Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.

Atbildes

Jautā mar4ello25

Sveiks Normund! Vai gadījumā Tu gadījumā nedarbosies ar Flagman produkciju? Gari nestāstīšu, bet interesē Flagman Squadron pro 6oz spicīte. Varbūt zini kur varētu šādu manu dabūt LV? Izbeidzās man 3 ielikņi. Bet šī spice man ir pamatā uz buti un sezona jau tuvojas. Liels paldies un ne asakas!

Atbild Normunds Grabovskis

uzņēmums, kurā strādāju, tirgo arī Flagman lietas, ir arī šādas tādas spices veikalā, bet nu 6 oz nebūs 100%, jo fīderim tādas nevajag Latvijas apstākļos

internets tev nepalīdz???

Atbildēts: 3.augusts 2023, 08:39 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā shamanis

Sveiks. Saki lūdzu breksi Liepājas kanālā labāk meklēt vai pie kanāla ietekas jūrā?

Atbild Normunds Grabovskis

jautājums par kuru kanālu iet runa :))), tur viņu daudz un dažādi

bet… tā īsti nekas nenotiek ar breksi kanālos, kaut kādi reti izskrien cauri, bet tās copes, kas citus gadus , nav pagaidām…, tad kad zivis ir tās +- vienās unt ajās pašās vietās stāv, bet tas arī ir 1-2 nedēļas, retāk ilgāk, plus visādi kanālu tīrīšanas darbi u.t.t.

Atbildēts: 3.augusts 2023, 08:35 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā anjdzix

Sveiki! Gribētos kādu raidījumu varbūt par ehološu izmantošanu feeder makšķerēšanai, tieši interesē deeper smart sonar chirp+ 2.
Paldies

Atbild Normunds Grabovskis

skaties šīs ceturtdienas Makšķerēšanas Noslēpumus RE TV, būs dziļš ezers, zivju meklēšana :)))

Atbildēts: 1.augusts 2023, 09:12 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā lucius2

Sveiks meistar. Baltos tãrpus audzêju pats,un fîderêjot lieku barotavã dzîvus,kopã ar barîbu,sliekas tâpat... Ja liktu grieztus bütu labãka cope?copëju Daugavä pie Ogres,dzilums 4-9 metri,ja breksis ir tad. viñs. Atsaucas? !paldies par atbildèm

Atbild Normunds Grabovskis

griežot tārpus noteikti būtu labāk, pirmkārt grieztu tārpu aromāts uzbudina un rosina brekšu ēstgribu, otrkārt iedomājeis situāciju - tu kādu stundu baro, zivju nav, tātad uz grunts guļa kādi 100+ baltie tārpi, piepeld 10 brekšuki, viņus interesē gan barība, gan tārpi un cik liela ir iespējamība, ka breksis atradīs tieši tos tārpus, kuri ir uz āķa ???

kad tu griez tārpus, tad tur uz grunts ir visādas ādiņas, tārpu pusītes, bet tavējie tārpi izceļas un ir vieglāk ieraugāmi

BET griešanai, sevišķi balto griešanai, ir arī viena sliktā puse - sīkzivis, griezti tārpi piesaista arī tās, ja cope dziļumā, tad nekas, tur sīkzivju mazāk, bet ja uz krasta kants vai seklākās vietās, tad līdz brekša atnākšanai var līdz baltkvēlei noskaisties :)))))

griezt vajag mazām porcijām, tā uz 3-5 barotavām, lai nesabojājas, jo grieztie tārpi ļoti ātri bojājas

Atbildēts: 1.augusts 2023, 08:18 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā robijs111

Sveiks,
Nedaudz samūlsu. Es pareiz saprotu ,ja feeder kātam uzrādīts tests 50gr-110gr, tad ar smalkāko spici ieteicamais mestās barotavas svars ir ap 50 kg, vidējai spciei ap 80gr , bet resnākai ap 110 gr? Vai ar visām spicem principā var mest makismums tos 100-110 gr. barotavas?

Atbild Normunds Grabovskis

nav gluži tā, ar visām spicēm vari mest maksimālo svaru teiksim uz metriem 30-40, jo tālāks metiens, jo cietāku spici liekam, jo lielāka straume vai lielāks vējš\viļņi, jo liekam cietāku spici, mīkstākā spice ir mierīgiem laika apstākļiem, lēniem vai stāvošiem ūdeņiem, bet tā vairāk “lasa” vilņus, vēju, straumi

Atbildēts: 28.jūlijs 2023, 08:27 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā valis1970

Normund. Vai tavu copi Ciecerniekā arī rādīs pa TV, vai tu tur brauci tīri privāti?

Atbild Normunds Grabovskis

būs TV nākošnedēļas TV raidījumā, manā Yotube kanālā, tiesa krievu valodā, jo man tur skatītāji ir no 20+ valstīm, šī cope ir jau šodien, TV būs tomēr operatora filmēts, ar drona kadriem un māksliniecisku aci kopā liksts, Yotube filmēju un montēju pats un to darot tomēr cope ir pirmajā vietā, nevis filmēšana :))))

Atbildēts: 28.jūlijs 2023, 08:24 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Artiijs

Sveiks! Vēlējos pajautāt kā ir ar Aiviekstes upi ap Madonas novadu varbūt varat ieteikt kā labāk un ar ko sākt? Domā ir ar pludiņu sēdēt

Atbild Normunds Grabovskis

Laba upe, ja zin vietas un trāpa uz zivi :))), es vietas nezinu un tur copējis neesmu, tāpēc neko ieteikt nevarēšu…

Atbildēts: 27.jūlijs 2023, 08:02 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā valis1970

Ja jau tik ātri, iesaku apskatīt krastu pie Cieceres ezera salas uz turieni ar piebraukt var, tikai īsti nezinu, vai kāds tur krastu ir okupējis, bet jacer uz labāko. Tālu ar nav, daži km no Brocēniem. Bet nu lai veicas, gaidīšu raidījumu, kā būs veicies.

Atbild Normunds Grabovskis

Paldies, kaut ko pamēģināšu tur noķert, ja ne breksi, tad līdaku, ja ne līdaku, tad asari :)))))), ja ne asari, tad ….. :))))))

Atbildēts: 25.jūlijs 2023, 15:58 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā valis1970

Ciecernieks interesants ezers. Aizbraucot uz dullo var aplauzties konkrēti, ja vēl nezin vietas un galvenais piebraukt pie ezera sakarīgi, tagad privātie dikti okupē krastus un tā lokācija piekļuves vietām mainās katru pusgadu bezmaz. Pats neesmu bijis gadus divus, tāpēc butu laiks atsvaidzināt vietas un padalīties ar info, tad arī kamerai būs ko darīt.

Atbild Normunds Grabovskis

esmu gatavs aplauzienam :))), pagaidām plāns ir rīt turp doties….

Atbildēts: 25.jūlijs 2023, 15:21 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā valis1970

Ir laba vieta, Cieceres ezerā, kur labi līņu eksemplāri dabonami, noteikti jau ka breksis ar tur ganās.

Atbild Normunds Grabovskis

cik zinu no spiningotāju stāstiem, tad vietējais breksis tur ganās pa 7-9 metru dziļumu šajā laikā, tātad metrus 25-30 aiz niedrēm…, biki jau bailes uzreiz braukt ar kameru un filmēt to visu procesu, bet no otras puses viss būs pa godīgo :))), interneta diskusija un tad ar pirkstu kartē un kaut kur rīt copēšu :)))))

Atbildēts: 25.jūlijs 2023, 13:30 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager