Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.

Atbildes

Jautā Cipars007

Sveiks.

Skatoties Jūsu raidījumu parādījās dikti liela vēlme paķert raudu kādā upītē cēsu pusē, tikai pašam ļoti sīks info par ziemošanas bedrēm vai balto zivi kā tādu.. Būtu ļoti pateicīgs, ja padalītos ar savām zināšanām..

Atbild Normunds Grabovskis

es tās puses upes nepārzinu, manuprāt tur vairāk foreļupes ir, tā, ka neko daudz palīdzēt nevarēšu šoreiz

Atbildēts: 11.decembris 2017, 15:32 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Baldonietis

Labvakar, Normund. Ir ķibele. Tā kā sestdien mana mīļā Vecumnieku purva laivu bāze tikai slēgta, nolēmu kapēc gan neaizbraukt uz Daugavu pabrekšot ar fīderi. Lai tur vai kā, cope izdevās pasakaina un priekš manas pieredzes ļoti aktīva, bet saskāros ar problēmu. Bija augstāks ūdens līmenis kā parasti un līdz ar to asā Daugavas kants bija dažus metrus tālāk. Sanāca tā ka pie katras lielākas zivs es to nevarēju dabūt pāri un tā arī nekam brangam acīs ieskatīties nedabūju. Centos kā spēju, cēlu fīderi tik augstu cik vien varēju, liku savas vieglākās barotavas (30g metāla režģis). Saprotu, ka ir variants pirkt garu kātu un mēģināt ar pludu, bet diemžēļ mans studenta budžets to nepieļauj. Laikapstākļi traģiski, viss ķerās kantī, bet ko tu makšķerniekam, kurš "nogribējies" copēt padarīsi :D. Ceru uz drīzu atbildi.

Ar cieņu, tavs fans un izmisis makšķernieks.

Inmārs Sikle

Atbild Normunds Grabovskis

nu tā viņš ir ar tām kantīm, brīnumu pret tām nav, bet... ir daži viltīgi paņēmieni kā ar to cīnīties, ne vienmēr tas izdodas, bet ir jāmēģina pirmkārt galdu jāklāj tālāk no kants, lai piecērtot tu vari paspēt dabūt zivi vismaz vidējos slāņos, paspēlējies pie galda, paskaties kā pamainās leņķis ja paej par matriem 5-10+ tālāk no kants otrs ir uzreiz pēc pieciršanas celt rokas virs galvas un pašam celties kājās, tādējādi tu pamaini vilkšanas leņķi un reizi pa reizei tā izdodas dabūt pāri kantīm labas zivis trešais - barotavu formas un izmēri, par to jādomā laicīgi, katra barotavas forma uzpeld savādāk, vis labāk uzpeld pagaras plastmasas trubas, tās nāk gandrīz vertikāli augšā, mīnuss, ka tādām parasti nav lielu svaru, līdz gram9iem 50-60 , bet nu copējot tādās vietās laicīgi par to jādomā ceturtais - plānot 4,2-4,5 m kāta iegādi, tas arī risina problēmas nu un vis beidzot ... nebaidīties un vilkt :))), vienkārši pumpēt to breksi augšā un viss, tikai savlaicīgi vajag attiecīgu pavadiņu uzlikt, āķi piemeklēt tādu, lai negriež zivij lūpu, bet gan labi tur zivi un tad tik stiept ārā, kaifosi citu reizi, kad nebūs kantis priekšā tādas :)

Atbildēts: 11.decembris 2017, 12:19 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā krabis93

Sveiks Normund.

Nesen veikalā uzrāvos uz Marcel Van Den Eynde baribaam. Varbūt esi lietojis veikalnieks teica jau ka esot dikti labas zivīm pašam jalecot krastā :D vajag tikai iemaisīt un uz priekšu. Cena tāpat ka Sensas barībām. Jautājums kā ar kvalitāti?

Atbild Normunds Grabovskis

barības nav sliktas, ja zina ko ar viņām darīt, Van Den Eynde ir vairāk kā barību konstruktors, vari salikt savu maisījumu, bet vari arī strādāt ar katru atsevišķi, sevišķi jau ja runa iet par ikdienas copi :) šīm barībām gan vajadzētu būt lētākām par Sensas barībām, jo tās tomēr ir biki zemāka līmeņa barības, bet... kā jau teicu, viss atkarīgs no tevis un tavas mācēšanas :) bieži vien pērkot dārgāku barību cer uz brīnumiem, bet... jebkuru barību ir pareizi jāsagatavo, pareizi jāpasniedz īstajā vietā un tad tu vari gaidīt teicamu rezultātu, ja kaut kas no tā nebūs pareizi, tad arī rezultāts būs kā vienmēr :) paņem vis dārgāko steika gaļas gabalu, marmora liellops, visi slavē un .... uzcep viņu kā parastu desas gabalu uz pannas ar eļļu u.t.t., viss... domāsi, ka tev steiki negaršo un ka tas viss ir reklāmas triks :)))

Atbildēts: 11.decembris 2017, 12:09 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kaspi45

Ko variet pateikt par Mondial-F barībām? Tas nav nošifrēts Sensas Club?

Atbild Normunds Grabovskis

nē, tās ir atsevišķas sērijas, abas ir no lētā gala, Mondial daļēji ražoja Polijā, bet to ražotni aizvēra, Mondial publiski tiek pasniegta kā Beļģu barība, lai gan visa tiek ražota Francijā, Sensas rūpnīcā

Atbildēts: 8.decembris 2017, 13:34 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā onkyo

Sveiks!

"MN" sāk izskatīties pēc autorraidījuma, kur palicis Inguss un pārējie....

;)

Atbild Normunds Grabovskis

Makšķerēšanas Noslēpumi VIENMĒR ir bijuši autorraidījums, visus šos gadus :))), dažos raidījumos piedalās vai ir redzami arī citi, dažreiz sabiedrībā atpazīstami, dažreiz nē, copmaņi, bet tas nav obligāti, visiem ir sava dzīve, darbi u.t.t. , ja ir laba tēma, vieta un vajadzīgs kāds takuzinis vai cilvēks, kurš tēmā ir dziļāk, tad meklēju tādus, ja kāds piesakās braukt līdzi, tad neatsaku, bet ir tēmas, vietas un lietas kur arī pats jūtos gana zinošs un mākošs, lai varētu parādīt kas i kas :)))) par kuru Ingusu tu runā ??? raidījumos pa šiem gadiem ir bijuši vairāki Ingusi, Jāņi, Vladislavi, Valteri un citi copmaņi :)

Atbildēts: 6.decembris 2017, 10:27 | 4 komentāri | Adrese atbildei
Jautā docis.

Sveiks Normund, vai salmo veikalos ir pieejams team salmo small game spinings 0.5-6 gr, 2.31? Kāds būtu augšējais max tests ar ko noslogot kātu? Un kādās naudās aptuveni jārēkinās? Paldies

Atbild Normunds Grabovskis

vēl daži šie kāti veikalos ir, pamazām tie ir iegājušies tautās un večiem dikti patīk :))), man tajā skaitā :) tests ir 5 grami, iemest var arī 10 :), bet ja gribās padžigot, tad jārēķinās, ka līdz 5 grami svins\džigs vēl lēkās pa grunti, pie 7-10 gramiem tas tikai šļūks pa grunti, kas ķerot "atvodā" reizēm nemaz nav slikti plaukta cena 175 naudiņas, bet... nāk svētki :)))) un balta bārda man arī ir izaugusi :))), vari rēķināties ar 125 naudiņām :)

Atbildēts: 5.decembris 2017, 12:12 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Roll90

Sveiks ekspert,

Vēlos iegādāties savu pirmo feeder katu, no pašiem feeder kātiem pagaidām neko īsti nesaptrotu, tādeļ izmantoju iespēju un jautāju ekspertam.

Domāju šo kātu SURF MASTER ETERNITY 25-70g.

Grībētu pielietot viņu lielupē uz breksi, līni, kā arī kādām plēsējam (zandartam, vēdzelei). Un protams karpai.

Varbūt vari kādu komentāru...

Atbild Normunds Grabovskis

konkrēti šo kātu rokās turējis neesmu, bet .... tavām vēlmēm tests ir neatbilstošs, tev vajag skatīties uz kātiem ar testu uz gramiem 100-120 (vēdzeļu svini, tāls iemetiens u.t.t.) un vēlams, lai arī garums būtu 3,9 m vis maz, jo Lielupē i kantis ir gana asas un lielas, vajag uzcelt zivi ātrāk, i krasta zēles ir u.t.t., ar īsāku kātu būs grūtāk pastrādāt

Atbildēts: 5.decembris 2017, 12:08 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā asmenis

Sveiks Normund!

Vienā no Taviem raidijumiem Tu teici, ka lai paceltu spoles kaseti uz augšu ja nepareizi uztin aukli, vajag palikt apakšā šeibiņu bet ko darīt ja spoles kasete uzstādās uz krustveida štelles...???!

Atbild Normunds Grabovskis

jāiebrauc servisā, vienā otrā vai trešā :))) un jāaprunājas ar meistaru, vai jāmeklē netā Bumu un jāprasa viņam, ja domā, ka pats varēsi izlabot Salmo serviss ir Durbes ielā 8 (bijusī Daugavgrīvas iela 31a)

Atbildēts: 29.novembris 2017, 14:04 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā mareks79

Sveiks Normund! Kā ar tām "jūras karūsām"mazajās ostās? Tās vēl varētu ķerties?

Atbild Normunds Grabovskis

ķerās :))), tiesa bez fanātisma, bet ķerās, veču daudz, nu jau daudzi ir iemanījušies ķert "pereizi" un šo to ķer :)))

Atbildēts: 28.novembris 2017, 09:02 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā EduardsG

Sveiks!:)

Zinu ka esi jau stāstījis, bet biki ir piemirsies... Kā tu gatavo grūbas copei un, vai kaut ko liec klāt?

Atbild Normunds Grabovskis

mana klasiskā recepte ir vienkārša - ber grūbas katlā, lej ūdeni aptuveni 4-5 reizez veirāk kā ir grūbu un liekam uz normālas uguns, kad grūba uzmet pirmos burbuļus, tad piefiksējam laiku un griežam uguni uz mazu, lai grūbas vārās, bet knapi burbuļo, ik pa laikam pamaisam un sekojam laikam, vāru 60 minūtes, grūba ir gatava, bet... man patīk tādas atvērtas un mīkstas grūbas, tāpēc, ja nav paredzami super tāli metieni, tad vāru 65-70 minūtes, tad lieku vāku virsū un lai stāv līdz rītam ir kas taisa termosā, pāris stundas un kārtībā, bet... man nepatīk, ne vienmēr sanāk tas ko gribu jau pērkot skaties uz maksimāli lielām grūbām:), tās smuki atverās un zivīm dikti tādas patīk :)

Atbildēts: 27.novembris 2017, 08:26 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager