Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.

Atbildes

Jautā ainish24

Sveiks meistar!

Beidzot esmu iegādājies sev fīderi(Salmo taifun)tagt tik jāsāk darboties.Mans jautājums ir-kādu auklu labāk izmantot pīto vai monofīlo?

Un ko tu vari pateikt par šo kātu?

Paldies jau iepriekš

Atbild Normunds Grabovskis

Taifun ir stikla škiedras kāti, tātad biki smagāki un mīkstāki kā grafīta kāti, bet sākumam būs labi, ja iepatiksies, tad paņemot labāku kātu jutīsi milzīgu starpību uz labo pusi :)

vispār fīderim labāk likt pīto, bet tavā gadījumā laikam tomēr ieteikšu 0.28-0.30mm monofilo pamatā, jo ja kāts nav no dārgajiem, tad arī spole būs atbilstoša, nu un uz tādas spoles labāk tomēr tīt monofilo, pietam sākumam, kamēr sapratīsi kas ir kas monofilā ir pat labāk, biki noamortizēs neveiksmīgu metienu, pietam.... naudas ziņā tu riskē ar 2,5-3 latiem, cik nu maksā 150 m monofilās auklas :)

Atbildēts: 13.jūnijs 2013, 11:01 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ralsss

Sveiks.

Kā tu doma no cikiem līdz cikiem no rīta un vakarā ņem līnis.

Atbild Normunds Grabovskis

no 3.12 līdz 8.32

... nu nav tādu noteiktu laiku, nav un nebūs,

Atbildēts: 12.jūnijs 2013, 11:36 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā eDZH

Un velviens - no cikiem līdz cikiem apmēram breksis ņem no rīta? Mans novērojums Daugavā ir tāds - ņem aptuveni no 6 maksimums kādu pusotru stundu, tad viss. Tā tas varētu būt, vai manas vainas dēļ tā ir? Iebraucu no rīta, četros, laiks super, liekas, ka jābūt, bet divas stundas stabils klusums vienmēr, un vai tādā ziņā labāk nav copēt vakarā?

Atbild Normunds Grabovskis

katrā ūdenī brekšiem ir savs ritms, bet vispār breksis noteikti nav agrā rīta puika, man labākie laiki brekšu copei ir 9-11-13 pa dienu, tāpēc brekšos agri braucu tikai tad, ja jāieņem vieta, citādāk ātrāk par 7-8 pie ūdens nerādos, puikas vakjag pabarot un tad jau viņi atsaucās

bet ..... tas ir loģiskos ūdeņos, Daugavas HESus un Lielupi man ir grūti pieskaitīt pie loģiskiem ūdeņiem :):), sevišķi ar Lielupi man nav kontakts izveidojies :):)

Atbildēts: 12.jūnijs 2013, 09:32 | 6 komentāri | Adrese atbildei
Jautā eDZH

Sveiks, Normund! Jautājums ir par zivs izvadīšanu sabarotā vietā. Standartsituācija - paņem breksis, kā izvadīt? Mierīgi, ar prātu, vai censties ātrāk dabūt nost no sabarotās vietas? Kurš risks ir labāks - pazaudēt zivi vai aizbaidīt tās, kuras pienākušas iebarotajā vietā?

Atbild Normunds Grabovskis

lielākais risks ir iedot breksim pa zobiem, ja tu patrokšņo viņu izvelkot un izvelc, tad tā nav liela skāde, iedod puikiem biki garšīgu paiku un viņi ātri nomierinās, ja velkot breksi palaidīsi, tad 'viņi var aiziet uz ilgu laiku....

Atbildēts: 12.jūnijs 2013, 09:26 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā letinsh

Sveiks, Meistar!

Līdz šim pieredze dodoties ķert brekšus uz Daugavu ir tikai ar Fīderi...rezultāti priecē - ir zivis utt. BET... ir sajūta, ka tomēr tajā tālajā distancē ar barotavu tos brekšus tomēr biku patramdu prom. Izziņas nolūkos gribēju saprast, kā Tu domā - vai ir vērts pamēģināt turpat ķert arī uz maču ar vagleri? Dziļums ap 7m, iemetiens nu metri 50, vieta Rīgas HES... jeb tomēr labāk nemocīties un turpināt darboties ar fīderi?

Atbild Normunds Grabovskis

ar fīderi tu tādā attālumā un dziļumā ķersi precīzāk, mačam - vaglerim tomēr vajag lielākas iemaņas I iemetienā, I barošanā ar kaķeni I pašā sistēmā, pietam HES straumes un vēji bieži vien neļauj copēt ar vagleri...

pats esmu copējis no HES dambjiem I ar fīderi I ar vagleri, man pluds ir dvēseliski tuvāks, tomēr ... teikšu tā, ka ar fīderi tu tur vari pacopēt vienmēr, ar pludu labi, ja pusē reižu, to es par slīpo betonu

tavā gadījumā , ja liekās, ka tikko breksis pienāk, tā tu ar pilnām barotavām to atkal padzen malā, vajag pamēģināt paķert ar tukšu barotavu, vai barotavā likt nevis barību, bet gan vienkārši zemi, reizēs, kad zivis ir ne pārāk noskaņotas uz lielo rīšanu, bet kaut ko biki uzkost gribās, tas palīdz

bet vispār Daugavai ļoti raksturīgi ir lieli pārtraukumi cope, es to gribu sklaidrot ar to, ka zivju bari ir lieli un 'tie nestāv uz vietas, esmu redzējis kā spainis barības pazūd nepilnā minute, kad pienāk brekšu bars, tas Gaujā, Daugavā tiem bariem vajadzētu būt daudz lielākiem, tātad pat tīri teorētiski tu ar saviem 1-2-3 kg barības uz dienu to baru nevari apstādināt...., tik cik vari panākt , ka tas bars pēc laiciņa atkal noiet garām paskatīties vai vēl kaut kas nav tur palicis ko apēst

ja vēl straume ierubījas, tad .... vieta, kur tu cope pēc brīža ir tīra no paikas, tik cik krikumi starp akmeņiem iekrituši...

Atbildēts: 12.jūnijs 2013, 09:24 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā shutdown

Sveiks, Normund

Vienā dienā paspēju noraut 2 barotavas. Katrā iemetienā kautkur aizķeras aiz kādas dolomīta šķembas. Sāk jau besīt tiko nopērku jaunas kau kur aizķeras. Tev tā nav bijis? Paldies :)

Atbild Normunds Grabovskis

:):):) protams, ka ir, bet sen jau neskaitu barotavas, āķlus, pludus, svinus, tas ir copes izejmateriāls, pērku tik jaunus klāt un viss :):):), ja tevi tas neapmierina, ka reizēm kaut kas ir jānorauj, tad ej makšķerē nevis upē, bet gan kādā ezerā vai dīķī, tur ar vienu barotavu varēsi copēt, kamēr tā norūsēs no auklas :)

Atbildēts: 12.jūnijs 2013, 09:13 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā kujbebrs

sveiki, vai ta ir taisnība ka ovner vairs nepiedava 16 un 18 izmera pin huk aķīšus. kuros Jusu veikalos vel ir pieejami sie izmeri?

Atbild Normunds Grabovskis

Owner ta var būt arī tos āķus piedāvā, bet mēs tos noteikti vairs nepirksim, jo..... minimums no izmēra ir 100 paciņas un tik daudz 18. numura āķus pārdot Latvijā nevar....loģiskā laikā :)

Atbildēts: 12.jūnijs 2013, 09:10 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā milijonas9

Sveiks, meistar.

Radās jautājums, no kādām cenām sākot salmo veikalos ir nopērkami garie brienamzābaki? Tie, ar štrumbantēm ap pleciem. Ir nepieciešami 2 pāri, bet nav īsti vajadzīgi copei, tāpēc nevajag dārgus. :) Paldies.

Atbild Normunds Grabovskis

plaukta cena neilona biksēm, dažādi biezumi, sākās no 29 latiem, ir gumijas kombinezons, tas ir 34 lati, neoprēna bikses sākas no latiem 60,

.... vienmēr jau var parunāties par dzīvi un copi un nonākt pie kaut kāda kopsaucēja :)

Atbildēts: 11.jūnijs 2013, 15:15 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Robchiks

Fīders, upe- pagrieziens(petļa) un bedre! Ja varu aizsniegt ar "roku", vai ir jēga cietas iebarošanas bumbas mest ar roku ? Iebarojot ar "normāli"-tiekšu godīgi ka baigi šķībi man iet , juutu ka iebaroju par maz-apnīk(ai kāds kauns) un liekas ka no skaļuma pabiedēju zivis.

Atbild Normunds Grabovskis

ja tu cope ar fīderi, tad kāda suņa pēc tu gribi barot ar roku ????????????? rokas mestās bumbas taču strādā pavisam savādāk kā ar barotavu pasniegtās, nu nevajag ikdienas cope mest spaini barības uzreiz, sākot copi iemet barotavs 5 un uzreiz vari sākt copēt, sākumā biežāk pārmet un pamazām sabarosi tur visu kā vajag

Atbildēts: 11.jūnijs 2013, 15:08 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā maris12

Sveiks! Gribēju uzprasīt vai salmo veikalā ir iespējams iegādāties ledus urbjiem uzmavas uz galu, jo šogad uz ledus pazaudēju , ka neka zviedru urbis un jātin gals ar lupatām?

Atbild Normunds Grabovskis

vispār ir, bet nu ne tagad :):), tagad tu varu nopirkt citas uzmavas citiem galiem .....es domāju kātiem :)

Atbildēts: 11.jūnijs 2013, 14:32 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager