Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.

Atbildes

Jautā ChiLLin

Sveiks. Varbūt vari ieteikt kādu pludiņmakšķeres komplektu? Ķeru breksi, līni ezerā. Neesmu upju cienītājs.
Budžets līdz 80€ (kāts + spole)

Atbild Normunds Grabovskis

pilnīgi pietiekošs budžets normālam darba komplektam, konkrētus brendus gan nenosaukšu, jo brendu ir daudz un neesmu īpaši pētījis kas kurai firmai ir budžeta klasē

es strādāju uzņēmumā, kurš tirgo Konger, Abu Garcia, Mitchell un daudzu citu firmu inventāru, no šiem brendiem var salasīt labu komplektu, piemēram spoli ietiektu Abu Garcia Cardinal 53 izmēru (3000), veikala cena tikai 29,90 eiro, bet izsūtīju šīs spoles testā pa Latviju 5 dažādiem copmaņiem un līdz šim nāk tikai labas atsauksmes, i brekši, i līdakas i sami ir jau ķerti, spolīte strādā perfekti

par kātu jāskatās kādos ūdeņos tu copē, es pats šogad pamatā makšķerēju ar 4,5m telemaču, diezgan jaudīgu, i vimbas, i brekši un karpas tiek vilktas, tevis minētajām zivīm arī nevajag pārāk mīkstu kātu, lai vari turēt zālēs līni, tātad testu līdz 20-25-30 grami vajag, jautājums kā tu dodies uz copi, ja ase savu mašīnu tad ir vienalga, ja ar riteni vai sabiedrisko transportu, tad svarīgs ir arī makšķeres transporta garums.

kad to visu saliek kopā, tad arī izveidojas tev vakjadzīgās makšķeres apraksts :))) un atliek tikai atrast tādu, kura iekļaujās budžetā

Atbildēts: 29.augusts 2022, 09:14 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Guntars777

Sveiks! Kā saglabāt ilgāku laiku mušu kāpurus turot vēsā vietā lielāku daudzumu? Esmu dzirdējis ka ir nopērkams kaut kāds pulveris un kur viņu var dabūt.

Atbild Normunds Grabovskis

tikai un vienīgi ledusskapis, pietam bundžā maz skaidu, tārpi aukstumā iemieg un labāk glabājas, viņus arī pārvadā aukstumā, lielos maisos bez gaisa, pēc tam izber lielos traukos un viņi ātri atmostas

mājas apstākļos, ja ir nopircies vairāk, tad līdzi uz copi ņemt tik cik vajadzēs, pārējos turēt ledusskapī, neļaujot viņiem uzsilt, mazie pinki glabājas daudz labāk, bet … reizēm zivis grib tieši lielos baltos…

Atbildēts: 29.augusts 2022, 09:02 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā janis1997

Kā saglabāt motili pēc iespējas ilgāk dzīvu copes laikā pie plus 28 grādiem?

Atbild Normunds Grabovskis

termosoma\ledus kaste, tur glabā lielāku daudzumu, āķim motili tur ūdenī, kuru regulāri maina, tad var kādu brīdi saglabāt

Atbildēts: 25.augusts 2022, 14:33 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Ezerins33

Labdien! Vai to melase sīrupu,ko pārdod makšķernieku veikalos var aizstāt ar piemēram,dancuker tumšo sīrupu efekts būs vai tomēr labāk zivju speciālo,runa vairāk iet par brekšiem paldies!

Atbild Normunds Grabovskis

Barības salīmēšanai un saldināšanai tie sīrupi der ļoti labi, pats izmantoju agrāk, melase dod papildus aromātu , nu ja tu ūdenī izšķīdini cukuru, tad ir salds ūdens, ja tu pieliec kafiju vai tēju, tad tomēr ir pavisam cits dzēriens :))))

Atbildēts: 25.augusts 2022, 08:50 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Latgalietiss

Sveiks,Normi! Tākā facebook atbildēt Tev nesanāk, nākās rakstīt šeit.
Saulkalnē darīt nav ko.. pat deepers rāda nulli :))))
Pastāsti kur daugavā uz feederi pasēdēt, zinu ka vietas neteiksi utt.. bet apmēram.
Ap 15. Septembri plāns doties uz Daugavu,Aizkraukles- pļaviņu pusē netālu no kokneses.
Plāna protams sams, bet arī feeders tiks izmantots. Copēsim veselas 5 diennaktis, telts(ar krāsni). Signalizatori un protams feeders.
Kko varbùt ieteikt vari ?:)))

Atbild Normunds Grabovskis

nu Facebook atbildu vienmēr un visiem, ja raksta man aktīvajā profilā, ir viens profils, kurš nav kustināts jau gadus 3 un pat to reizēm pārskatu :), bet nu tas tā.

par Daugavu tajā posmā nepateikšu neko, nav manas vietas, esmu tajā posmā 1-2 reizes gadā un katru reizi citā vietā, nu nesaprotu es tās ūdenskrātuves, liekās viņas tukšas, precīzāk sakot nevis tukšas, bet gan ūdens ir pārāk daudz pret to zivju daudzumu :)))))

28.08. tur pacels ūdeni, mana pieredze rāda, ka zivis vairs tajās vietās, kur ūdens nebija, neatgriežas tik ātri, tāpēc meklējiet vietu, kur tiksiet klāt dziļumiem, vis labāk mēģināt tomēr atrast kādu vietējo takuzini, kurš var vismaz par dziļumiem kaut ko apstāstīt….

Atbildēts: 23.augusts 2022, 09:13 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Boriss1

Kā noklipsēt Feeder (4000) spoli??

Atbild Normunds Grabovskis

spoles izmēram nav nozīmes, uz spoles kasetes ir klipsis, noteikti ir :), tu atrodi attālumu kurā makšķerēsi (vai nu “taustot” grunti vai vieenkārši “uz aci”), iemet, aiztaisi spoles lociņu, pagriez spoles kaseti ar klipsi pret sevi, paņem pirkstos auklu un uztin 2 reizes uz klipša, tīt vajag pāri klipsim un tad atpakaļ un atkal pāri, viss…. , 2 reizes uztīt vajag tādēļ, ka reizēm aukla izlec no klipša apakšas, uztinot 2 reizes tu tā kā nodrošinies pret copes distances zaudēšanu, klasiskajā fīderī klipsēties vajag obligāti !!!

Atbildēts: 22.augusts 2022, 09:32 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā xctaps

Sveiciens !

Vēlējos jautāt, vai FC pilot 130 kāts ir ar kadu jaudas rezervi ? Vai būtu prāta darbs lietot jūrā un mest smagos 120-150gr svinus ?

Paldies ! :)

Atbild Normunds Grabovskis

noteikti nē, tas kāts nav paredzēts tādai copei, mierīgā jūrā 80-100 gramu svinus jā, bet lielākus noteikti nevajadzētu, pietam jūras vilnis baigi locīs to kātu

Atbildēts: 17.augusts 2022, 09:52 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā janis94j

Labdien!
Jautājums par melasi, vai derēs arī lauksaimniecības veikalos dzīvniekiem nopērkamā? Interesē cope Daugavā uz breksi ar fīderi, kādā attiecībā to lietot, piemēram, uz 2kg tīras barības?
Paldies!

Atbild Normunds Grabovskis

tā ir viena un tā pati melase, tik cik safasēta mazākās pudelītēs :)))

uz 2 kg barības jauc ap 400-500 gramiem melases, kuru sajauc 1\1 ar ūdeni, es lietoju Lorpio barības un tur jau esmu piešāvies, ka uz 1 kg vajag 500 gr ūdens, citu firmu barībām vajag pamērīt, viss no izejvielām atkarīgs, var būt mazāk, toties pēc tam atbraucot uz copi nav jāčakarējas :)))

Atbildēts: 17.augusts 2022, 09:51 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā krists22

Sveiks. Problēma ar salūzušu feeder distance 100 3.9m, otrajā copes reizē, iemetiena brīdī, salūza trešais posms starp savienojuma vietām. Kā ieteiksi rīkoties, vai šo posmu ir iespējams iegādāties atsevišķi? Paldies.

Atbild Normunds Grabovskis

ja salūzt kāds neilgi pēc iegādes, tad uzreiz vajag griezties pie tirgotāja, Salmo\FC gadījumā ir unikālā iespēja griezties pa taisno pie ražotāja, viņiem ir gan posmi uz vietas, gan ļoti lojāla pieeja šādiem gadījumiem, brauc ar lūzušo posmu uz Skandu ielu 7 un tur visu atrisinās

Atbildēts: 15.augusts 2022, 09:33 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā JanKa_K

Sveiks. Laiks pirkt jaunu feeder komplektu - 150€ +\-
Kur tagad vislabāk aizbraukt iepirkties . Visi sīkumi jaieperk .
Un doma pāriet un pîto auklu ar feeder gumiju - jautajus par šoklideri iemetienam arī siet?

Atbild Normunds Grabovskis

Kur tagad uz vietas visu varētu vienuviet nopirkt un kur tev vēl kāds varētu pastāstīt kas un kā …. nu daudz variantu nav, vai nu Salmo, viņiem katrā no veikaliem, izņemot Spici, ir kāds fīderists, kurš var līdzēt vai nu OK Cope, kuru tiešā specializācija ir fīderis, pie viņiem varētu būt specifisko sīkumu vairāk.

es pats esmu atteicies no šoklīderiem, jo ikdienas copei nekaunos likt arī 0,16mm pīto upes fīderiem, tievāku par 0,14mm pīto fīderim vispār nelieku, tad uzsienot to montāžu ko es izmantoju ļoti labi iztiekam bez jebkādiem šoklīderiem, es lietoju tā saucamo Orlova cilpu ikdienas copē, ļoti laba montāža, nepinas un barotavas neraujas pašas no sevis metienā :))))

Atbildēts: 15.augusts 2022, 09:30 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager