt, mans copes laiks tomēr pamatā ir diena

Atbildēts: 13.maijs 2010, 13:06 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager