Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.

Atbildes

Jautā dzerve1955

Tas bij vairāk parto,Tu tagad strādā citā kompānijā ar citu asortimentu.Gribetos ja iesaki aķus kamatsu ar pavadinu,kur var pirkt.Arī pārējo:pludiņus,labus sviniņus un ttk.Internetā ir,aibrauc,veikalā nava.Vel es pacentīšos būt uz Tavu pludiņa apmācību, tad arī vairāk un konkretāk.Ar cieņu Voldemārs.

Atbild Normunds Grabovskis

Ja būsi uz manu pludiņmakšķerēšanas semināru 16.03., tad visu izstāstīšu un dažus “iepirkšanās knifus” ieteikšu :)))), bet par pašu jautājumu jā, uzņēmums, kurā strādāju paplašinās, viss briest, uz aprīļa otru pusi nobriedīs :))) un pamazām izveidosies labs veikals, bet … šeit esmu es :)))) nevis uzņēmums :)))

Atbildēts: 2.marts 2023, 12:20 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā dzerve1955

Kā tur ar jauno veikalu? Kam būs līdzīgs?Ķekavas copes lietas vai varbūt 779 Rēzeknē. Piedod ja nav tēma, ar cieņu Voldemārs.

Atbild Normunds Grabovskis

nav gluži pa tēmu, personīgi man pagaidām nav veikala, diemžēl :))

Atbildēts: 2.marts 2023, 09:13 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Zupa1980

Sveiki. Jautājums par barības līmi, kādos gadījumos, cik daudz pie sajauktās barības, kādas firmas un kā viņa vispār strādā?

Atbild Normunds Grabovskis

nu es pats barības līmi praktiski neizmantoju, bet kopumā veikalos to pērk daudz, barības līme vajadzīga ja gatavo barību upei bez zemes, tad , pirms mitrināšanas, barībai pieber līmi, labi to iemaisa barībā un mitrina, mitrina kā jau upei nepieciešams, 400-450-500 grami ūdens uz kg barības (atkarībā no barības veida, straumes stipruma, dziļuma), līme papildus “savelk” barību un vieglāk salipināt bumbas (pludiņā), līme ātri šķīst ūdenī, tāpēc baidīties, ka būs pa daudz nevajag. Otrs variants, kad izmanto līmi ir, ja šauj barību ar kaķeni, bet tajā vietā ir sekls un smagas bumbas nevajag, tad barībā dod mazāk ūdens, bet pateicoties līmei sanāk tāda pussausa, bet bumbiņā\desiņā salipināma barība, kura labi aizlido, bet lēni grimst un neiegrimst dūņās. Fīderī , manuprāt, līme nav nepieciešama vispār, ja nu vienīgi gribās barotavā likt tīras klijas vai kaut ko līdzīgu, pilnīgi nelīpošu, bet… veči izmanto , arī karpu dīķos, barotavu - atsperu uzlādēšanai, lai barība ilgi turās. Ja palasa sporta barību receptes, tad ir atsevišķas līmes, kuras izmanto pat 10-15% apjomā no kop'[ejā barības daudzuma un tās jau daļēji pilda barības funkcijas, savulaik daudz eksperimentējām ar visu to, bet beigās nonācām p[ie secinājuma, ka tā īsti pie mums tas nestrādā, tāpat kā teiksim raudu un brekšu copē vārītas kaņepju sēklas, siltajās eiropas valstīs tā ir lielo raudu super barība, pie mums īpaši nestrādā, pie mums grūba un graudi strādā labāk :)))

Atbildēts: 27.februāris 2023, 09:23 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā EFB

Sveiks! Plāns rīt braukt uz Zlēkām-vimbās! Bet šoreiz nedaudz mulsina laika prognoze, tāpēc jautājums sekojošs - ir vērts braukt, vai labāk pasēdēt mājās un paskatīties makšķerēšanas noslēpumus, un gaidīt labāku laiku ?

Atbild Normunds Grabovskis

lasu jautājumu tikai šodien :)))), pats biju sestdien, nedaudz zem Kuldīgas, ūdens duļķojās un cēlās, bet nu savas 15 es un 17 kolēģīs dabūjām, es tīri uz pludu un pinki+motilis, kolēģis sākumā uz pludu, bet tad uz grunteni ar garneli un lieta viņam aizgāja daaaudz raitāk :))), tomēr duļķainā ūdenī garnele strādā daudz labāk , jo vimba uz barību reaģē'ja tikai no rīta, pēc tam viņa stāvēja metrus 15+ zemāk, izejā no bedres, pietam ja uz baltajiem un motili copītes bija knapas knap[as, tad uz garneli copes bija izteikti jaudīgas

bet šodien redzu grafikos, ka ūdens uzlecis vēl pa 2 metri augšā :))), mums jau visas mantas samirka, bet tas vēl bija tikai sākums :))))

Atbildēts: 20.februāris 2023, 09:17 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā bordix

Sveiks! Esmu dilemmas priekšā kādu otro fīderi pirkt.... Viens ir līdz 120 gramiem ātras akcijas kāts. Gribās otru kātu ar mīkstāku,kaut ko ap 90 līdz 100 g. Bet nav pārliecības vai pavasarī nebūs pa mīkstu, gribu izmantot uz vimbām arī upē ar lielu straumi. Vai vari ieteikt kādu universālu kātu pavasara straumei un vasarai ap 100g testu. Paldies jau iepriekš.

Atbild Normunds Grabovskis

Man pašam tādiem mēŗķiem kalpo Mitchell Avocet fīderītis, tests 120 grami it kā, bet ļoti labi strādā viņā arī ar 50 gramiem, sien zivi ideāli un izmantoju to pat stāvošā ūdenī, jo tas ir “mīksts”, sevišķi ar mīkstāko spici, esmu ar to copējis arī ap paliela izmēra 120 gr barotavu, protams, ka lokās vairāk, bet met savus 50 m bez problēmām un nav pat šaubu, ka būtu pārslogots.

Bet mans Mitchellītis ir no tāda vidēji lētā gala 60-70 eiri, vicināju to noliktavā un iepatikās :))), bet to vairs šosezon nav katalogā, ir Shakespeare un Konger līdzīgi…, bet lai varētu tev ieteikt ko konkrētāku vajag saprast kādās cenās gribi iekļauties un copēsi tikai upēs vai arī stāvošā ūdenī

šogad būs daudz dažādu Flagman un Brain kātu, tie ir ukraiņi, būs šis tas no Trabucco, daudz no Konger un vēl šis tas…..

Atbildēts: 17.februāris 2023, 09:26 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā bbw

Sveiks!

Nesen redzēju vai nu fb, vai nu šeit, ka raksti par Flagman pasūtījumiem. Sapratu, ka ir iespējams ''anonīmajiem'' arī veikt kādu pasūtījumu.

Kāda Tev būtu vislabākā pieeja – vai ir pieejams kāds katalogs, vai arī internetveikalā jāsameklē preces ID un jānosūta Tev?

Ne asakas!

Atbild Normunds Grabovskis

jā pat reiz vācu pasūtījumus uz Trabucc arī uz Flagman , kara dēļ no Flagman daļa inventāra nav pieejama, bet tie ir %15-20, pārējais viss ir pieejams pasūtīšanai, pasūtījumus specifiskajiem kātiem\spolēm (tam kas nav\nebūs veikalos) pieņemu no visiem, ja tas būs kāts\platforma u.t.t. cenās 300+ eiro, tad noteikti gribēšu 30-50%priekšapmaksu, tīri garantijai :) , visādi citādi nekādu problēmu.

Flagman, arī Trabucco šogad nav jauna kataloga, ir tikai jaunumu lapas, tā, ka droši var skatīties interesējošās lietas internetā atrodamajos 21. vai 22. gada katalogos un sūtīt man artikulus, izstāstīšu cenu ko varam mpiedāvāt , sūtīt labāk uz e pastu: normunds@finnex.lv

Atbildēts: 13.februāris 2023, 09:31 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Matrozi

Sveikums ar lielo brekšu lomu! Iespaidīgi! Doma sākt sakārtot copei rīkus- pavasaris atnāk parasti pirmais. Eksperta slajā arī par jaunas spices meklējumiem spiningam sazinājāmies. Rakstījāt, jānes kātsuz Salmo servisu. Dzirdēts, ka kārtība mainījusies- nodod kātu pie kases un gaida rezultātu, kaut kā tā? Jeb var iet uz darbnicu pats tagad? Tad, došos atkal uz Salmo pie Sīmaņa. Tas caur lielo zāli, vai cita ieeja?
Vai tur vēl kāds latvietis ir vispār?

Atbild Normunds Grabovskis

man grūti komentēt kas notiek Salmo, jo nekādi neesmu saistīts ar šo uzņēmumu jau vairāk kā gadu, bet bija tā, ka tu vari pie kases palūgt lai puiki uzreiz apskatās ir vajadzīgā spice vai nē, ja vien nestāv rinda, tad parasti neatsaka

cik zinu, tad tur latviski, pietiekoši labi, runā visi pārdevēji

Atbildēts: 13.februāris 2023, 09:24 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā justusdz

Nezināju kam īsti jautāt. Man sāk interesēt līdaku cope ar dzīvo zivtiņu(pavasarī).
Jautājums: kāds ir ieteicamais kāta garums un tests?

Atbild Normunds Grabovskis

ja tā nopietnāk pieiet šai tēmai, tad 3,5-4m kāts būs tieši laikā, tests… nu 50-100-150 grami, daudzi izmanto teleskopioskās karpu makšķeres, tās ir diezgan kompaktas, karpai īsti neder :)))), bet uz dzīvo tieši laikā :))), daudzi izmanto parastos 2,4-2,7 m spiningus, kas arī ir izeja no situācijas, bet ar garāku kātu ir ērtāk, i dziļumu var uzlikt kā vajag, i pāri zālēm iemest\izvilkt u.t.t., var izmantot arī 3,6-3,9 m fīderus ar cietākajām spicēm

Atbildēts: 13.februāris 2023, 09:20 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā biged

Sveiki meistar! Ļoti patīk fc distance100 kāts, doma piepirkt otru fīderīti, apmēram tādas pat akcijas, bet otru tādu pat negribu, ko labu piedāvā uzņēmums, kurā tagad esi nodarbināts? :) 3,9-4,2m lai vajadzības gadījumā var arī 140g iemest, naudiņas ap 150, var arī līdz 200 būt, ja stipri neapgrūtina, tad kādus pāris variantus, jau iepriekš liels paldies :)

Atbild Normunds Grabovskis

Tad papēti internetā Flagman kātus, tur ir gana daudz interesantu kātu, drīz izsludināšu pasūtījumu pieņemšanu ar piegādi uz aprīli, (pasūtot labāka cena sanāk), aprīlī arī plānojas mums Rīgas veikals un internets

Tāpat interesanti kāti ir Trabucco, Brain, Genlog

Pats vēl īsti neesmu iebraucis šo firmu kātu sortimentā, bet pēc katalogiem spriežot ir ļoti interesanti kāti, tiesa…. veikalos šīs cenu kategorijas kāti ,ap un 200+ eiro, diez ko plaši pārstāvēti nebūs, jo grozi kā gribi pirktākie kāti ir uz paliek līdz un ap 100 eiro robežās, bet uzsūtīt no šim firmām, pa ļoti adekvātu cenu, var jebko :))))

Atbildēts: 10.februāris 2023, 09:37 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Edgars-1970

Labdien godātais ekspert!

Bieži redzu Jūs reklamējot šo to no copmaņu apģērbiem. Diemžēl vesalības problēmu dēļ esu pieņēmies svarā. Tagad gribētu kaut ko vieglāku, elpojošu un siltu ieģērbt uz Peipusu, bet viss pa mazu. NORFIN-5 lielākais, ko piedāva veikali- priekš manis jābūt vismaz uz diviem , četriem izmēriem lielāks. Varbūt varat ieteikt, kur es varētu atrisināt savu problēmu ar speciālā
copmaņu apģērba iegādi. Neticu, ka esu lielākais copmanis pasaulē. Saprotu, ka vieglākā atbilde būtu - nomet svaru. Manu prāt pastaigas pa aizsalušu ezeru palīdzētu uzlabot vesalības problēmas.....

Atbild Normunds Grabovskis

Oi pazīstama problēma :))), es gan Norfin Extreme 5 ļoti labi ielienu, savu laik, kad strādāju Salmo, no manis tieši šim 4XL ņēma izmērus :))), bet copes apģērbs ir reāla problēma lielajiem puikiem…., pats vienkāršākais un ātrākais ir sūtīt apģhērbu no Amerikas, nedēļa un viss būs pie tevis, var būt konkrēti siltais copes apģērbs būs jāpameklē, bet ir arī 5un 6 XL, kaut ar vārdnīcu paprasi Googlei un atradīsi.

otrs veids ir šūt šeit vietās, kur šuj darba apģērbus, ir labi kantori, kuri pieņem individuālus specifiskus pasūtījumus un no izturīgiem materiāliem uzšūs tev visu ko gribi

Eiropā, arī Krtievijā, Ukrainā es lielākus par 4XL kostīmus redzējis neesmu, var būt kaut ko Krievijā, bet tagad tas virziens ir slēgts daudzām precēm, tā, ka ja naudiņa ļauj, paskaties Ameriku, tur visa kā ir daudz, lai arī … ja atradīsi labu šuvēju kantori, tad viņi no jebkuriem materiāliem uzšūs ļoti ērtu un funkcionālu ancuku copei :))

Es pats savu laik esmu nometis 53 kg 6 mēnešos, tad pamazām atēdis atpakaļ, tad atkal nometis un uzaudzājis svaru zālē labu muskuļu masu, bet tad dabūju traumu mugurai un tagad ļoooti jāpasē ko ēd un ko dzer, bet svars tik un tā “peld” :))), tā, ka problēma ir skaidra.

Atbildēts: 7.februāris 2023, 09:50 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager