Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.

Atbildes

Jautā androidd

Sveiki! Jautājums vairāk par līdakas vai citu plēsēju izvadīšanu un izcelšanu, kad tā ir jau pieķērusies... Kādas parasti ir lielākās kļūdas pievelkot zivi pie laivas vai krastā? Kā to būtu darīt vispareizāk? Un aiz kuras vietas ir jāņem zivs lai to ieceltu laivā, ja nav uztveramā tīkliņa.. Un kā nevajadzētu celt, jo ir redzēti visādi brīnumi, piemēram, aiz acīm :) ?

Atbild Normunds Grabovskis

Pirmkārt jau pašam vilcējam nevajadzētu nervozēt , jo ar drebošām rokām un lielā uztraukumā neko labu izdarīt neizdosies, protams, ka uztveramais tīkliņš ir labākais veids kā paņemt jebkuru zivi, ja tas aizmirsies, tad pats cenšos zivi ņemt aiz sprandas, palaižot pirkstus zem žaunu vākiem , šādi paņemtu zivi var arī palaist vaļā, ja ir tāda vēlme, personīgi man ļoti nepatīk, ja atzīti makšķernieki ņem zivis aiz acīm, pats vasarā neizmantoju arī gafu, jo lielāko daļu noķerto zivju laižu vaļā.

Atbildēts: 21.augusts 2008, 23:11 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā mar.oz

Sveiki! Jūs varētu ieteikt kādu makšķerkātu? Nedārgu, līdz 70ls! Vēlos ķert brekšus un karpas! Kādu auklu labāk lietot, ja eju uz brekšiem? Un kuru no barībām vislabāk pirkt veikala?

Atbild Normunds Grabovskis

Nu par 50-70 latiem jau var iegādāties labu kātu, pietam patreiz visur jau sākās vasaras inventāra izpārdošanas, var atrast ļoti labas lietas jau par smukām cenām, uzraksti manā lapā – fishing.lv, sadaļā AR MAKŠĶERI, to cik garu kātu un kāda veida copei(upe , ezers, laiva, krasts) tu gribi un es mēģināšu palīdzēt atrast īsto.

Kā pamat auklu pats izmantoju 0,20mm SALMO ELITE MONO auklu, neviena zivs to vēl nav pārrāvusi, pavadiņu diametrs mainās atkarībā no copes vietas , sākot no 0,12mm līdz pat 0,16mm. No barībām ieteiktu izmēģināt darbībā SALMO, NG MIX vai SENSAS barības, pirmās divas ir cenās ap un zem 2 lati par kilogramu, SENSAS ir jau augstākās klases barība un maksā ap 5 lati kilogramā, visas šīs barības var savstarpēji maisīt, panākot visnotaļ patīkamu rezultātu.

Atbildēts: 21.augusts 2008, 23:11 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā dadyboy

Man ir jautājums par līņu makšķerēšanu, gribētos uzdot personīgi, vai jūs varētu atsūtīt savu e-pastu lai varu kontaktēties, paldies! dadyboy@inbox.lv

Atbild Normunds Grabovskis

Mans darba e-pasts ir Normunds [at] salmo.lv, kad esmu Latvijā, tad pie datora pavadu dienas lielāko daļu

Atbildēts: 21.augusts 2008, 23:10 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā salvisozols

Sveicināti! Vēlētos, lai nedaudz pastāstāt par raudu makšķerēšanu, uz ko labāk ķert, ar ko labāk piebarot, kādas vietas labāk izvēlēties, kādu inventāru, kurā dienas pusē labāk ķert utt.?

Atbild Normunds Grabovskis

Tu tā vēlētos gan, vai ne, bet es jau neesmu pasaku stāstnieks, tāpēc piedod, bet mans ieteikums tev ir vismaz nedaudz palasīt kas tiek rakstīts CL žurnālā un tad jau ar daudz maz konkrētiem jautājumiem vari nākt šeit, piedod, bet tik plašai tēmai man vienkārši nav laika

Atbildēts: 21.augusts 2008, 23:09 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā marex1

Labdien! Cik garu pavadiņu vajag pludiņmakšķerei un kāda diametra ja ķeru ezerā un var gadīties dažādas dažādu lielumu zivis nu vairumā tādas mazas no 100gr un apmēram līdz 300gr (asaris,rauda,plīcis) un var arī gadīties liels breksis? Kādas firmas monofīlo auklu labāk izmantot pavadiņām? Cik ir pati īsākā pavadiņa?

Atbild Normunds Grabovskis

Ezerā par daudz maz optimālu pavadiņas garumu var uzskatīt 15-20 cm garas pavadiņas, pie nosacījuma, ka izmanto dalītos svinus, tas ir virs pavadiņas ir neliels kontrolsvariņš un tad kādu gabalu augstāk pamatsvini. Pats pavadiņām izmantoju SALMO un SENSAS firmu Japānā ražotās auklas, īsākaās pavadiņas, ko reizēm nākas izmantot ir 5-7 cm, bet tas ir tad, kad sīkzivis neļauj ēsmai nogrimt, normālā situācijā tik īsa pavadiņa ir par īsu.

Atbildēts: 21.augusts 2008, 23:09 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ARCHA

Sveiki! Man jautājums par fīder kātiem, vai varētu lūgt nelielu komentāru par šādiem ražotājiem: MITCHELL, Mosella, ABU GARCIA, Thompson, Shakespeare. Lasīju Jūsu rakstu CL, tur ar labu vārdu pieminēts tikai ABU GARCIA, kā ar pārējiem? Jau iepriekš pateicos!

Atbild Normunds Grabovskis

Ar labu vai sliktu vārdu pieminu tikai tās lietas, kuras esmu turējis rokās un par kurām kaut ko zinu, teiksim SHAKESPEARE spoles ir labas, bet lētā un vidējā gala fīderus es neieteiktu, pa pārējiem tevis minētiem kātiem, izņemot MICHELL, man nav viedokļa, jo tos neesmu rokās turējis, es vienmēr un visur uzsveru, ka tas ko rakstu ir vienīgi un tikai mans viedoklis, tāpēc mani vienas vai otras lietas vērtējumi ir visnotaļ subjektīvi. Pats pērku tos kātus, kuriem vajadzības gadījumā varēšu dabūt rezerves daļas, kaut vai spicītes, ja pazūd vai salūzt, bet ja tev kāds no tevis minētajiem kātiem ir iekritis sirdī un ļoti patīk, tad ņem ciet, jo copmanim taču galvenais, lai pašam patīk lietas, kuras tur rokās.

Atbildēts: 21.augusts 2008, 23:08 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā tataars_

Normund cepuri nost tavām receptēm, izmēģināju strādā perfekti izņemot universālam piegāzu klāt šo to no poļu piedevām - rezultāts labs, lieli brekši nāca regulāri. Ir tikai viens bet, laikam nespēj pieražot vai piegadāt Salmo veikalā Daugavgrīvas ielā, bet citādi kaut vairāk uzņemtos šādu darbošanos būtu pašmāju darboņiem labs atbalsts, vienmēr dodu priekšroku pašmāju ražotājiem!

Atbild Normunds Grabovskis

Paldies protams par labiem vārdiem, ja tu runā par NG MIX barību, tev taisnība, šogad pie pirmā gada ir zināmas problēmas ar ražošanas jaudām, bet tas viss risinās un gan būs labi.

Ar tiem pašmāju ražojumiem ir labi protams, tomēr pats cenšos izvēlēties labas kvalitātes lietas un tikai tad skatos kur un kas tās ražo, tā ir noteikti ir drošāk......

Atbildēts: 22.jūlijs 2008, 22:33 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Kiko

Labdien. Vai jūs varētu pateikt kas jāliek uz āķa, kad iet ķert brekšus? Kāds numura āķis ir vajadzīgs brekšiem?

Atbild Normunds Grabovskis

Tu no manis gaidi, ka es tagad tev stāstīšu visu brekšu ķeršanas ābeci? Vismaz būtu aprakstījis kur un kā taisies makšķerēt, citādāk sanāk tā, ka tu man prasi - ko ēd cilvēks??????? Starp citu par brekšiem diezgan daudz būs augusta CL žurnālā, ja māki lasīt, tad palasi.

Atbildēts: 22.jūlijs 2008, 22:31 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā aldoss

Sveiki! Kāda būtu vislabākā ēsma karūsām , kurā vasaras diennakts laikā, Jūsuprāt, ir labākā karūsu cope?

Atbild Normunds Grabovskis

Karūsu ēdienkarte ir ļoti plaša, bet nu ierastākās ēsmas ir sliekas, mušu kāpuri, grūbas, makaroni, dažādas mīklas

Atbildēts: 22.jūlijs 2008, 22:30 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā dita

Vai Jūs varētu pastāstīt par meža vimbām, ar ko un kur tās labāk ķert?

Atbild Normunds Grabovskis

Savā dzīvē esmu noķeris tikai kādas desmit mežavimbas, tāpēc diez vai būšu īstais kam šo jautājumu uzdot.

Atbildēts: 22.jūlijs 2008, 22:28 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager