Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.

Atbildes

Jautā Marci

Sveiki, es gribu zināt vai Priedaine Bumburatteka upē ir līnis un karūsa?

Atbild Normunds Grabovskis

Labs jautājums, es savukārt gribētu zināt kur ir tāda atteka, neņem ļaunā, bet es tiešām nezinu

Atbildēts: 7.marts 2009, 21:40 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā vaivarins

Kā ar copi Peipusā, esi bijis?

Atbild Normunds Grabovskis

Neteikšu, ka man Peipuss, tāds kāds tas ir tagad, ļoti patīk, ‘pēdējos divus gadus pat nebraucu uz turieni, daudz darba un ja godīgi, tad veltīt 4-5 stundas dienā ceļam, lai tik pat stundas makšķerētu man negribās, garšīgas un smukas zivis varu noķert arī tepat Rīgas tuvumā.

Atbildēts: 7.marts 2009, 21:38 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā vaivarins

Sveiks Normund, man ir tāds nopietns jautājums Tev. Ir copes veikals, pārsvarā ir Salmo prece, neērti, protams, tev jautāt, bet varbūt tu vari padalīties ar informāciju, man būtu vajadzīgs kāds krievu, poļu, leišu izplatītājs, kādu numuru, jo pats zini cik tagad laiki ir grūti, veikaliņš nesen atvērts, tagad ir tikai Salmo prece, bet vēlētos arī kaut ko lētāku, bet protams turpināšu ņemt preci no salmu, es tikai domāju, ka varbūt tev ir kāds numurs, ja nav, tad tev pilnīgi noteikti ir pieeja tādai informācijai, ceru ka gribēsi un un varēsi palīdzēt :(, mans e-pasts kla***@inbox.lv , paldies jau iepriekš! Ar cieņu, Kaspars!

Atbild Normunds Grabovskis

Iebrauc parunāties, nedēļas divas būšu Latvijā, pamatā esmu Daugavgrīvas ielas Salmo veikalā.

Atbildēts: 7.marts 2009, 21:37 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā vnkarturs

Normund, es gribēju paprasīt. Es baroju ar kartupeļiem, grūbām matili un veikala karpu barību. Es piebaroju 2 dienas un apakša ir pilna ar brekšiem. Un tas ir ticami, paldies!

Atbild Normunds Grabovskis

Nu negribās man tev ticēt, ka tā ir, bet ja tiešām tev tā izdodas savākt breksi, tad man ir patiess prieks par tevi

Atbildēts: 7.marts 2009, 21:35 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ..Aivis..

Sveicināts, jautājums tāds-sekojoši: ir ezers, kurā vasarā labi ķeras brekši, bet tagad ziemā noķert var labi ja dažus asarīšus! Apraksts-ezeriņš nav liels, grunts dūņaina, dziļums ir 2-6metri, bez kantēm (gultne pakāpeniska). Vasarā ķēru pie lēpju lapām, baroju un tml. Ietek un arī iztek no ezeriņa, upīte. Tātad, ko varētu ieteikt šajā situācijā, jo gribas arī ziemā pacīnīties ar makaniem! Jau iepriekš paldies.

Atbild Normunds Grabovskis

Diemžēl nekādu brīnumu metodi es tev neieteikšu, jo mazajos ezeros visticamāk ir ziemas režīms, tas nozīmē, ka zivis ir pus miega stāvoklī, ja caurtece būtu labāka, tad kaut kur pie upītes ietekas vai iztekas arī brekšuki dzīvotos, šādu ezeriņu, kur ir daudz smuku brekšu, bet ziemā viņi ķerās tikai uz paša pēdējā ledus, ir daudz. Ledus vēl turēsies 2-3 nedēļas vismaz, tā ka vari mēģināt pabarot brekšukus dažādās vietās, tuvojoties pavasarim, kad ezerā sāks ieplūst svaigie ūdeņi, pamodīsies visas zivis un kas zin, var būt tiksi pie ledus makana.

Atbildēts: 7.marts 2009, 21:34 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā vnkarturs

Labdien, es vēl gribēju jums jautāt. Es domāju, ka brekšu piebarošanai pietiek ar 2 dienām. Un man veiksmīgi strādā kartupeļi ar grūbām, matilis un kakao nedaudz + karpu barība un pēc 2 dienām pilna vieta ar plaužiem vai tā varētu būt? Liels paldies iepriekš...

Atbild Normunds Grabovskis

Ja tu runā par vasaru un vietu, kur ir daudz brekšu, tad šāda iespēja pastāv, bet nu par ziemu runājot negribu tev piekrist, kartupeļi un grūbas kopā rada tādu putru, ka tā tādā klimpā arī guļ uz grunts, līdz sāks skābt, ir tik daudz piemēru par pārbarotām vietām. Tāpēc šādu receptūru es tomēr neieteiktu

Ja nopietni, tad šāda recepte vairāk izskatās pēc 1. aprīļa joka.

Atbildēts: 7.marts 2009, 21:33 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā striker

Sveiki, ja nav grūti vari pateikt, kā, vai precīzāk no kā mājās pašam var uztaisīt barību plaudīm ziemā?

Atbild Normunds Grabovskis

Ja tu cītīgāk būtu lasījis šo sadaļu, tad būtu jau atradis atbildi pats, brekšus ziemā vis labāk ir barot ar „gaļu”? tas ir tārpiem, nedaudz motiļi, nedaudz sliekas, to visu sajauc ar zemi un ar barotavu noliek uz grunts, piekrītu, ka tārpi ir dārgi, pat speciālais barojamais motilis nav lēts, tomēr tas ir visefektīgākais un ātrākais veids kā sasaukt un satracināt breksi. Barības strādā lēnāk, tāpēc tās var izmantot, ja vari vietu iebarot ilgāku laiku, breksis ir liels puika un viņam gribās ēst, bet tomēr ziemā viņi ņammā mazāk kā vasarā, tāpēc nekādas putras vārīt nevajadzētu, labi strādā applaucēts kombikorms, pietam ne tikai zivju, bet gan praktiski jebkurš, to aplej ar verdošu ūdeni un samaisa, ūdens nedrīkst būt pa daudz , bet arī lieku šķidrumu nevajag, uz kg kombikorma vajag aptuveni 0,5-0,6 litri verdoša ūdens, tad visas sastāvdaļas piebriedīs un varēsi nolaist barību uz grunts.

Atbildēts: 7.marts 2009, 21:33 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ivis001

Sveiki, es gribētu jums pajautāt par pludiņmakšķerēšanu, ko labāk likt uz āķa, ja grib izvilkt lielāku asari?

Atbild Normunds Grabovskis

Lielo asaru copei labākās ēsmas ir naktstārps un mailītes

Atbildēts: 29.janvāris 2009, 12:48 | Komentēt | Adrese atbildei

Sveiks Normund. Es esmu skolnieks, man ir daži jautājumi:

1) ko man darīt, ja es pirmo gadu eju uz ledus, es dzīvoju pie Daugavas un man nenormāli patīk copēt, kā man izvēlēties vietas uz ledus?

2) tagad par vasaru, man patīk copēt uz pludiņa, bet vai man vajag iebarot, ar ko? Kā vasarā izvēlēties vietas, ja man nav ehalota, kādas Salmo auklas ir vislabākās lai copētu līdakas, asarus nu tām plēsīgajām, bet kādas mierīgajām?

Paldies jau iepriekš!

Atbild Normunds Grabovskis

1. vietas uz Daugavas nav viegli atrast, jo Daugava ar saviem dambjiem dzīvo savādu dzīvi, zivis vairāk pakļaujas slūžu darbībai, nevis kādai loģikai, ja gribi kārtīgi apgūt savu upi, tad es iesaku sameklēt kādu vietējo makšķernieku, kurš vismaz aptuveni apstāstīs kur kādi dziļumi un kuras zivis ziemā uzturas.

2. baltās zivis vajag iebarot vienmēr, ar ko un kā palasies CL žurnālos, es tur ļoti daudz par šo tēmu esmu rakstījis un rakstīšu arī turpmāk. Par auklu izvēli ir tā, ka nav speciālas līdaku auklas vai raudu auklas, ir auklu diametri, balto zivju pludiņmakšķerei kā pamat auklu vari droši ņemt 0.20mm auklu, plēsīgajām zivīm 0.33-0.35mm auklu, ja nav īstas skaidrības par mezgliem , pludiņiem un citām interesantām lietām, tad ieej tuvākajā makšķerlietu veikalā, gan tev tur visu parādīs, pašam izurbties visam cauri būs grūti.

Atbildēts: 29.janvāris 2009, 12:47 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā shaum

Kādas čempioni izmanto mormiškas(krāsa, izmērs u.c.) uz asariem vairāk es domāju?

Atbild Normunds Grabovskis

kā kurš, citam patīk kaparotaas,citam sudrabotas vai zeltītas mormiškas, izmērs atkarīgs tikai un vienīgi no makšķerēšanas dziļuma un straumes, parasti mormiškas izmērs dziļumos līdz 3 metriem ir 2,5-3,5 mm

Atbildēts: 29.janvāris 2009, 12:47 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager