Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.

Atbildes

Jautā markuss999

Sveiki! Mani ļoti interesē zelta karūsiņas, vēlos tās ielaist piemājas dīķī. Vai Latvijā ir kāda audzētava, kur tās varētu nopirkt?

Atbild Normunds Grabovskis

Zelta karūsa ir smuka zivs, bet tās neviena audzētava neaudzē, tavā gadījumā ir jāmeklē kāds dīķis kur tās saķert ar tīkliņu vai makšķerīti

Atbildēts: 20.aprīlis 2009, 13:26 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā falkors94

Sveiki! Esmu pilnīgs amatieris, un neesmu izvilcis nevienu zivi lielāku par 500 g., tādēļ domāju, ka pajautāšu kaukto ekspertam. Vēlējos uzzināt vai ap šo laiku jau var sākt ķert asarus ar pludiņmakškeri Gaujā, un ar ko vislabāk likt uz āķa!

Jau iepriekš pateicos par atbildi!

Atbild Normunds Grabovskis

Ar pludiņmakšķeri var sākt makšķerēt uzreiz pēc ledus iziešanas, sākumā labākā esma noteikti ir slieka, ūdenstārps , mušu kāpurs un motiļi, meklē krasta atsraumītes , tas nekas, ka ūdens vēl ir duļķains, zivis grib ēst arī duļķainā ūdenī.

Atbildēts: 20.aprīlis 2009, 13:26 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā uuggyy

Labdien! Vai tiešām džerkošanas ekipējums ir tik bieži jāmaina! citi saka, ka kāts un spole bieži jāmaina, citi saka, ka tās ir muļķības! Kāds ir Jūsu viedoklis?

Atbild Normunds Grabovskis

Ja sākotnēji tiek izmantots pareizais inventārs, attiecīgi ciets kāts un piemērota, laba spole, tad neredzu iemeslu kaut ko mainīt, bieži inventāru maina tie copmaņi, kuri meklē vai nopietni pilnveido savu copes stilu. Es pats parasti kaut ko mainu tikai tad, ja inventārs ir nolietojies, tā ka es teikšu, ka tās ir muļķības.

Atbildēts: 20.aprīlis 2009, 13:26 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā uuggyy

Labdien! Mans jautājums ir par Džerkošanas inventāru! Gribu zināt cik garu kātu vajag, ja augums pašam ir 180? Kāds būtu jūsu ieteikums uz kāta testu? Cik lielu vajadzētu Latvijas ūdeņiem? No 20 - 70 būtu pietiekoši?

Atbild Normunds Grabovskis

Es pats nedžerkoju, nepatīk tie lielie mānekļi un arī līdakas ne sevišķi cienu, tāpēc uz šo jautājumu pilnvērtīgi atbildēt nevarēšu.

Atbildēts: 20.aprīlis 2009, 13:22 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā mar.oz

Sveiks! kur var dabūt lukturi ar vismaz 100 diodēm??? man ir ar 130 diodem !!! Vnk nekur es vairs nevaru atrast tik lielu!!

Atbild Normunds Grabovskis

Saku godīgi, nezinu

Atbildēts: 20.aprīlis 2009, 13:22 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ainars.dz

Sveicināti!:D Es jums vēlējos pajautāt par piemājas dīķi.....? Lieta tāda, ka toka 2.g atpakaļ izrakts dīķis un pat līdz šim brīdim nav zāļu, (izrakts mālainā vietā), vai ir iespējams nopirkt speciālas sēklas, kuras iesēj dīķī...?

Un vai ir iespējams, ka šogad daļa karpu šajā dīķī izslāpa (līņi arī slāpa), vai var būt ka tieši slāpa tāpēc, ka nav zāļu un nav skābekļa....? Es šajā vasarā pievērsos pie samu ķeršanas uz Daugavas, vai jūs varat pateikt kurā mēnesi (kad) var mēģināt ķert samus (daugava)....?:):):)) :D Paldies par uzmanību.....

Atbild Normunds Grabovskis

Es savos pamatos esmu tikai un vienīgi makšķernieks, tāpēc uz jautājuma pirmo daļu atbildēt nemācēšu, ieej portālā zive.lv, tur ir sadaļa par dīķiem, pieredzējuši veči atbildēs. Bet samus varam sākt ķert jau maijā, kad sākās spiningošanas sezona.

Atbildēts: 20.aprīlis 2009, 13:22 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Evardsons

Sveiks Normund! Gribētu zināt ar cik resnu auklu copēt brekšus līdz šim lietoju 0.20, vai arī var ar mazāku???

Atbild Normunds Grabovskis

Viss atkarīgs no tā par kādu makšķeri runājam, ja par pludiņmakšķeri un runa iet par copi ezeros, kur nav čakārņi, tad var lietot arī 0,14 - 0.16mm pamat auklu un 0.10-0.12mm pavadiņu , upēs un vietās, kur bieži aizķeras pamat auklai jābūt tomēr biki resnākai, lai āķim aizķeroties to ir vieglāk noraut un nevajadzētu zaudēt arī pludiņu un atsvarus.

Atbildēts: 20.aprīlis 2009, 13:21 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā trakulissss

Labdien, gribēju pajautāt kāda ir labāka pievilināšanas barība uz grunteni? Nu tā lai cope būtu daudz maz izdevusies...

Esmu iecienījis grunts makšķerēšanu..... Paldies par atbildi...

Atbild Normunds Grabovskis

Jau pats barības izmantošanas fakts garantē to, ka tavs rezultāts būs labāks kā tiem, kuri nebaro vispār, bet pat vislabākā barība nespēs nodrošināt rezultātu, ja tu makšķerēšanai pieiesi pavirši vai nenopietni, visam ir jābūt saskaņotam, kātam, spolei, auklas diametram, barotavas izmēram un formai, pavadiņas resnumam un garumam, āķa izmēram un ēsmai, ko izmantosi. Ja gribi labas gatavās barības, tas droši varu ieteikt Sensas CLUB sēriju, Salmo, Dragon barības, droši vari miksēt brekšu barību ar raudu vai speciālo gruntsmakšķeru barību(feeder) un viss notiksies.

Atbildēts: 20.aprīlis 2009, 13:20 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā edgars_r

Labdien! Pats sevi uzskatu par izteiktu svētdienas pie tam arī vasaras makšķernieku, taču pateicoties Jūsu atbildēm uz makšķernieku jautājumiem esmu pamanījies pagājušogad labot dažu labu savu rekordu, bet ne par to ir runa... Visu laiku muškāpurus pirku no kāda večuka par saprātīku cenu, jo sausajā toletē to viņam bija cik uziet, bet veikalā(vismaz Latvijā) nopērkamie ir neadekvāti dārgi un arī maziņi. Bet diemžēl večuka laiks bija pienācis un arī balto tārpu bodīte līdz ar to man ir aizvērusies... Ņemot vērā, ka dzīvoju ārpus pilsētas un varu tārpus audzināt mežmalā kur tuvumā nav nevienas dzīvas dvēseles esmu nolēmis savām vajadzībām viņus izaudzināt pats. Taču esmu dzirdējis, ka zivīm nepatīk zivīs nobarotie muškāpuri un ka priekšroku tās dod gaļā audzētajiem kāpriem. Līdz ar to arī jautājums, vai tas tā ir vai nē? Un vai Latvijā kur ir iespēja nopirkt kārtīgu suda mušu olas, jeb arī jāpaļaujas uz māti dabu? Ar cieņu, Edgars

Atbild Normunds Grabovskis

Arī es kādreiz audzēju mušu kāpurus, smirdēja visa mežmala, bet tārpu bija daudz un forši, bet tas bija sen un vairs pie šī procesa atgriezties negribu, tomēr daudzus audzēšanas knifus zinu. Tas, ka zivis negrib ēst tārpus, kuri audzēti uz zivīm ir pilnīgas muļķības, sevišķi, ja tu šos tārpus pēc izņemšanas no zivīm paturi smalkās skaidās vai klijās, es pat liku klāt skaidām nedaudz dilles un ķiplokus, bet bez tā var iztikt. Audzējot tārpus tev noteikti jāuzmanās no putniem, kuri tavu audzētavu var iztīrīt ļoti ātri, no lapsām, kaķiem un suņiem, tāpat nevajadzētu turēt audzējamo trauku saulē, to jāpasargā arī no salīšanas, ideāli audzēšanai der veci šķūņi un līdzīgas celtnes. Visā pārējā paļaujies uz mušām pašām.....

Atbildēts: 20.aprīlis 2009, 13:20 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kudoss

Labdien! Vai Jūs nevarētu pastāstīt kā pareizi sagatavot makšķeri priekš pludināšanas.(pluda svars, atstarpe starp āķi un svinu u.t.t)Jau iepriekš paldies!

Atbild Normunds Grabovskis

Par šo tēmu, tā kā tā ir mana mīļākā tēma, ir runāts ļoti daudz un to nevar izstāstīt vienā teikumā, parocies vecajos CL žurnālos, parocoes šajās atbildēs, ieej manā lapā iekš fishing.lv, tur ir ļoti daudz lietu izrunāts un izskaidrots.

Atbildēts: 20.aprīlis 2009, 13:20 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager