Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.

Atbildes

Jautā linards89

Sveiks!
Kādu kātu ieteiktu priekš flat method feeder?

Atbild Normunds Grabovskis

tādu kas met, jo method fīderim galvenais ir iemetiens, zivs izvilkšanu paveiks jebkurš kāts, bet tālos metienus ar jebkuru neuztaisīsi, pēc manas saprašanas metošs kāts nav ātras akcijas, bet gan tādas vidējas, kātam ir jāieslēdzas metienā…., es tieši šajās dienās taisu pasūtījumus no Konger un Flagman un tur visi method fīderu kāti ir 3,3-3,6 m gari, kas principā atbilst populārāko karpu kātu garumiem, es sev vienmēr pērku kātus tīri uz nojautu un izjūtām, ja guļās rokā, tad ir ok :)))

Atbildēts: 2.februāris 2022, 09:37 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Hedlefs

Labdien!vai Tev ir kāds info par vībotnēm? Ja piem. es atdalu vībotnes no auga stumbra-cik ilgi viņas uzglabātos? Ja turu vēsumā-noslēgtā traukā?

Atbild Normunds Grabovskis

nu ja tu no rudens salobi lielākā traukā kāpurus un turi tos ledusskapī un uz copi paņem tikai pa bikiņam, tad tie stāv mēnešiem, visu ziemu var nostāvēt, bet ja kabatā vazā līdz visus, tad tie dabū uzsilt un paliek melni, katrā gadījumā ērti ir salauzt vībotņu stiebrus ar rezervi un lobīt tad, kad vajag, stiebrus var turēt uz balkona, garāžā vai pat ārā kādos krūmos noslēptus, tik cik jāskatās, lai putni netiek klāt, tie ātri izknābā no stiebriem tārpiņus :)))

Atbildēts: 2.februāris 2022, 09:30 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā andreiko

Sveiks NG! Zinu, ka varu netā salasīt diezgan daudz visādas makulatūras par šo metodi, bet tomēr gribētos, lai par to pavēsti tu. Vienkāršos paplašinātos (ar hvz, pnh un jptvm) teikumos, kuros ir pavēstīta būtība. Kas ir "lovļa na rezinku"? (es kārtējam sūtījumam no salmo pieplusoju šo to klāt, nu tā apakšbikšu gumija man mētājas uz rakstāmgalda starp tanti klavu un monitoru)

Atbild Normunds Grabovskis

Patiesībā ļoti efektīvs un interesants copes veids, bet garai copei vai patstāvīgai vietas iebarošanai, var tā ķert arī asarus un zandartus uz dzīvo, bet tas artsevišķās vietās. Visa būtība ir tajā, ka tu piesien gumiju, kura stiepjās 3-5 reizes garāka kā ir patiesībā, pie kārtīga atsvara, ķieģelis, metāla klucis u.t.t., ideālā gadījumā ar laivu ieved to ķieģeli ezerā vai lēnā upē, (piesien tam boju-tukšu pudeli, lai pēc tam vari izvilkt to kluci ārā),un nolaid uz grunts, pie gumijas otra gala piesien auklu, uz kuras uzver barotavu, vai pat 2, parastās atsperes ar caurumu vidū, un uztaisa cilpiņas 3 atļautajiem āķiem :). Visa fiška ir tajā, ka tu sēdi krastā vai uz laipas un velc auklu no 50-100m (atkarīgs cik gara un kā stiepjas gumija) , uzliec ēsmu, noņem zivi , pielādē barotavu un ļauj gumijai visu aizstiept uz to pašu vietu kur jau esi sācis barot un piesiet zivi. ja ūdens pie mājas, tad veči to gumiju visu sezonu nevelk ārā, beidz copēt, noņem pavadiņas ar āķiem un ielaiž atpakaļ, pat ļaujot auklai nogulties uz grunts, lai visādi velcētāji u.t.t. neaizķer.

es , bļin, jau gadus 30, atpakaļ tā copēju pa Valmieras puses ūdeņiem, breksis, karūsa, reizēm asaris uz maili, bet bez laivas čakars to gumiju dabūt ūdenī tur kur vajag, ar laivu viss ir ļoti ok, ja ir straume stiprāka, tad īsti labi nav, tomēr nones biki un plivinās, bet mierīgā ūdenī ir ļoti ok

Atbildēts: 2.februāris 2022, 09:26 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Sahramandzi

Sveiks Normund!
Atminos, ka bija raidījums Karostas kanālā, kur asarus ķēri ar atvadu un 3.3 m garu fīderi. Pats plānoju iegādāties 3.3 m fīderi copei mierīgos ūdeņos, bet labprāt šad tad izmantotu līdzīgi, kā izmantoji Tu - asaru copē ar tāliem iemetieniem. Vai Salmo Elite feeder 60 varētu būt ok? Vai varbūt vari ieteikt vēl kādu opciju?
Paldies un veselību!

Atbild Normunds Grabovskis

var būt kaut kas ir mainījies šogad, bet kamēr es strādāju Salmo tur Elitei nebija tāda testa, kas ir šogad man ir grūti komentēt, neesmu vēl skatījies Salmo sortimentu, es pats šogad pētīšu un stāstīšu par Konger, Shakespeare, Flagman, Dunajev un citu firmu inventāru, jo ar to strādāju ikdienā un par to uzzinu ar katru dienu vairāk

Atbildēts: 28.janvāris 2022, 08:46 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā jenots13

Sveiks Normund, kad varētu pārdošanā parādīties Praktik 8m? Un kāda varētu būt cena šim aparātam?

Atbild Normunds Grabovskis

Sākotnēji mums solīja, ka aparāti būs februāra vidū, bet redzot kā ražotājs nesteidzās taisīt Eiropas sertifikātu aparātam baidos, ka februārī tas var arī neparādīties Latvijā, cena būs ap 300 eiro

Atbildēts: 28.janvāris 2022, 08:43 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Sakrals

Sveiks Normund, interesē tieši jaunie zīmoli ,kurus tu pārstāvi. Ir kāda izvēle no Bolo ar daudz rinķiem spoles pludiņniecēm?
Cik liela izvēle būs Dunaev barībām? Būs arī karpu frakcija ne tikai breksis?

Atbild Normunds Grabovskis

es tagad strādāju ar ļoti daudziem brendiem, no jauniem Latvijas tirgū gan tur nekā nav, tik cik mūsu uzņēmums tagad, papildus citiem brendiem ir arī Dunajev un Flagman pārstāvis uz Latviju un citām valstīm. Es pagaidām tikai "braucu iekšā' sortimentā, cenu politikā u.t.t. , jo katram ražotājam ir sava politika, savi mēŗķi u.t.t. un man tagad vajag saprast kas ir kas, jāpabraukā pa izstādēm, jāaptausta, jāapskatās, lai varu jums stāstīt un rādīt par lietām, kurām ticu pats, citādāk es nemāku :)))

ar Dunajev barībām ir vieglāk, es tās jau puslīdz pārzinu, piedāvājums jau būs plašāks, jautājums ir biki savādāks :))), viņu sortimentu fiziski nevar ielikt nevienā Latvijas veikalā, nevar un nevajag, otrkārt ir daudzas lietas, kuras nevar ievest ES, tādēļ arī veidojam pamatsortimentu ar kuru strādāsim, ko turēsim noliktavās rezervēs, tas viss ir procesā :)))), es pat naktī mostoties noķeru sevi pie domas, ka galva rūc, plāno ko kur kā :)))))), man patīk, ir azarts

Atbildēts: 26.janvāris 2022, 09:37 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā MrUgo

Labdien, Grabovska kungs! Vai Flagman produkcija Latvijā būs ar tādu pašu 100% uzcenojumu kā līdz šim veikalos, kur to tirgo? Jo fīderi un to spoles ir ļoti interesanti, bet cenas tiem salīdzinot ar Ukrainu pie mums veikala plauktos ir dubultā.

Atbild Normunds Grabovskis

:)))) Nesalīdzini Ukrainas cenas ar Latviju, pirmkārt Ukrainā pirktspēja ir stipri zemāka, otrkārt tur līdz šim, tieši tāpat kā 90desmitajios gados ap 60-80% (kā kurā jomā) viss bizness ir melnajā zonā, makšķerlietās 85-90% nor''ekinu ir tikai skaidrā naudā u.t.t., tāpēc arī cenas tur ir tādas kā ir, bet…

Flagman ir nodibinājis savu Eiropas kompāniju, kura arī nodarbojas ar Flagman produkcijas vairumtirdzniecību Eiropā, Eiropas mazumtirdzniecības cenas nosaka pats Flagman un tur veikalnieku uzcenojuma daļa ir ļoti maziņa, tieši tā iemesla dēļ šo brendu tik maz veikali tirgo :))), jo ja ievēro ieteiktās cenas, tad tur nopelnīt, lai samaksātu īri, algas u.t.t. nevar neko…, tāda ir situācija uz doto brīdi un domāju, ka nekas būtiski nemainīsies. Tieši tādēļ Flagman produkciju Latvijā , daudz maz plašā sortimentā, tirgos šogad 3-5 veikali labi ja…

par cenām, jā, tieši vakar skatījos vienas konkrētas spoles cenas, Ukrainā 48, Krievijā 58, Eiropā 68 eiro ir ieteicamā cena pie kuras arī visi veikalnieki pieturēsies

Atbildēts: 26.janvāris 2022, 09:18 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Ervinss

Sveiks. Kad ir gaidāma ziemas preču izpārdošana vairāk interesē ziemas kostīmi. Paldies

Atbild Normunds Grabovskis

Ja tu par Salmo, tad es vairs nevaru komentēt Salmo jautājumus, jo vairs nestrādāju Salmo, tā, ka visus jautājumus viņiem vari uzdot viņu FB lapā vai pa e pastu info@salmo.lv

Atbildēts: 26.janvāris 2022, 09:06 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Svitrins

Sveiks,
Saprotu, ka jautājums nav vairs saistībā ar tavu pašreizējo darba vietu, bet ļoti ceru ka Tev ir zināms kāds info, proti, kā šogad būs ar FC tournament feeder kātiem, tie ir plānoti Salmo sortimentā, (70g vai stillwater 80g, varbūt kādi citi jauni kātiņi)?
Vai arī man jāsāk skatīties uz citu ražotāju līdzvērtīgajiem kātiem?
Paldies par atbildi.

Atbild Normunds Grabovskis

cik zinu, tad kaut ko sūtīja, bet tie nebūs uz pavasari, jo pasūtīja vēlu, katrā gadījumā drošāk tev būs uzrakstīt Salmo FB lapā vai uz info@salmo.lv un tad tev dos precīzu atbildi, es tagad varu komentēt Flagman, Konger un Dunajev un daudzas citas tēmas :)

Atbildēts: 24.janvāris 2022, 08:55 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā natalija61

Labdien! Griežos pie Jums ar jautājumu
Kur ir iespējams dabūt kaķeni ar ko Jūs šāvāt ezerā barību, tas bija Jūsu pēdējā rudens raidījumā, jo Salmo veikalā iegādāties nevar.

Atbild Normunds Grabovskis

pagaidām nemācēšu pateikt kur tās var nopirkt, jo esmu nomainījis darbu un vairs nevaru komentēt kas notiek Salmo, lai nāk tuvāk pavasaris, gan visu sakārtosim :), bez kaķenes nepaliksiet :)

Atbildēts: 24.janvāris 2022, 08:52 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager