Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.

Atbildes

Jautā gusepee

sweiki!gribeju vaicat vai pasam ir iespeja kados dīķos,kanālos,upēs vai ezeros skalot motiļus.kuras vietas tie labak uzturas un ar kadiem instrumentiem tos labak saķert.Paldies!

Atbild Normunds Grabovskis

motiļi dzīvo praktiski visos ūdeņos, bet ne visur vienādos daudzumos, tāpēc viennozīmīgi pateikt kur tie ir un kur nav nevar, ir jāskalo un jāmēģina, motiļu skalošanai nepieciešams speciāls kauss, to jātaisa no smalka sieta, izmēri ne mazāki par 50*50 cm, kausu iestiprina garā koka kātā, ne īsāka par metriem 4, tad izskaldi palielu āļiņģi, iegrāb ar kausu grunti un izskalo, kausā paliek akmenīši, gliemežvāki un visādas dzīvās radības, tajā skaitā arī motiļi. Mana pieredze rāda, ka motiļiem pārāk dziļas dūņas nepatīk, tie labprātāk dzīvo vietās, kur ir neliels dūņu slānis, ir smalki akmenīši, smilts, tomēr pieļaju, ka katrā ezerā ir savādāk. Katrā gadījumā, ja pie mājas atrod labu motiļu vietu, tad veikalā vairs var neiet, pietam vienā reizē var saskalot vairāk un turēt motiļus spainī ar dūņām, tā viņi pagrabā dzīvo pat mēnešiem ilgi

Atbildēts: 17.marts 2010, 11:20 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā natureboy

Sveiki!

Tuvojas sezona un beidzot briestu iegādāties savu pirmo fīderīti.Gribētu uzjautāt, ko Jūs varētu ieteikt.Kam man būtu jāpievērš uzmanība iegādājoties kātu, ja pamata cope domāta stāvošos ūdeņos-ezeri, karjeri, bet šad tad var arī nākties kādu upi pamocīt.Tagad veikalos redzēju diezgan lielas atlaides šādiem kātiem.Vai ir vērts pirkt tagad vai arī gaidīt jaunos pievedumus?Un vēl, vai Robinson kātiem spicītes ir pieejamas atsevišķi?Pagaidām Paldies!!!!

Atbild Normunds Grabovskis

Par Robinsoniem neko nevaru teikt, jo nu jau gadus astoņus ,točna, nēsmu tos rokās turējis, varu runāt par Salmo fīderiem, man ir gan Elite , gan Diamond sēriju fīderi un varu teikt tikai to labāko, trijos gados neesmu neko ne lauzis ne sitis, pietam es ar inventāru apejos diezgan barbariski, bieži vien pārslogoju, cērtu ar visu savu pusotra centnera masu, bieži vien aizmirstu kātus ielikt kātu somā u.t.t. . Droši izvēlies Diamond fīderi līdz 100 vai 130 gramiem un būsi apmierināts, varēsi droši i uz pavasara vimbu pasēdēt i līni no zālēm izstiept i kaprīzu lielbrekša copīti redzēt, pietam, ja arī kas notiks, tad ražotājs ir tepat blakus, aizej un samaini vai saremontē , cenas veikalos nu jau ir tādas kādas tās būs visu sezonu, fīderiem šogad cenas ir vidēji par 20-25 % zemākas kā pagājušjajā gadā.

Atbildēts: 7.marts 2010, 08:51 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā dzelzsvirs

dzelzsvirs

Atvainojos, bet man gribas pasūdzēties par makšķerēšanas kartēm .Esmu pensionārs 63gadi. Par karti 10 ls. bet man vēl jāapgādā 4 cilvēki. Varbūt Jūs varat caur kādiem paziņām ierosināt labojumu likumā , lai makšķerēšanas kartes nevajadzētu no pensionēšanās vecuma sākuma. Citādi tie 65 gadi ir vdējais vīriešu dzīves ilgums ,un izmantot to atlaidi vairums var tikai pēc nāves.

Atbild Normunds Grabovskis

mjaaa no vienas puses gribās pasmaidīt, bet no otras puses es Jūs ļoti labi saprotu, diemžēl situācija ir tāda kāda ir, iespējams, ka arī Jūs neko neteiktu par MK cenu, ja redzētu kaut kādu atdevi no samaksātās naudas, pat reiz tiek veidota jauna, spēcīga organizācija, kuras mērķis būs sakārtot ar makšķerēšanu saistīto likumdošanu un sekot līdzi MK naudas pareizam izlietiejumam, es esmu apsolījie iesaistīties šīs organizācijas darbā

Atbildēts: 5.marts 2010, 10:02 | 5 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Aigars82

Sveiks Normund!

Interesē lielie lietussargi (Umbrellas) ar sānu malām, 2,50m diametrā, maximāli augsti un ar dubulto PVC pārklājumu, lai būtu 100% ūdensnecaurlaidīgi, zem kuriem ērti var darboties copes laikā ja ir nokrišņi vai baigā saule. Respektīvi, zinu, ka Holiday bija tāds modelis, bet nu kvalitāte tā ne visai. Vai uz jauno sezonu ir kādi jaunumi arī šajā frontē gaidāmi? Varbūt ir iespēja kaut ko šādu dabūt no kāda cita ražotāja ar kuriem sadarbojies!! Un kādas ir aptuvenās cenas. Paldies jau iepriekš.

Atbild Normunds Grabovskis

Pats sēžu zem Holiday lietussarga jau gadus 5, nav ne vaina, tik cik, ka viņš nav tik smuks kā citu firmu, uz vietas veikalos būs tikai šie, ja gribi pasūtīt, tad varu piedāvāt SENSAS, RIVE, BROWNONG lietussargus, cenas sākot no latiem 28-30 un uz augšu, pamatā visi sūta Sensas, tur ir vairāki modeļi un loģiskākas cenas, ja ir interese, tad pēc 17.03. iebrauc pie manis Salmo, līdz tam būšu USA, Pasaules čempī, parādīšu katalogos kas un kā, nākamais Sensas sūtījums būs uz maija beigām, bet var uzsūtīt arī atsevišķi, tad gan transports būs biki dārgāks.

Atbildēts: 4.marts 2010, 12:52 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Kuto

Swaix! Nav info kad salmo mājas lapā būs jaunais katalogs??? PLDS

Atbild Normunds Grabovskis

no pus marta sāks lādēt katalogu internetā, viss katalogs būs līdz marta beigām

Atbildēts: 4.marts 2010, 09:26 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Kuto

Yo Normunda kungs! Tuvojas pludiņu sezona (paldies Dievam) un man ir radušies daži jautājumi.

1. Vai mačkātam uz tālu distanci un dziļumu virs 5m ir jēga likt tievāku auklu un likt šoklīderi, lai teiksim 15 gr pludiņš neaizlido viens :) Nu vispār grūti formulēt bet nu teiksim - pamataukla 0.14 šoklīders 0.18 vispār ir kautkāda jēga no tā utt un ja ir tad pie šoklīdera jasien atkal tievāka pavada?

2. Ja man nav ticības ka iebarojamās bumbas nonāk tajos 7 metros un tikai tad sāk dalīties - ir kāda jēga likt tās bumbas PVA maiciņos?

Nu moška sviestainas domas, bet nu ziema dara savu galva pilna ar idejām utt kamēr vēl nau pie ūdeņiem - tur jau viss pats sakārtojas :)

Atbild Normunds Grabovskis

1. Personīgi es esmu pilnībā atteicies no tievām auklām uz spoles, lietoju tikai 0.20mm, tievākas es situ pušu iemetienā un tās'daudz ātrāk nogurst, wagleri ir pietiekoši dārgi, lai pa vienu copes reizi aizmestu pāris pludiņus..., pietam uz iemetiena attālumu es nezaudēju neko, kā jau esmu rakstījis, nelietoju waglerus mazākus par 10 gramiem nekur, pat seklā karpu dīķī, pamatā makšķerēju ar 12-16 gramīgiem wagleriem, atkarībā no attāluma, dziļuma un copējamās zivs lieku tievāku vai resnāku antenu, man gribās makšķerēt ar pilnu atdevi, nevis čakarēties ar pārsiešanu un pirms katra metiena domāt vai tikai kaut kas nepārplīsīs, tā kā ar maču ļoti bieži copēju arī šacensībās, tad droši varu teikt, ka šādai auklas izvēlei nav ne vainas, lietoju Salmo Specialist Feeder auklu, salīdzinoši lēta ar labu nodilumizturību un kā jau fīder aukla, smagāka, vieglāk nogremdējama, lai vējš netraucē copēt.

2. Var jau protams čakarēties un katru bumbiņu likt maisiņā, bet tas nav pŗāta darbs, jabkuru barību var samitrināt tā, ka tā vēl uz grunts minūtes 15 gulēs un tikai tad sāks strādāt, ja ir šaubas, tad izmanto barības līmi, šogad Salmo veikalos būs kolosāla līme no mana Poļu čoma Bruda, viņa recepte, ļoti laba līme, būs arī Sensas barības līmes, tā, ka nestreso, bet biki vairāk laika velti barības mitrināšanai un maisīšanai un viss būs ok, vienmēr iemet pie kājām bumbiņu, tad redzēsi kad viņa sāk ir .

Atbildēts: 3.marts 2010, 14:31 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā plakanais

Vasals , Normund .... vēlos iegādāties 6 vai7 m bezriņķu makšķeri ,, oriantējoši ap 40 ls ,,, Vai par tādu naudiņu, kas lādzīgs sanāk , ko vari ieteikt ? un kuros veikalos to varētu atrast ?

Atbild Normunds Grabovskis

6 metri makšķere pa šo naudiņu var sanākt tīri laba, par 7m jau nemāku teikt, veikalos diez cik daudz kvalitatīvas bezriņķu makšķeres neatradīsi, pircēju interese ir salīdzinoši maza par dārgā gala bezriņķenēm, tāpēc veikalnieki arī baidās tās ņemt sortimentam, varu ieteikt iebraukt Maver veikalā, viņi tā kā specializējās sporta lietās, ja neko neatrodi, tad dod ziņu, uz jūnija sākumu mēs sūtīsim SENSAS otro sūtījumu, varu pasūtīt, var maijā no Browning kaut ko pasūtīt, tā, ka apskaties kas ir veikalos un tad , ja kas, dod ziņu

Atbildēts: 3.marts 2010, 08:24 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā zuckisu

Labdien!

Ar ko labāk piebarot plici

dienu pirms copes

Atbild Normunds Grabovskis

jebkura brekšu, raudu vai universālā barība, var izmantot arī jebkuru kombikormu, saulespuķu spraukumus u.t.t.

Atbildēts: 2.marts 2010, 12:25 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā karpulens

Sveiks

Tā kā ir ideja aizbraukt uz Buļļupi pameiģināt kādu vimbu piemānīt,bet nekad ziemā tās neesmu ķēris tikai pavasaros.Par auklām viss itkā ir skaidrs,bet kādu murmuli izmantot,vai najag iebarot un kur viņu vispār meklēt,straumē vai mierīgākos ūdeņos.?

Atbild Normunds Grabovskis

nu nekas dižs tev nesanāks, jo Buļļupe patreiz noteikti nav tā labākā vimbu vieta, palasies krievu forumosun redzēsi, ka nekas labs tur patreiz nenotiek, vēl Lielupē pie tiltiem kaut ko var noķert.

Vimba ir straumes zivis, meklē to straumē vai uz straumes atstraumes robežas

Atbildēts: 2.marts 2010, 10:06 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kaarlizz

Sveiks, Meistar!

Pārbaudīju šeit vairākas lapas ar atbildēm, bet atbildi uz savu jautājumu neatradu. Tātad-kādu barību man piedāvāt breksim, copējot dažas nedēļas pirms ledus nokušanas? Drošvien ieteicams būtu likt klāt motiļus, bet tie nav pa kabatai. Ja tam ir nozīme, tad plānoju copēt ezerā.

Paldies par atbildi.

Atbild Normunds Grabovskis

Ja ilgstošā iebarošana, tad vari izmantot jebko, kombikormu (applaucētu), jebkuru brekšu barību u.t.t., no iebarošanas līdz pirmajai brekša copei mēdz paiet no 3 stundām līda 2 -3 dienām, atkaŗībā no tā cik veiksmīgi esi izvēlējies vietu, ja nav motiļu, tad piekapā sliekas, ne daudz, bet tā lai ir, ja dziļums ir līdz metriem 5, vari laist barību no augšas, ne pārāk cietām bumbām, vienā riezē 2-3 bumbiņas, ja dziļums lielāks vai ir straume, tad laid barību ar barotavu, nu jau breksis sāk kustēties.....

Atbildēts: 1.marts 2010, 11:04 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager