Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.

Atbildes

Jautā ainars.dz

Sveiki! Es jums vēlējos pajautāt par brekšu copi ziemā - ar ko pašlaik ir labāk viņus iebarot (11m), un vai barību vajag izbārstīt vai vienā kaudzītē nolaist?

Atbild Normunds Grabovskis

Zinu, ka mana atbilde tev nepatiks, bet vis labāk ziemā brekšus iebarot ar motili, smalkā barības motiļa cena veikalā ir 25-30 lati kilogramā, copes dienai ar gramiem 300 pietiek. Iebarojot breksi ar barību cerība, ka viņi sāks ķerties iebarošanas dienā ir mazas, ja tev ir laiks pabarot copes vietu dažas dienas iepriekš, tad vari izmantot jebkuru gatavo brekšu barību, es ieteiktu SALMO, BRUDS vai līdzīgas barības, samitrini tieši tāpat kā vasarā un ar barotavu nolaid barību uz grunts, barību jācenšas nolikt maksimāli kompakti tieši zem āliņģa, lai tu ar savu makšķerīti tiec klāt. Tādā dziļumā es ieteiktu brekšot ar pludiņmakšķeri, brekši ņems daudz drošāk.

Atbildēts: 8.janvāris 2009, 18:22 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kaza

Sveiki !! Gribēju uzzināt jūsu domas par NORFIN EXTREME apģērbu. Vai tā ir, ka tas vismazākajā lietū laiž cauri ūdeni? Un vai to varētu izmantot arī slēpojot?

Atbild Normunds Grabovskis

Esmu novalkājis EXTREME 1 kostīmu un tagad otro gadu staigāju EXTREME 2 kostīmā, nevaru teikt nevienu sliktu vārdu, ar lietu ir tā, ka kamēr kostīms ir jauns (1-2 gadi) vidējs, īslaicīgs slapjums sniega un lietus veidā tam nekaitē, ja visu dienu gāž lietus, tad gan mitrums tiks cauri, pamatu pamatos tas tomēr ir ziemas copes tērps, nevis lietus kostīms.

Atbildēts: 8.janvāris 2009, 18:22 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Nagla

Kas tagad notiek Peipusa ezerā?

Atbild Normunds Grabovskis

Ziema, ledus, makšķernieki

Atbildēts: 8.janvāris 2009, 18:21 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā svensons1

Sveiks, man viens jautājums. Vai kādā no SALMO veikaliem es varu iegādāties spininga spicītes?

Atbild Normunds Grabovskis

Visdažādākās spiningu un makšķeru spicītes un posmus var iegādāties SALMO servisā, Daugavgrīvas ielā 31a, var piemeklēt attiecīga diametra un cietības spici ne tikai Salmo spiningiem, tikai noteikti jāņem līdzi spininga apakšējā daļa.

Atbildēts: 8.janvāris 2009, 18:21 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā COPMANIS1995

Sveiki! Kā piestiprina auklu pie bezriņķu makšķeres? Paldies! Kristaps

Atbild Normunds Grabovskis

Ja makšķere ir no „biezā” gala, ar ļoti tievu spicīti u.t.t., tad vislabākais veids auklas stiprināšanai ir uzlīmēt uz kāta speciālo konektoru, kuru var nopirkt copes veikalos, tas ir tāds plastmasas štrunts, kurā ieliek auklu un viss notiekās. Ja runa ir par vidējā gala bezriņķu makšķeri, tad vienkāršākais veids ir ar diegu pietīt pie spicītes ap 7-9 cm garu amortizatoru, kuram galā uzsien divus mezgliņus, par amortizatoru labi noder audumā iepīta gumija, pats izmantoju matu gumijas. Patiesībā viss ir ļoti vienkārši, bet aprakstot sanāk diezgan sarežģīti, parocies vecajās CL , es savā laikā bildēs visu rādīju un stāstīju, tuvojoties pavasarim , domāju, ka aprīļa vai maija numurā, mēģināšu atkārtot vēlreiz.

Atbildēts: 8.janvāris 2009, 18:20 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā davens12

Kā, varētu sajaukt piemērotu barību raudām no dažādiem produktiem, piemēram, grūbām, putraimiem, kukurūzas putraimiem, kombikorma, manna, graudiem, u.c.?

Atbild Normunds Grabovskis

Uhhhhh kādu tu putru taisies maisīt, un ja vēl ziemā, tad tas ir stipri pa daudz, paņem to pašu kombikormu, aplej ar verdošu ūdeni un ļauj viņam piebriest, viss, barība gatava, kombikormā ir vismaz 10 sastāvdaļas, visādi spraukumi, sēklas un graudi.

Vari ņemt baltmaizes rīvmaizi, piejauc nedaudz maltas saulespuķu sēklas, kādu samaltu piparkūku un viss ir ok, vari izmantot vidēji stipras gatavās barības, kas patiesībā nesanāk nemaz tik dārgi. Ja runa iet par vasaru, tad vasarā arī par to parunāsim, jo tik un tā visu aizmirsīsi.

Atbildēts: 8.janvāris 2009, 18:19 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ilvars

Kā labāk iebarot upē un kāda barība ir labāka brekšiem? Paldies!

Atbild Normunds Grabovskis

Ja tu runā par ziemu, tad iebarošanai upē ir divas metodes, var izmantot stacionāro barotavu, kuru pielādē ar barību un nolaiž uz grunts, lai tā lēnām skalotos, vai arī gatavo smagu barību ar lielu zemes piedevu un ar barotavas palīdzību to noliek uz grunts, parocies pagājušās ziemas Copes Lietās, es tur centos aprakstīt kas un kā.

Atbildēts: 8.janvāris 2009, 18:18 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā chiga83

Sveicināti!!! Man ir eholote Lowrance X50DS, bet kā jau tas reizēm gadās tā ir noplīsusi (nerāda dziļumus un zivis), vai pie jums Salmo Daugavgrīvas ielā to var sataisīt? Varbūt zināt kur man griezties? (Garantija beigusies). Jau iepriekš paldies!

Atbild Normunds Grabovskis

Diemžēl tuvākais servisa centrs ir tikai Polijā, bet es ieteiktu iebraukt jaunajā SALMO veikalā Deglava ielā , parādīt aparātu un pakonsultēties ar vīru vārdā Nikolajs, iespējams, ka tā vaina nav tik liela un varam pasūtīt tikai kādu atsevišķu detaļu, tas notiek ātri un nemaksā pārāk dārgi, aparātā sūtīšana uz servisa centru ir diezgan laikietilpīgs process.

Atbildēts: 8.janvāris 2009, 18:18 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā marex1

Labdien! Iesakiet kādu labas kvalitātes labu spininga Spoli no SALMO līdz 30Ls varbūt arī mazāk? Iesakiet arī kādu labu spiningu 2.70m no SALMO ar testu apmēram no 10-30g? Paldies! :)

Atbild Normunds Grabovskis

Lai gan ir teiciens, ka ratus jātaisa ziemā, bet ragavas vasarā, tomēr ar makšķerēšanas inventāru vienmēr tā nav, arī pat reiz noteikti vairs nav īstais laiks pirkt vasaras lietas, jo jaunās sezonas inventārs vēl nav veikalos, palicis ir tas, kas ir palicis, tāpēc mans ieteikums būtu ar pirkšanu nogaidīt līdz marta beigām vai aprīļa sākumam, kad visi veikali būs pilni ar jaunu, skaistu preci, tad arī pats varēsi pagrozīt un apskatīt dažādus spoļu modeļus. Prieks, ka gribi izvēlēties tieši SALMO ražoto inventāru, ja atgādināsi par sevi marta vidū, tad es tev varēšu nosaukt un apstāstīt visu jauno inventāru un nosaukt jau pavisam precīzas cenas

Atbildēts: 8.janvāris 2009, 18:17 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā davens12

Kur vislētāk un izdevīgāk iegādāties bļitkas un mormeškas, jo esmu skolēns?

Atbild Normunds Grabovskis

Tādas slepenās vietas, kur pa lēto tirgo labas lietas nav, ej jebkurā makšķerlietu veikalā un skaties uz piedāvājumu, jo vienmēr un visur ir gan dārgas lietas, gan nedaudz lētākas un tās nedaudz lētākās nav nemaz tik sliktas, ja gribi ietaupīt, tad izvēlies mormiškas nevis ar caurumiņu, bet gan ar cilpiņu, tās ir nedaudz lētākas, galu galā svina mormiškas arī nav zemē metama lieta, tās ir krietni lētākas, patiesībā jau ja gribās makšķerēt, tad copei var pielāgot vis kaut ko, pats savā laikā esmu visam tam izgājis cauri, tāpēc zinu, ka galvenais ir gribēt makšķerēt!!!

Atbildēts: 22.decembris 2008, 13:49 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager