Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.

Atbildes

Jautā suitpc

Ko Jūs varat pateikt par Osprey spolēm?

Atbild Normunds Grabovskis

Droši vien, ka esmu atpalicis no dzīves, bet neko par šādām spolēm neesmu dzirdējis

Atbildēts: 7.marts 2009, 21:42 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā skinelav

Labdien! Gribu nopirkt jaunu spiningu, bet nevaru izvēlēties kas labāk test 10-30g vai 15-40g. Vasarā lielāko daļu spiningoju gan velcējot gan metot. 50% uz 50%. Paldies par sniegto atbildi.

Atbild Normunds Grabovskis

Ja būtu tikai mētāšana, tad es ieteiktu mīkstāku kātu, bet tā kā pats saki, ka arī velcē, tad viennozīmīgi jāņem cietākais kāts, pietam 15-40 ir normāls līdaku kāta tests un tas pirmais skaitlis jau nenozīmē, ka nevari lietot mazākus mānekļus, bet gan ieteicamo mānekļa svaru.

Atbildēts: 7.marts 2009, 21:42 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā edgars27

Sveiks! Zinu, ka Peipusā ir brekši, gribētu pamēģināt uz ledus ar pludiņmakšķeri, ar ko būtu vislabāk iebarot, vai sviniņu labāk turēt uz grunts, vai piepaceltu. Un kā turēt āķi uz grunts? Vai kaut kas labāks ir breksim pa mēslu slieku, ziemā neesmu mēģinājis. Paldies!:)

Atbild Normunds Grabovskis

Breksis ir un ļoti labs, ja zini kur viņi uzturās, tad piebarojot var savilkt labus lomus, brekšu pludiņmakšķerei āķis ar ēsmu un mazais kontrolsvariņš vienmēr atrodās uz grunts, iebarošanai vari izmantot vai nu gatavās brekšu barības, labāk granulētās, vai nu kombikormu, protams, ka motiļi strādā vis labāk, bet nu krīzes laikā es tos tikai pieminu. Pats uz āķa lieku 5-8 lielus motiļus, sliekas ziemā neizmantoju, bet veči lieto un reizēm pat ļoti veiksmīgi.

Atbildēts: 7.marts 2009, 21:41 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā email99

Sveiks! Raidījumā ''Zveja'' dzirdēju, ka Egons Simsons taisās izveidot jaunu makšķerēšanas skolu jaunatnei. Vai Jūs nezināt kaut ko precīzāk par viņa nodomiem? Paldies . :)

Atbild Normunds Grabovskis

Es zinu tikai to, ka dažādu nodomu dažādiem cilvēkiem ir ļoti daudz, arī man pašām, tikai par cilvēkiem spriež pēc padarītajiem darbiem nevis nodomiem, ja Egons to izdarīs, visi būs ieguvēji, ja neizdarīs, tad tas arī paliks tikai nodoms

Atbildēts: 7.marts 2009, 21:41 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā vnkpsc8

Labdien! Vēlos pamēģināt lielo asaru medības. Lielas ticības bļitkām un šķērsbļitkām man nav, tāpēc domāju zināmo apgabalu 6-8(m.) dziļumā apmakšķerēt ar nelielu mormišku. Pie viena āliņģa ilgi sēdēt nepatīk, tāpēc rodas jautājums par to vai tāda 3,5-4mm mormiška spēj piesaistīt asara uzmanību no pietiekoši liela attāluma un cik tas liels varētu būt. Ezera ūdens ir dzidrs, bet man tāda sajūta, ka tajā dziļumā redzamība nav no tām labākajām. Tāpēc varbūt, piemēram, šķērsbļitkas būs stipri rezultatīvākas, jo vienkārši rada lielāku "trobeli"...

Atbild Normunds Grabovskis

Ja ņemam vērā, ka tagad ir jau pavasaris un asaru punčos pamazām briest ikri un pieņi, tad mormiška būtu pareizākā izvēle, no rudens puses es ieteiktu tomēr bļitku, veiksmīgām asaru medībām pats galvenais ir vietas pārzināšana, jo lielā daļā iekšējo ūdeņu lielie asari iznāk medībās tikai uz kādu nelielu laiku un ja tu īstajā laikā neatrodies īstajā vietā, tad ...... nekas labs tur nesanāk. Runājot par āliņģu attālumu vienam no otra, tad zivju meklēšanas laikā droši urb āliņģi no āliņģa metrus 15, bet urb pēc kaut kādas shēmas, lai vari nosegt pēc iespējas lielāku laukumu. Viena āliņģa apmakšķerēšanai arī es pats neveltu vairāk par 2-3 minūtēm, ja copes nav, tad eju tālāk.

Atbildēts: 7.marts 2009, 21:40 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā tomels

Sveiki Grabovska kungs. Jaunajā Copes Lietu žurnālā jums bija raksts par ūdām. Gribēju pajautāt kurā vietā var nopirkt tās sarkanās ūdas ar karodziņu?

Atbild Normunds Grabovskis

Vispirms atgādināšu, ka līdakas drīkst ķert tikai līdz 15.martam, par ūdām jeb līdaku makšķerēm runājot, veikalos ir ļoti daudz dažādu konstrukciju līdaku makšķeru, es pats lietoju paštaisītas makšķeres, citi lieto gatavas pirktās, tā īsti nezinu par kādas konstrukcijas makšķerēm tu runā.

Atbildēts: 7.marts 2009, 21:40 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Marci

Sveiki, es gribu zināt vai Priedaine Bumburatteka upē ir līnis un karūsa?

Atbild Normunds Grabovskis

Labs jautājums, es savukārt gribētu zināt kur ir tāda atteka, neņem ļaunā, bet es tiešām nezinu

Atbildēts: 7.marts 2009, 21:40 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā vaivarins

Kā ar copi Peipusā, esi bijis?

Atbild Normunds Grabovskis

Neteikšu, ka man Peipuss, tāds kāds tas ir tagad, ļoti patīk, ‘pēdējos divus gadus pat nebraucu uz turieni, daudz darba un ja godīgi, tad veltīt 4-5 stundas dienā ceļam, lai tik pat stundas makšķerētu man negribās, garšīgas un smukas zivis varu noķert arī tepat Rīgas tuvumā.

Atbildēts: 7.marts 2009, 21:38 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā vaivarins

Sveiks Normund, man ir tāds nopietns jautājums Tev. Ir copes veikals, pārsvarā ir Salmo prece, neērti, protams, tev jautāt, bet varbūt tu vari padalīties ar informāciju, man būtu vajadzīgs kāds krievu, poļu, leišu izplatītājs, kādu numuru, jo pats zini cik tagad laiki ir grūti, veikaliņš nesen atvērts, tagad ir tikai Salmo prece, bet vēlētos arī kaut ko lētāku, bet protams turpināšu ņemt preci no salmu, es tikai domāju, ka varbūt tev ir kāds numurs, ja nav, tad tev pilnīgi noteikti ir pieeja tādai informācijai, ceru ka gribēsi un un varēsi palīdzēt :(, mans e-pasts kla***@inbox.lv , paldies jau iepriekš! Ar cieņu, Kaspars!

Atbild Normunds Grabovskis

Iebrauc parunāties, nedēļas divas būšu Latvijā, pamatā esmu Daugavgrīvas ielas Salmo veikalā.

Atbildēts: 7.marts 2009, 21:37 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā vnkarturs

Normund, es gribēju paprasīt. Es baroju ar kartupeļiem, grūbām matili un veikala karpu barību. Es piebaroju 2 dienas un apakša ir pilna ar brekšiem. Un tas ir ticami, paldies!

Atbild Normunds Grabovskis

Nu negribās man tev ticēt, ka tā ir, bet ja tiešām tev tā izdodas savākt breksi, tad man ir patiess prieks par tevi

Atbildēts: 7.marts 2009, 21:35 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager