Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.

Atbildes

Jautā edziks

Sveiks. Ko vari pastāstīt par TICA firmas makšķerēm?

Atbild Normunds Grabovskis

Tieši to pašu ko par jebkura cita ražotāja makšķerēm, ir veiksmīgāki un mazāk veiksmīgi modeļi, tieši tāpat kā jebkurai citai firmai, lētais gals ir diezgan pabriesmīgs, vidus un dārgais gals visnotaļ lietojams.

Atbildēts: 21.aprīlis 2008, 14:59 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā klesis

Sveiki Normund! Vai pats esi bijis copē Igaunijā Pērnavas upē uz vimbām? Un kā tur ir visas upes garuma drīkst copēt, vai ir kādi ierobežojumi. Esmu dzirdējis, ka laba cope ir tur!

Atbild Normunds Grabovskis

Pērnavas upe man ļoti patīk, gan ziemā gan pavasarī, arī vasarā tur esot interesanti, Igaunijā vimbu izmērs ir tie paši 30 cm, skaita ierobežojuma nav, vajag kopējo copes atļauju, kas ir bankas pārskaitījums uz spec. Kontu, summu un konta numuru pameklē zive.lv Igaunijas tēmā. Pērnavas upe ir ļoti atšķirīga, ir bedres , ir krāces, kaut kur nedaudz līdzīga Salacai, tikai vimbu tur ir 10 reizes vairāk, abet cope kā cope, vimbas jau tāspašas kas pie mums un ēd viņas visu to pašu.

Atbildēts: 21.aprīlis 2008, 14:59 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kurmis

Labdien! Man Tev tāds jautājums, es esmu pārvācies uz Norvēģiju un es gribētu zināt kas un kā ir makšķerējot kalnu ezeros, jo pagaidām man pašam tā ir tumša bilde, kas gaiši spīd...? Jau iepriekš pateicos par atbildi!

Atbild Normunds Grabovskis

Nu neko gudru es tev nepateikšu, piedod, nav ,man šādas pieredzespar copi Norvēģijas iekšējos ūdeņos.

Atbildēts: 21.aprīlis 2008, 14:58 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā martinsb

Labdien! Esmu nolēmis pirkt mušiņmakšķeri un it kā jau modelis ir noskatīts! Vienīgi man interesē tāda lieta vai Jūsu veikalā Daugavgrīvas ielā ir iespēja inventāru iegādāties uz līzingu? Uzreiz tādu naudiņu grūti būs atlikt! Jau iepriekš Jums paldies!

Atbild Normunds Grabovskis

Ir iespēja uz vietas noformēt vairāku firmu līzingus, prasi kasierei un viņa palīdzēs visu nokārtot, nebūs nekur jāiet, viss notiekās uz vietas.

Atbildēts: 21.aprīlis 2008, 14:57 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ilvars71

Labdien! Man jautājums par vimbām Gaujā pie Valkas. Vai ir zināma kāda vietiņa? Kādās vietās vimbas vairāk uzturas? Paldies

Atbild Normunds Grabovskis

Tu gaidi, ka es pateikšu konkrētu krūmu pie kura apsēsties?????????

Vimbas iet uz augšu līdz pat pirmajiem hesiem, tā ka meklē vecīt, meklē, viņas tev iet garām, atrodi viņu ceļu un būs labi, un pavisam nav taisnība, ka zivis ir tikai pie pretējā krasta, vimbu ceļš iet zigzagā pa upi, varētu teikt, ka viņas iet pa pamatstraumi, iesils, tad viņas būs seklākās krācītēs, lēnumos aiz akmeņiem, meklē.

Atbildēts: 21.aprīlis 2008, 14:57 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā DaniiC

Sveiki! Man tāds jautājums par vēdzelēm.... Pats esmu bijis daudzas reizes uz viņām, bet nezinu uz ko labāk ķert viņas ... Un kādās vietās viņas biežāk uzturas ?

Atbild Normunds Grabovskis

Ja godīgi jāsaka, tad vēdzele nav mana mīļākā zivs no makšķerēšanas viedokļa, tāpēc pēdējos gados es viņas neķeru, man aukstos rudens vakaros labāk patīk sēdēt mājās ar vīna glāzi vienā un cigāru otrā rokā, tāpēc nebūšu īstais, kam šo jautājumu uzdot, pietam nevarētu teikt, ka Latvijā vēdzeļu paliek vairāk, to atzīst visi copmaņi.

Atbildēts: 3.aprīlis 2008, 11:41 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Martins...

Sveiki. Gribēju pajautāt par vimbu copi Salacā! Kura vieta Salacā varētu būt tāda veiksmīga, mierīgi pasēžot ar gruntenīti? Esmu pats no Valmieras un nezinu kur lai īsti braucu, respektīvi, nezinu Salacā vietas!

Atbild Normunds Grabovskis

SALACĀ pavasara sezonā ir AIZLIEGTS makšķerēt ar gruntsmakšķeri, izņēmums ir pensionāri un invalīdi, manuprāt absolūti stulbs , ierēdņu izdomāts aizliegums, kurš pamatā ir orientēts, lai aizvāktu no upes karstiem makšķerniekus un atbrīvotu vietu lašu spiningotājiem.

Atbildēts: 3.aprīlis 2008, 11:40 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā jan31

Sveiki, esi bijis uz vimbām Ventā pie Zlēkām? Tur veči parasti uz gruntenēm. Kā ar grunteni vimbu piebarot un vai vispār vajag?

Atbild Normunds Grabovskis

Ar smagā tipa grunteni, kuru uzliek uz spīlēm un gaida kad sāks kāts raustīties barot nav jēgas, jo ar šīm gruntenēm uzmanīgās copes tik un tā neredz, ja savukārt sēdi ar fīderīt, kad ir barotaviņa , mīksts kātiņš un to turi rokās, lai piecirstu pie mazākās kustības, tad jā, tad tiksi arī pie brekšiem , raudām un sapaliem, izmanto brekšu vai speciālo gruntsmakšķeru barotavu, bet nu noteikti pieliec klāt biki dzīvo ēsmu uz kuru makšķerē, vai arī piekapā barībai nedaudz garneļu, ja copē uz tām, rezultāts būs labāks, kā nebarojot, mest barības bumbas ar roku un tad censties makšķerēt ar grunteni tajā vietā gan nav īpaši pareizs risinājums.

Atbildēts: 3.aprīlis 2008, 11:39 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā maituputns

Sveiki meistar! Es gribēju pajautāt par Norfin kostīmu kopšanu! Uz šo jautājumu mani uzvedināja heino jautājums par peldošajiem kostīmiem, kā arī dzīves nepieciešamība un man ir Norfin Polar ziemas kostīms un Norfin Thermal Light! Kā man viņus mazgāt?

Atbild Normunds Grabovskis

POLAR ir ar dūnām pildīts tērps, to mājas apstākļos nav ieteicams ne mazgāt ne tīrīt, aiznes uz apģērbu tīrītavu un nodod to kā dūnu tērpu ar specifisku auduma membrānu, visi tā dara un nav problēmu, pasākums nemaksā dārgi, bet iztīra labi.

THERMAL LIGHT ir pavisam cita veida tērps, es to saucu par biezo lietus tērpu, ja tas ir nosmērēts no ārpuses, tad vienkāršākais veids to ir nomazgāt ar ziepjūdeni un trauku birstīti, ja ir jau sasvīdis un ir laiks arī iekšu iztīrīt, tad arī to jānodod tīrītavā, vienkārši uzsverot ka tam ir ūdeni aizturošā membrāna, ja nododot drēbes tīrīšanai neko nepasaka, tad var sanākt šaize, manā praksē ir bijuši pāris gadījumi, tiesa abos gadījumos tīrītavu īpašnieki skādi klientiem atlīdzināja.

Atbildēts: 3.aprīlis 2008, 11:39 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā marex1

Labdien! Vai Latvijā pārdodas 3 griezulīši salikti kopā?

Atbild Normunds Grabovskis

Pārdod, arī SALMO sortimentā tādi ir, tiesa ar karabīnīti galā, bet to var viegli noņemt, SALMO veikalos ir arī OWNER firmas griezulīši, tie gan ir reizes trīs dārgāki, kā jau Japānā ražoti. Pats šos trīsdaļīgos griezuļus izmantoju copei lielā straumē ar pludiņu, pavadiņa vērpjas krietni mazāk.

Atbildēts: 3.aprīlis 2008, 11:38 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager