Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.

Atbildes

Jautā Kiko

Labdien. Vai jūs varētu pateikt kas jāliek uz āķa, kad iet ķert brekšus? Kāds numura āķis ir vajadzīgs brekšiem?

Atbild Normunds Grabovskis

Tu no manis gaidi, ka es tagad tev stāstīšu visu brekšu ķeršanas ābeci? Vismaz būtu aprakstījis kur un kā taisies makšķerēt, citādāk sanāk tā, ka tu man prasi - ko ēd cilvēks??????? Starp citu par brekšiem diezgan daudz būs augusta CL žurnālā, ja māki lasīt, tad palasi.

Atbildēts: 22.jūlijs 2008, 22:31 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā aldoss

Sveiki! Kāda būtu vislabākā ēsma karūsām , kurā vasaras diennakts laikā, Jūsuprāt, ir labākā karūsu cope?

Atbild Normunds Grabovskis

Karūsu ēdienkarte ir ļoti plaša, bet nu ierastākās ēsmas ir sliekas, mušu kāpuri, grūbas, makaroni, dažādas mīklas

Atbildēts: 22.jūlijs 2008, 22:30 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā dita

Vai Jūs varētu pastāstīt par meža vimbām, ar ko un kur tās labāk ķert?

Atbild Normunds Grabovskis

Savā dzīvē esmu noķeris tikai kādas desmit mežavimbas, tāpēc diez vai būšu īstais kam šo jautājumu uzdot.

Atbildēts: 22.jūlijs 2008, 22:28 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā j-kudza

Labdien..Vai šajos jūlija datumos nebūs par vēlu it mēģināt noķert kādu līni?

Atbild Normunds Grabovskis

Līņus var ķert visu vasaru, praktiski līdz pat pirmajām salnām

Atbildēts: 22.jūlijs 2008, 22:26 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kebbe

Sveiks! Lasot vienu no pēdējām atbildēm uzdūros precīzam manas problēmas apzīmējumam - "sīkzivis" :(

Cenšoties tikt pie līņiem lielu vakara daļu pavadu velkot ārā sīkos asarēnus, kas kā traki ierij āķi ar sliekām. Ruduši arī visu laiku lien pie āķa. Kā labāk iebarot, lai tās sīkzivis neaiztiek to āķi vai pievērš tai vietai krietni mazāk uzmanības?

Tas ko es izveidoju kā iebarošanai ir : Nopirku veikalā barību līņiem (Tagad nepateikšu precīzi nosaukumu, bet sausā ar ūdeni jaucamā barība) klāt lieku vienu biezpiena paciņu, saldskābmaizi, saberztu soju... anīsa (īpaši daudz nejaucu klāt) pulveri un baltos kāpurus). Varbūt ar barību ko cenšos panākt efektu ... veicinu tikai pamatīgu defektu? Paldies par atbildi.

Atbild Normunds Grabovskis

Nu kokteili jau nu tu uztaisi baigo, ja izmanto daudz maz laba līmeņa gatavo barību (veikalā ap 2 lati), tad neko no tevis minētā tur klāt vairs nevajag, sevišķi jau biezpienu ar saldskābmaizi, iedomājoties tevis minēto komponetu sajaukumu metās šķērma dūša, abet es pastāvu uz to, ka zivīm jādod tikai labas lietas, vari iebarot vairākas vietas, vienu ar biezpienu, citu ar maizi un trešo ar barību, tad arī jutīsi rezultātu, tev taču arī nepatīk, ja tev vienā šķivī pasniedz zupu, saldo un teiksim maltās gaļas mērci.

ar sīkzivīm ir problemātiski cīnīties, ar asarīšiem var cīnīties uzliekot uz āķa grūbas vai kukurūzas graudu(tad jāieliek kukurūza barībā, nedaudz ), ar rudulīšiem palielinot sliekas izmēru, vai arī jābruņojās ar pacietību. Es gan ieteiktu izmēģināt granulētās barības, vizmas rudulīšus tās nepiesaista, jo nerada duļķi grimstot.

Atbildēts: 22.jūlijs 2008, 22:25 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā varonis

Makšķerēju pie sausās Daugavas. Problēma, ka ķeras tikai mazas zivis. Esmu mainījis iebarošanas sastāvu, bet nekā. Kaimiņam gan lielākas zivis. Ko iesakāt?

Atbild Normunds Grabovskis

Met kaunu pie malas un ej pie kaimiņa aprunāties, iespējams, ka vainīga ir ēsma, jo ja zivis vienā vietā patstāvīgi iebaro ar kaut ko vienu, piemēram grūbām vai makaroniem, tad viņas tajā vietā tieši šīs ēsmas var sākt uzskatīt par pamatbarību. Otrs variants ir vieta un iemetiena attālums, arī tas ir ļoti svarīgi, iespējams, ka kaimiņš met tikai dažus metrus tālāk, bet tur jau ir kāda kantīte, kur uzturās lielākas zivis, neticu, ka tev trāpīsies tāds kretīniski noskaņots kaimiņš, kurš negribēs parunāties

Atbildēts: 22.jūlijs 2008, 22:24 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā marex1

Labdien! Vai fīdermakšķere ir tas pats, kas gruntene? Vai ir fīdermakšķeres teleskopiskas un saliekamas, jo ja viņas ir trīsdaļīgas vai divdaļīgas es nezinu kā viņas salikt, lai viegli varētu atkal ķert? Kādu auklu labāk izmantot fīdermakšķerei ja es gribu ķert ezeros?

Atbild Normunds Grabovskis

Ja tu lasītu žurnālu Copes Lietas, tad tev šādu jautājumu nebūtu, jo tieši šī mēneša žurnālā ir visas atbildes uz teviem jautājumiem

Atbildēts: 22.jūlijs 2008, 22:19 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā leo_a

Labdien, Iegādājos aizvakar Fīdermakšķeri Diamond Feeder (SA) 360 un auklu Braid 0,12 mm, pavadai Diamond Exelence 0,17mm. Gribu uzzināt kā pareizi būtu jāsien aukla ar barotavu, un pavadiņa ar āķi, kādos attālumos viens no otrs, lai jūtība būtu maksimālā, bet tajā pašā laikā lai tas viss nepītos! Vai jālieto virpulīši, speciālās gruntsmakšķeru sistēmas, vai kas cits?

Atbild Normunds Grabovskis

Nopērc jūlija CL žurnālu un tur atradīsi atbildes uz visiem saviem jautājumiem.

Atbildēts: 4.jūlijs 2008, 12:10 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā WhitENiggA

Sveiki! Vai jūs varētu ieteikt kādas firmas barību vislabāk izmantot, ķerot brekšus ar pludiņu?

Atbild Normunds Grabovskis

SENSAS, SALMO, NG MIX, BRUDS, DRAGON, bet ne jau brīnumu barībā ir labas copes noslēpums, bet gan visa inventāra sabalansētībā, pareizas vietas izvēlē un paša makšķernieka attieksmē pret darāmo

Atbildēts: 4.jūlijs 2008, 12:10 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā aldiss

Labdien! Kāda būtu vislabākā ēsma un makšķerrīki diezgan seklā un zāļainā upē, tieši uz raudām?

Atbild Normunds Grabovskis

Ēsmas vasarā var būt ļoti dažādas, bet tomēr raudām viena no pārbaudītākajām ēsmām ir rupjmaizes mīkstuma bumbiņas, arī dažādas mīklas lieliski strādā, no dabīgajām ēsmām ja atrodi vēl ūdenstārpus, tad tie ir ideāla ēsma, ja ne tad lielās raudas labprāt ēd mušu kāpuru kūniņas, ko starptautiskajā makšķernieku valodā sauc par kasteriem, tās ir stadija, kad kūniņa vēl ir dzeltenīgi brūngana, tā gan uz āķa turās bne pārāk labi, bet raudām ļoti patīk.

Makšķerrīki vissmalkākie, pavadiņas 0.10-0.12mm, pludiņi jūtīgi un viss notiksies.

Atbildēts: 4.jūlijs 2008, 12:09 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager